Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
-
joker
A Damir je onaj sto je Aganagicu (koji mu je i javno zahvalio na tome) omogucio da dobije sve papire da napravi dolje koncertnu dvoranu (saglasnost je data za koncertnu dvoranu), a kojoj je kasnije promijenjena namjena i sada je to trznica iako je po urbanistickom planu predvidjena na tom mjestu koncertna dvorana? Dobar je taj Damir...
Je li moglo tu biti kakvih "podmazivanja" koja bi uticala na popravljanje imovnog stanja pomenutog "pravog vodje"?
Ovo je samo jedan od primjera, ima ih jos...
Je li moglo tu biti kakvih "podmazivanja" koja bi uticala na popravljanje imovnog stanja pomenutog "pravog vodje"?
Ovo je samo jedan od primjera, ima ih jos...
-
Prenj
Zanimljivo je kako je Avaz uspio da napravi od sporedne teme - glavnu.joker wrote:Za Vodenjaka- tema je bila Zlatko i SDP i sta mislimo o njima, a ne Avaz. On je samo naveden u kontekstu ranijih postova. By the way, Avaz je pisao negativno i o Bicakcicu i Ganicu...
Prenj, mi ovdje pricamo o SDP i Lagumdziji, zar ne? Kada bude tema neka druga stranka, vidjecu je li mi zanimljivo da se upustim u polemiku i je li mi to interesantno? Ovdje sam zainteresovan iz razloga jer sam po orijentaciji socijaldemokrata, ali ne i SDP-ovac ili pristalica Lagumdzijinog tipa socijaldemokratije (koja to ustvari i nije, sem po proklamaciji).
O njihovoj unutarstranackoj demokratiji govori dovoljno cinjenica o iskljucenju dr. Nijaza Durakovica iz "partije" kada je ovaj kritikovao rad njenog predsjednika Zlatka Lagumdzije (puno prije svih onih desavanja i raskola). Poslije je Zlaja (na insistiranje mnogih u "partiji") vratio Durakovica u stranku. Ovaj je pak za Zlaju rekao da je "mali Staljin" komentarisuci nacin njegovog vodjenja "partije" i nacin njegovog politickog djelovanja. To bi pametnome bilo dovoljno da shvati kakav je Zlatko politicar. I drzimo se cinjenica. A da ne spominjem sve ono sto se kasnije desavalo-otjerao je iz stranke sve one (dobro ne bas sve, ali vecinu-neki se jos hrvu s njim i njegovom narcisoidnoscu) koji su bili njegovi neistomisljenici. Kasnije ih je kroz svoje medije okarakterisao kao one koji zele da sjede u foteljama i taj argument mozemo cesto vidjeti na ovom forumu. Pa dobro onda, kakva je afera vezana za Lazovica, Ljujic-Mijatovic, Durakovica itd. Gdje su oni kupili ogromne nekretnine, otvorili firme ili zasjeli na nekoliko funkcija? Za njih ja stvarno ne znam, ali za Zlatka znmo svi... Toliko o tim argumentima.
Zamolio bih da se drzimo teme i da ne idemo u sirinu previse, jer na taj nacin pricamo o Avazu i slicnima koji bas i nemaju puno veze sa SDP-om i Zlatkom u ovom kontekstu.
-
joker
Cinjenica je da je Zlatko zloupotrijebio sansu koju je dobio na pretproslim izborima. Umjesto da SDP bude snaga promjena koja bi dotadasnju opoziciju vodila u provodjenju promjena u ovoj zemlji, Lagumdzija je posegnuo za istim stvarima za koje je optuzivao one prije sebe (citaj SDA) i usao u politicke aranzmane sumnjivog osnova (NHI, Prliceva stranka...) sa kojima je napravio za kratko vrijeme strasne afere (CIPS-Skrbici, Aminina firma-Telekom, FDS-Fazlic-Bond-Behmen i sl.).
Time je Zlatko i SDP izazvao razocaranje ljudi koji su im dali glas ocekujuci nesto novo, a ustvari dobivsi samo iste stvari upakovane na drugi nacin (sto bi rekli "Kurta sjasi, Murta uzjasi"). Ali, nije problem sto je on prokockao sanse SDP i svoje licne, vec je problem sto se kockao i sto je prokockao tudje sanse. Zabetonirao je kompletnu opoziciju koja je mozda i imala sanse nesto uraditi ili bar ojacati. Ovako je samo ojacao SDA.
