Zaboravljena Zepa
-
orca
@Ahmmede jucer sam razgovarao sa ljudima iz Zepe koji poznaju Camila i citavu situaciju,i rekli su mi nesto sto me je malo uznemirilo.Naime,zemlja koja je u vlasnistvu Camila Basica je nepristupacna za dotur gradjevinskog materiijala a zemlja na kojoj je njegova koliba je u vlasnistvu drzave.Da li to komplikuje stvar?
Mislim,mozda bi trebalo vidjeti da li je moguce tu kucu praviti na zemlji koja pripada njegovim kcerima, Refiki Beganovic i Ifeti Mehanovic.Takodje,Camil ima i sina koji se zove Rifet Basic ali on je u Hrvatskoj,tacnije radi kao gradjevinski radnik negdje u Dubrovniku.Vise informacija cu imati u Ponedeljak jer ce ovi ljudi ici u Zepu sutra.Postoji opcija da i ja odem da se vidim sa njim,ali nisam jos 100 % siguran.
Mislim,mozda bi trebalo vidjeti da li je moguce tu kucu praviti na zemlji koja pripada njegovim kcerima, Refiki Beganovic i Ifeti Mehanovic.Takodje,Camil ima i sina koji se zove Rifet Basic ali on je u Hrvatskoj,tacnije radi kao gradjevinski radnik negdje u Dubrovniku.Vise informacija cu imati u Ponedeljak jer ce ovi ljudi ici u Zepu sutra.Postoji opcija da i ja odem da se vidim sa njim,ali nisam jos 100 % siguran.
- cHupjahalic@
Oni koji su se javili da zele pomoci sigurno i dalje stoje iza svojih rijeci.orca wrote:Ja sam za. Nekako se ovo oduzilo i koliko vidim ljudi polahko gube interes.
Gvozdje se kuje dok je vruce stoga , FindingNemo cekamo na tebe.
Ja sam ZA od prije, ali nije mi cilj zachatavati temu. Kad vi organizatori otvorite ziro racun i sredite ostale stvari raja ce uplatiti sigurno.
Sretno!
-
FindingNemo
racuni su otvoreni, otvoren je jedan za fizicko a drugi za pravna lica...u banci su rekli da je neophodno otvoriti dva jer ne spadaju u istu kategoriju (fizicka i pravna lica).
slijedi tekst na bosanskom, provjerite mail adrese ako neka nije ok javite da se ispravi...ko zeli neka salje prijateljima i kome vec...
Humanitarna akcija „Pomoć Ćamilu Bašiću i Žepi“
Ćamil Bašić je samo jedan od onih kojima Vaša pomoć može promijeniti život...
Ćamil Bašić ima 75. godina i živi u šupi...bez vode, struje...i povrh svega teškog je zdravstvenog stanja...
Ćamil Bašić jedino ima Vas u koje vjeruje da mu možete pomoći...
Cilj ove akcije je prikupljanje hrane i odjeće, a pored toga i novčane pomoći za izgradnju kuće koja će zamijeniti njegov dosadašnji «dom».
Pozivamo Vas da malim gestom učinite starog i iznemoglog Ćamila sretnim i zadovoljnim...
Zavisno od količine prikupljane pomoći, određeni dio će se preusmjeriti i na druge Žepljake koji dijele istu sudbinu kao i Ćamil, a njih je mnogo.
Novčana sredstva možete uplatiti na sljedeći račun:
(za pravna lica) 10-00-06015-0 sa naznakom za Ćamila Bašića
(za fizička lica) 19-00-50280-6 sa naznakom za Ćamila Bašića
Uvjerite se kako je malo potrebno da nekoga učinite sretnim!
ako hocete mogu vam mailom proslijediti i slike, samo javite na moj mail aida_alic... ili putem PP-a.
za svaki slucaj evo i engleska verzija, mozda zatreba....
Humanitarian aid «Help for Camil Basic and Zepa»
Camil Basic is just one of many of those whose life with Your help can be changed...
Camil Basic is 75 years old and lives in a shack... without water, electricity... and above all he is in a difficult health condition...
Camil Basic has just You, in who he believes, can help him...
The aim of this action is to gather food and clothes, and also fınd financial support to build a house which will replace his current «home».
We invite you that with a little favour (gesture) you make the old and tired Camil happy and satisfied...
