kub lajkan wrote:Da, ali u normalnim zemljama. Kod nas treba ostvariti neke preduslove, da ekonomija dobije puni smisao...
Generalno je poznato da su siromaštvo i nacionalizam, tj. radikalizam u korelaciji, iako postoje rijetki izuzeci.
Lično mislim da prije prošlog rata Milošević & Karadžić Company ne bi uspjeli radikalizirati Srpski narod da ekonomija nije otišla u 3PM.
Ovaj narod je zaglibio ekonomski i kao takav je plodno tlo za razne manipulacije. Do sada je praksa pokazala da svi narodi u BiH perfektno surađuju kada se radi o novcu. Zato mislim da se SDP treba fokusirati na ekonomiju i da će to biti prepoznato i nagrađeno na izborima, a SDP tek onda imati prostora i kredibiliteta za pokretanje nekih društevenih promjena.
Interes i lova vrte svijet, a entiteti su i u ekonomskom smislu opterećenje za ovu zemlju. Upravo zbog toga će biti ukinuti, a ne zato što su genocidne tvorevine. To nije fer i pravedno, ali je jedini način i trebamo biti sretni što bilo kakav način postoji.
kub lajkan wrote:Ne vidim Lagumdziju kao problem. Bilo bi bolje da je na celu neko koga nisu toliko oblatili (a vise su ga oblatili nego sto je kriv), ali sta je tu je...
"sta je tu je" je nedostojno SDP-a koji treba da je sinonim za aktivizam i odbijanje pomirenja sa negativnim stvarima.
kub lajkan wrote:Treba biti realan, snage koje su udarale na Lagumdziju su one snage koje ce svakom lideru SDP-a naci hiljadu mana. Ne smeta on (lider) njima kao pojedinac, nego kao simbol socijaldemokratije. Pronalazenje mana lideru SDP-a (bilo kojem), ne otkriva stvarne motive. Stvarni motivi su borba protiv jednakosti svih ljudi.
Jebiga, ne moze opanak razumjeti da je priroda Bosne jednakost za sve...
Slažem se.
Međutim, mislim da je i sam Lagumdžija tim strujama dao dosta oružja i argumenata u ruke. Također mislim da je jedini način da Lagumdžija ostane na vrhu SDP-a i da postigne ugledniji izborni rezultat otvoreno i javno izjašnjavanje o optužbama na njegov račun. Dosta ljudi sumnja u njega upravo zato što to nije uradio.
Sad ću reći šta meni lično smeta:
Smeta mi što je poslao 6 BH državljana u smrt. Smeta mi što se nije pokajao za to. Smeta mi što sada ne radi ništa na njihovom povratku. Čini mi se da bi bila ludost da glasam za čovjeka koji bi me samo tako isporučio nekom klempavom idiotu preko okeana i ne bi mi uopšte dozvolio da pokušam da se odbranim. Smeta mi što ne izađe u javnost s tim pitanjem i ne obrazloži svoj postupak, što ne opere krvave ruke i vrati barem malo kredibiliteta, da možemo svi ići dalje.
Nemoj samo da mi neko napiše kako i nacionalisti imaju krvave ruke!

Boli me neka stvar za njih, od njih ne očekujem da me vode u budućnost!