Alija Izetbegović: Lik i djelo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Alija Izetbegović je bio pozitivna ličnost za BiH i Bošnjake

Da
56
41%
Ne
62
46%
Ne znam
9
7%
Ne zanima me
9
7%

Total votes: 136

QSuzi

#226 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by QSuzi »

U stvari
imaš li pojma da hv nije bila tamo
da bi se tvoj Alija predao samo da uzme pašaluk

zayebala ga raja jer se odlučila boriti
fuj čuj lik i djelo zatvorenika s extremnim idejama
kojeg je Sanu izbavio zatvora

ostavština lik i djelO
dok je Hrvatska gorila, a i Slovenija

NIJE OVO NAŠ RAT
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#227 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by sime_cipol »

Image

:bih:
QSuzi

#228 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by QSuzi »

Da si plaćen suhim zlatom
to nebi stavio

NIJE TO NAŠ RAT
rocco_siffredi

#229 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by rocco_siffredi »

Odlična tema. :thumbup:

Ne pada snijeg da pokrije brijeg...

A i da se prebrojimo. 8-)
kolegione

#230 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by kolegione »

rocco_siffredi wrote: 02/12/2025 01:05 Odlična tema. :thumbup:

A sta ti mislis da ljudi koji ne misle da je Alija bas najbolje odradio posao nisu tvoji prijatelji i nece sa tobom u rov ako bude trebalo?
DebelinJoe

#231 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by DebelinJoe »

Negdje na netu ovo nađem...Autor nepoznat...
Većinu rata se nisam krio po rovovima, kako smo se znavali šaliti sa većinom običnih vojnika koji su cijeli rat držali stražu po linijama. Bio sam u diverzantima, interventnom vodu a kasnije izviđačima pa četvrtom manevarskom bataljonu. Te vojne formacije ne drže standardno liniju nego su praktično uvjek u žarištu borbe bilo da je u pitanju odbrana ili napad. Te jedinice su iznijele rat najvećim dijelom na svojim plećima jer su najviše ubijali ali i ginuli. Sjećam se da smo jedne prilike otišli u Dubravicu u punom sastavu, nas dvadeset pet a u kamionu se u kasarnu vratilo nas samo osam. Ali ako nema napada ni potrebe za odbranom mi smo dežurali u kasarnoj, koja je u stvari bila naša lokalna škola. Zbog tog dežurstva u školi imao sam priliku vidjeti i doživjeti kada je Alija Izetbegović nekada u ratu sletio helikopterom u blizini naše škole, tačno onde gdje se sada nalazi Bjelićova kuća. Od tog događaja zapamtio sam dvije stvari. Prva koju sam zapamtio su bile mehke ruke našeg predsjednika sa kojim sam se pozdravio. Da li su stvarno bile mekše nego u druge raje ili sam navikao da se pozdravljam sa borcima koji su bili u punoj snazi a Alija je bio strariji čovjek, pa su mu možda zbog starosti bile mehke ruke, ne znam. Uglavnom zapamtio sam da su mu ruke bile specifično mehke. Druga stvar koju sam zapamtio i zbog koje sam počeo cijeniti Aliju je četničko granatiranje koje je uslijedilo kada se Alija vraćao u helikopter. Mi smo četnike otjerali iz našeg mjesta odmah na početku rata kada su oni počeli zarobljavati civile i ubijati žene na Kučicama. Kako smo ih otjerali kod skole cijeli rat nisu padale granate osim tada kada je Alija tu došao. Nekako su znali da je on tu i haubičke granate su počele zviždati i padati. Na svaki zvižduk nove granate svi mi prisutni pa i alijini tjelohranitelji bi se bacali na zemlju ali sjećam se dobro, Alija je stajao na nogama i jednakim laganim korakom išao prema helikopteru. Lik se nije saginjao ni bojao granata kao što smo svi mi ostali. Tu sam ga počeo poštovati a zavolio sam ga kada sam poslije rata pročitao svih desetak njegovih knjiga i tako ga duboko upoznao. Tu sam takođe svatio da se većina raje "krila" u rovovima, nama iz ovih diverzantskih jedinica je povremeno gorjelo ispod nogu a Aliju su cijeli rat pratili i svaki dan i noć gledali da mu glavu skinu. On je bio meta i prije rata kada su ga trpali na robiju a dok smo se mi Bošnjaci ubijali alkoholom skupa sa kaurima glumeći bratstvo i jedinstvo a u ratu je postao glavna meta četnicima i ustašama. Gdje god bi makeo granate su oko njega padale a opet je pristao biti vođa narodu kojeg je cijeli svijet napustio i kojeg su svi ubijali. Koliko li bi lidera danas ostalo na tim pozicijama da znaju da će postati glavne mete? Vjerovatno nijedan! Trebao je stati pred narod kojem je prijetio nestanak i istrebljenje. Čak mislim da je pred sami rat među Bošnjacima bilo puno pametnijih ljudi od Alije ali niko od njih nije imao srce ni mu.a da stane ispred Karadžića i JNA i kaže da je lider golorukom narodu. Alija se nije bojao ni zatvora ni smrti ni gubitka porodice. Od svega mu je bila preča vjera, Bosna i Bošnjaci koji ovih dana nesebično zahvaljuju tako što na njega pljuju i lažu. Mislim, dok pijem ovaj jutarnji čaj, da to njemu ne bi ni palo tesko, koliko pada nama koji ga cijenimo i volimo. Njega su već ranije ti isti Bosnjaci hapsili, sudili i zatvarali dok se on za njih borio. Njega su Abdići ranije izdavali tako da je on navikao na izdajstvo i nezahvalnost. Najzad to ga je vjerovatno i učinilo tako velikim čovjekom jer je ogromnu patnju doživio od onih koji su ga trebali najviše voljeti. Da nas Allah sastavi sa njim u dženetu inšaallah, sve one koji ne varaju i ne zabadaju nož u leđa, sve koji volimo islam, muslimane, Bosnu i Bošnjake, amin.
QSuzi