Kada je imao sansu da popravi sto se popraviti moze i kada je trebao odstupiti, raznim unutarstranackim lobiranjima i pritiscima je ucinio sve da ostane na celu, a i posljednju sansu koju je imao da pomogne SDP-u da vrati povjerenje na taj nacin sto bi odstupio i povukao se prokockao je izolirajuci Pecanca i dizuci medijsku hajku i na njega.
Ovako, svi oni koji su ljuti sto je opet SDA "zasjela na tron" neka budu ljudi na njega jer ih je on tu doveo. Daj Boze da skoro sidju s trona, obzirom da im je Lagumdzija glavna konkurencija...
Time je Zlatko i SDP izazvao razocaranje ljudi koji su im dali glas ocekujuci nesto novo, a ustvari dobivsi samo iste stvari upakovane na drugi nacin (sto bi rekli "Kurta sjasi, Murta uzjasi"). Ali, nije problem sto je on prokockao sanse SDP i svoje licne, vec je problem sto se kockao i sto je prokockao tudje sanse. Zabetonirao je kompletnu opoziciju koja je mozda i imala sanse nesto uraditi ili bar ojacati. Ovako je samo ojacao SDA.
Kada je imao sansu da popravi sto se popraviti moze i kada je trebao odstupiti, raznim unutarstranackim lobiranjima i pritiscima je ucinio sve da ostane na celu, a i posljednju sansu koju je imao da pomogne SDP-u da vrati povjerenje na taj nacin sto bi odstupio i povukao se prokockao je izolirajuci Pecanca i dizuci medijsku hajku i na njega.
Ovako, svi oni koji su ljuti sto je opet SDA "zasjela na tron" neka budu ljudi na njega jer ih je on tu doveo. Daj Boze da skoro sidju s trona, obzirom da im je Lagumdzija glavna konkurencija...
-
joker
Prenj, haj'mo malo polemisati o onom sto se desava u SDP-u i o nacinu rada njenog predsjednika, gdje ima toliko toga za promjeniti i unaprijediti. Sta mislis o tome, obzirom da je to tema?
A o Avazu mozemo otvoriti posebnu temu.
Jer ovo ti je isto kao kad bi ti stao pred ogledalo i razbio ga jer ti je davalo ruzan odraz. Eh sad ko je kriv, ti ili ogledalo? Nadam se da shvatas sta hocu da ti kazem. Jebo Avaz, nije on tema...
A o Avazu mozemo otvoriti posebnu temu.
Jer ovo ti je isto kao kad bi ti stao pred ogledalo i razbio ga jer ti je davalo ruzan odraz. Eh sad ko je kriv, ti ili ogledalo? Nadam se da shvatas sta hocu da ti kazem. Jebo Avaz, nije on tema...
-
edu
mislim da je lagumdzija konacno rijesio probleme sa egom koji su mu pravili velike probleme u komunikaciji sa obicnim ljudima..i veoma mi je drago zbog toga...
mislim da je postao svjestan svojih dosadasnjih gresaka i da se iste nece ponavljati..drago mi je i zbog toga...
definitivno..sdp jedina opcija koja nas moze izvesti na pravi put..lagumdzija je veoma inteligentan covjek i drago mi je da ga bosna ima...
ps. volio bih da se nijaz vrati u stranku jer je i on pravi covjek..intelektualno jak i moze pomoci sdp-u..(samo alkohola ga ubi..
)
mislim da je postao svjestan svojih dosadasnjih gresaka i da se iste nece ponavljati..drago mi je i zbog toga...
definitivno..sdp jedina opcija koja nas moze izvesti na pravi put..lagumdzija je veoma inteligentan covjek i drago mi je da ga bosna ima...
ps. volio bih da se nijaz vrati u stranku jer je i on pravi covjek..intelektualno jak i moze pomoci sdp-u..(samo alkohola ga ubi..
