Bošnjaci sa Kosova traže pomoć BiH

Post Reply
Dobrusky

Post by Dobrusky »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote: Kad vec dijelis lekcije iz gramatike, mogao si i sam malo poraditi na "padezi" i na ne mjesanju ekavice i ijekavice!!!

Ne dijelim ja lekcije iz gramatike, poenta je u drugome. A sto se tice mijesanja ekavice i ijekavice, to je kod nas sasvim uobicajno. Bitno je da se razumijemo.

Za padezi no sikiriki ! :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
halo

Post by halo »

zlata wrote:Ja opet citam Bugare...koji tvrde da su Gorani dosel'li iz Bugarske....a Pomaci su definitivno islamizirani Bugari ili Makedonci...zavisi gdje zive...il'koga pitas. U Grckoj im ne daju ne pisnuti da su "Slavi", niti Bugari, niti Makedonci...nego su vec generacijama skolovani kao "Turci"!

Sad im vjerojatno Bosnjastvo dodje kao nekakav Balkanski Panislamizam!
Bravo ja sam naglasio da nemam nista proti tih ljudi nek se izjasnjavaju kako hoce a da ima Bosnjacke manjine izvan Bosne IMA to je de fakto
A dali su oni ti to je upitno i vrlo diskutabilno a Sandzaklije su i geografski i istoriski dio naroda tj Bosnjaci ali najzalosnija je cinjenica zbog koje ce me mnogi napasti ali to je samo misljenje moje malenkosti a glasi da su Srbi Bosnjaci I Hrvati jedan narod jedan jezik ali tu je problem hegemonije koji nazalost nije rijesen i ko zna oceli ikad biti :-) :-) :-)
zlata

Post by zlata »

BECHO wrote:
zlata wrote:Kada Srbi Bosanske pravoslavce smatraju bracom, zasto i mi ovaj dio bosnjackog naroda ne bi tretirali isto?Mislim da bi precizno treb'o reci..."ovaj dio Srpskog muslimanskog naroda" ne bi tretirali isto!

Pozivas nas da budemo ISTI Srbi! Je'l'tako?
Ne, najbolje je da budemo Merhametli Bosnje pa da mogu po nama gazit i ovi Babini 'Rvati' iz Cazina! :D
Je'l' ti to znas Babu? Ja misl'la i on Posrbica! :D
Bosniaco

#230 Bosnjaci

Post by Bosniaco »

Da malo educiram ove koji smatraju Bosnjacima samo ove iz Bosne:
- Veliki dio stanovnistva Istocne Hercegovine je dosao iz Boke Kotorske i Crne Gore (poslije 1687, 1711, 1858, 1878). Da li to znaci da oni nisu Bosnjaci - npr. rahmetli Dzemal Bijedic?

- Veliki dio stanovnistva Sjeveroistocne Bosne je dosao iz Srbije/Sumadije poslije 1862. godine. Da li to znaci da oni nisu Bosnjaci - npr. Alija Izetbegovic?

- Da li to znaci da, u slucaju da RS pripadne Srbiji, svi Bosnjaci rodjeni prethodno na teritoriji RS postaju etnicki Srbi?

- Bosnjaci Sandzaka NISU potomci stanovnistva stare Srbije/Raske, buduci da su se svo pravoslavno stanovnistvo iselilo 1690 i 1740. Bosnjaci Sandzaka su iz:
a. Stare Crne Gore (70%) - npr. Ejup Ganic, Enes Pelidija, Fuad Muzurovic, Fahrudin Radoncic, itd.
b. Sjeverne Albanije - Malesija (20%) - npr. Rasim Ljajic, Sulejman Ugljanin
c. Hercegovine (5%) - npr. Hasan Zvizdic
d. Bosne, Slavonije, Turske, itd. (5%)
Nesferatu

#231 Re: Bosnjaci

Post by Nesferatu »

Bosniaco wrote:Da malo educiram ove koji smatraju Bosnjacima samo ove iz Bosne:
- Veliki dio stanovnistva Istocne Hercegovine je dosao iz Boke Kotorske i Crne Gore (poslije 1687, 1711, 1858, 1878). Da li to znaci da oni nisu Bosnjaci - npr. rahmetli Dzemal Bijedic?

- Veliki dio stanovnistva Sjeveroistocne Bosne je dosao iz Srbije/Sumadije poslije 1862. godine. Da li to znaci da oni nisu Bosnjaci - npr. Alija Izetbegovic?

- Da li to znaci da, u slucaju da RS pripadne Srbiji, svi Bosnjaci rodjeni prethodno na teritoriji RS postaju etnicki Srbi?