#232 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by QSuzi »

rocco_siffredi wrote: 02/12/2025 01:05 Odlična tema. :thumbup:

koga ćeš ti prebrojavat?
i što ćeš s onima koji se ne prebroje?
eto to je valjda lik i djelo alije
avetinja

#233 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by avetinja »

Narod je nakon rata Aliji dao povjerenje u vidu od preko 80% glasova na izborima. To je dovoljan pokazatelj šta su mislili o njemu do tog perioda.

Što se tiče perioda nakon rata i uspostave sistema, tu je bilo grešaka, ali bilo je i dovoljno vremena (22 godine) da nasljednici poprave greške, a narod da traži njihovo ispravljanje ako ovi nisu ništa učinili po tom pitanju.

Možemo napraviti vješticu od Alije i spaliti ga, ali mislim da ništa sa time nećemo postići, osim što ćemo naći opravdanje za buduću ljenost. nerad i sve greške koje se budu dešavale. Tako su nekima za sve krivi komunisti, pa svaku grešku pravdaju vraćajući se u neki period u historiji kada su komunisti pogriješili ili oni misle da su pogriješili da bi opravdali svoje greške i skrenuli pažnju.
howdy

#234 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by howdy »

:lol:
DebelinJoe wrote: 02/12/2025 01:56 Negdje na netu ovo nađem...Autor nepoznat...
Većinu rata se nisam krio po rovovima, kako smo se znavali šaliti sa većinom običnih vojnika koji su cijeli rat držali stražu po linijama. Bio sam u diverzantima, interventnom vodu a kasnije izviđačima pa četvrtom manevarskom bataljonu. Te vojne formacije ne drže standardno liniju nego su praktično uvjek u žarištu borbe bilo da je u pitanju odbrana ili napad. Te jedinice su iznijele rat najvećim dijelom na svojim plećima jer su najviše ubijali ali i ginuli. Sjećam se da smo jedne prilike otišli u Dubravicu u punom sastavu, nas dvadeset pet a u kamionu se u kasarnu vratilo nas samo osam. Ali ako nema napada ni potrebe za odbranom mi smo dežurali u kasarnoj, koja je u stvari bila naša lokalna škola. Zbog tog dežurstva u školi imao sam priliku vidjeti i doživjeti kada je Alija Izetbegović nekada u ratu sletio helikopterom u blizini naše škole, tačno onde gdje se sada nalazi Bjelićova kuća. Od tog događaja zapamtio sam dvije stvari. Prva koju sam zapamtio su bile mehke ruke našeg predsjednika sa kojim sam se pozdravio. Da li su stvarno bile mekše nego u druge raje ili sam navikao da se pozdravljam sa borcima koji su bili u punoj snazi a Alija je bio strariji čovjek, pa su mu možda zbog starosti bile mehke ruke, ne znam. Uglavnom zapamtio sam da su mu ruke bile specifično mehke. Druga stvar koju sam zapamtio i zbog koje sam počeo cijeniti Aliju je četničko granatiranje koje je uslijedilo kada se Alija vraćao u helikopter. Mi smo četnike otjerali iz našeg mjesta odmah na početku rata kada su oni