"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
broj dva

#226 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by broj dva »

dr_Evil wrote: 08/06/2022 13:58
joint union wrote: 08/06/2022 13:51

I am working with a client working on a truly amazing project based in Saudi Arabia!

We require a Cable Culverts & Route Engineer

My client’s Energy Sector is looking for candidates with international experience to fill the vacancy of Underground Cable and Culverts Routing Engineer. The person will have experience of route proving for transmission level underground cable projects, understanding surveying techniques and assisting in developing the preferred routing of underground transmission circuits throughout the region.

Jes da nema cuge, al'...
Nek su zivi i zdravi, tamo bih otisao samo preko neke velike svjetske firme, i da mi se ugovor vodi u Njemackoj ili slicno, pa da imam se kome zalit ako me ne ispostuju.

Od amazing project do princ of NIgeria je tanka linija.

Iskustvo je majka :D
Ommadawn

#227 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ommadawn »

@dr_Evil Nije da nisi u pravu, što jes’ - jes’.
hadzinicasa

#228 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by hadzinicasa »

dr_Evil wrote: 09/06/2022 10:22
drndalo wrote: 09/06/2022 10:14

Jok, odlaze radi Teletabisa sinhronizovanih na Njemacki, cisceg zraka, ljubavi prema dindrlama i njemackoj lezernosti...
To samo reflektira tvoju ogranicenost ili znaci da si klinac jos uvijek. Onaj ko je morao da vodi roditelje ili djecu u bolnicu, ko je gledao zaposljavanje preko nepotizma i korupcije, kako policajac okrece glavu od guzonjinog sina, kako profesor upisuje ocjenu u index nekome ko se nije ni pojavio na ispitu, kako nam Bake slaga za tuzbu i pokupi izbore, kako uzimaju drustveni i drzavnu imovine te je koriste kao privatnu, taj sigurno odlazi zbog para.. Djeca!
bas tako.
xoklix

#229 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by xoklix »

Ovaj forum je živa depresija.
Od teme sa hamburgerima do teme o radnim odnosima...
p206

#230 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by p206 »

za domaće samo napomena... da li smo zaslužili da nam bude bolje? gdje nema sloge, najgori šljam vlada

Viza, kriza, duldung ofental
Berlin, Bec, Malme Vupertal
Gore, dolje, svuda pusto polje
Da li smo zasluzili da nam bude bolje?

a za dijasporu samo napomena sa kim žive i gdje su ti vaši domaćini bili kad nam je bilo najteže? nek zauvijek u blatu laži ostanu...

Mi smo samo krvava mrlja
Na bijelosvjetskom TV-ekranu
Oni koji treba u tisini da nestanu
Sta njima znace nasi zivoti
Sta to oni znaju o ljepoti
Nek zauvijek u blatu lazi ostanu!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#231 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Image

što ne ideš u njemačku?
a ća da radim?
Truba

#232 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

xoklix wrote: 09/06/2022 11:48 Ovaj forum je živa depresija.
Od teme sa hamburgerima do teme o radnim odnosima...
hardko bosna
dr_Evil

#233 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by dr_Evil »

p206 wrote: 09/06/2022 11:54 za domaće samo napomena... da li smo zaslužili da nam bude bolje? gdje nema sloge, najgori šljam vlada

a za dijasporu samo napomena sa kim žive i gdje su ti vaši domaćini bili kad nam je bilo najteže? nek zauvijek u blatu laži ostanu...