- Bosnjaci Sandzaka NISU potomci stanovnistva stare Srbije/Raske, buduci da su se svo pravoslavno stanovnistvo iselilo 1690 i 1740. Bosnjaci Sandzaka su iz:
a. Stare Crne Gore (70%) - npr. Ejup Ganic, Enes Pelidija, Fuad Muzurovic, Fahrudin Radoncic, itd.
Za mene su Bosnjaci svi oni koji nisu iz Bosne. Ukljucujem tu i ona 4 miliona navodno koji su u Turskoj. Nas i Turaka 100 miliona.

Isto ko sto su svi Srbijanci van Srbije, Srbi. Njih i Rusa 200 miliona.

Nas zajedno 300 miliona ljudi a nijednog covjeka.

Stas Istocno Europski algoritam.
danas

#232 Re: Bosnjaci

Post by danas »

Nesferatu wrote: Za mene su Bosnjaci svi oni koji nisu iz Bosne. Ukljucujem tu i ona 4 miliona navodno koji su u Turskoj. Nas i Turaka 100 miliona.
Isto ko sto su svi Srbijanci van Srbije, Srbi. Njih i Rusa 200 miliona.
Nas zajedno 300 miliona ljudi a nijednog covjeka.
Stas Istocno Europski algoritam.
oplaka' :lol:
zlata

Post by zlata »

Plavljani i Gusinjani o sebi pisu da su najvise rodom Albanci i Crnogorci...a mi ovdje hocemo dokazati kako su to raseljeni Bosanci. K'o koga *ebe...u zdrav mozak!
zlata

#234 Re: Bosnjaci

Post by zlata »

Bosniaco wrote:Da malo educiram ove koji smatraju Bosnjacima samo ove iz Bosne:

Pa nekako ti je herava logika. Veliki dio Australaca je rodom iz Irske...jel'to znaci da su svi Irci Australci?
BECHO

Post by BECHO »

zlata wrote:
BECHO wrote:
zlata wrote:Kada Srbi Bosanske pravoslavce smatraju bracom, zasto i mi ovaj dio bosnjackog naroda ne bi tretirali isto?Mislim da bi precizno treb'o reci..."ovaj dio Srpskog muslimanskog naroda" ne bi tretirali isto!

Pozivas nas da budemo ISTI Srbi! Je'l'tako?
Ne, najbolje je da budemo Merhametli Bosnje pa da mogu po nama gazit i ovi Babini 'Rvati' iz Cazina! :D
Je'l' ti to znas Babu? Ja misl'la i on Posrbica! :D
Ne, on ti je ka Frankestajn - pola ujo, pola ceto. Skorpionima placo 100 marona za svakog borca Armije BiH a od Rvacke uzeo pasos i nekretnine. Ko sto bi moji iz Posavine rekli, pljunuti punoglavac. :D
savjest

Post by savjest »

Ne znam u kojoj mjeri Bosnjaci mogu osigurati svoja prava na Kosovu. To ce biti vrlo tesko jer se nalaze izmedu dvije vatre; albanci i srbi. ne znas s kim je gore.

Za opstanak bi bilo neophodno njhovo pregrupisanje na jedan odredeni dio teritorije Kosova (Prizren) gdje bi cinili apsolutnu vecinu mada ne vjerujem da bi i tu imali potpuno sigurnost. Naime Bosnjaka danas ima ba Kosovu oko 25.000 od prijeratnih 100.000 a njihov broj i dalje opada.

Ipak prema meni treba raditi na njihovom preseljenju u RBIH. To je najbolji nacin da se zastiti taj narod. Mi smo previse malobrojan narod i zivot svakog naseg covjeka je itekako vazan.
Shoba

Post by Shoba »

ma svak nek se bori za svoja prava u SVOJOJ zemlji.....Dje ti je opstina, tu ti je domovina.....

Vise Bosanaca ima u St. Louis-u neg na Kosovu, pa ne kukaju kao neki ovde na forumu .....
savjest

Post by savjest »

Shoba wrote:ma svak nek se bori za svoja prava u SVOJOJ zemlji.....Dje ti je opstina, tu ti je domovina.....

Vise Bosanaca ima u St. Louis-u neg na Kosovu, pa ne kukaju kao neki ovde na forumu .....
Lupas. Niko ljude u St Louis-u ne ubija, maltretira ili im otima kuce i stanove, sto je slucaj sa ovima na Kosovu.
Shoba

Post by Shoba »

savjest wrote:
Shoba wrote:ma svak nek se bori za svoja prava u SVOJOJ zemlji.....Dje ti je opstina, tu ti je domovina.....

Lupas. Niko ljude u St Louis-u ne ubija, maltretira ili im otima kuce i stanove, sto je slucaj sa ovima na Kosovu.
Od koga ih treba zastiti? Od albanaca ili od srba?