-
Prenj
Nije mi namjera braniti Zlatka L. ovdje po svaku cijenu, svoju kritiku njegovog lika i djela sam vec izlozio na ovoj temi, ali neke cinjenice se moraju pojasniti:joker wrote:Cinjenica je da je Zlatko zloupotrijebio sansu koju je dobio na pretproslim izborima. Umjesto da SDP bude snaga promjena koja bi dotadasnju opoziciju vodila u provodjenju promjena u ovoj zemlji, Lagumdzija je posegnuo za istim stvarima za koje je optuzivao one prije sebe (citaj SDA) i usao u politicke aranzmane sumnjivog osnova (NHI, Prliceva stranka...) sa kojima je napravio za kratko vrijeme strasne afere (CIPS-Skrbici, Aminina firma-Telekom, FDS-Fazlic-Bond-Behmen i sl.).
Time je Zlatko i SDP izazvao razocaranje ljudi koji su im dali glas ocekujuci nesto novo, a ustvari dobivsi samo iste stvari upakovane na drugi nacin (sto bi rekli "Kurta sjasi, Murta uzjasi").
...
Clanice Koalicije za promjene su bili SDP, SBiH, NHI i gomila manjih stranaka.
Koalicija je bila neophodna da bi uopste imali skupstinsku vecinu i bili na vlasti.
Sve greske koje je SDP napravio se mogu potpuno ravnopravno pripisati i Stranki za BiH, ali nekim cudom, njih izostavljas iz liste.
Zasto???
Kazes "strasne afere" ...
Zbog nekoliko takvih "strasnih afera" Zlatko L. je bio na sudu sa Avazom. Kako je sud presudio????
-
joker
Ma nije on bio na sudu zbog afera, mada bi trebao, vec zbog toga kako ga je Avaz nazivao (imena koja je koristio u clancima. A ta ista sudinica nije presudila u koris Avaza za iste uvrede koje je Zlatko uputio Avazu i imena kojima je on njih nazivao. Indikativno, zar ne?
NHI sam naveo jer se Zlaja kleo da nikad ne bi sa nacionalnim strankama u koaliciju, pa napravi presedan sa NHI, a Prlicevu stranku sam naveo zbog toga sto je njen prvi covjek onaj kojemu sude u Hagu-Prlic, a sam Zlaja je kao glavni argument protiv SDA koristio cinjenicu da su oni bili u koaliciji sa "onima koji danas sjede u Hagu".
Dakle nikakve razlike izmedju Zlatka i SDP-a, s jedne strane i SDA, s druge strane.
A ako hoces dalje, pa i sa SBiH su koalirali i jedni i drugi. Znaci opet isto sranje drugo pakovanje.
SBiH nisam naveo zato sto tu koaliciju i ne smatram greskom. Ali tezina prokockanih sansi opozicije je na SDP-u, a ne na SBiH obzirom da je SDP smatrana najjacim opozicionim uporistem.
SBiH sa Halilovicem na celu je bezopasna politicka struja iako dobro balansiraju kad im treba. Ali takvi nisu ono sto nama treba zar ne?
NHI sam naveo jer se Zlaja kleo da nikad ne bi sa nacionalnim strankama u koaliciju, pa napravi presedan sa NHI, a Prlicevu stranku sam naveo zbog toga sto je njen prvi covjek onaj kojemu sude u Hagu-Prlic, a sam Zlaja je kao glavni argument protiv SDA koristio cinjenicu da su oni bili u koaliciji sa "onima koji danas sjede u Hagu".
Dakle nikakve razlike izmedju Zlatka i SDP-a, s jedne strane i SDA, s druge strane.
A ako hoces dalje, pa i sa SBiH su koalirali i jedni i drugi. Znaci opet isto sranje drugo pakovanje.
SBiH nisam naveo zato sto tu koaliciju i ne smatram greskom. Ali tezina prokockanih sansi opozicije je na SDP-u, a ne na SBiH obzirom da je SDP smatrana najjacim opozicionim uporistem.
SBiH sa Halilovicem na celu je bezopasna politicka struja iako dobro balansiraju kad im treba. Ali takvi nisu ono sto nama treba zar ne?
-
Prenj
SBiH je clanica SVIH posljeratnih vlada.joker wrote:Ma nije on bio na sudu zbog afera, mada bi trebao, vec zbog toga kako ga je Avaz nazivao (imena koja je koristio u clancima. A ta ista sudinica nije presudila u koris Avaza za iste uvrede koje je Zlatko uputio Avazu i imena kojima je on njih nazivao. Indikativno, zar ne?
S kakvim efektima? S kakvim principima?