Mi smo samo krvava mrlja
Ima li iko da nas nije lagao. Od rata nece biti, zlatnih kasika, do privatizacije i stvaranja novog feudalnog poretka. Gdje su bili ovi sta su na vlasti kad nam je bilo najteze, i gdje su bili poslije rata kad nam je bilo jos teze.
nepass1

#234 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by nepass1 »

ZyzzSar wrote: 08/06/2022 14:58 sve dok firme poput Preventa posluju u Bosni, itekako jos uvijek vrijedi parola 'ima ko hoce'
a daleko od toga da su jedini, ima njih bruku koji placaju po 600-700KM radnike
mentalitet ljudi koji rade za taj novac mi nikad nece biti jasan

//clanak iz decembra 2021
Trgovkinja Lejla iz Sarajeva mjesečno zarađuje oko 480 konvertibilnih maraka (KM) ili 240 evra.
Ona spada među više od 260.000 radnika u bh. entitetu Federacija BiH koji žive sa mjesečnim primanjima manjim od 650 KM (325 evra).

kod nas da uvedu da je minimalac 1000KM, ne bi bilo cudno da neke firme pocnu od radnika traziti da im dio plate vracaju novac na ruke
to je Bosna
Ni ja ovo ne kontam, evo zastitar u banci, plata sa svim 530KM, radno vrijeme ujutro on otkljucava banku bar 7:45 do navecer 18h, ako banka duze radi mora ostati da zakljuca. Ako ima klijenata u banci mora stajati, ako bas nikog nema moze sjesti.
bjjarmbar

#235 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by bjjarmbar »

emko1234 wrote: 09/06/2022 10:57
bjjarmbar wrote: 09/06/2022 00:02 @belfy

:thumbup:

Ma pusti propalog privatnika, ne vrijedi objasnjavat nekom ko je jedva osnovnu skolu zavrsio.

Njemacka je drzava sa 80 miliona ljudi i nije nikakva sramota da se kaze da ljudi u toj drzavi zive bolje nego mi ovdje. Pa cak i da se zivi podjednako, sa vecom drzavom javljaju se i bolje, vece prilike za napredak. Pare su pare svugdje na svijetu i jedan euro je 2 marke (posto privatnik nije znao) :D
Prvo i osnovno, javiš mi se privatnom porukom i pričaš kako rentaš stanove po BiH i po Njemačkoj, pa kad ti odgovorim na tu poruku napišeš odgovor i onda ga izbrišeš ko tetka. Ne barataš osnovim podacima. Inflacija u Njemačkoj nikad nije bila veća u zadnjih 10 godina. Tako da ti 1 euro prije 3 godine i 1 euro sad nisu ni blizu. Drugo, čovjek ti je izvukao podatke, stavio ti linkove. Pametnom dosta.
A sto se tice ad hominem argumenata, evo da se i ja spustim na tvoj nivo. Propalom privatniku vozni park košta više od tvojih navodnih stanova koje rentas po Sarajevu. Javi se opet privatnom porukom ili posalji broj pa da te provedem da vidiš kako izgleda propali biznis.

Ja pretpostavljam da si ti neki lik koji je otišao gore u nadi da će ostvariti američki san. Onda se jedan dan probudio i shvatio da su makaroni u Lidlu nekvalitetni da bi se jeli svaki dan, i da pašteta nije namirnica koja se može jesti u preostala dva obroka dnevno. Onda dođeš na forum i vidiš da i u zemlji iz koje si pobjegao ko miš postoje ljudi koji rade i žive dobro.

Ja te iskreno razumijem, ali za to ne trebaš kriviti nikoga osim sebe.
Izvini privatni ginekologu iz privatnih poruka. Hajd sto spamas nego i lazes. Uglavnom te i niko ne shvata ozbiljno ovdje :lol:

Vozni park mjerilo :-) :lol: :sax: sve za propalog privatnika i dalje stoji.
emko1234

#236 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by emko1234 »

