Razvuklo se do boli
Novi filmovi!
Moderator: _BataZiv_0809
-
mamica papucarka
mi sinoc poceli gledat film o Johnny Cash (kako se zove
) i ja odustala u pola filma.
Razvuklo se do boli
Razvuklo se do boli
-
mamica papucarka
i ja sam vise ocekivala. Jos sam muza natjerala da ode po film, a onda se elegantno povukladinchy84 wrote:ja zaspala na 20-oj minuti...bas dosadno.mamica 31 wrote:mi sinoc poceli gledat film o Johnny Cash (kako se zove) i ja odustala u pola filma.
Razvuklo se do boli
- sojka
Cist dokaz da smo mi zapravo ti koji bajkama sve manje vjerujemo,dinchy84 wrote:hahah, nije vuk...i samo to cu da kazemsojka wrote:Nismo. Bar ja ne. Krenuli smo od pretpostavke da je vuk.
Mada mi je lik Crvenkape sladak. Just epp.![]()
Odlican je crtic, obavezno ga pogledajte...svi...
a ne one nama...
- anais_nin
ALL THE KING'S MEN (2006), reziser: Steven Zaillian
Uloge: Sean Penn, Jude Law, Anthony Hopkins, Kate Winslet

Jos jedan remake iz Hollywood-a [[2z]] ovaj put nisam gledala orginal niti procitala knjigu prije gledanja ovog filma, kontam hajde hrpa dobrih glumaca na jednom mjestu, da se malo zabavim, bez predrasuda [[2z]] S obzirom na kalibar glumaca i potencijal price film je mogao biti fenomenalan....sve u svemu, nije lose za Hollywood, zabavno i proleti za sekundu, Sean Penn dinamican i intenzivan, poruka filma jasna i glasa korupcija korumpira, tipicni Hollywood [[2z]] iako nije neko remek dijelo, ipak jako gledljiv film.....
ne da mi se prepricavati film, evo copy paste osnova price, ko ne voli da mu se kvari film nek preskoci:
Louisiana, the mid-50s. Willie Stark (Sean Penn) helps to bring attention to a potential problem in his impoverished home parish in Louisiana. The state's political machine, led by klix Duffy (James Gandolfini) and Sadie Burke (Patricia Clarkson), recognizes this man could become a viable candidate for Governor of the great state of Louisiana and approaches him. Faster than you can shout "Voulez vous les bonnes temps roulez", Stark is Governor and he has asked Jack Burden (Jude Law), a local reporter to come to work for him. As they say "Absolute Power Corrupts Absolutely" and Stark is soon suspected of stealing from the government. An influential retired judge (Anthony Hopkins), who also happens to be Jack's godfather, throws his influence behind the impeachment proceedings, leading Stark to encourage Jack to dig up some dirt. Governor Stark realizes he needs to do something positive for his image, so he decides to build a new medical center. He wants Adam Stanton (Mark Ruffalo), a doctor and the son of a former beloved Governor to run it. As Adam and Jack were friends, Stark asks Jack to enlist his former friend's help. But Jack must deal with his feelings for Adam's sister, Anne (Kate Winslet) as he attempts to keep the political machine rolling.
Uloge: Sean Penn, Jude Law, Anthony Hopkins, Kate Winslet

