US Open 2023

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#226 Re: US Open 2023

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote: 09/09/2023 13:41 Ima i do protivnika i kako ko uspije nametnuti svoju igru, ali onakav Medvedev od sinoc je ekstremno tezak za dobiti. Vjerovatno se i Novak mentalno pripremao za Alcaraza u finalu, vidjet cemo kako ce se sad presaltati.
Mogao bi ga Medo lako okrenuti.
Digla_da_kreci

#227 Re: US Open 2023

Post by Digla_da_kreci »

Ima li sanse da gledamo reprizu finala iz 2021. godine? Medvedev je u dobroj formi, ali sve su prognoze na strani Djokovica.

Nesto gledam ATP rankings, Carlos prvi, Djokovic drugi, Medvedev treci. Da je Djokovic dobio onih 2 hiljade poena kada je pobijedio Kyrgosa na Wimbledonu i da je igrao za vrijeme korone Australiju, bio bi daleko ispred ostalih na listi.
ultima_palabra

#228 Re: US Open 2023

Post by ultima_palabra »

Digla_da_kreci wrote: 09/09/2023 15:00 Ima li sanse da gledamo reprizu finala iz 2021. godine? Medvedev je u dobroj formi, ali sve su prognoze na strani Djokovica.

Nesto gledam ATP rankings, Carlos prvi, Djokovic drugi, Medvedev treci. Da je Djokovic dobio onih 2 hiljade poena kada je pobijedio Kyrgosa na Wimbledonu i da je igrao za vrijeme korone Australiju, bio bi daleko ispred ostalih na listi.
A? Svi ti bodovi bi vec otpali posto je proslo vise od godinu dana. Dobio bi nesto na konto IW i Miamija doduse. S druge strane, Alcaraz je propustio kraj prosle i pocetak ove sezone, zato ce sad imati priliku da nadoknadi.
Digla_da_kreci

#229 Re: US Open 2023

Post by Digla_da_kreci »

ultima_palabra wrote: 09/09/2023 15:24
Digla_da_kreci wrote: 09/09/2023 15:00 Ima li sanse da gledamo reprizu finala iz 2021. godine? Medvedev je u dobroj formi, ali sve su prognoze na strani Djokovica.

A? Svi ti bodovi bi vec otpali posto je proslo vise od godinu dana. Dobio bi nesto na konto IW i Miamija doduse. S druge strane, Alcaraz je propustio kraj prosle i pocetak ove sezone, zato ce sad imati priliku da nadoknadi.
A jel onda pao sa treceg na sedmo mjesto ako se dobro sjecam. S moba pisem pa mi mrsko provjeravati na netu.
RJ57

#230 Re: US Open 2023

Post by RJ57 »

ma ništa, novak je već prvi, a kako i ne bi bio kad mu je ovo četvrto GS finale ove sezone, i ostaće prvi ako mu to bude bitno i ako bude igrao dovoljno do kraja godine. ako ne bude onda alcaraz ima dobre šanse. teoretski i medo ako kojim slučajem sutra dobije
Sehro

#231 Re: US Open 2023

Post by Sehro »

Gledate li, kakve su prognoze :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#232 Re: US Open 2023

Post by Velkoski »

Aryna uzima, tribine vrše kolektivni suicid
Sehro

#233 Re: US Open 2023

Post by Sehro »

Kakve duple greške pravi Sabalenka za ne povjerovati :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#234 Re: US Open 2023

Post by Velkoski »

svaki smeč šalje u Gauff :lol:
auspuhc

#235 Re: US Open 2023

Post by auspuhc »

Koliko je odvratna Sabalenka. :run:
Osmi Socrates

#236 Re: US Open 2023

Post by Osmi Socrates »

Koknula je Coco.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#237 Re: US Open 2023

Post by Velkoski »

Velkoski wrote: 09/09/2023 22:19 Aryna uzima, tribine vrše kolektivni suicid
džaba, ne znam ništa predvidjeti :lol:

ovo što je Sabalenka odigrala je za Haga :lol:
sve_ovo_ja

#238 Re: US Open 2023

Post by sve_ovo_ja »

Nije baš da nešto pratim ženski tenis ili da mi je Gauff gotivna, ali znam da Sabalenku ne mogu očima koliko je antipatična.
emmir1

#239 Re: US Open 2023

Post by emmir1 »

Nevjerovatna transformacija Coco.

Dobila je meč na defanzivu, nisam nikada gledao da neka žena može ovako da se brani i da sve ove poene istrči.

Nevjerovatno trčanje.

Ovako prije nije igrala.

Medvedev veceras, isto teski defanzivac, najbolji na hardu definitivno.