Citam neki dan, federalni biro za zaposljavanje, mjesec maj, 360.xxx ljudi nezaposleno. Istovremeno fali kadra u raznim bransama, turizam i ugostiteljstvo najvise oskudjevaju. Ljudi kukaju, nece niko da radi. Gorivo 3.5 marke i dalje svi voze. Trenutno u Ferhadiji sve kafane pune, u BBI parking nadjes tek na trecoj etazi, svi puse, svi nose telefone, po drustvenim mrezqma slike s mora, planina, putovanja.
Pa jebo te jel moguce da na istoj strani novina stoji kako covjek daje dnevnicu sto maraka za branje malina i ne moze naci radnika, dok istovremeno ispod pise kako ljudi nemaju posla i odlaze iz Bosne? Isti ti ljudi koji dodju ovdje i kukaju i sipaju to skupo gorivo, kupuju skupo ulje i meso a kad treba izaci i dici glas za nesto, svi su u nekom poslu i zavrsavaju nesto.
Pa jel to moguce? Isti ti ljudi koji se zale na sistem i doktore i policiju i vlast a uredno u bolnicu nose koverte, bombonjere, parfeme. Uredno daju policajcu cvaju na kafu da ne pise, uredno glasaju za nacionalno orijentisane stranke, uredno sve kritikuju a kurcem ne mrdnu da im bude bolje.
I kad mu izneses drugo misljenje, ide paljba. Uhljeb, stranacki privatnik, nezreli balavac i slicno.
Pa sto pravis dijete ako nisu u stanju da mu obezbjedis ono najosnovnije? Sto nosis kovertu doktoru i onda pricas o nepotizmu i korupciji? Sto krades drzavu na svakom cosku a ocekujes penziju od 500 eura? Sto glasas 20 godina za iste ljude a ocekujes drugaciji ishod?
Truba

#237 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

nepass1 wrote: 09/06/2022 12:15
ZyzzSar wrote: 08/06/2022 14:58 sve dok firme poput Preventa posluju u Bosni, itekako jos uvijek vrijedi parola 'ima ko hoce'

Trgovkinja Lejla iz Sarajeva mjesečno zarađuje oko 480 konvertibilnih maraka (KM) ili 240 evra.
Ona spada među više od 260.000 radnika u bh. entitetu Federacija BiH koji žive sa mjesečnim primanjima manjim od 650 KM (325 evra).

kod nas da uvedu da je minimalac 1000KM, ne bi bilo cudno da neke firme pocnu od radnika traziti da im dio plate vracaju novac na ruke
to je Bosna
Ni ja ovo ne kontam, evo zastitar u banci, plata sa svim 530KM, radno vrijeme ujutro on otkljucava banku bar 7:45 do navecer 18h, ako banka duze radi mora ostati da zakljuca. Ako ima klijenata u banci mora stajati, ako bas nikog nema moze sjesti.
I mora trpjeti uvrede baba i zenturaca
emko1234

#238 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by emko1234 »

bjjarmbar wrote: 09/06/2022 12:22
emko1234 wrote: 09/06/2022 10:57

Prvo i osnovno, javiš mi se privatnom porukom i pričaš kako rentaš stanove po BiH i po Njemačkoj, pa kad ti odgovorim na tu poruku napišeš odgovor i onda ga izbrišeš ko tetka. Ne barataš osnovim podacima. Inflacija u Njemačkoj nikad nije bila veća u zadnjih 10 godina. Tako da ti 1 euro prije 3 godine i 1 euro sad nisu ni blizu. Drugo, čovjek ti je izvukao podatke, stavio ti linkove. Pametnom dosta.
A sto se tice ad hominem argumenata, evo da se i ja spustim na tvoj nivo. Propalom privatniku vozni park košta više od tvojih navodnih stanova koje rentas po Sarajevu. Javi se opet privatnom porukom ili posalji broj pa da te provedem da vidiš kako izgleda propali biznis.

Ja pretpostavljam da si ti neki lik koji je otišao gore u nadi da će ostvariti američki san. Onda se jedan dan probudio i shvatio da su makaroni u Lidlu nekvalitetni da bi se jeli svaki dan, i da pašteta nije namirnica koja se može jesti u preostala dva obroka dnevno. Onda dođeš na forum i vidiš da i u zemlji iz koje si pobjegao ko miš postoje ljudi koji rade i žive dobro.

