Islam se siri u Bosni

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Long time no see:) Abdulhaqq je ozenjen elhamdulillah, zasad sa jednom zenom, tako da vjerujte mi nisam napaljen kako bi vi to voljeli .Hvala dragom Allahu koji me je uputio na pravi put , nije mi cak niko ni platio za to , zamislite!:) Prije povratka u vjeru intenzvno sam se bavio muzickom umjetnoscu , i dan danas se bavim , mada nekim drugim melodijama:) Tako dragi moji PRESTANITE zamisljati raze bradate spodobe kad gledate moje postove, nit sam nesto previse bradat , nit sam spodoba , ELHAMDULILLAH!!!
Toozla

Post by Toozla »

....jel' se ti "ceskas" ponekad..... :D :D :D
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Hoces aplauz?
Toozla

Post by Toozla »

....ma kakav aplauz.....malo muske solidarnosti......vidis sto se ove bune protiv nas.... :D
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Nemoj tako , zene su predivna stvorenja, ako ih negledate kao meso:)
Toozla

Post by Toozla »

....dobar dan....
....ja samo monitor vidim.....kakvo meso.... :?
pitt

Post by pitt »

abdulhaqq_ wrote:Bismillah!

Nemoj tako , zene su predivna stvorenja, ako ih negledate kao meso:)
nego sta nego su predivna....i treba ih tretirati tako. :D
DTL

Post by DTL »

Long time no see:) Abdulhaqq je ozenjen elhamdulillah, zasad sa jednom zenom, tako da vjerujte mi nisam napaljen kako bi vi to voljeli .Hvala dragom Allahu koji me je uputio na pravi put , nije mi cak niko ni platio za to , zamislite!:) Prije povratka u vjeru intenzvno sam se bavio muzickom umjetnoscu , i dan danas se bavim , mada nekim drugim melodijama:) Tako dragi moji PRESTANITE zamisljati raze bradate spodobe kad gledate moje postove, nit sam nesto previse bradat , nit sam spodoba , ELHAMDULILLAH!!!
E prijatelju, tebe cekam da se ponovno ukljucis.

Ne odgovori ti meni na pitanje koje te upitah par postova prije ovoga?

Ako drzis i malo do sebe i onoga za sta se predstavljas, objasnices nam kako to da Musliman, koji ima jako puno para moze da se prema zenama odnosi kao prema mesu, kao sto rade sve i jedan uglednik iz Arapskog svijeta?

Zasto to nije dozvoljeno i Muslimanima koji nemaju jako puno para?

Da li su Muslimani koji imaju jako puno para bolji Muslimani od onih koji to nemaju?

E hajd ti nama sad ovo lijepo objasni, posto su ovo cinjenice koje se ne mogu ni A bombom negirati!

A ako s nekim razlogom ne zelis odgovoriti direktno na ovo sto te pitam, onda nema smisla da se vise javljas i solis raji pamet.

Pozdrav
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Veoma rado odgovaram na to pitanje.

Po serijatu je dozvoljeno imati 4 zene, sve vise od toga je HARAM.Danas sta se desava u arapskom svijetu je KATASTROFA.Allah im je dao iskusenje u vidu materijalnog bogatstva, i podlegli su .Ne indetifikuj Islam sa arapima, nema smisla.Islam je za citav svijet, niko nema ekskluzivno pravo na Islam. Arapi su zastranili, vecinom zbog VEHABIJSKE ideologije, da nas Allah sacuva.
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah !

Nisam ti redom odgovarao na pitanja, ali svatices vec moje odgovore iz gornjeg posta.
pitt

Post by pitt »

Po serijatu je dozvoljeno imati 4 zene, sve vise od toga je HARAM.Danas sta se desava u arapskom svijetu je KATASTROFA.Allah im je dao iskusenje u vidu materijalnog bogatstva, i podlegli su .Ne indetifikuj Islam sa arapima, nema smisla.Islam je za citav svijet, niko nema ekskluzivno pravo na Islam. Arapi su zastranili, vecinom zbog VEHABIJSKE ideologije, da nas Allah sacuva.
Svaka cast za to.....al brate kome jos trebaju 4 zene :? :? ma jedna je dosta da ti krv pije....a kamoli 4 :D:D
stella_k

Post by stella_k »

mosor1 wrote:

Pitanje za kekeca.

Recimo , insallah kad se nekad ozenis tom voljenom djevojkom, pa ti ona rodi djecu, i onda vi tako lijepo setate ferhadijom, sta mislis koliko ce muskaraca pozeljeti da ima tvoju zenu???(pod pretpostavkom da bude obucena oskudno)
Zivija ti meni!