počeli zarobljavati civile i ubijati žene na Kučicama. Kako smo ih otjerali kod skole cijeli rat nisu padale granate osim tada kada je Alija tu došao. Nekako su znali da je on tu i haubičke granate su počele zviždati i padati. Na svaki zvižduk nove granate svi mi prisutni pa i alijini tjelohranitelji bi se bacali na zemlju ali sjećam se dobro, Alija je stajao na nogama i jednakim laganim korakom išao prema helikopteru. Lik se nije saginjao ni bojao granata kao što smo svi mi ostali. Tu sam ga počeo poštovati a zavolio sam ga kada sam poslije rata pročitao svih desetak njegovih knjiga i tako ga duboko upoznao. Tu sam takođe svatio da se većina raje "krila" u rovovima, nama iz ovih diverzantskih jedinica je povremeno gorjelo ispod nogu a Aliju su cijeli rat pratili i svaki dan i noć gledali da mu glavu skinu. On je bio meta i prije rata kada su ga trpali na robiju a dok smo se mi Bošnjaci ubijali alkoholom skupa sa kaurima glumeći bratstvo i jedinstvo a u ratu je postao glavna meta četnicima i ustašama. Gdje god bi makeo granate su oko njega padale a opet je pristao biti vođa narodu kojeg je cijeli svijet napustio i kojeg su svi ubijali. Koliko li bi lidera danas ostalo na tim pozicijama da znaju da će postati glavne mete? Vjerovatno nijedan! Trebao je stati pred narod kojem je prijetio nestanak i istrebljenje. Čak mislim da je pred sami rat među Bošnjacima bilo puno pametnijih ljudi od Alije ali niko od njih nije imao srce ni mu.a da stane ispred Karadžića i JNA i kaže da je lider golorukom narodu. Alija se nije bojao ni zatvora ni smrti ni gubitka porodice. Od svega mu je bila preča vjera, Bosna i Bošnjaci koji ovih dana nesebično zahvaljuju tako što na njega pljuju i lažu. Mislim, dok pijem ovaj jutarnji čaj, da to njemu ne bi ni palo tesko, koliko pada nama koji ga cijenimo i volimo. Njega su već ranije ti isti Bosnjaci hapsili, sudili i zatvarali dok se on za njih borio. Njega su Abdići ranije izdavali tako da je on navikao na izdajstvo i nezahvalnost. Najzad to ga je vjerovatno i učinilo tako velikim čovjekom jer je ogromnu patnju doživio od onih koji su ga trebali najviše voljeti. Da nas Allah sastavi sa njim u dženetu inšaallah, sve one koji ne varaju i ne zabadaju nož u leđa, sve koji volimo islam, muslimane, Bosnu i Bošnjake, amin.

:lol: :lol:

Braća Grim
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#235 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moonco »

Ništa opštinski spiskovi TO, spremni za slanje Bošnjaka na front u Hrvatskoj.

Ništa 20.000 Bošnjaka u HV.

Ništa pola naoružanja i MTS-a iz arapskih država i Irana i Pakistana u HV. Preko naših leđa se naoružali i opremili.

Ništa nafta od Arapa, Libije, Irana za tenkove i kamione HV. Preko arapske i muslimanske veze došlo se do logistike.

