Novi rat?

Post Reply
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

mr__bosnjak wrote:Evo bio ja ove godine u Prijedoru. Lijep grad koji je okupiran i gdje je sproveden holokaust nad Bosnjacima. E pa, meni sve smetala ona cetnicka zastava pred opcinom i hajd da je tu bila i bosanska pa makar ova izmisljena ali nema. Svi policajci pa i oni ne-Srbi moraju nosit ono 4s pod kojim su Bosnjaci i drugi ne-Srbi u Prijedoru prije samo 10 godina klani. Bosnjaka ima u nekim predgradzima ali tamo su sami i izolovani a vamo pjevaju "od topole pa do ravne gore" i druge fasisticke pjesme. Ima tamo i dobrih ljudi, Srba, mnogi su i moja rodbina ali nesmije iko od njih se dignut protiv fasizma odma postaje kvalifikovan ko "balija" a znamo kolko prava tamo "balije" imaju. E pa ja sam sve mislio da imam upaljac i da je zastava nize pa je zapalit. Uh kakva bi bila sadisfakcija. Hajmo sve njihove prljave srpske zastave do Drine popalit i sve druge cetnicke oznake srusit pa onda i sve smrdljive sahovnice i drugo ustastvo a onda mirno skunit i ovu nametnutu zastavu pa ponosno dic LJILJANE. Pa ponegdje i polumjesec ko narodni simbol...
:lol: :lol: :lol: Ko te tako pametnog dade.
talijan

Post by talijan »

savjest wrote:
marsel wrote:kada BiH dostigne takav ekonomski nivo da svi njeni gradjani mognu sebi
jedan pristojan zivotni standard priustiti, tad nece vise niko pitati ni za RS ni za Federaciju. Nikoga nece interesovati ko je ko, da li Musliman, Srbin ili Hrvat.
Jednostavno, svi ce trcati za novcem i to 12-14 sati dnevno. I - vjeruj te -
tad nije vazno ni kako vam se zove predsjednik. Vazno se samo da se ima para i da se ima s cim.........( kao u pjesmi ali ne samo za guzonjine sinove, vec za sve marljive) :lol: Radno odijelo i pidzama - samo te dvije "uniforme" kad se budu poznavale u BiH, tad ce BiH biti voljena i od vecine Srba i od Hrvata..........Tad ce se i na utakmicama zajedno navijati za nasu dragu BiH.
I samo tad, niko nece zeljeti rat jer svako ce imati nesto i da izgubi. I tad nece Bosanci ici "trbuhom za kruhom" po bijelom svijetu, vec ce zeljeti da u svojoj domovini rade i stvaraju.....
A do tad.......bilo bi bolje da svu energiju usmjerimo ka tom cilju umjesto
da se neprestano prebrojavamo i mlatimo praznu slamu.
Ova se ovca tek probudila ili izasla iz kome. Nebitno , ovo se vec moze uvrstati kao medu top 5 viceva godine... 2006
Svako ima pravo na snove.
Vedoni

Post by Vedoni »

marsel wrote:kada BiH dostigne takav ekonomski nivo da svi njeni gradjani mognu sebi
jedan pristojan zivotni standard priustiti, tad nece vise niko pitati ni za RS ni za Federaciju. Nikoga nece interesovati ko je ko, da li Musliman, Srbin ili Hrvat.
Jednostavno, svi ce trcati za novcem i to 12-14 sati dnevno. I - vjeruj te -
tad nije vazno ni kako vam se zove predsjednik. Vazno se samo da se ima para i da se ima s cim.........( kao u pjesmi ali ne samo za guzonjine sinove, vec za sve marljive) :lol: Radno odijelo i pidzama - samo te dvije "uniforme" kad se budu poznavale u BiH, tad ce BiH biti voljena i od vecine Srba i od Hrvata..........Tad ce se i na utakmicama zajedno navijati za nasu dragu BiH.
I samo tad, niko nece zeljeti rat jer svako ce imati nesto i da izgubi. I tad nece Bosanci ici "trbuhom za kruhom" po bijelom svijetu, vec ce zeljeti da u svojoj domovini rade i stvaraju.....
A do tad.......bilo bi bolje da svu energiju usmjerimo ka tom cilju umjesto
da se neprestano prebrojavamo i mlatimo praznu slamu.
:thumbup: :-D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Mozda je ovo vec neko rekao ali evo da dam svoje misljenje.

Sta smo naucili od proslog rata tj. zasto rat pocinje. Rekao bih da ne postoji jedna stvar koja uzrokuje rat iako ga jedna stvar ga obicno odpocne (kao atentat ili sl.). E sad sta su ostale stvari

1. Bezizlazna situacija, narod pritisnut mukom i u strahu za svoj zivotni opstanak i potpun gubitak identiteta.

2. Ideologija i liderstvo, ideja koja bi vodila isti narod ka boljoj buducnosti bez obzira na cijenu koja se treba platiti

3. Vojni arsenal, i to narocito onakav u kojem jedna stana ima samopouzdanje da misli da je bolje naouzana od druge tj vojni nebalans.

4. Politicka situacija, sto je vrlo kompleksno samo po sebi, gdje globalni i lokalni interesi se moraju poklopiti kao po hemijskoj formuli

E sad po ovoj formuli treba ispitati situaciju u BiH i sire pa vidjeti koliko smo daleko od puscanih cijevi. Ja nebih da zagovaram ista posto sam po svom imenu ocito daleko od istih pa ako drugi imaju sta dodati, bujrum.
jasa_mo_72

#230 kakav rat ba?

