Otprilike, kao i prave shupke, po temama koje postavljaju
KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
-
FFK as Lucy01
Kako prepoznati prave Sarajlije?
- flora.sa
ne palim se tako lako, ali stvarno ne volim ljude koji isticu to, kao da je to jedina prava vrijednostTareSA wrote:flora.sa wrote:@TareSA:Ja recimo koji sam po svim standardima sarajlija
Tare, obiirom da ti poznajes ove standarde na osnovu kojih se odredjuju prave sarajlije, imam pitanje?
Da li je pravi sarajlija dijete ciji se otac igrom slucaja rodio negdje u Foci, a cijela njegova porodica jos od 16.vijeka zivi u Sarajevu, a on se nakon odredjenog perioda vratio na zemlju svojih djedova
Je li sarajlija, ili ipak nije??
bas me zanima, jer sam u dilemi...![]()
dijete je rodjeno u sarajevu...
Ah valjda,uh kako vas je lako upaliti:):)![]()
hajd, please, odgovori?
a nije...
dajte da se pokazemo i u drugom svjetlu...
sarajlije ne bi trebale biti ksenofobicne...cuvajmo svoje vrijednosti, ali istovremeno postivajmo i tudje...
najgore od svega mi je, kada ono vise nista nemaju reci, a onda povuku te svoje rijeci:ja sam pravi sarajlija, ili ja sam prava rodjena sarajka...(mislim da zene cak vise to isticu nego muskarci...mozda je i to neki fenomen?
-
vesela
evo ispuni se 10 strana...uglavnom vrijedjanja...ne dodjosmo do definicije...ja se cudom cudim i pitam se sta bi?...haman sto pravi sarajlija i radi...nego, ima li bujruma na kafu...ko je ono zvao?...tu bi se moglo pravo odsjesti i otefericiti...onako bas sarajevski...sta cu ponijeti da zvaknemo 
- TareSA
MOzda i jeste fenomen ali nisam ga zapazio,vidis interesamtno je to sto kazes za zene kad bolje razmislim mozda si i upravu ili i ja i ti provodimo previse vremena sa zenama pa nemamo drugu percepcijuflora.sa wrote:ne palim se tako lako, ali stvarno ne volim ljude koji isticu to, kao da je to jedina prava vrijednostTareSA wrote:flora.sa wrote:@TareSA:Ja recimo koji sam po svim standardima sarajlija
Tare, obiirom da ti poznajes ove standarde na osnovu kojih se odredjuju prave sarajlije, imam pitanje?
Da li je pravi sarajlija dijete ciji se otac igrom slucaja rodio negdje u Foci, a cijela njegova porodica jos od 16.vijeka zivi u Sarajevu, a on se nakon odredjenog perioda vratio na zemlju svojih djedova
Je li sarajlija, ili ipak nije??
bas me zanima, jer sam u dilemi...![]()
dijete je rodjeno u sarajevu...
Ah valjda,uh kako vas je lako upaliti:):)![]()
hajd, please, odgovori?![]()
![]()
a nije...
dajte da se pokazemo i u drugom svjetlu...
sarajlije ne bi trebale biti ksenofobicne...cuvajmo svoje vrijednosti, ali istovremeno postivajmo i tudje...
najgore od svega mi je, kada ono vise nista nemaju reci, a onda povuku te svoje rijeci:ja sam pravi sarajlija, ili ja sam prava rodjena sarajka...(mislim da zene cak vise to isticu nego muskarci...mozda je i to neki fenomen?![]()
...ne znam...)
-
inspire_me
Nije lako stvarno ni ovim 'pravim sarajlijama', to je ogroman teret. Niko iz cijele BiH nije toliko opterecen kao oni, covjece valja biti 'pravi sarajlija' i valja imati sposobnost prepoznati 'krivog sarajliju'. A zamislite da je nekom 'pravom sarajliji' slucajno pra-deda iz okoline Foce, valja cijeli zivot strepiti da to neko ne sazna