Ja te iskreno razumijem, ali za to ne trebaš kriviti nikoga osim sebe.
Izvini privatni ginekologu iz privatnih poruka. Hajd sto spamas nego i lazes. Uglavnom te i niko ne shvata ozbiljno ovdje :lol:

Vozni park mjerilo :-) :lol: :sax: sve za propalog privatnika i dalje stoji.
Sta ima real estate agente iz Berlina? :lol: :lol: :lol:

U lidlu ti je danas mlijeko u prahu na akcionu, idi razmuti i napravi drobe. A ja cu ti uslikat mesni rucak kod Kule da ti zamirise preko slike :lol: :lol:
n+1

#239 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by n+1 »

Black swan wrote: 09/06/2022 12:25

I mora trpjeti uvrede baba i zenturaca
I glumiti recepcionara.

Ali ko te pita, mora se nešto jesti i platiti račune.
dr_Evil

#240 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by dr_Evil »

emko1234 wrote: 09/06/2022 12:24

Sto nosis kovertu doktoru i onda pricas o nepotizmu i korupciji?
Pa eto kad si fakin, abd kad budes narastao da imas svoju zenu i djecu, ti je posalji kod doktora da se porodi bez koverte, kad ti majka od 70 zavrsi u bolnici a ti nemas pristup njezinoj sobi, ti nemoj dati medicinskoj sestri kovertu. Vidis u osnovi si upravu, ali ako zelis ti na svom primjeru da preodgajas medicinsko osoblje, bujrum. Moje iskustvo, koliko god da im dodas para, opet te paze u qrcu. Ako neces kovertu, uvijek mozes uzeti pistolj ko babo od male Nadin.

A ostalo necu komentarisat, imas dosta tacnih, i netacnih izjava, ali to se odnosi na kvalitet zivota, sto spomenuh negdje u prvim postovima.
Sanjarko

#241 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Sanjarko »

pa i narod navikao davati, od onog sistema djelomicno ostalo, pogorsalo se u ovom, ja bio u bolnici u Decembru zbog necega, moja stara daje da se pocaste, a ja govorim nedaji, netreba, odbila medicinska sestra, nedavno u apoteci dade stara da uzme sebi nesto da se pocasti apotekarka, jedva ona uze, isto sam staroj rekao

kriv je donekle i narod, pogotovo sto neprijavljuje ove sto traze u kovertama za operacije, istina nezna gdje i kome ih i prijavit
Sydnor

#242 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Sydnor »

Od tih 360 hiljada na birou, 60 hiljada su istinski nezaposleni, ostatak su ljudi koji su tu samo zbog zdravstvene zaštite.
Sanjarko

#243 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Sanjarko »

Sydnor wrote: 09/06/2022 12:58 Od tih 360 hiljada na birou, 60 hiljada su istinski nezaposleni, ostatak su ljudi koji su tu samo zbog zdravstvene zaštite.
invalida bruka, s minimalnim invalidninama ili bez njih, koliko neznam, u tu skupinu i ja spadam
okanomalo

#244 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by okanomalo »

to je Bosna
sto se ne prekvalifikuje? ko od brda odvaljen setka i bulji u nista. danasnji zastitar juce se zvao portir.imao malo jacu platu od cistacice.
Ateista

#245 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Ateista »

Sanjarko wrote: 09/06/2022 12:55 pa i narod navikao davati, od onog sistema djelomicno ostalo, pogorsalo se u ovom, ja bio u bolnici u Decembru zbog necega, moja stara daje da se pocaste, a ja govorim nedaji, netreba, odbila medicinska sestra, nedavno u apoteci dade stara da uzme sebi nesto da se pocasti apotekarka, jedva ona uze, isto sam staroj rekao

kriv je donekle i narod, pogotovo sto neprijavljuje ove sto traze u kovertama za operacije, istina nezna gdje i kome ih i prijavit
Kad tvoj zivot ili nekog tvog visi o koncu, niko me razmislja da ganja pravdu na svoj racun, nego radi sve sto moze da prezivi, pa ako misli da ce koverta povecati sansu dace kovertu. Volio bih i ja da se to rijesi i ne desava, ali sigurno necu dopustiti da se preko mene ili neoog mog kola slome, svako tako razmislja sto je logicno i oni to koriste.
Sanjarko