Svaki redak tvog posta otvara nekoliko tema. Prvo, sto je lose u tome da se nekome svidi lijepa zena ili muskarac? To je pitanje estetike, i u tome nema nista lose. Svida li se tebi fizicki, sta ja znam, Angelina Jolie? Recimo da svida, i kakve to veze ima s Bradom Pittom, njenim tipom? Svidanje je jedno, fizicka zelja drugo, a konzumacija nesto sasvim trece. Recimo da ti se svida prijateljev auto, rado bi vozio nesto takvo, ali to ne znaci da bi mu ga ukrao. Treba li tvoj prijatelj pokriti svoj auto ceradom svaki put kad mu dodes u posjet, da ti ne bi dosao u iskusenje? (Uostalom, za kradu i otmicu imamo obicne zakone, ne trebaju nam serijatski.)

Reci ces da moj primjer nema veze s temom, jer su kao putene zelje jace i teze ih je kontrolirati. Ali je li uistinu tako? Najnapaljeniji su zdravi ljudi koji se seksualno susprezu. Apstinencija niposto ne smanjuje zelju. U covjekovoj je prirodi da ima seksualne zelje, ideje i mastarije, on to ne moze iskljuciti prekidacem. Moze ih doduse neko vrijeme susprezati, na svoju stetu.

Pokrivanje zena je vrlo neefikasan nacin za potiskivanje prirodnih nagona muskaraca, jer je pokriveni objekt sve interesantniji, sto je vise nedostupan. (A problematicno je i svodenje zena na pokrivene objekte.) Zamisli da nas dva prosetamo uz more nekog kasnog ljetnog popodneva po rivi nekog jadranskog grada, kad malo padne vrucina, kad se ljudi vracaju s mora, setaju, sjede u kaficima Pored tebe prolaze sarene ljetne haljinice i minjaci, prode i koja tangica, mirise krema za suncanje. Vjeruj mi, nakon kratkog vremena, oko se navikne.

A sad konkretno, kad ja setam gradom sa svojom zenom, ponekad mi zapne za oko kakva dobra, ponekad poneku nenapadno ispratim pogledom, pokoju i prokomentiram sa zenom. Ne smatram da sam time nevjeran, moja je zena meni na prvom mjestu iz niza razloga, od kojih je samo dio vezan za fizicki izgled. S druge strane, nemam nista protiv da se netko okrene za mojom zgodnom zenom, jer time ne steti ni meni, ni njoj. (Naravno, kad bi netko bio bezobrazan, dobacivao ili zvizdao, dobio bi po nosu. Ali to se naprosto ne desava.)

A ono, koliko ih pozeli da IMA moju zenu. Jebaji ga, moju zenu ne posjedujem ni ja. Ona ti je skroz svoja. :)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
DTL

Post by DTL »

Posteno, aferim!

E sad jel istina da svako ima pravo na svoj dozivljaj vjere?

To je ono sto si se raspravljao sa par ljudi ovdje sa grupe.

Ako nema pravo, kako se ponasati u skladu sa onim sto ti vjera nalaze, ako si u 21 stoljecu, i zivis zivot tom vremenu prilagodjen, a vjera ti nalaze nesto sto je staro 15 ili 20 vijekova, i nema veze sa stvarnoscu, izuzev nekoliko osnovnih stvari?

Sta zelim reci.

Ako iskreno vjerujes, nebitna je tvoja vanjska manifestacija vjerovanja, u smislu oblacenja, odjece, frizure i slicno.

Ako to usvojis, onda smo rijesili problem.

Pozdrav
bjacinjo

Post by bjacinjo »

selam

muka mi dodje kad citam vase postove i naidjem na rijeci "mumija","zamotana" i sl

TOLIKO O POSTIVANJU ZENE I NJENE ODLUKE SA VASE STRANE ;)

Vama ocigledno ne ide u glavu da se sestre SAME ZELE da pokriju
ja nisam pokrivena...al imam NIJJET insa-Allah brzo da se pokrijem...hocete sad i meni reci da me neko tjera...blesavo
abdulhaqq_

Post by abdulhaqq_ »

Bismillah!

Ako iskreno vjerujes, nebitna je tvoja vanjska manifestacija vjerovanja, u smislu oblacenja, odjece, frizure i slicno
Iman se spusta u srce . Ono sto je na srcu ima jak uticaj na citavo tijelo. Kada si zaljubljen to se itekako vidi na tebi. Sta mislis kako je kada volis svoga Gospodara? Moze li se to sakriti?
mostarac

Post by mostarac »

Ako iskreno vjerujes, nebitna je tvoja vanjska manifestacija vjerovanja, u smislu oblacenja, odjece, frizure i slicno
Iman se spusta u srce . Ono sto je na srcu ima jak uticaj na citavo tijelo. Kada si zaljubljen to se itekako vidi na tebi. Sta mislis kako je kada volis svoga Gospodara? Moze li se to sakriti?
meni su gospodarice nesto draze. Znas ono bichevi, latex i te situacije :D :D

crnokosa_girl dolazi ovamo :D :D
hananah

Post by hananah »