Jos jedan remake iz Hollywood-a [[2z]] ovaj put nisam gledala orginal niti procitala knjigu prije gledanja ovog filma, kontam hajde hrpa dobrih glumaca na jednom mjestu, da se malo zabavim, bez predrasuda [[2z]] S obzirom na kalibar glumaca i potencijal price film je mogao biti fenomenalan....sve u svemu, nije lose za Hollywood, zabavno i proleti za sekundu, Sean Penn dinamican i intenzivan, poruka filma jasna i glasa korupcija korumpira, tipicni Hollywood [[2z]] iako nije neko remek dijelo, ipak jako gledljiv film.....
ne da mi se prepricavati film, evo copy paste osnova price, ko ne voli da mu se kvari film nek preskoci:
Louisiana, the mid-50s. Willie Stark (Sean Penn) helps to bring attention to a potential problem in his impoverished home parish in Louisiana. The state's political machine, led by klix Duffy (James Gandolfini) and Sadie Burke (Patricia Clarkson), recognizes this man could become a viable candidate for Governor of the great state of Louisiana and approaches him. Faster than you can shout "Voulez vous les bonnes temps roulez", Stark is Governor and he has asked Jack Burden (Jude Law), a local reporter to come to work for him. As they say "Absolute Power Corrupts Absolutely" and Stark is soon suspected of stealing from the government. An influential retired judge (Anthony Hopkins), who also happens to be Jack's godfather, throws his influence behind the impeachment proceedings, leading Stark to encourage Jack to dig up some dirt. Governor Stark realizes he needs to do something positive for his image, so he decides to build a new medical center. He wants Adam Stanton (Mark Ruffalo), a doctor and the son of a former beloved Governor to run it. As Adam and Jack were friends, Stark asks Jack to enlist his former friend's help. But Jack must deal with his feelings for Adam's sister, Anne (Kate Winslet) as he attempts to keep the political machine rolling.
- anais_nin
LITTLE MISS SUNSHINE (2006), reziser: Jonathan Dayton & Valerie Faris
Uloge: Greg Kinnear, Toni Collette, Alan Arkin....

Jedan od simpaticnijih filmova koje sam pogledala u zadnje vrijeme...film prati road trip jedne "tipicno" nefunkcionalne americke porodice (u kojoj su svi malo "caknuti" ali uglavnom na dopadljiv nacin [[2z]]) koja pokusava da na vrijeme stigne na izbor Miss Little Sunshine (izbor "ljepotica medju predpubertetskim curicama [[1l]]) na koji se kvalifikovala njihova kcerkica [[2z]] mix komedije i drame...meni licno je najdrazi bio dedo koji je zbog loseg ponasanja izbacen iz starackog doma (previse seksa i kokaina po stare dane....)....
razgovor izmedju dede i unuka:
Grandpa: So are you gettin' any?
Dwayne: [shakes his head no]
Grandpa: Christ! what are you? 15? You gotta be gettin' that young stuff!
dedin opis starackog doma u kojem je bio nevjestinom bratu koji je gay [[2s]]
Frank: I take it you didn't like it at Sunset Manor?
Grandpa: Are you kidding me? It was a fucking paradise. They got pool... They got golf... Now I'm stuck with Mr. Happy here, sleeping on a fucking sofa. Look, I know you are a homo and all, but maybe you can appreciate this. You go to one of those places, there's four women for every guy. Can you imagine what that's like?
Frank: You must have been very busy.
Grandpa: Ho oh. I had second degree burns on my johnson, I kid you not.
toplo preporucujem
Uloge: Greg Kinnear, Toni Collette, Alan Arkin....

