Pa kad su u pitanju međunarodne presude, to "tumačenje na svoj način" dobija jednu drugu, malicioznu stranu. To što neko nije u stanju da pogleda sebe u ogledalo i prizna činjenično stanje, to je drugi par opanaka.stubrijez wrote: ↑15/10/2025 20:18Svako ima pravo da stvari tumaci na svoj nacin... i naravno nema veze sa ovim sto sam napisao a sto je jedina i prava istina.broj dva wrote: ↑13/10/2025 10:39RS je nastao na genocidu, etnickom ciscenju i ratnim zlocinima. Malo ko normalan to moze da voli...stubrijez wrote: ↑13/10/2025 00:53
Vjerujem da si imao lose iskustvo, ja nikad nista ni slicno... pretpostavljam da smo rasli u razlicitim sredinama. Zato mislim da nije lijepo da generalizujes stvari smjerom "uvijek je tako bilo u SFRJ". Ostalo napisano ne bih komentirao.... ja ne razumijem sta nije jasno. Srbi nisu niti htjeli neovisnu BiH, zasto da je vole sada kada se nista nije promijenilo? Danas da se opet raspise referendum ne bi je htjeli niti hrvati. Mi je "volimo" jer nemamo drugu. Ne smijemo zaboraviti da danasnja BiH nije ono za sta smo se izjasnili na referendumu. Ko ne razumije neka se zapita zasto nd voli ili mrzi RS.
Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
- canvra888
#226 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
- stubrijez
#227 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Nikad niko nije presudio da je RS tvorevina nastala na navedenom, to je necije tumacenje, pogresno ili ne, s druge strane Bosnjaci cine dobar dio stanovnistva RS tako da je sve potrebno sagledati u drugoj konotaciji.
- Haris.ba
#228 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Gdje se utvrdjuje je li neka tvorevina nastala na genocidu?
Jedini sud koji postoji utvrdjuje odgovornost drzava. Zato se i jeste samo mogla Srbija tuziti.
Pogledas sta je sud presudio, Srbija je kriva za necinjenje oko sprecavanja. Sprecavanja koga? Odgovoris sebi na to pitanje i vidis da se jeste utvrdilo koliko se moze utvrditi.
Organizacija iskapanja i sakrivanja tijela po grobnicama pokazuje karakter vlasti entiteta RS.
A sutnja gradjana na smrad sa grobnice u Tomasici pokazuje karakter gradjana u entitetu RS.
- dr_Evil
#229 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Ne razumem pitanje! Ja sam u svom postu napisao (sve ostale nacije isti pattern). Time sam zatvorio ovakvu bespotrebnu demagogiju.stubrijez wrote: ↑15/10/2025 20:26Nek se voli al nek se zna ipak... nego uvijek u ovim demagogijama ispada da su se svi nekako konvertirali kroz povijest osim Bosnjaka. Ispade da smo mi oduvijek bili muslimani. Mozda i jesmo, haman sam isao u pogresnu skolu. Bice za koju godinu dobri bosnjani bili muslimani prije objave.dr_Evil wrote: ↑13/10/2025 11:09A dobro, poznat mi je taj proces promjene vjere, a zatim kako je prirodno proces slijedio i nacije se formirale sve katolicko je postalo hrvatsko(i sve ostale nacije isti pattern), pogotovo kod vlaskih porodica to je bilo normalno. Po Z.Hercegovini jos pamte slave, recimo Mate Boban & Co. Po Lici, Imotskom i dalmatinskom zaledju imas prezimena kad ti kaze odmah ti je jasno da je rijec o Bosnjacima, primili katolicku vjeru nakon Karlovackog mira. Doduse znam jednog sta mu je babo presao na katolicku jer se posvadjao sa svima u familiji i nije htio da ima nista sa njima![]()
Zanimljivi su nasi krajevi, kolektivnu amneziju imamo onoga od prije 100 godina, a pricamo o nekim starijim danima.