Ko kod oce da ih stiti, bujrum....pusku u ruke pa na kosovo.....( i Arkan je dolazio u bosnu da "brani" srbe)
Dobrusky

Post by Dobrusky »

Znas sta Shoba, mi na te lokal patriote, kao sto si ti i pojedini na forumu, ne racunamo.

Ima nas sasvim dovoljno za : Jedinstvo Bosnjaka od Dobruse do Kladuse.

:-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Dobrusky wrote:

Znas sta Shoba, mi na te lokal patriote, kao sto si ti i pojedini na forumu, ne racunamo.

dobry, odakle se ti javljas ako nije tajna?

ja jesam za to da se pomogne kad zagusti i kad nema alternative, ali ti haman pozivas (vrlo fino i umjereno) da sad svi zavrnemo rukave i idemo na kosovo..a imam osjecaj da si ti negdje u njemackoj ili austriji..
Dobrusky

Post by Dobrusky »

mIRCerka wrote:
Dobrusky wrote:

dobry, odakle se ti javljas ako nije tajna?

ja jesam za to da se pomogne kad zagusti i kad nema alternative, ali ti haman pozivas (vrlo fino i umjereno) da sad svi zavrnemo rukave i idemo na kosovo..a imam osjecaj da si ti negdje u njemackoj ili austriji..
mIRCerko, sto bona ne procitas sta je poenta topika? Ja ne pozivam da mi sad idemo na Kosovo da ratujemo ili nekom dolje zavrcemo usi. Nego da se Vlada BiH (Vijece ministara - Terzic) ili neko drugi iz vrha vlasti BiH, zainteresuje za sudbinu tamosnjih Bosnjaka u ovom historijskom casu. Bosna sada lakse dise, pa neka uzme malo predaha i za nas na Kosovu.

Rugova i njegova klika podmece klipove Bosnjacima, a za to Koristi bosanku Nadiru Avdic - Vlasi.

Sto se sad tokom ovih pregovora rijesi za Kosovo ima da vazi do sudnjega dana.

Kapis?

Jedinstvo Bosnjaka od Dobruse do Kladuse.

P.S.

Ja tipkam iz Njemacke.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dobrusky wrote: mIRCerko, sto bona ne procitas sta je poenta topika? Ja ne pozivam da mi sad idemo na Kosovo da ratujemo ili nekom dolje zavrcemo usi. Nego da se Vlada BiH (Vijece ministara - Terzic) ili neko drugi iz vrha vlasti BiH, zainteresuje za sudbinu tamosnjih Bosnjaka u ovom historijskom casu. Bosna sada lakse dise, pa neka uzme malo predaha i za nas na Kosovu.

Rugova i njegova klika podmece klipove Bosnjacima, a za to Koristi bosanku Nadiru Avdic - Vlasi.

Sto se sad tokom ovih pregovora rijesi za Kosovo ima da vazi do sudnjega dana.

Kapis?

Jedinstvo Bosnjaka od Dobruse do Kladuse.

P.S.

Ja tipkam iz Njemacke.
uz svo duzno postovanje, mislim da bi se Terzic trebao pobrinuti prvo za bosnjake u bosni....i da imaju mozak za pregovaranje, davno bi sredili nasu situaciju....a zamisli horora da se sad upetljaju i tamo...nece nas ni NATO spasiti...
a pitala sam te odakel tipkas jer si se pojavio dojednom i nesto napdas Shobu da je patriota na baterije...
malo odvagaj , tri puta mjeri i jednom klikni na POTVRDI :D
pozdrav :D iz sarajeva...
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ja bogami dosta klikam na onaj krstic X u vrhu ekrana....

Jesam li (o)los Bosnjak?
Dobrusky

Post by Dobrusky »

mIRCerka wrote:
uz svo duzno postovanje, mislim da bi se Terzic trebao pobrinuti prvo za bosnjake u bosni....i da imaju mozak za pregovaranje, davno bi sredili nasu situaciju....a zamisli horora da se sad upetljaju i tamo...nece nas ni NATO spasiti...
a pitala sam te odakel tipkas jer si se pojavio dojednom i nesto napdas Shobu da je patriota na baterije...
malo odvagaj , tri puta mjeri i jednom klikni na POTVRDI :D
pozdrav :D iz sarajeva...
mIRCerko, ne znam ja ko je ko na forumu. Slucajno sam dosao ovdje posto je forum http://www.bosnjastvo.com kratko bio u prekidu.

Inace po postovima ovog Shobe - lici mi na lokalpatriJotu, a ti si dobro definisala da su to oni baterijashi. :D

Nego sta je to sa tobom, nesto mi bukvalisticki razmisljas i kontas veceras. :D

Nisam mislio da licno Terzic ode tamo. Neka posalje nekog u svoje ime, ima dosta patriota u BiH. Ne moraju cak nista ni da rade, samo neka se pojave. I neka povedu bar dva novinara. To interesovanje bi pomoglo i Bosni.