Bez Bosne i Bošnjaka i Alije nikad se HV ne bi naoružala. Niti bi imali 20.000 Bošnjaka u HV. Niti bi većinu naoružanja i municije JNA potrošila na rat u BiH već po Hrvatskoj.

Preko naših leđa se uključio i NATO sa zabranom letenja. Preko naših leđa NATO bombardova VRS/VRSK.

Preko naših leđa i Kosovo i Crna Gora dobiše nezavisnost, a prije toga Srbija NATO bombe i tomahawke.

Treba malo širu sliku gledati, a ne samo se referisati na Bosnu i Hercegovinu i Aliju. Ako se pogleda šira slika dosta i mnogo jada je zadao velikosrpskom projektu.

Kad Srbi kukaju na Kosovo šiptare, Crnu Goru, Hrvatsku ustaše. Od Alije i od Bošnjaka im je sav jad krenuo. Tako da je normalno da uglavnom Srbi kukaju na Aliju, a trebali bi na Miloševića, Karadžića...Zato su ih sve i isporučili u Hag jer im je velikosrpski plan propao.
drag_gost

#236 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by drag_gost »

DebelinJoe wrote: 02/12/2025 01:56 Negdje na netu ovo nađem...Autor nepoznat...
Nadjem negdje na netu... autor nepoznat...
Da budem potpuno iskren, ja Aliju Izetbegovića ne smatram nikakvim herojem nego čovjekom koji je, svojim postupcima i politikama, Bosnu gurnuo u decenije propadanja. Za mene on nije simbol hrabrosti nego simbol pogrešnih odluka, ideološke tvrdoglavosti i političke kratkovidnosti koja je našem narodu dugoročno nanijela više štete nego koristi.

Tokom rata, dok obični ljudi ginu na linijama, on vodi politiku koja je više ličila na improvizaciju nego na državničku strategiju. Ali ono što mu najviše zamjeram nije rat, rat je kaos, rat su okolnosti, nego poslijeratno instaliranje poslušnih, nesposobnih i lojalnih kadrova koji su od Bosne napravili feudalnu državu podijeljenu na stranačke štale.

Umjesto da gradi modernu, pravednu, profesionalnu državu, okružio se ljudima koji su mu klimali glavom, a poslije rata su postali temelj korupcije koja danas razara svaku poru ove zemlje. Taj sistem nije bio slučajan. To je bio politički projekat – stvoriti strukturu koja će čuvati vlast, a ne državu. I tu je, po meni, njegova najveća odgovornost.

Dok su borci jedva sastavljali kraj s krajem, njegovi “lojalisti” su postajali direktori, ministri, tajkuni, članovi upravnih odbora. Umjesto da se nagrađuju zasluge, nagrađivala se poslušnost. Umjesto da se gradi pravna država, gradila se mreža interesnih krugova. To nije patriotizam. To je političko nasljeđe koje je Bosnu pretvorilo u eksperiment preživljavanja.

I danas, trideset godina kasnije, Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj je korupcija pravilo, institucije fikcija, a narod ekonomski taoc sistema koji je nastao upravo iz te poslijeratne politike. Meni je jasno: ako hoćemo biti iskreni, moramo priznati da je veliki dio današnjeg propadanja direktna posljedica onoga što je urađeno nakon Dayton­a.

Zato mi smeta kad vidim kako se oko Alije pravi mit. Za mene je taj mit samo dimna zavjesa koja skriva realnost: poslije rata je stvorio klimu u kojoj su lojalni ljudi postali “elite”, a zemlja je tonula. Može neko voljeti Aliju, može ga poštovati, to je privatna stvar. Ali meni je jasno: mjera lidera nije retorika, nije slika iz rata, nego ono što ostavi narodu. A Alija je ostavio narod u rukama onih koji su ga poslušno slušali, ali nikada nisu služili Bosni.

