kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 22:20
evo iskreno sta je nama ukrajina sada?
na pocetku bilo zanimljivo a sada niko u gradu ne prica o ukrajini
cak i na forumu osim teme o ukrajini na kojoj se vrti mozda maksimalno 30ak ljudi niko ne obraca vise paznju na njih jer jednostavno smo takvi i ovdje i na zapadu i bilo gdje u svijetu
evo osim ukrajine jos sigurno 5 ratova se vodi u svijetu a mi nemamo pojma ni o jednom osim ukrajine
obicnom covjeku je svaka strana ista
Extra primjer - Ukrajina je pokazala da u Evropi ne smatraju sve strane u ratu istim.
Ne smatramo mi, ne smatra ostatak Evrope, ne smatra ostatak svijeta.
drugo je sto mi znamo sta nam se desilo pa zelimo da su svi na nasoj strani al treba shvatiti da prosjecni europejac da je cuo samo djelic rts vijesti tada smatrao bi armijju bih zlocincima i sl a da ne istrazuje dalje
Kakve rts vijesti u Evropi
Sve veće tv kuće su imale dopisnike iz Sarajeva, ko je htio, znao je.
Posebno su političari itekako znali.
alija nije morao potpisati dejton kakav je potpisan
nisu oni tamo dosli danas a sutra potpisali
al najlakse je reci da smo mi cvjecke a svi ostali krivi
bosnjo je ukljucio jedino donju glavu zato sto je plavusa prosla pored i ja sam blizi vjerovanju da su ukrajina i moldavija stvarno ucinili vise u 4 mjeseca sa donosenjem zakona nego bih za 25 godina
zasto? zato sto oni spasavaju zivu glavu a kod nas glavonje uzivaju u ovakvom sistemu i ne pada im napamet da se ti zakoni usvoje jer bi svi automatski isli u zatvore
evo neka nasi donesu samo zakon o sukobu interesa i ovaj sejdic finci
ako donesu i ja cu pljuvati europu
evo samo ova 2 zakona da ne pominjemo ostalo sve
Ne znam da li je bilo pritisaka da ga bilo ko potpiše, odnosno ne znam koliko su te priče istinite, ali je činjenica da nam je Ustav napisala MZ.
Dala pravni okvir entitetu nastalom na genocidu i ratnim zločinima, ali od nas traži da se dogovorimo
Znaju da se ne možemo dogovoriti.
Kako se dogovoriti kad se osporava etnička pripadnost, odnosno postojanje naroda, pravo na jezik?
Evo da tebe izaberemo, da li bi se mogao dogovoriti s Dodikom koji želi svoju armiju, svoj UIO, svoju Agenciju za lijekove?
Evo primjer licemjerja EU . u oktobru je NSRS donio zakon o osnivanju Agencije za lijekove, što je rezultiralo uvođenjem sankcija od strane dvije države, obje van EU.
Za EU je on političar s kojim pregovaraju, sa SAD i VB je čovjek koji ne može ući u te zemlje.
I traže od nas dogovor s njim