Abdulah kad se Bog voli (tvoj gospodar a moj nije jer ja nisam niciji rob), onda je to spiritualna ljubav, a zaljubljenost u drugo ljudsko bice je i spiritualna i fizicka i mentalna ljubav te to dvoje ne mozes porediti.
Oprosti na ovoj opasci ali...totalno sam u pravu :) Kunem ti se Suncemo koje samo sto nije zaslo :( za danas :)
danas

Post by danas »

hananah wrote:Kunem ti se Suncemo koje samo sto nije zaslo :( za danas :)
mene spominjes?!? :? :? :?
:lol: :lol: :lol:
stella_k

Post by stella_k »

Procitah sve postove....e pa ne mogu da ne napisem...
Covjek jos uvijek stoji nijem pred beskrajnim prostranstvima svemira.
Covjek jos uvijek stoji nijem pred brzinom svjetlosti, i pred mnogim drugim dostupnijim stvarima.

Pa eto za promjenu, uhvatimo se dikusija o Bogu.
Buduci da Njegove kreacije imaju toliko slozenosti i bezbroj nivoa, on je zaista izuzetan. A posto je izuzetan, on nema nikakve slicnosti sa nama ljudima. Dakle, On je supstancijalno drugaciji. On nema niti jednu ljudsku osobinu: dobrotu, briznost, zavist, ljubomoru, pozudu...Zato mi to sa pokrivanjem zena mnogo vise lici na nekog sujetnog muskarca, koji hoce duhovno da napreduje a ne moze, pa mu je svako kriv-a najlakse zena, jer je slabiji spol. Ili je mozda u zivotu bio prevaren i ostavljen, pa mu je svaka kriva.I mogla bih nagadjati ovako do ujutro.
Njegova savrsenost se vidi kako u atomu, tako i u kosmosu;On nema komplekse. Nije neko sujetno bice koje voli da sije strah i trepet, zeli da bude obozavan, jer je to davno dokazao. Stvorio je ptice koje ga pjesmom slave, cvijece koje mirisom Njegovo ime sapuce...I sva priroda ga slavi na svoj nacin i potpuno slobodno.
U jedan jedini njegov kvalitet smo sigurni a to je stvaranje...sve ostalo je pusta spekulacija. Zato (skromno smatram), najbolje cemo ga slaviti tako sto cuvamo ono sto imamo, jer je to jedini nacin da, kao Njegova kreacija nastavimo postojati.
Tko ce sta obuci je potpuno nebitan detalj; svako svoje slabosti treba da lijeci sam i NIKADA na stetu drugih.
Ovdje se mnogo govori o iskoristavanju zene na zapadu; sexualno i svako drugo. Nije to samo sa zenama slucaj-iskoristena su i djeca, mali djecaci npr, muskarci koji se prodaju za rad u rudnicima tamnih bogatasa i tako dalje...Da ne spominjem iskoristavanje i zlostavljanje zivotinja..cak i sexualno..ne mozemo u tom kontekstu govoriti samo o zenama. Tako da ta prica o iskoristenosti (samo) zena nikako ne stoji-danas je iskoristen svako i sve a sve u skladu sa ponudom i potraznjom.
Svako od nas ima PRAVO imati svoju predstavu o Njemu, bila ona fatalisticka ili sentimentalna, bitno je da zbog toga nitko ne trpi i da se nikoga ni na sta ne nagovara.
Nemojte misliti da mrzim Islam, bit cete u krivu. Ja volim sve sto slavi Njega na jedan umjeren i ljudski nacin, dostojno covjeka. Mrzim kad se zabije avion u Trgovacki centar u ime Boga ili kad se spaljuju ljudi na lomacama (a najvise zene-slabiji spol),opet u ime Njegovo.
Strasno mi je kad ljudi sa kamama idu klati uzvikujuci Njegovo Ime, ili kad se kaze da Bog cuva zemlju koja je bacila atomsku bombu. A takvih primjera je (na zalost) najvise. Da On ima bar jednu ljudsku osobinu, nas vec, dragi moji, odavno ne bi ni bilo.

Dakle, kakav raj ili pakao, svi svoje greske i kvalitete nosimo iskljucivo u sebi...I nek nam je Bog na pomoci, da svoje duse ocistimo i svoj duh prosvijetlimo ljubavlju prema Njemu i svakoj Njegovoj kreaciji.