Depending on the amount of the help gathered, some part will be given to other people from Zepa who share the same klix with Camil, and there are a lot.
The account number for your donation is:
(for companies/legal entity) 10-00-06015-0 for mr. Camil Basic
(for persons/individual) 19-00-50280-6 for mr. Camil Basic
Remind yourself how little is needed to make somebody happy!
slijedi tekst na bosanskom, provjerite mail adrese ako neka nije ok javite da se ispravi...ko zeli neka salje prijateljima i kome vec...
Humanitarna akcija „Pomoć Ćamilu Bašiću i Žepi“
Ćamil Bašić je samo jedan od onih kojima Vaša pomoć može promijeniti život...
Ćamil Bašić ima 75. godina i živi u šupi...bez vode, struje...i povrh svega teškog je zdravstvenog stanja...
Ćamil Bašić jedino ima Vas u koje vjeruje da mu možete pomoći...
Cilj ove akcije je prikupljanje hrane i odjeće, a pored toga i novčane pomoći za izgradnju kuće koja će zamijeniti njegov dosadašnji «dom».
Pozivamo Vas da malim gestom učinite starog i iznemoglog Ćamila sretnim i zadovoljnim...
Zavisno od količine prikupljane pomoći, određeni dio će se preusmjeriti i na druge Žepljake koji dijele istu sudbinu kao i Ćamil, a njih je mnogo.
Novčana sredstva možete uplatiti na sljedeći račun:
(za pravna lica) 10-00-06015-0 sa naznakom za Ćamila Bašića
(za fizička lica) 19-00-50280-6 sa naznakom za Ćamila Bašića
Uvjerite se kako je malo potrebno da nekoga učinite sretnim!
ako hocete mogu vam mailom proslijediti i slike, samo javite na moj mail aida_alic... ili putem PP-a.
za svaki slucaj evo i engleska verzija, mozda zatreba....
Humanitarian aid «Help for Camil Basic and Zepa»
Camil Basic is just one of many of those whose life with Your help can be changed...
Camil Basic is 75 years old and lives in a shack... without water, electricity... and above all he is in a difficult health condition...
Camil Basic has just You, in who he believes, can help him...
The aim of this action is to gather food and clothes, and also fınd financial support to build a house which will replace his current «home».
We invite you that with a little favour (gesture) you make the old and tired Camil happy and satisfied...
Depending on the amount of the help gathered, some part will be given to other people from Zepa who share the same klix with Camil, and there are a lot.
The account number for your donation is:
(for companies/legal entity) 10-00-06015-0 for mr. Camil Basic
(for persons/individual) 19-00-50280-6 for mr. Camil Basic
Remind yourself how little is needed to make somebody happy!
Last edited by FindingNemo on 10/05/2006 15:16, edited 3 times in total.
-
FindingNemo
ja znam kada sam bila u zepi da je receno da se zove camil ali obzirom da je neko vec na forumu napisao da se zapravo zove camiz ja sam tako i stavila...mislim naravno da nije problem promijeniti, to je najlakse...neka se jos jednom mozda provjeri kako se tacno zove...jer sad vise ni ja nisam sigurna...
-
djevojka iz sjene
Super, znaci i to je rijeseno, sad mozemo preci na konkretan posao... 
-
FindingNemo
ja sam gore promijenila...kao sto vidite...a nadam se da je to to...ako bude jos kakvih pitanja mozete se obratiti na one mailove ili mozete pitati djevojku iz sjene, orca, mr_bosnjaka ili mene...
- Ahmmed
Orca, meni je takodjer poznato da je kolibica u kojoj trenutno živi Ćamil, na državnoj zemlji. Rečeno mi je da to neće predstavljati nikakav problem,iako ni varijanta da se kuća pravi na zemlji njegove kćerke, nije isključena. Za sina , također , znam.....
-
mr__bosnjak
Cekaj, kako da se na ovaj racun sad uplati? Inace ponavljam Finding Nemo: YOU ARE THE BEST.
-
FindingNemo
racun je otvoren u raiffeisenu zbog njihovog prisustva u mnogim zemljama sto ce mnogim i olaksati...a uplatu vrsis na i na svaki racun...