I to je, po meni, najteži teret njegove ostavštine.
dr_Evil

#237 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by dr_Evil »

Dead Man Walking wrote: 01/12/2025 17:07
dr_Evil wrote: 01/12/2025 13:30

Jesam sve to navedeno, ali ovo navedoh legitimno jer si rekao da nismo bili, a sve smo bili. Ako posmatras danasnje okvire sve je isto kao u Jugi, dijelimo vlast 1/3, prostor manje od 1/3, i po cemu imamo drzavu,a onda nismo imali. Stolica onda bila 1/3, danas 1/3. I jos idemo da to 1/3 utopimo u 1/30 u EU.

S tim da nas je onda bilo na 100% BiH ;)
Izvini brt, koliko godina imas ti? Cuj u Jugi smo imali 1/3 :lol: Cega 1/3? Direktorskih pozicija? Generala? Rukovodecih struktura? Instaliranih nastavnika iz Srbije po selima gdje su 99% Bosnjaci?
Pricamo o prostoru BiH, izvini koliko imas godina - to jest da li si generacija Z pa ne mozes do kraja procitati recenicu. Teza je bila imali 1/3 svega u SR BiH, imamo to i u drzavi BiH. Imali smo uniju u Jugi, danas tezimo da utopimo to u EU i da podijelimo umjesto 1/7 na 1/100 ili ko zna koliko u EU.

Danas je kud i kamo gora situacija jer smo pored svega toga i protektorat, a po Juznoj Interkonekciji smo dokazali da smo i kolonija.
Dead Man Walking

#238 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Dead Man Walking »

dr_Evil wrote: 02/12/2025 07:49
dr_Evil wrote: 01/12/2025 13:30

Jesam sve to navedeno, ali ovo navedoh legitimno jer si rekao da nismo bili, a sve smo bili. Ako posmatras danasnje okvire sve je isto kao u Jugi, dijelimo vlast 1/3, prostor manje od 1/3, i po cemu imamo drzavu,a onda nismo imali. Stolica onda bila 1/3, danas 1/3. I jos idemo da to 1/3 utopimo u 1/30 u EU.

S tim da nas je onda bilo na 100% BiH ;)
Izvini brt, koliko godina imas ti? Cuj u Jugi smo imali 1/3 :lol: Cega 1/3? Direktorskih pozicija? Generala? Rukovodecih struktura? Instaliranih nastavnika iz Srbije po selima gdje su 99% Bosnjaci?
Pricamo o prostoru BiH, izvini koliko imas godina - to jest da li si generacija Z pa ne mozes do kraja procitati recenicu. Teza je bila imali 1/3 svega u SR BiH, imamo to i u drzavi BiH. Imali smo uniju u Jugi, danas tezimo da utopimo to u EU i da podijelimo umjesto 1/7 na 1/100 ili ko zna koliko u EU.

Danas je kud i kamo gora situacija jer smo pored svega toga i protektorat, a po Juznoj Interkonekciji smo dokazali da smo i kolonija.
Nismo imali trecinu svega na teritoriji u BiH ni u snu. Na prste jedne ruke se mogao izbrojati rukovodeci kadar u bitnim firmama koji je bio iz reda Bosnjaka. Vojsku da ne spominjem, a aec sam ti naveo primjer gdje su ucitelji iz Srbije ordinirali po selima gdje su 99% Bosnjaci, tako da stvarno ne znam u kojoj si ti BiH zivio gdje su svi narodi imali trecinu svega.
Vjecita_zavrzlama

#239 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by Vjecita_zavrzlama »

Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 07:57
dr_Evil wrote: 02/12/2025 07:49

Nismo imali trecinu svega na teritoriji u BiH ni u snu. Na prste jedne ruke se mogao izbrojati rukovodeci kadar u bitnim firmama koji je bio iz reda Bosnjaka. Vojsku da ne spominjem, a aec sam ti naveo primjer gdje su ucitelji iz Srbije ordinirali po selima gdje su 99% Bosnjaci, tako da stvarno ne znam u kojoj si ti BiH zivio gdje su svi narodi imali trecinu svega.
A sta mislis ti koliko je nasih Bosnjaka bilo obrazovanih? Evo ruralna istocna Bosna Odakle sam ja… generacija moje mame i babe 70% su jedva pismeni.Znaju se potpisat i to je to