Pozdrav iz hladne Njemacke.
Last edited by Dobrusky on 24/11/2005 22:18, edited 1 time in total.
Dobrusky

Post by Dobrusky »

Nesferatu wrote:Ja bogami dosta klikam na onaj krstic X u vrhu ekrana....

Jesam li (o)los Bosnjak?
Ako te stvarno zanima tvoj nacional-patriJotski profil javi se na:

http://www.bosnjastvo.com tamo ce ti biti pojasnjeno. Ostavi se toga ovdje, sada sam zauzet, nemam volje da raspravljam sa ahmacima.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dbrusky, ne znam je li te ko obavijestio, ali malo previse reklamiras taj sajt....

no nebitno, poenta onoga sto govorim je da mi jos uvijek nije jasno zasto da se BiH petlja u kosovski problem.....AKO NISU BOSNJACI (ako ih vec tako zovemo) na kosovu u stanju da se ujedine, sto jos da se nasa vlast petlja u to?
zlata

Post by zlata »

Dobrusky veli: "Shoba....lokalpatriota "na baterije"!" Ha..Ha..Ha! :x
Da ga ispravim. Vise mi se cini k'o Shoba, Shoban-Pasha Bosanac! :bih: Pravi!

A takvi ocito ne smiju postojati...da bi oni koji nikako nisu Bosanci...niti upravo etnicki Bosnjaci mogli tvrditi da to jesu...i zahtijevati dijasporaska prava i zastitu BiH...kao i putovnice, domovnice i sve ostalo sto slijeduje potomke gradjana jedne drzave i njezinu legitimnu dijasporu!

Na ovom foramu nekako se stalno brkaju dva pojma...Bosnjaka kao Bosanaca-Hercegovaca...i Bosnjaka kao islamiziranih, slaviziranih, Balkanaca i Bosanaca-Hercegovaca.

"Braco" Bosnjaci...glasajte...izjasnite se ko ste...jer ni mi ostali vise ne znamo! Kako stvari stoje...kad mi neko rekne da je Bosnjak...moze biti i Bugar, Srbin i Makedonac. Podrazumijeva se da je musliman. Znaci da mi je "brat" u vjeri...a ne po naciji, nacionalnosti, de fakto...etnickoj pripadnosti!
Dobrusky

Post by Dobrusky »

mIRCerka wrote:dbrusky, ne znam je li te ko obavijestio, ali malo previse reklamiras taj sajt....

no nebitno, poenta onoga sto govorim je da mi jos uvijek nije jasno zasto da se BiH petlja u kosovski problem.....AKO NISU BOSNJACI (ako ih vec tako zovemo) na kosovu u stanju da se ujedine, sto jos da se nasa vlast petlja u to?
Evo zasto:

Bosna je nasa maticna domovina i mora da vodi brigu o Bosnjacima i njihovom boljitku.

Ako ni zbog cega drugog, a ono iz istog razloga zbog kojeg se Srbija i Hrvatska prtljaju u Bosnu ili Albanija na Kosovo.

Jasno ko' dan.
Dobrusky

Post by Dobrusky »

zlata wrote:Dobrusky veli: "Shoba....lokalpatriota "na baterije"!" Ha..Ha..Ha! :x
Da ga ispravim. Vise mi se cini k'o Shoba, Shoban-Pasha Bosanac! :bih: Pravi!

A takvi ocito ne smiju postojati...da bi oni koji nikako nisu Bosanci...niti upravo etnicki Bosnjaci mogli tvrditi da to jesu...i zahtijevati dijasporaska prava i zastitu BiH...kao i putovnice, domovnice i sve ostalo sto slijeduje potomke gradjana jedne drzave i njezinu legitimnu dijasporu!

Na ovom foramu nekako se stalno brkaju dva pojma...Bosnjaka kao Bosanaca-Hercegovaca...i Bosnjaka kao islamiziranih, slaviziranih, Balkanaca i Bosanaca-Hercegovaca.

"Braco" Bosnjaci...glasajte...izjasnite se ko ste...jer ni mi ostali vise ne znamo! Kako stvari stoje...kad mi neko rekne da je Bosnjak...moze biti i Bugar, Srbin i Makedonac. Podrazumijeva se da je musliman. Znaci da mi je "brat" u vjeri...a ne po naciji, nacionalnosti, de fakto...etnickoj pripadnosti!
Zlato ti si se zbunila i sve pomijesala. Dede prisaberi se malo. Odvoj etnicku pripadnost od drzavljanstva i nacije ... pogotovu vjere.

8-)
Post Reply