Osim dobrih talova u privatizacijama i prodajama?
"Bezopasna politicka struja" koja je upravo prodala Energopetrol
A sto se afera tice, da krenemo od CIPSa i Skrbica?
Sta je problem sa CIPSom i Skrbicem?
-
joker
Ma ne mislim ja tebi prepricavati nesto sto su svi culi, vidjeli, citali prije dvije godine. Jer neko kad nesto ne zeli vidjeti, nece to vidjeti sve da mu je pred nosom.
Na dvije teme pricamo o SBiH a jedna tema je SDP i Zlatko, a druga tema je clanovi vlade, mito i EP.
Ba kada toliko mrzis SBiH, otvori temu na kojoj ces moci da pljujes po njima i da se prepucavas sa njihovim fanovima. Mene popusti. Ja na ove dvije teme pricam o onome sto i jeste u nazivu teme. A i tebe bih zamolio da postupis na ovaj nacin, ili ako ne mozes vec da utolis svojoj zelji da seres po SBiH da onda otvoris pomenutu temu.
Drzimo se tema...
Na dvije teme pricamo o SBiH a jedna tema je SDP i Zlatko, a druga tema je clanovi vlade, mito i EP.
Ba kada toliko mrzis SBiH, otvori temu na kojoj ces moci da pljujes po njima i da se prepucavas sa njihovim fanovima. Mene popusti. Ja na ove dvije teme pricam o onome sto i jeste u nazivu teme. A i tebe bih zamolio da postupis na ovaj nacin, ili ako ne mozes vec da utolis svojoj zelji da seres po SBiH da onda otvoris pomenutu temu.
Drzimo se tema...
-
mostarac
I ovde prvi put cujem da se Nijaz Durakovic vratio u SDP, a nije da nisam odlicno upucen u desavanja u stranci. Nijaz nije clan SDP-a, a tog pritiska clanstva nije bilo i to je jedina odluka oko koje bi cijeli onaj famozni Vanredni kongres bio jednoglasan, a to je da se Nijaz brishe iz clanstva SDP-a. Da se razumijemo, meni je Nijaz drag i mislim da je potreban SDP-u i to je covjek koji je rekao Milosevicu ono sta treba, dok jos ovi nacional-fasisticki tvorovi nisu bili ni u planu, ali otici na listu druge politicke partije i ocekivati milost je mnogo za bilo koga, pa cak i za Nijaza. Nije izmedju Zlatka i Nijaza puklo na osnovu toga sto se Zlatko nije htio kandidovati za predsjednistvo, kako je to Nijaz pricao. Puklo je oko nekretnina SDP-a, jer Zlatko nije htio dozvoliti da se jedna takva na Marin dvoru proda u bescjenje. Tu je puklo na relaciji Lagumdzija-Durakovic, a da su ova cetvorica sto su nakon Nijaza otisla bili upravu Nijaz bi im se prikljucio. Oni su napravili izdaju u partiji u jeku same izborne kampanje i ne znam zaista sta su ocekivali. Nekima od nas su i zivoti bili ugrozeni vise puta u toku te kampanje i nismo primali nadoknadu za svoj rad, a generalni sekretar partije (Miro Lazovic) dolazio je u 12 sati na posao i nije ga uopste zanimalo sta se desava, osim kad je u novinama trebalo pljuvati po Lagumdziji.