Nek se narod voli, pa kako god, sto vise nam treba toga.
Revolucija ili evolucije religije na Balkanu je vjerovatno najvise politicki manipulisan problem od svih. Svi kriju nesto kao zmija noge.
-
trocadero
#230 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
PixelDrifter wrote: ↑13/10/2025 00:29 Vole Bosnu, ne vole muslimane. Uvijek je tako bilo i u SFRJ. Vraćali se iz srednje škole, ja jedini sa muslimanskim imenom i prezimenom, moji drugari Srbi među sobom se dogovaraju da idu da pljuju na džamiju, u nedostatku nečeg kreativnijeg. Imao curu, kaže mi drug sa faksa, da nosi ime k'o turski margarin (najobičnijie naše ime), ovaj jedan došao da studira iz Crne Gore, pita mog druga " Je li Nikola, kako ti sa ovim Turcima ovdje?" Ima tih priča koliko hoćeš, a ničim nisu bili izazvani. Sto se mene tiče, poslije 1992 Srbi me apsolutno ne interesuju, pratim ih samo da vidim da nemaju namjeru opet napasti. Moje povjerenje u prosječnog Srbina je 0.
Daj nam još tih pričica iz mladalačkih dana. Vjerovatno je do tvoje sredine u kojoj je nepojmljivo bilo da se neko zabavlja , ljubaka ili gluho bilo zavoli pa čak i stupi u brak sa nekim druge vjere ili nacije, a?
- Isner
#231 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Ko je Hrvat na fotografiji?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/08/2025 03:17Ne kontam sliku al vidi i Hrvata, a gdje su Bosnjaci i nasi su ginuli na bitci:DebelinJoe wrote: ↑02/08/2025 02:45 Srbi iz Istočne Hercegovine
Sjećanja: 28.juna 1989. godine. na Gazimestanu. Obilježavanje 600.godina "Kosovske bitke"
Ko nas bre zavadi...
Bitka na Kosovu polju vodila se 15. lipnja 1389. godine između Srbije potpomognute značajnim bosanskim, hrvatskim i albanskim snagama protiv Osmanskog ...
Ps:taj ispod isti Michael Jackson
-
trocadero
#232 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Pa valjda Michael Jackson, ni ja ne vidim nekog drugog.
-
Vjecita_zavrzlama
#233 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Taj u sredini je katolicki svestenik, izbi ti ociIsner wrote: ↑16/10/2025 12:06Ko je Hrvat na fotografiji?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑02/08/2025 03:17Ne kontam sliku al vidi i Hrvata, a gdje su Bosnjaci i nasi su ginuli na bitci:
Bitka na Kosovu polju vodila se 15. lipnja 1389. godine između Srbije potpomognute značajnim bosanskim, hrvatskim i albanskim snagama protiv Osmanskog ...
Ps:taj ispod isti Michael Jackson
-
Vjecita_zavrzlama
- Isner
#235 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Nije katolicki no je pravoslavni sveštenik... Ako te buni pojas, to je jedna vrsta čina, manjeg odlikovanja kojim dobija dopust da ga nosi.. Smatra se manjim činom i danas se uglavnom ne praktikuje ni dodjeljivati...
Ko je citao Stevana Sremca, zna o cemu se radi...
Ko je citao Stevana Sremca, zna o cemu se radi...
- Tvrtko II Kotromanić
#236 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
valjda mu je popadija dobra
-
trocadero
#237 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Onaj sa bradom?
- enko 1964
-
DebelinJoe
#239 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Srpska zaluđenost svojom bajatom prošlošću je priča za sebe...