Nisam siguran da li ce Novak uspjeti naći rjesenje za njegovu igru, bit će tesko.

Noletova prednost je svakako glava i što bitne poene uglavnom dobija.
Digla_da_kreci

#240 Re: US Open 2023

Post by Digla_da_kreci »

Eno i nas Dzumi napreduje na ATP listi.

U New Yorku je danas kisovito sto znaci da bi krov mogao biti zatvoren. Moj favorit je ispao tako da navijam za dobar mec.

Gdje je onaj @necko_hz, da cujem prognoze.
ultima_palabra

#241 Re: US Open 2023

Post by ultima_palabra »

Mogao bi prvi set biti nehuman, obojica mogu po pola sata igrati bez neforsirane greske. Neki iscrpljujuci prvi set od 90 minuta, ko ga dobije imao bi veliku psiholosku prednost.
necko_hz

#242 Re: US Open 2023

Post by necko_hz »

Hype oko Coco me strašno nervirao od samog početka, ali činjenica da je uprkos njemu uspjela uraditi ovo je za čistog divljenja. Od 15. godine traju očekivanja i nije bilo lako kroz taj pritisak iz godine u godinu napredovati, no upravo to je i radila te na kraju i osvojila Grand Slam titulu sa 19. Jako dobra i jako zrela djevojka koja je ovo u svakom smislu zaslužila.

Drug mi je prije mjesec dana napisao da je napredovala i da u određenim aspektima igre podsjeća na Novaka iz 2011. godine. Nisam puno gledao da bi mogao prosuditi, ali faktički je, eto, prije mjesec dana naslutio njenu titulu ovdje.

Apropo Alcaraz/Medvedev/Đoković.

Imati tri igrača TOP kategorije u tenisu bolje je nego imati dva. Medvedev je pobjedom nad Alcarazom pokazao ili potvrdio da je legitimna konkurencija, a ono što je posebno bitno kod njih trojice jeste da match upom mogu izvlačiti najbolje jedni iz drugih. Niko nikome previše ne odgovara i ukoliko jedan totalno ne podbaci, a drugi odigra meč života, obično je spektakl zagarantovan.

Đoković je ove godine jedini poraz na hardu pretrpio od Medvedeva, u H2H-u vodi 9:5 i jasno je da ako odigra najbolji tenis meč je na njegovom reketu. Ali ukoliko bude čak i malo ispod prosjeka, Medvedev ga na ovoj vrsti podloge može kazniti.

Daniilova defanziva na brzom hardu je neuporedivo efikasnija nego na sporom, jer bolje apsorbuje snagu i loptice mu daleko niže odskaču, što drugoj strani predstavlja problem u kreiranju napadačkih uglova. To je bio problem i Alcarazu jer ga nije mogao uglovima šetati, a čistom snagom udaraca nije postizao puno toga jer ga je Medo gasio counterpunhcingom. Naravno, da Alcaraz može spoznati da postoji više načina da se dobije meč od bjesomučnog lupanja po loptici, odmakao bi se od osnovne linije i tako dao sebi prijeko potrebno vrijeme na udarcima i omogućio da ih udara sa punim zamahom te tako mijenja dinamiku razmjena, no pošto je lakše igrati na instinkt nego na mozak, bolje od onoga što je dobio nije ni zaslužio.

Elem, ostaje pitanje kako će Đoković odgovoriti na onakvu igru Medvedeva? Taktiku iz Australian Opena 2021. godine teško može sprovesti na ovoj podlozi jer će se Medvedev bolje i braniti i napadati. U Dubaiju ove godine gdje ga je Medvedev dobio, Đoković je poizbacivao sve što je mogao napolje, ali isključivo u namjeri da bude ultra agresivan jer je vjerovatno shvatio da mu je to najbolja šansa da ga dobije.

Dakle, kontrolisana ili totalna agresivnost je nešto što se može očekivati od Đokovića i najviše me zanima kako će izgledati sprovedba tog gameplana. Ko će imati prednost u razmjenama, ko će kome iznuditi više grešaka, ko će prvi početi pucati i čija oružja će na kraju prevagnuti.
RJ57

#243 Re: US Open 2023

Post by RJ57 »

ma nema tu nikakve nauke, (preostali od) big3 u best of five kontra svih ostalih, posebno u finalu, uvijek daje big3

mogu se tu samozvani stručnjaci, blogeri i besposličari utapati u stranicama teksta, to bude na kraju vazda isto

izuzeci samo potvrđuju pravilo
necko_hz

#244 Re: US Open 2023

Post by necko_hz »

Svako prema svojim kapacitetima i ograničenjima.
Messier

#245 Re: US Open 2023

Post by Messier »