Lagumdzija ima svojih gresaka i neke stvari mu zamjerim, a unutrasnje prilike u SDP-u poznajem odlicno, ali daleko je Lagumdzija od toga kakvim ga predstavljaju Avaz i slicni mediji. Sto se tiche njegovog kriminala svaku tuzbu na sudu je dobio i mislim da je tu sve jasno. Zlatko Lagumdzija je sprijecio prodaju Eroneta u bescjenje, dok su ovi Energopetrol dali za sitnu lovu. SDP-u glave na proslim izborima nisu dosle te stvari oko Lagumdzije. Ja mislim da je SDP pao na tome sto nije pohapsio ove kriminalce, a narodu je bilo malo tesko objasniti da ne vrijedi hapsiti nekoga, ako nemas adekvatan sud koji tog nekoga moze i da osudi. SDP je pao na tome sto nije pravio senzacionalne poteze spektakularnih hapsenja kriminalaca koji bi bili dobro prihvaceni u narodu u onom stilu vidis kako su im ovi dosli glave, ali hapsiti ih a da ih ne mozes osuditi nema smisla. SDP je prvo pravio sud, sto je logicno, pa tek onda planirao hapsit kriminalce. Ima Zlatko, kao i svi mi fatalnih pogresaka, jer ipak je Zlatko Lagumdzija samo covjek, ali mislim da te greske nisu pravljene radi licne koristi i radi nekih talova, jer Zlatko je i pao na tome sto nije pravio talove i sirio nepotizam. Unutar SDP-a stvari funkcionisu potpuno drugacije nego sto bi to neki htjeli sebi predstaviti. Ja licno mislim da SDP ima veliki problem sa viskom demokratije unutar same stranke, jer dolazimo u situaciju da svako moze pricati sta god zeli i da prodje bez posljedica, a apsurdno je misliti da se Zlatko Lagumdzija mjesa u izbor unutarstranckog rukovodstva na kantonalnim i opstinskim nivoima, jer to ne bi mogao stici da se 3 puta klonira. Znam spomenucete Nermina Pecanca i raspustanje kantonalne organizacije Sarajevo. Ono sto ja Zlatku zamjeram u tom slucaju je da je izabrao totalno krivi momenat da to ucini jer je to javnost prihvatila kao osvetu za kongres, a taj problem je bio star 18 mjeseci, a ne 2 mjeseca nakon kongresa. Dakle to se trebalo uraditi mnogo ranije, a sam dogovor izmedju njih trojice (Ljubisa, Nermin i Zlatko) je bio ko pobjedi nosi sve, a Zlatko je sam predlozio da se unutar stranke provede kampanja i da njih dvojica slobodno idu od organizacije do organizacije i lobiraju za sebe, kako bi izbori na kongresu bili demokratski. Cak je i predlozio da automatizmom dvojica koja izgube ulaze u Glavni odbor partije i predsjednistvo, ali su izmedju sebe njih trojica postigli takav dogovor da to ne bude tako.
Dakle Zlatko je daleko od autokrate i diktatora kako ga se predstavlja, a za SDP bi vjerujte mi puno bolje bilo da je takav, jer SDP ima problem sa viskom demokratije i slobode, a ne sa manjkom.
Lagumdzija ima svojih gresaka i neke stvari mu zamjerim, a unutrasnje prilike u SDP-u poznajem odlicno, ali daleko je Lagumdzija od toga kakvim ga predstavljaju Avaz i slicni mediji. Sto se tiche njegovog kriminala svaku tuzbu na sudu je dobio i mislim da je tu sve jasno. Zlatko Lagumdzija je sprijecio prodaju Eroneta u bescjenje, dok su ovi Energopetrol dali za sitnu lovu. SDP-u glave na proslim izborima nisu dosle te stvari oko Lagumdzije. Ja mislim da je SDP pao na tome sto nije pohapsio ove kriminalce, a narodu je bilo malo tesko objasniti da ne vrijedi hapsiti nekoga, ako nemas adekvatan sud koji tog nekoga moze i da osudi. SDP je pao na tome sto nije pravio senzacionalne poteze spektakularnih hapsenja kriminalaca koji bi bili dobro prihvaceni u narodu u onom stilu vidis kako su im ovi dosli glave, ali hapsiti ih a da ih ne mozes osuditi nema smisla. SDP je prvo pravio sud, sto je logicno, pa tek onda planirao hapsit kriminalce. Ima Zlatko, kao i svi mi fatalnih pogresaka, jer ipak je Zlatko Lagumdzija samo covjek, ali mislim da te greske nisu pravljene radi licne koristi i radi nekih talova, jer Zlatko je i pao na tome sto nije pravio talove i sirio nepotizam. Unutar SDP-a stvari funkcionisu potpuno drugacije nego sto bi to neki htjeli sebi predstaviti. Ja licno mislim da SDP ima veliki problem sa viskom demokratije unutar same stranke, jer dolazimo u situaciju da svako moze pricati sta god zeli i da prodje bez posljedica, a apsurdno je misliti da se Zlatko Lagumdzija mjesa u izbor unutarstranckog rukovodstva na kantonalnim i opstinskim nivoima, jer to ne bi mogao stici da se 3 puta klonira. Znam spomenucete Nermina Pecanca i raspustanje kantonalne organizacije Sarajevo. Ono sto ja Zlatku zamjeram u tom slucaju je da je izabrao totalno krivi momenat da to ucini jer je to javnost prihvatila kao osvetu za kongres, a taj problem je bio star 18 mjeseci, a ne 2 mjeseca nakon kongresa. Dakle to se trebalo uraditi mnogo ranije, a sam dogovor izmedju njih trojice (Ljubisa, Nermin i Zlatko) je bio ko pobjedi nosi sve, a Zlatko je sam predlozio da se unutar stranke provede kampanja i da njih dvojica slobodno idu od organizacije do organizacije i lobiraju za sebe, kako bi izbori na kongresu bili demokratski. Cak je i predlozio da automatizmom dvojica koja izgube ulaze u Glavni odbor partije i predsjednistvo, ali su izmedju sebe njih trojica postigli takav dogovor da to ne bude tako.