Post by jasa_mo_72 »

Treba sacekati medjunarodni sud da optuzi SCG za genocid i da im zatvore ekonomske i politicke granice ...nakon par mjeseci il godina ce nestati i RS jer Srbija nece moci vise da se ponasa ko vuk u janjecoj kozi nego ce morati sikterisati sve radikale i napokon uciti djecu pravoj istoriji a to je da je Srbija 3 ratovala i 3 put izgubila!!!! Zalosno je vidjeti kad su ljudi u zabludi ali ovaj Kostunica (mali Milosevic) sa posljednjim trzajem tj novim kao ustavom pokazao svijetu da je ovo ZADNJA epizoda radikalista i debila te vrste tj da prkosi svijetu kao "kosovo je srpsko"....Uzmi ubij pa se pistolj!!!!

"Zlu ne cini nista, samo ce se ugasiti!" <- nama ljudima jedino preostaje da cekamo!!!! Nismo ni 90-te bili u situaciji da se odbranimo zbog nase "divne" SDA a ne mozemo ni sad, jer sad Evropi nije do nove "Srebrenice" u SRCU EVROPE....

Uzeli su nam mogucnost da se branimo (embargom, hrvati naplacivali sakom i kapom da jedna puska il metak prodje do srednje Bosne) pa smo se opet odbranili! Nikad necemo zaboraviti njihovu "darezljivost"!!!!

Jedina nam je opcija da ovaj put medjunardna politicka zajednica pomogne, al ovaj put na sljedeci nacin (koji ja mislim da ce teci)

1) Procice one ustavne promjene uskoro. Znam da je mnogi MRZE, ali....ako ih ne prihvatimo, donji smo ..jer ostaje status QUO
2) Nakon prihvatanja tih promjena, idemo na sljedeci korak koji je devalvacija entiteta, kao sto DODIK kaze, "oni zele da rs postane prazna ljushtura"
3) Kosovo u februaru dobija uslovnu nezavisnost, koja ce polagano preci u pravu!!!! Amerika tako hoce!!
4) Srpski radikali nece pobjediti na izborima jer ce vijest o Kosovu doci nakon izbora.....Nadaj se Nadaj
5) Dodik ce automatski poceti da dobija lagane udare na srcu, i pocece sa svojom retorikom o "SAMO-OPREDJELJENJU RS i NJENIH GRADJANA"
6) U ovom MOMENTU medjunarodna zajednica TREBA da potpise SAA sa BIH!!!! Time devalvira rs!!!! NATO cemo morati cekati dok JAD I BIJEDA od MLADICA se SLUCAJNO pojavi pred HAG-om
7) A ako dodamo na sve ovo, i presudu u korist BIH protiv SCG za GENOCID, e onda definitivno imamo KRAJ ove ruzne balade!!!!

NEMAMO PUNO OPCIJA LJUDI; Istina je sto raja iznad spoinju da su nasim neadekvanim potezima , kreteni priznali rs ali sta je tu je!!!! U svakom momentu moramo smoci snage da idemo dalje ka cilju....JEDNA JEDINA BIH (UNITARNA) sa svojom vojskom, valutom, policijom, i jednim gradjanskim drustvom....

AKO BOG DA!!!!
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Dado dijasporitus wrote:Mozda je ovo vec neko rekao ali evo da dam svoje misljenje.

Sta smo naucili od proslog rata tj. zasto rat pocinje. Rekao bih da ne postoji jedna stvar koja uzrokuje rat iako ga jedna stvar ga obicno odpocne (kao atentat ili sl.). E sad sta su ostale stvari

1. Bezizlazna situacija, narod pritisnut mukom i u strahu za svoj zivotni opstanak i potpun gubitak identiteta.

2. Ideologija i liderstvo, ideja koja bi vodila isti narod ka boljoj buducnosti bez obzira na cijenu koja se treba platiti

3. Vojni arsenal, i to narocito onakav u kojem jedna stana ima samopouzdanje da misli da je bolje naouzana od druge tj vojni nebalans.

4. Politicka situacija, sto je vrlo kompleksno samo po sebi, gdje globalni i lokalni interesi se moraju poklopiti kao po hemijskoj formuli

E sad po ovoj formuli treba ispitati situaciju u BiH i sire pa vidjeti koliko smo daleko od puscanih cijevi. Ja nebih da zagovaram ista posto sam po svom imenu ocito daleko od istih pa ako drugi imaju sta dodati, bujrum.
Ja cisto sumnjam da ce rata ponovi biti ubrzo. Prvo i sa onolikim cijevima i bajnom JNA - nisu uspjeli sto su zamislili i bjezali ko kokoseke bez glava na nekim mjestima (svojim ocima gledao), osim ako je ta velika JNA isla na golorukinarod.

Sad svakog zna. Zna se ideologija srba, zna se ideolgija hercegovaca (hrvata/katolika jebe mi se kako se opredjeljuju), muslimani pokusavaju opstati izmedju ove dvije opcije - a vojno niko sposoban. Obaveznog vojnog roka vise i nema, jer se nema parica. Ostaje diplomatsko rjesenje koje ce s ovim nasim djikanima ko zna kolko trajati. nemoj da se ko zajebe da me svrsta u bilo koju "religiju/naciju" jer me zalibo za te stvari, nego gledjte malo stvari s politickog pogleda a ne nacionalnog...kao neki.

Famozne rijeci "rata nece biti". samo sto je to sada vise uvjerljivo.
Post Reply