Odgovor Stevice Markovića na pitanje novinara zašto je u kafiću „Flor“ u pariskom Latinskom kvartu išamarao najvećeg francuskog mislioca i filozofa, Žan Pol Sartra. Javnost je bila u šoku a Stevicin poslodavac, francuska filmska legenda Alen Delon već je digao ruke od ideje da Stevana i jugoviće oko njega barem malo dovede u red i stopi u uštogljeni pariski sistem, barem onaj koji se (krišom) ne snima. Naravno da ovo nije bio prvi Markovićev ispad, a ni jedini. „Stevan Marković – najjači i najlepši čovek u Parizu“ kako ga je trač magazin Paris Match svojevremno imenovao na svojoj naslovnici, već je imao reputaciju u Gradu svetlosti na koju su žene posebno bile slabe. Jedna od njih bila je Silvi Vatran, pevačka zvezda koja je za diskografsku kuću RCA prodala manje ploča jedino od Elvisa Prislija. Njen suprug, Džoni Halidej bio je upravo francuska verzija Elvisa, čija je popularnost tada bila neprikosnovena. I ne samo što je Marković postao ljubavnik supruge simbola Francuske, već je odlučio da mu i upropasti jedan koncert u Parizu. Da li iz fore ili nekog njemu svojstvenog buntovništva, Stevica se na pola koncerta popeo na binu, oteo gitaru od Halideja i počeo da ga udara. To mu nije bilo dovoljno pa je od francuskog Preslija tražio da viče „Živeo car Lazar“, „Živeo Miloš Obilić“ pa je Halidej odradio šta se tražilo od njega i ne znajući šta uopšte uzvikuje. Pariz je tolerisao Markovićeve gluposti još neko vreme a onda je došao momenat da ga u Gradu svetlosti proguta mrak. Ali to je već tema za sebe i neki naredni tekst.
-
tokio25
#240 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
al zato ti regularno u lukavicu da kupis 20 litara vode da pokazes patriotizamDebelinJoe wrote: ↑13/10/2025 00:35Meni ovo ledi krv u venama...Zakopano oružje, spiskovi za odstrijel i klanje, planovi za napad...PixelDrifter wrote: ↑13/10/2025 00:29 Vole Bosnu, ne vole muslimane. Uvijek je tako bilo i u SFRJ. Vraćali se iz srednje škole, ja jedini sa muslimanskim imenom i prezimenom, moji drugari Srbi među sobom se dogovaraju da idu da pljuju na džamiju, u nedostatku nečeg kreativnijeg. Imao curu, kaže mi drug sa faksa, da nosi ime k'o turski margarin (najobičnijie naše ime), ovaj jedan došao da studira iz Crne Gore, pita mog druga " Je li Nikola, kako ti sa ovim Turcima ovdje?" Ima tih priča koliko hoćeš, a ničim nisu bili izazvani. Sto se mene tiče, poslije 1992 Srbi me apsolutno ne interesuju, pratim ih samo da vidim da nemaju namjeru opet napasti. Moje povjerenje u prosječnog Srbina je 0.
kako će on koliko još noćas organizovati ,, naše ,, ljude u okolini, kako ima zakopanog oružja, da ima odavno spiskove koga sve odmah treba ubiti u njegovom i okolnim selima, sve najcrnji komunisti i izrodi ....
I kaže čičica sav zajampuren, kako prvo njih četvorica kada ustanu i podju iz kafane treba da idu pravo kod ni manje ni više, njegovog rodjenog sinovca da ga kolju.
On je prvi na spisku. Napredovao u komunistickoj hijerarhiji, u nekom je komitetu, vazda ugnjetavao čiču i oteo mu neku zemlju....
- studiorum_tuzlaensis
#241 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Ima li iko na (ovom) svijetu da voli muslimane?PixelDrifter wrote: ↑13/10/2025 00:29 Vole Bosnu, ne vole muslimane. Uvijek je tako bilo i u SFRJ. Vraćali se iz srednje škole, ja jedini sa muslimanskim imenom i prezimenom, moji drugari Srbi među sobom se dogovaraju da idu da pljuju na džamiju, u nedostatku nečeg kreativnijeg. Imao curu, kaže mi drug sa faksa, da nosi ime k'o turski margarin (najobičnijie naše ime), ovaj jedan došao da studira iz Crne Gore, pita mog druga " Je li Nikola, kako ti sa ovim Turcima ovdje?" Ima tih priča koliko hoćeš, a ničim nisu bili izazvani. Sto se mene tiče, poslije 1992 Srbi me apsolutno ne interesuju, pratim ih samo da vidim da nemaju namjeru opet napasti. Moje povjerenje u prosječnog Srbina je 0.