Dakle Zlatko je daleko od autokrate i diktatora kako ga se predstavlja, a za SDP bi vjerujte mi puno bolje bilo da je takav, jer SDP ima problem sa viskom demokratije i slobode, a ne sa manjkom.
-
Prenj
Culi, vidjeli?joker wrote:Ma ne mislim ja tebi prepricavati nesto sto su svi culi, vidjeli, citali prije dvije godine. Jer neko kad nesto ne zeli vidjeti, nece to vidjeti sve da mu je pred nosom.
Drzimo se tema...
Osim onoga sto je Avaz napisao nije se nista ni culo ni vidjelo. Isti taj Mirko Skrbic je i dalje na celu CIPSa.
Nije ni cudo, Mirko Skrbic ima bogatiji CV nego pola Federalne vlade zajedno.
Ali ne treba vjerovati svojim ocima i usima, treba vjerovati Avazu.
Tema o Stranki za BiH i njihovom lideru Harisu S. vec postoji, samo je ucesce fanova SBiH skroz slabo, valjda je ponestalo argumenata.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=20085
-
ejub
Alžirska grupa
Prodaja naoružanja Izraelu(a dobiveno od arapa)
Izjednacavanje ljiljana sa cetnicima
Sredjivanje poslova supruzinoj firmi
Kredit koji mu je odobren i otpisan od fakulteta u iznosu od 80 000 da regulise stanbeno pitanje(kupi treci stan)
Treba li jos????????????????????''''
Kredit koji mu je odobren i otpisan od fakulteta u iznosu od 80 000 da regulise stanbeno pitanje(kupi treci stan)
-
mostarac
haj procitaj temu iz pocetka pa ima odgovore na sva ta pitanja. Ponavljate ko papagaji stvari koje nemaju uopste cvrste temelje.ejub wrote:Alžirska grupa![]()
![]()
Kredit koji mu je odobren i otpisan od fakulteta u iznosu od 80 000 da regulise stanbeno pitanje(kupi treci stan)![]()
-
z-m-a-j
E vala Prenj i ti ponekad kazes dobroPrenj wrote:Lagumdzija je postao teret SDP-u i ako zeli dobro i SDP-u i ljevici u BiH, mora sto prije napustiti celnu poziciju SDP-a.
SDP mora shvatiti sto prije da vise nije dovoljno sto oni NISU nacionalisti.
Samo hocel se daleko cutiiiiiiiiii
-
da pamtis
nije uopste vazno sta bi on trebao da bude ili ne bude, vazno je sto kaze Prenj da je on(kondukter) pronasao formulu kako da zaHebaje "top" politicare u BiH. covjek ima IQ kakav ima, nije mu ni zamjeriti kondukter busa ali kako to/zasto da takav IQ dobije toliko glasova?? evo ti jedna pjesma.....Mirnes bi trebao biti mlinar...stalno melje.
Kako je lepo biti glup,
stoka ume da nervira,
gutaj sta ti se servira,
kako je lepo biti glup.
Kako je lepo biti glup,
bolje mozak sakrivati,
pa cutati i plivati,
kako je lepo biti glup.
Ne bavi se politikom,
spavaj, radi, cuti, jedi
i ne veruj vise nikom,
lezi, dig se, ustaj, sedi!
Kosa gori ispod slema,
valjamo se po prasini,
niko od nas pojma nema,
da smo davno u masini.