Amin :skoljka:
hananah

Post by hananah »

Post odlican Stela pogotovo to o tome sto je Bog stvorio :)
I eto stvorio je ljudima i mozak i ruke i noge, i sta nam treba vise, na nama je dalje.
Ja kad mislim o Bogu zamisljam ga na takav nacin da je svugdje oko nas i u nama, nesto kao zrak, tako da bih komotno mogla reci da je za mene Bog - Priroda :)
Zato se klanjam Suncu, i ovoj Planeti, i Zvijezdama i drugim planetama :)

Enter :)
orbit

Post by orbit »

hananah wrote:Zato se klanjam Suncu, i ovoj Planeti, i Zvijezdama i drugim planetama :)
uuuu sad si si iskopala virtualni grob. slijede pravovjernici, cuvaj se!
hananah

Post by hananah »

Orbit ne boj se ti za oruzje junaka :) pogotovo kad junak nema dostojne protivnike :)
morti

Post by morti »

stella_k wrote:Procitah sve postove....e pa ne mogu da ne napisem...
Covjek jos uvijek stoji nijem pred beskrajnim prostranstvima svemira.
Covjek jos uvijek stoji nijem pred brzinom svjetlosti, i pred mnogim drugim dostupnijim stvarima.

Pa eto za promjenu, uhvatimo se dikusija o Bogu.
Buduci da Njegove kreacije imaju toliko slozenosti i bezbroj nivoa, on je zaista izuzetan. A posto je izuzetan, on nema nikakve slicnosti sa nama ljudima. Dakle, On je supstancijalno drugaciji. On nema niti jednu ljudsku osobinu: dobrotu, briznost, zavist, ljubomoru, pozudu...Zato mi to sa pokrivanjem zena mnogo vise lici na nekog sujetnog muskarca, koji hoce duhovno da napreduje a ne moze, pa mu je svako kriv-a najlakse zena, jer je slabiji spol. Ili je mozda u zivotu bio prevaren i ostavljen, pa mu je svaka kriva.I mogla bih nagadjati ovako do ujutro.
Njegova savrsenost se vidi kako u atomu, tako i u kosmosu;On nema komplekse. Nije neko sujetno bice koje voli da sije strah i trepet, zeli da bude obozavan, jer je to davno dokazao. Stvorio je ptice koje ga pjesmom slave, cvijece koje mirisom Njegovo ime sapuce...I sva priroda ga slavi na svoj nacin i potpuno slobodno.
U jedan jedini njegov kvalitet smo sigurni a to je stvaranje...sve ostalo je pusta spekulacija. Zato (skromno smatram), najbolje cemo ga slaviti tako sto cuvamo ono sto imamo, jer je to jedini nacin da, kao Njegova kreacija nastavimo postojati.
Tko ce sta obuci je potpuno nebitan detalj; svako svoje slabosti treba da lijeci sam i NIKADA na stetu drugih.
Ovdje se mnogo govori o iskoristavanju zene na zapadu; sexualno i svako drugo. Nije to samo sa zenama slucaj-iskoristena su i djeca, mali djecaci npr, muskarci koji se prodaju za rad u rudnicima tamnih bogatasa i tako dalje...Da ne spominjem iskoristavanje i zlostavljanje zivotinja..cak i sexualno..ne mozemo u tom kontekstu govoriti samo o zenama. Tako da ta prica o iskoristenosti (samo) zena nikako ne stoji-danas je iskoristen svako i sve a sve u skladu sa ponudom i potraznjom.
Svako od nas ima PRAVO imati svoju predstavu o Njemu, bila ona fatalisticka ili sentimentalna, bitno je da zbog toga nitko ne trpi i da se nikoga ni na sta ne nagovara.
Nemojte misliti da mrzim Islam, bit cete u krivu. Ja volim sve sto slavi Njega na jedan umjeren i ljudski nacin, dostojno covjeka. Mrzim kad se zabije avion u Trgovacki centar u ime Boga ili kad se spaljuju ljudi na lomacama (a najvise zene-slabiji spol),opet u ime Njegovo.
Strasno mi je kad ljudi sa kamama idu klati uzvikujuci Njegovo Ime, ili kad se kaze da Bog cuva zemlju koja je bacila atomsku bombu. A takvih primjera je (na zalost) najvise. Da On ima bar jednu ljudsku osobinu, nas vec, dragi moji, odavno ne bi ni bilo.

Dakle, kakav raj ili pakao, svi svoje greske i kvalitete nosimo iskljucivo u sebi...I nek nam je Bog na pomoci, da svoje duse ocistimo i svoj duh prosvijetlimo ljubavlju prema Njemu i svakoj Njegovoj kreaciji.

Amin :skoljka:
:thumbup:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Sayonara!

:) Eto `nako, .... samo da vas pozdravim. :)

Nayosara!
pitt

Post by pitt »

pape wrote:Sayonara!

:) Eto `nako, .... samo da vas pozdravim. :)

Nayosara!
We sayonara i bite :D:D
Post Reply