-
Daft Haruki
#242 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Zato sto su pickice ,Turci im oteli Konstantinopol i crkva im u svakom mogucem slucaju to sjecanje pokusava da ureze u memoriju ali u nemogucnosti da napadnu Turke jer su nnogobrojni i jaki a oni pickice onda nas Bosanjake muslimanske vjeroispovijesti nazivaju turcima i svete se sto smo primili islam . I cesto se moze cuti po instagramu,tik toku u realovima da samo mi ustvari Srbi al zaboravljaju da su i oni primili hricanstvo iz pustinje ko i mi i da Isus nije Beogradom hodao nego po Jerusalemu i da je vrlo mala razlika izmedu nas i njih . I da mi nikog nismo prodali nego smo prihvatili islam kao sto su i oni hriscanstvo
- Novi_Nick
#243 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Neka je vole ili ne vole? ali neka obavezno pogledaju ovo izvrsno objasnjenje BH Istorije u zadnjih 250 godina.
- Novi_Nick
#244 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Naravno da ima, evo ja ih volim, ljudi ko i svi ostali samo sto imaju razlicitu religiju. Ne vole ih kolonijalne sile koje vjekovima pljackaju njihova ogromna prirodna bogatstva i koje su na celo tih drzava stavili njihove izdajnike da ih sto vise zaglupe i stalno ih ubijaju i unistavaju na svim polima. Kolonijalne sile su pokrale njihova najveca znanja iz svih domena Medicine, matematike, arhitekture, astronomije i mnogih drugih nauka, gledajuci tako da im zatru kompletnu njihovu naprednu istoriju kao i religiju. Poznato zar ne?!studiorum_tuzlaensis wrote: ↑26/10/2025 17:02Ima li iko na (ovom) svijetu da voli muslimane?PixelDrifter wrote: ↑13/10/2025 00:29 Vole Bosnu, ne vole muslimane. Uvijek je tako bilo i u SFRJ. Vraćali se iz srednje škole, ja jedini sa muslimanskim imenom i prezimenom, moji drugari Srbi među sobom se dogovaraju da idu da pljuju na džamiju, u nedostatku nečeg kreativnijeg. Imao curu, kaže mi drug sa faksa, da nosi ime k'o turski margarin (najobičnijie naše ime), ovaj jedan došao da studira iz Crne Gore, pita mog druga " Je li Nikola, kako ti sa ovim Turcima ovdje?" Ima tih priča koliko hoćeš, a ničim nisu bili izazvani. Sto se mene tiče, poslije 1992 Srbi me apsolutno ne interesuju, pratim ih samo da vidim da nemaju namjeru opet napasti. Moje povjerenje u prosječnog Srbina je 0.
-
DebelinJoe
#245 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?

Napušeni Rajko...
-
zavrzlama
#246 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Zato sto su vecinski narod bosnjaci...
- Danguba
#247 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Zar je ova dzukela jos u zivotu?
Evo mu pusa od pickoustog.
Vučić: Predložit ću da sve zemlje Zapadnog Balkana uđu u EU, svi će se bolje osjećati i Albanci i Bosanci
- SmokingMan
#248 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Otvori pasoš i ima šta vidjeti. 
-
DebelinJoe
#249 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/srp ... ostalo_d_0
Mi ćemo na sve to naravno odgovoriti pjesmom.
ili
NOVA generacija srpskih nacionalista priprema se za rat u Bosni i Hercegovini, a stotine militanata već je otputovalo u Ukrajinu kako bi se borilo uz ruske snage. Vjeruju da će im "Majka Rusija" uzvratiti uslugu i pomoći im u povratku izgubljenih teritorija poput Kosova. Nacionalisti, među kojima su i veterani rata u BiH, koriste društvene mreže za poticanje mladih Srba da im se pridruže, nudeći i do 26.000 eura za odlazak na ukrajinsko bojište, otkriva The Telegraph.