Jmoja mama zahvaljuje sto Tito uveo da se mora ici u skolu jer su zenska celjad se drzala van toga a muskarci samo do 4 razreda osnovne.Tako je bilo 90% bosnjackih sela….Sarajevo je manjina

I odakle kadar da bude ravnopravno?
Dead Man Walking

#240 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Pa sta ti mislis, da je to slucajno bilo? Eto mi glupi pa se zato nismo obrazovali? A Srbi pametni pa jesu. :-)

I usput, meni je i u Sarajevu ucitelj bio Viktor u mahali koja je bar 90% Bosnjaci, a skola je naravno nosila ime po nekom “heroju” iz Srbije.
moimoi

#241 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moimoi »

Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 08:10 Pa sta ti mislis, da je to slucajno bilo? Eto mi glupi pa se zato nismo obrazovali? A Srbi pametni pa jesu. :-)
Nego sta je razlog bio? Nije neka nevidljiva sila dozvoljavala?

Imas na yt dokumentarce iz “mracnog perioda” kako se seljak buni sto mu djecu tjeraju u skolu umjesto da goni stoku.
Vjecita_zavrzlama

#242 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 08:10 Pa sta ti mislis, da je to slucajno bilo? Eto mi glupi pa se zato nismo obrazovali? A Srbi pametni pa jesu. :-)

I usput, meni je i u Sarajevu ucitelj bio Viktor u mahali koja je bar 90% Bosnjaci, a skola je naravno nosila ime po nekom “heroju” iz Srbije.
Reci cu jednu stvar- vjera i osmanska ostavstvina, pa imas pisane dokaze kako su vlasti se borile da roditleji puste djecu u skolu( nisu dali nista osim mekteba)
Vjecita_zavrzlama

#243 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

moimoi wrote: 02/12/2025 08:17

Imas na yt dokumentarce iz “mracnog perioda” kako se seljak buni sto mu djecu tjeraju u skolu umjesto da goni stoku.
Ova curica je docekala duboku starost i ima dokumentarac na youtube gdje kaze da ju je babo tjerao da ovo kaze na kameri, zivi oko Tuzle:

https://youtu.be/sx47k0sw--Q?si=j2Y3dngXaRaTAW1-

moimoi

#244 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moimoi »

Vjecita_zavrzlama wrote: 02/12/2025 08:25

Ova curica je docekala duboku starost i ima dokumentarac na youtube gdje kaze da ju je babo tjerao da ovo kaze na kameri, zivi oko Tuzle:

Sada ce da je ovo AI 😁
Dead Man Walking

#245 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Vjecita_zavrzlama wrote: 02/12/2025 08:20

Reci cu jednu stvar- vjera i osmanska ostavstvina, pa imas pisane dokaze kako su vlasti se borile da roditleji puste djecu u skolu( nisu dali nista osim mekteba)
Koji jezik si ucio kad si krenuo u skolu?
QSuzi

#246 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by QSuzi »

anketa tipa
normalni s jednim ACC vs ostali

mirno spavajte rata neće biti
nije ovo naš rat
dok ti na vratima pucaju!!!
aka
dogovorio sam sanu, koji q se idete boriti
Vjecita_zavrzlama

#247 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 08:27

Ucio sam bosanski sto?
Dead Man Walking

#248 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Ne znam, ti mi reci. Od kako dodje Alija sa Islamskom
Deklaracijom odjednom svi hoce u skolu. Mistery.
Dead Man Walking

#249 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Vjecita_zavrzlama wrote: 02/12/2025 08:31
Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 08:27

Ucio sam bosanski sto?
Pa ti si jos mladji nego sto sam mislio. Pitaj babu koji je on ucio onda.
moimoi

#250 Re: Alija Izetbegović: Lik i djelo

Post by moimoi »

Dead Man Walking wrote: 02/12/2025 08:32

Ne znam, ti mi reci. Od kako dodje Alija sa Islamskom
Deklaracijom odjednom svi hoce u skolu. Mistery.
:lol:

Kako mislis “svi hoce u skolu”? Kada su prije alije morali :D

Mislis-svi hoce papire da imaju vss da bi se mogli uvaliti na pozicije, jer tako zakon nalaze.
Locked