#246 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Sanjarko »

Ateista wrote: 09/06/2022 13:11
Sanjarko wrote: 09/06/2022 12:55 pa i narod navikao davati, od onog sistema djelomicno ostalo, pogorsalo se u ovom, ja bio u bolnici u Decembru zbog necega, moja stara daje da se pocaste, a ja govorim nedaji, netreba, odbila medicinska sestra, nedavno u apoteci dade stara da uzme sebi nesto da se pocasti apotekarka, jedva ona uze, isto sam staroj rekao

Kad tvoj zivot ili nekog tvog visi o koncu, niko me razmislja da ganja pravdu na svoj racun, nego radi sve sto moze da prezivi, pa ako misli da ce koverta povecati sansu dace kovertu. Volio bih i ja da se to rijesi i ne desava, ali sigurno necu dopustiti da se preko mene ili neoog mog kola slome, svako tako razmislja sto je logicno i oni to koriste.
razumijem ja to sve, ali se moglo nekome anonimno prijavit, policiji, novinarima itd, pa se istrazit, napravit i odradit zamka da se uhvate na nedjelu itd, ali ne narod suti i iza ledza prica o tome, me included, znam jednog ovdje, 500 KM uzima za operaciju, nisam ga prijavio jer neznam kako i da ne bi bilo rekla kazala

po TV-u glumi dobricinu nekog
nepass1

#247 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by nepass1 »

okanomalo wrote: 09/06/2022 13:05

sto se ne prekvalifikuje? ko od brda odvaljen setka i bulji u nista. danasnji zastitar juce se zvao portir.imao malo jacu platu od cistacice.
Sta ja znam, zato i ne kontam. Ali na svakom poslu bi vise zaradio. Konobar, u bingu, bilo gdje...
p206

#248 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by p206 »

dr_Evil wrote: 09/06/2022 12:07
p206 wrote: 09/06/2022 11:54 za domaće samo napomena... da li smo zaslužili da nam bude bolje? gdje nema sloge, najgori šljam vlada

Mi smo samo krvava mrlja
Ima li iko da nas nije lagao. Od rata nece biti, zlatnih kasika, do privatizacije i stvaranja novog feudalnog poretka. Gdje su bili ovi sta su na vlasti kad nam je bilo najteze, i gdje su bili poslije rata kad nam je bilo jos teze.
podržavam, ja sam prvi koji ih pljuje jer sam tek u 30 g. dobio koliko toliko siguran posao i osjetio sam na svojoj koži ko i ti kako je kad nisi njihov i nemaš štele, a učenik generacije sam bio

Samo sam htio reći da su ovaj narod slagali svi pa i ti gdje sad živite, nisu nam dali ni da se branimo kao sad Ukrajini što daju.
I kad neko kaže Švedska ili Njemačka mi je dala sve, ne Bosna... nije tačno ništa oni nisu dali nego si ti skupio muda i hrabrosti da kreneš u neizvjesnost i da uzmeš ono što ti je oduvijek pripadalo. Ono što si zaslužio davno.
emko1234

#249 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by emko1234 »

dr_Evil wrote: 09/06/2022 12:38
emko1234 wrote: 09/06/2022 12:24

Sto nosis kovertu doktoru i onda pricas o nepotizmu i korupciji?
Pa eto kad si fakin, abd kad budes narastao da imas svoju zenu i djecu, ti je posalji kod doktora da se porodi bez koverte, kad ti majka od 70 zavrsi u bolnici a ti nemas pristup njezinoj sobi, ti nemoj dati medicinskoj sestri kovertu. Vidis u osnovi si upravu, ali ako zelis ti na svom primjeru da preodgajas medicinsko osoblje, bujrum. Moje iskustvo, koliko god da im dodas para, opet te paze u qrcu. Ako neces kovertu, uvijek mozes uzeti pistolj ko babo od male Nadin.