Raste bojazan da bi povratnici s ukrajinskog ratišta mogli potaknuti novi paravojni sukob u Bosni, 30 godina nakon završetka rata. Jedan od takvih primjera je Dario Ristić, srpski nacionalist koji se nedavno vratio u Bosnu nakon što je ranjen boreći se u Ukrajini s ruskom jedinicom poznatom kao "Medvjedi iz Perma". Ristić, koji je zbog protetske noge u Ukrajini ironično nosio ratno ime "Brzi", sudjelovao je u snajperskim napadima i napadima dronovima u gradovima poput Avdiivke.
Svoje vještine koristio je i na društvenim mrežama poput TikToka i ruske mreže Vkontakte, gdje je glamuriziranjem borbe i širenjem nacionalističkih poruka poticao podršku politički nezadovoljnih mladih Srba. Njegova ruska jedinica čak je poslala rođendansku čestitku ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji služi doživotnu kaznu u Haagu.
Strana paravojna jedinica
U jednom videu objavljenom na Telegramu, Ristić je pozirao pored suborca koji je poručio: "Kad završimo s ovim NATO fašistima ovdje, vraćamo se da povratimo naše svetinje i ono što je naše. Slava Bogu, slava Majci Rusiji - do pobjede!"
ili
-
broj dva
#250 Re: Zašto (bosanski) Srbi ne vole Bosnu i Hercegovinu?
Nemaju Rusi za germe. Poginula ih kamata u Ukrajini, nemaju brodove nemaju avione nemaju moderno naoružanje, jedino što imaju su diktatura i vodka i oni će ko ratovati za etničko čisto smrdsko Kosovo.DebelinJoe wrote: ↑14/12/2025 22:15 https://www.index.hr/vijesti/clanak/srp ... ostalo_d_0
NOVA generacija srpskih nacionalista priprema se za rat u Bosni i Hercegovini, a stotine militanata već je otputovalo u Ukrajinu kako bi se borilo uz ruske snage. Vjeruju da će im "Majka Rusija" uzvratiti uslugu i pomoći im u povratku izgubljenih teritorija poput Kosova. Nacionalisti, među kojima su i veterani rata u BiH, koriste društvene mreže za poticanje mladih Srba da im se pridruže, nudeći i do 26.000 eura za odlazak na ukrajinsko bojište, otkriva The Telegraph.
Raste bojazan da bi povratnici s ukrajinskog ratišta mogli potaknuti novi paravojni sukob u Bosni, 30 godina nakon završetka rata. Jedan od takvih primjera je Dario Ristić, srpski nacionalist koji se nedavno vratio u Bosnu nakon što je ranjen boreći se u Ukrajini s ruskom jedinicom poznatom kao "Medvjedi iz Perma". Ristić, koji je zbog protetske noge u Ukrajini ironično nosio ratno ime "Brzi", sudjelovao je u snajperskim napadima i napadima dronovima u gradovima poput Avdiivke.
Svoje vještine koristio je i na društvenim mrežama poput TikToka i ruske mreže Vkontakte, gdje je glamuriziranjem borbe i širenjem nacionalističkih poruka poticao podršku politički nezadovoljnih mladih Srba. Njegova ruska jedinica čak je poslala rođendansku čestitku ratnom zločincu Ratku Mladiću, koji služi doživotnu kaznu u Haagu.
Strana paravojna jedinica
U jednom videu objavljenom na Telegramu, Ristić je pozirao pored suborca koji je poručio: "Kad završimo s ovim NATO fašistima ovdje, vraćamo se da povratimo naše svetinje i ono što je naše. Slava Bogu, slava Majci Rusiji - do pobjede!"
ili