Jedan od simpaticnijih filmova koje sam pogledala u zadnje vrijeme...film prati road trip jedne "tipicno" nefunkcionalne americke porodice (u kojoj su svi malo "caknuti" ali uglavnom na dopadljiv nacin [[2z]]) koja pokusava da na vrijeme stigne na izbor Miss Little Sunshine (izbor "ljepotica medju predpubertetskim curicama [[1l]]) na koji se kvalifikovala njihova kcerkica [[2z]] mix komedije i drame...meni licno je najdrazi bio dedo koji je zbog loseg ponasanja izbacen iz starackog doma (previse seksa i kokaina po stare dane....)....
razgovor izmedju dede i unuka:
Grandpa: So are you gettin' any?
Dwayne: [shakes his head no]
Grandpa: Christ! what are you? 15? You gotta be gettin' that young stuff!
dedin opis starackog doma u kojem je bio nevjestinom bratu koji je gay [[2s]]
Frank: I take it you didn't like it at Sunset Manor?
Grandpa: Are you kidding me? It was a fucking paradise. They got pool... They got golf... Now I'm stuck with Mr. Happy here, sleeping on a fucking sofa. Look, I know you are a homo and all, but maybe you can appreciate this. You go to one of those places, there's four women for every guy. Can you imagine what that's like?
Frank: You must have been very busy.
Grandpa: Ho oh. I had second degree burns on my johnson, I kid you not.
toplo preporucujem
-
mamica papucarka
preporucite mi kakav hororcic, po mogucnosti sa duhovima. Samo da nema velikog klanja... (mislim na tipove sa motorkom i sjekirom) 
-
mamica papucarka
...nesto nalik na The Others 
-
mamica papucarka
ja vidim samo iksic (X)black wrote:evo moze ovaj..mamica 31 wrote:preporucite mi kakav hororcic, po mogucnosti sa duhovima. Samo da nema velikog klanja... (mislim na tipove sa motorkom i sjekirom)![]()
na koji mislis. Sve sto sam do sada uzimala, nista nije valjalo. A volim horore (samo bez motorke molim
-
mamica papucarka
gledala
The Village mi je super.
, mada drugi i nisu pretjerano odusevljeni.
A bas bih mogla pogledat kakav dobar film. Nisam odavno
The Village mi je super.
-
mamica papucarka
to je ono kad onaj mosta pada u vodu ( i auta sa njimblack wrote:sad mi ne naumpada nesto..mozda ovaj nisi gledala..mamica 31 wrote:gledala![]()
The Village mi je super., mada drugi i nisu pretjerano odusevljeni.
A bas bih mogla pogledat kakav dobar film. Nisam odavno![]()
The Mothman Prophecies
dobar je. Gledala
- anais_nin
ovo je supermamica 31 wrote:gledala![]()
The Village mi je super., mada drugi i nisu pretjerano odusevljeni.
http://www.imdb.com/title/tt0308379/
a ovaj nisam gledala, ali izasao je na DVDu, pogledacu ga samo zbog Nicolasa, iako nije bas dobio neke bas dobre kritike:
http://www.imdb.com/title/tt0450345/
a ovaj mislim da je stari orginal bolji ali *ebi ga Ryan Reynolds je Ryan Reynolds:
http://www.imdb.com/title/tt0384806/
- anais_nin
THE HOLIDAY 2006
Uloge: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Odmah upozorenje....pravi zeMski film
dushu dao za ovo doba godine....simpaticna prica o dvije zene, jedna u engleskoj, druga u Kaliforniji, obadvije razocarane u muskarce, koje odluce da zamjeniti kuce tj mjesta prebivalista tokom praznika
jednostavno, zabavno, naravno 'apsolutno romanticno', s pokojom suzicom i uz to fina glumacka ekipa
gode ponekad ovi "mozak na pashu" filmovi 
P.S. @danas, totalno ti je "nelosh" onaj tvoj Law u ovom izadanju....mada mi je smjesno kako su nasicali da izgleda kao da je za glavu visi od Cameronke

Uloge: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Odmah upozorenje....pravi zeMski film
P.S. @danas, totalno ti je "nelosh" onaj tvoj Law u ovom izadanju....mada mi je smjesno kako su nasicali da izgleda kao da je za glavu visi od Cameronke
Last edited by anais_nin on 17/12/2006 07:38, edited 1 time in total.
- anais_nin
BLOOD DIAMOND, 2006
reziser: Edward Zwick
uloge: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly

Nisam bila nesto posebno zainteresovana da pogledam ovaj film kad sam odgledala vise najava za isti...barem ne u kinu...prijatno me iznenadio, mada mi je jos uvijek cesto tesko ozbiljno shvatiti Leonarda u nekim kao odraslijim ulogama, zeza ga totalno ona njegova bebi faca, ali kao i u Catch me if you can, stvarno nije los u ovom filmu....hollywoodski film, sa zdravom dozom "akcije" ali ipak s "porukom"
interesantan nacin da se malo priblize neke teme vrijedne diskusije, kao i neka potresna desavanja u africi, publici koja u nekom drugom "paketu" mozda ne bi ni bila zainteresirana za to.....
Civilni rat, jedan poveci dijamant, jedan posten covjek koji je spreman uciniti sve za svoju porodicu, jedan ne bas toliko posten svercer dijamanata, jedna ambiciozna novinarka, i jako puno pohlepe....jos kad to upakuje reziser kao sto je Zwick, dobije se 2ipo sata interesantnog filma
reziser: Edward Zwick
uloge: Leonardo DiCaprio, Djimon Hounsou, Jennifer Connelly

Nisam bila nesto posebno zainteresovana da pogledam ovaj film kad sam odgledala vise najava za isti...barem ne u kinu...prijatno me iznenadio, mada mi je jos uvijek cesto tesko ozbiljno shvatiti Leonarda u nekim kao odraslijim ulogama, zeza ga totalno ona njegova bebi faca, ali kao i u Catch me if you can, stvarno nije los u ovom filmu....hollywoodski film, sa zdravom dozom "akcije" ali ipak s "porukom"
Civilni rat, jedan poveci dijamant, jedan posten covjek koji je spreman uciniti sve za svoju porodicu, jedan ne bas toliko posten svercer dijamanata, jedna ambiciozna novinarka, i jako puno pohlepe....jos kad to upakuje reziser kao sto je Zwick, dobije se 2ipo sata interesantnog filma
- anais_nin
THE PURSUIT OF HAPPYNESS, 2006
reziser: Gabriele Muccino
uloge: Will Smith, Jaden Smith

Najnoviji film talijanskog rezisera Gabriela Muccino (lika koji je rezirao L'ultimo Bacio)
i Will Smith ponovo u ozbiljnoj ulozi
zajedno sa preslatkim sinom Jaden-om, koji u filmu glumi (naravno) njegovog sina
film je baziran na istinitoj prici tj zivotu Chris Gardner-a samohranog oca u teskim zivotnim okolnostima, koji se bori da stvori nesto bolje za sebe i sina....ni prva ni zadnja istinita prica o borbi za uspon sa dna do vrha, ali uz Will Smith-a jako dopadljivo
za one koji vole srceparajuce filmove u ovo doba godine 
reziser: Gabriele Muccino
uloge: Will Smith, Jaden Smith

Najnoviji film talijanskog rezisera Gabriela Muccino (lika koji je rezirao L'ultimo Bacio)
film je baziran na istinitoj prici tj zivotu Chris Gardner-a samohranog oca u teskim zivotnim okolnostima, koji se bori da stvori nesto bolje za sebe i sina....ni prva ni zadnja istinita prica o borbi za uspon sa dna do vrha, ali uz Will Smith-a jako dopadljivo
- van Basten
večeras pogledah Crnu daliju... meni dobar film, gledljiv... al ni blizu kvalitete L.A. povjerljivo (nekako mi tema i atmosfera slični ovom pa ih poredim). Al definitivno vrijedi pogledati.
I da, samo da notiram zanimljivu činjenicu da nas je večeras u kino sali bilo 4 (slovima: četvero)
I da, samo da notiram zanimljivu činjenicu da nas je večeras u kino sali bilo 4 (slovima: četvero)
-
inspire_me
Meni je ovo odlican film, malo jest ispocetka dosadan (mislim razvucen), al zao mi je sto ga nisi do kraja pregledala. Mene je odusevio, bas je onako nabijen emocijama, da nikoga ne ostavlja ravnodusnim. Uzmi nekad ponovo i premotaj prvih 20 minmamica 31 wrote:mi sinoc poceli gledat film o Johnny Cash (kako se zove) i ja odustala u pola filma.
Razvuklo se do boli