-
orca
Reci nam Ahmmede dokle je doslo to sa ministarstvom?Ahmmed wrote:Orca, meni je takodjer poznato da je kolibica u kojoj trenutno živi Ćamil, na državnoj zemlji. Rečeno mi je da to neće predstavljati nikakav problem,iako ni varijanta da se kuća pravi na zemlji njegove kćerke, nije isključena. Za sina , također , znam.....
Znam da su dolazili da vide stanje ali bih volio da znam ima li kakvih naznaka da li i kada ce se nesto konkretno uraditi.Pa ako imas informaciju molim te da je podijelis sa nama.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
fino je vidjeti i missicu u akciji...nemo, ne zaboravi imam paket koji spakovan ceka, pa cim budes imala aVto za Zepu, javi...FindingNemo wrote:
Više informacija o akciji možete dobiti na:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
-
mr__bosnjak
Hahahahahahaha...mIRCerka wrote:fino je vidjeti i missicu u akciji...nemo, ne zaboravi imam paket koji spakovan ceka, pa cim budes imala aVto za Zepu, javi...FindingNemo wrote:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
-
orca
mr__bosnjak wrote:Hahahahahahaha...mIRCerka wrote:fino je vidjeti i missicu u akciji...nemo, ne zaboravi imam paket koji spakovan ceka, pa cim budes imala aVto za Zepu, javi...FindingNemo wrote:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
ccc...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mr__bosnjak wrote:Hahahahahahaha...mIRCerka wrote:fino je vidjeti i missicu u akciji...nemo, ne zaboravi imam paket koji spakovan ceka, pa cim budes imala aVto za Zepu, javi...FindingNemo wrote:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
fakat ne znam sta je tu smijesno...
ja kazem od srca da je fino vidjeti da se i poznati angazuju i da fakat nesto rade umjesto sto se samo smjeskaju i slikaju...
btw, nemoj me ljutiti bez veze, do sad si skontao da ni kamen na kamenu ne ostaje nakon mene
-
mr__bosnjak
Izvinjavam se. Nego odo rec mojoj mami koja je "nj" da je poznata.
-
FindingNemo
-
mr__bosnjak
Evo i ovdje: http://www.bosnjaci.net
-
djevojka iz sjene
Da i ja podnesem izvjestaj, doduse kratki
Na moju mail adresu je stiglo nekoliko upita vezano za akciju, na koji se nacin moze uplatiti novac, na koju adresu se mogu poslati paketi i slicno.
Dakle, humani ljudi su se vec aktivirali, cemu se izuzetno radujem...
Pozdrav
Na moju mail adresu je stiglo nekoliko upita vezano za akciju, na koji se nacin moze uplatiti novac, na koju adresu se mogu poslati paketi i slicno.
Dakle, humani ljudi su se vec aktivirali, cemu se izuzetno radujem...
Pozdrav
-
FindingNemo
slijede upute
:
fina teta u raiffeisenu mi je sve objasnila i sada sam sve shvatila...ah...
uglavnom, ukoliko lica unutar BiH uplacuju za dedu postupak ide ovako:
racun je 1610000000000011, na ime Aida Alic (obzirom da je racun otvoren na moje ime).
ukoliko lica izvan BiH uplacuju postupak je sljedeci:
na ime:
SWIFT RZBABA2S
Raiffeisen bank dd Bosnia and Herzegovina
71000 Sarajevo
Danijela Ozme 3
u korist: Aida Alic
racun za fizicka lica: 19-00-50280-6
racun za pravna lica: 10-00-06015-0.
sto se tice adrese za odjecu i hranu...za sada neka stoji moja adresa jer ja ne znam adresu prijateljice...Teheranski trg 6/2.
....
fina teta u raiffeisenu mi je sve objasnila i sada sam sve shvatila...ah...
uglavnom, ukoliko lica unutar BiH uplacuju za dedu postupak ide ovako:
racun je 1610000000000011, na ime Aida Alic (obzirom da je racun otvoren na moje ime).
ukoliko lica izvan BiH uplacuju postupak je sljedeci:
na ime:
SWIFT RZBABA2S
Raiffeisen bank dd Bosnia and Herzegovina
71000 Sarajevo
Danijela Ozme 3
u korist: Aida Alic
racun za fizicka lica: 19-00-50280-6
racun za pravna lica: 10-00-06015-0.
sto se tice adrese za odjecu i hranu...za sada neka stoji moja adresa jer ja ne znam adresu prijateljice...Teheranski trg 6/2.
....