-
senada
Desavalo se da ljudi u supu ostave cumur i drva...... ali te pokvarene sarajlije u sred dana jednostavno ukradu supu sa cumurom i drvima... tc....tc...tc..tcFair Life wrote:nepisMEN wrote:Ma j...o Ivu Andrica sta on zna sta je Sarajevo.
Sarajevo se ne voli,Sarajevo se zivi.
-
vodolija_33
i kakve sad ovo veze ima s činjenicom da Mađarska nema moreFair Life wrote:nepisMEN wrote:Ma j...o Ivu Andrica sta on zna sta je Sarajevo.
Sarajevo se ne voli,Sarajevo se zivi.
Pripisat ćemo ovo umoru i nespavanju
-
Gera
#237 Re: KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?
senada wrote:Prave sarajlije, posebno predratna prava elita,uzajamno su se oslovljavali sa djes ba cojk, jestabamai..... vozdraibite... jesam to dobro reko... kushbaname....
Hello secijasi i minderasi;
Ako ste toliko dokoni onda cinite sta korisnije..?!!
bih_ratnik wrote:Srbima u BiH, ukinite Republiku Srpsku ! ! !
Odgovori na pitanja na temu:
Ukinuti Republiku Srpsku, Akcija 2006 ! ! !
1. Ukidanje RS znaci automatski ukidanje Federacije BiH
2. Najbolje rijesenje je vratiti ustav Republike Bosne i Hercegovine (ako je potrebno sa zastitnim mehanizmima za sve narode u BiH
3. Moj nick "bih_ratnik" neznaci nekakav ratnik koji ubija oruzjem ili slicno, znaci ratnik koji koristi demokratske nacine borbe
4. Ja sam gradanin BiH i zivim u BiH, a moj grad je u nekakvom entitetu koji se zove RS
5. Ja sam anti-fasista i siguran sam da su svi Srbi anti-fasisti, onda ukinimo fasisticku RS
6. Obrnuta diskriminacija NEPOSTJI !!!, Postoji samo Diskriminacija a to je: a) diskriminacija Srba u Federaciji BiH, b) diskriminacija Bosnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj
7. U Federaciji, Srbi ne samo da su preglasani, oni nemogu "disati"
8. U Republici Srpskoj, Bosnjaci i Hrvati ne samo da su preglasani, oni nemogu "disati"
9. Ako ukinemo entitete, Bosnjaci nemogu nikoga preglasati jer ih nema preko 50% u BiH, a ako im se pridruze Hrvati, Srbi mogu biti preglasani ali to preglasavanje je minimalno, u tom slucaju teba stvoriti mehanizme koji stite nacijonalni interes, ali koji nece blokirati razvoj Bosne i Hercegovine (Iste te mehanizme mogu koristiti i Hrvati i Bosnjaci u obrnutom slucaju). U svemu ovome je najvaznije da svi narodi u BiH mogu slobodno da "disu"
10. Zasto Srbi u RS nepitaju Srbe u Drvaru i Bosanskom Grahovu, kako je njima zivjeti u Federaciji i dali zele ukidanje entiteta?
11. Borba protiv korupcije, kriminala, razvoj ekonomije i civilnog drustava nemoze da bude uspjesna ako imamo entitete, to vec ptice na granama znaju
12. Zasto politicari rade ono sto rade (nerade nista)? Zato sto im ovaj sistem sa dva entiteta i 10 kantona dopusta to ! ! !
13. Istorija zadnjih 16 godina u BiH se trenutno dokazuje u Hagu, BiH nesmije nikad zaboraviti sve svoje zrtve, a agresor i ratni zlocinci moraju biti kaznjeni
14. Najveca greska koju su Srbi u BiH ucinili jeste kooperacija sa agresorom, Srbijom i Crnom Gorom (Drzavom kojom je vladao Slobodan Milosevic), u agresiji na Bosnu i Hercegovinu (pokusaj kreiranja Velike Srbije), ova cinjenica se trenutno dokazuje na Medunarodnom Sudu Pravde u Hagu
15. Zalaganjem za ukidanje republike srpske, srpski narod u BiH samo moze da dobije a nista da izgubiti: bolja ekonomija, veca gradanska prava, i definitivno raskidanje sa fasistickim politikama Milosevica i njemu slicnima
Prema zadnjim vijestima pregovori o ustavnim reformama su zavrseni bez dogovora, sto znaci da ukidanje republike srpske je moguce sa tuzbom za agresiju i jacanjem pro-bosanskih partija.
Registracijom u proljece 2006 i glasanjem u jesen 2006 na parlamentarnim izborima u BiH, ukidanje republike srpske je pitanje samo vremena ! ! !
Vise informacija na:
http://nsbih.tripod.com
- Baghira
Rece si Biscanin oliti BishchaninA wrote:Recimo da sam po nekim ne previse strogim standardimaSarajka.
Sad, da na podforumu "Bihac" neko postavi temu "ko je pravi Bih... (kako se zove stanovnik Bihaca?)" - zaista, ali zaista se ne bih osjetila pogodjenom. Mislim .... sta to ima koga da pogadja?![]()
I da dodam, kad sam vec tu- cini mi se da su prvi Senadini postovi potpuno pogresno protumaceni. Ama - potpuno
- manijak1
Kakanjci
Hanpješčani
Jajčani
Bosanskibrođani
Tog mjesta neima na dunjaluku ali ako se iznađe
Hajnehajci
- Baghira
Pa nisam bila sigurna da li je bas, jer ne skontah cemu i zastomanijak1 wrote:Panto zar ne prepoznaješ ..........provokaciju
![]()
![]()
Kakanjci![]()
![]()
Hanpješčanihaman
satovi
![]()
Jajčani![]()
haman potaman
![]()
Bosanskibrođanihaman naši svi
![]()
![]()
Tog mjesta neima na dunjaluku ali ako se iznađe![]()
Hajnehajcihaman
su tu
Haj nek' si ti fino objasnio, sjedi 5
- manijak1
Što manje kontaš .........to si više pravi Sarajlijica

- manijak1
Zahvaljujući meni A znaš
a nisi mi se zahvalila
a ko prava Sarajevka
ne ide to zajedno .........Panto
ništa meni bez mene a još manje bez tebe

- Baghira
Jok, mi iz Sandzaka tezimo da postanemo Najnovije SarajlijeA wrote:Pa zar tome ne tezi svaki Bosanac i jos k tomu pride iz Sandzakacrna_pantera wrote:A ko je rek'o da zelim biti pravi Sarajlijica?manijak1 wrote:Što manje kontaš .........to si više pravi Sarajlijica![]()
![]()
![]()
(daj malo predrasuda, da bude zanimljivije)
Manijace, nista tebi ni sa mnom
- manijak1
Manijace, nista tebi ni sa mnom
Jel' to što nisam ......pravi ?