Kako je lepo biti glup,
mani glavu, pasi travu,
glup si, nisi ti u pravu,
kako je lepo biti glup!
Kako je lepo biti glup,
bas te boli sta ti rade,
ko te laze, ko te krade,
kako je lepo biti glup
-
da pamtis
evo jos jednom da ponovim SDP u koaliciji sa SDS, SDA sa Hadzi jovanom, Koji izbor imam????Ako zaista tako mislis, Mirnes je pravi izbor za tebe.
Nisam nikada glasao za SDA, pa necu ni sada ali ljudi kako da glasam za SDS-SDP??? eto hajd vi ste pametni??
-
Prenj
Lamija Tanovic?da pamtis wrote:evo jos jednom da ponovim SDP u koaliciji sa SDS, SDA sa Hadzi jovanom, Koji izbor imam????Ako zaista tako mislis, Mirnes je pravi izbor za tebe.
Nisam nikada glasao za SDA, pa necu ni sada ali ljudi kako da glasam za SDS-SDP??? eto hajd vi ste pametni??
-
nebi
Jako opravdanje,amani jarabi....jel to Zvornik drzavni parlament?da pamtis wrote:evo jos jednom da ponovim SDP u koaliciji sa SDS, SDA sa Hadzi jovanom, Koji izbor imam????Ako zaista tako mislis, Mirnes je pravi izbor za tebe.
-
harmonija
Moja jedina zamjerka SDP - u, jeste što su uvijek protiv svega. Doduse ne pratim pretjerano politiku pa neka me isprave svi koji znaju da grijesim. Ne mogu se sjetiti niti jednog " vaznijeg " prijedloga zakona sa kojim su se složili. Samim tim mi sve to izgleda djecije ono" posto ih ne volimo i nismo sa njima, hajde da mi pucamo kontru ". Lagumdzija je jako inteligentan čovjek koji po mom skromnom mišljenju ima previše nepromišljene izjave za jednog stranackog vodju.
Uzmimo za primjer uvodjenje PDV - a. Pitam ja jednu gospodju koja je radila onu peticiju po ulici: " A kako mislite kontrolisati " sivu ekonomiju ", ako se uvedu dvije/tri stope?" Kaze ona meni: " Cuj balavice. ". Naravno sve popraceno podrugljivim izrazom lica. Ali opet nije Zlaja kriv za to sto mu clanovi stranke nemaju pojma o programu, cast izuzetcima.
Uzmimo za primjer uvodjenje PDV - a. Pitam ja jednu gospodju koja je radila onu peticiju po ulici: " A kako mislite kontrolisati " sivu ekonomiju ", ako se uvedu dvije/tri stope?" Kaze ona meni: " Cuj balavice. ". Naravno sve popraceno podrugljivim izrazom lica. Ali opet nije Zlaja kriv za to sto mu clanovi stranke nemaju pojma o programu, cast izuzetcima.
-
nebi
harmonija,bona...zadatak opozicije u svakoj drzavi je da kritikuje.harmonija wrote:Moja jedina zamjerka SDP - u, jeste što su uvijek protiv svega. Doduse ne pratim pretjerano politiku pa neka me isprave svi koji znaju da grijesim. Ne mogu se sjetiti niti jednog " vaznijeg " prijedloga zakona sa kojim su se složili. Samim tim mi sve to izgleda djecije ono" posto ih ne volimo i nismo sa njima, hajde da mi pucamo kontru ". Lagumdzija je jako inteligentan čovjek koji po mom skromnom mišljenju ima previše nepromišljene izjave za jednog stranackog vodju.
A ako mislis da ce PDV zaustaviti sivu ekonomiju.....cuj balavice.
-
Prenj
A zasto nije moguce kontrolisati dvije-tri stope PDVa?harmonija wrote:Moja jedina zamjerka SDP - u, jeste što su uvijek protiv svega. Doduse ne pratim pretjerano politiku pa neka me isprave svi koji znaju da grijesim. Ne mogu se sjetiti niti jednog " vaznijeg " prijedloga zakona sa kojim su se složili. Samim tim mi sve to izgleda djecije ono" posto ih ne volimo i nismo sa njima, hajde da mi pucamo kontru ". Lagumdzija je jako inteligentan čovjek koji po mom skromnom mišljenju ima previše nepromišljene izjave za jednog stranackog vodju.