Ima li neki stabilan link?
Nisamsdaali

#246 Re: US Open 2023

Post by Nisamsdaali »

Ako se po jutru dan poznaje, ako udje meč u 5 set mogao bi se ugroziti vremenski rekord finala AO 2012.
necko_hz

#247 Re: US Open 2023

Post by necko_hz »

Baš me zanima koji će biti prosjek razmjena.
radostan dan

#248 Re: US Open 2023

Post by radostan dan »

necko_hz wrote: 10/09/2023 17:27 Hype oko Coco me strašno nervirao od samog početka, ali činjenica da je uprkos njemu uspjela uraditi ovo je za čistog divljenja. Od 15. godine traju očekivanja i nije bilo lako kroz taj pritisak iz godine u godinu napredovati, no upravo to je i radila te na kraju i osvojila Grand Slam titulu sa 19. Jako dobra i jako zrela djevojka koja je ovo u svakom smislu zaslužila.

Drug mi je prije mjesec dana napisao da je napredovala i da u određenim aspektima igre podsjeća na Novaka iz 2011. godine. Nisam puno gledao da bi mogao prosuditi, ali faktički je, eto, prije mjesec dana naslutio njenu titulu ovdje.

Apropo Alcaraz/Medvedev/Đoković.

Imati tri igrača TOP kategorije u tenisu bolje je nego imati dva. Medvedev je pobjedom nad Alcarazom pokazao ili potvrdio da je legitimna konkurencija, a ono što je posebno bitno kod njih trojice jeste da match upom mogu izvlačiti najbolje jedni iz drugih. Niko nikome previše ne odgovara i ukoliko jedan totalno ne podbaci, a drugi odigra meč života, obično je spektakl zagarantovan.

Đoković je ove godine jedini poraz na hardu pretrpio od Medvedeva, u H2H-u vodi 9:5 i jasno je da ako odigra najbolji tenis meč je na njegovom reketu. Ali ukoliko bude čak i malo ispod prosjeka, Medvedev ga na ovoj vrsti podloge može kazniti.

Daniilova defanziva na brzom hardu je neuporedivo efikasnija nego na sporom, jer bolje apsorbuje snagu i loptice mu daleko niže odskaču, što drugoj strani predstavlja problem u kreiranju napadačkih uglova. To je bio problem i Alcarazu jer ga nije mogao uglovima šetati, a čistom snagom udaraca nije postizao puno toga jer ga je Medo gasio counterpunhcingom. Naravno, da Alcaraz može spoznati da postoji više načina da se dobije meč od bjesomučnog lupanja po loptici, odmakao bi se od osnovne linije i tako dao sebi prijeko potrebno vrijeme na udarcima i omogućio da ih udara sa punim zamahom te tako mijenja dinamiku razmjena, no pošto je lakše igrati na instinkt nego na mozak, bolje od onoga što je dobio nije ni zaslužio.

Elem, ostaje pitanje kako će Đoković odgovoriti na onakvu igru Medvedeva? Taktiku iz Australian Opena 2021. godine teško može sprovesti na ovoj podlozi jer će se Medvedev bolje i braniti i napadati. U Dubaiju ove godine gdje ga je Medvedev dobio, Đoković je poizbacivao sve što je mogao napolje, ali isključivo u namjeri da bude ultra agresivan jer je vjerovatno shvatio da mu je to najbolja šansa da ga dobije.

Dakle, kontrolisana ili totalna agresivnost je nešto što se može očekivati od Đokovića i najviše me zanima kako će izgledati sprovedba tog gameplana. Ko će imati prednost u razmjenama, ko će kome iznuditi više grešaka, ko će prvi početi pucati i čija oružja će na kraju prevagnuti.
:thumbup:

Nema novak oružje protiv danila na ovakvoj podlozi. Biće pravo čudo ako meč podvede pod - neizvjestan.
Alkaraz je čudovište, ako riješi psiho-neurološke probleme koje on i njegov tim za sada vješto skrivaju, mogao bi preko 20,22,23 GS. U to vjerujem nakon prve pobjede nad novakom, žao mi je što to tada nisam napisao, kao što sam 2015 ili 2016 u jeku dominacije hamiltona napisao da će Jos da ih buca kao krpu...
Nisamsdaali

#249 Re: US Open 2023

Post by Nisamsdaali »

Presporo mi djeluju uslovi za Daniila, to je spomenuo i kolega nečko kao ključan faktor. Trebao mu je krov ko ozebom sunce
radostan dan

#250 Re: US Open 2023

Post by radostan dan »

Zar nije krov, rekli su da pada kiša, kasno sam se uključio?
Post Reply