A ostalo necu komentarisat, imas dosta tacnih, i netacnih izjava, ali to se odnosi na kvalitet zivota, sto spomenuh negdje u prvim postovima.
Kad budem narastao? :lol: :lol: :lol:
Nemq potrebe. Imas nesto sto se zove dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Pa odes fino u Uniqu, pa kupis zeni polisu koja se zove Vital Elite. Cca 1.800KM za godinu dana, pa fino u sklopu polise odvedes hanumu da se privatno porodi. Pa ti hanuma ne pati, nema traume, nema stresova. A i ako se da izvines uneredi za vrijeme poroda, sestrice joj operu cijenjenu straznjicu kamilicom da se ne osipa i posuse svilom i kadifom.
Samo dje ce bosnjo to uzet?!
E tako sam ja svoju hanumu vec namirio, i nije jos radjala. Ali kad bude tako ce biti. Ne moras biti fakin, dovoljno je biti pametniji.
costacurta

#250 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by costacurta »

emko1234 wrote: 09/06/2022 12:24 Citam neki dan, federalni biro za zaposljavanje, mjesec maj, 360.xxx ljudi nezaposleno. Istovremeno fali kadra u raznim bransama, turizam i ugostiteljstvo najvise oskudjevaju. Ljudi kukaju, nece niko da radi. Gorivo 3.5 marke i dalje svi voze. Trenutno u Ferhadiji sve kafane pune, u BBI parking nadjes tek na trecoj etazi, svi puse, svi nose telefone, po drustvenim mrezqma slike s mora, planina, putovanja.
Pa jebo te jel moguce da na istoj strani novina stoji kako covjek daje dnevnicu sto maraka za branje malina i ne moze naci radnika, dok istovremeno ispod pise kako ljudi nemaju posla i odlaze iz Bosne? Isti ti ljudi koji dodju ovdje i kukaju i sipaju to skupo gorivo, kupuju skupo ulje i meso a kad treba izaci i dici glas za nesto, svi su u nekom poslu i zavrsavaju nesto.
Pa jel to moguce? Isti ti ljudi koji se zale na sistem i doktore i policiju i vlast a uredno u bolnicu nose koverte, bombonjere, parfeme. Uredno daju policajcu cvaju na kafu da ne pise, uredno glasaju za nacionalno orijentisane stranke, uredno sve kritikuju a kurcem ne mrdnu da im bude bolje.
I kad mu izneses drugo misljenje, ide paljba. Uhljeb, stranacki privatnik, nezreli balavac i slicno.
Pa sto pravis dijete ako nisu u stanju da mu obezbjedis ono najosnovnije? Sto nosis kovertu doktoru i onda pricas o nepotizmu i korupciji? Sto krades drzavu na svakom cosku a ocekujes penziju od 500 eura? Sto glasas 20 godina za iste ljude a ocekujes drugaciji ishod?
:thumbup:
Kae dao sam dr 200€ da mi pripazi na mater. Pa rekoh jel ti tražio? Veli nije al ja znam kako to ide.
Dao policajcu 20KM da me ne piše. Ima na slučajevima X koliko hoćeš primjera pokušaja potkupljivanja policajca.
Dao bombonjeru na šalteru i rekla mi da dođem sitra po papir.
Pa ko je kriv za ovo sve?
Ko je kriv što se vozimo drndavim putevima?
Evo od svog tora da krenem, ne interesuje me Dodik ni Čović, ko je dao priliku SDA da vederi i oblači 30 godina?
I imali su perioda kad su bili apaolutna većina u vlasti i kad su mogli MORALI slijedom svojih programskih ciljeva ovaj dio BiH učiniti da bude uređen ko Emirati, da sve sjaji ko Las Vegas......
Ou yeah :roll:
Post Reply