Sarajevo ratna iskustva

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#226 Re: Sarajevo ratna iskustva

Post by _BataZiv_0809 »

Sociolog wrote: 28/03/2021 03:39 Malo neobican klip, zar je bilo ovakvih dolazaka u Sarajevu 1994

Neka Slavica dosla u Sa, primjetih da dosta kafica radi taf 1994.
Je li ovo neko primirje bilo?
Tramvaj vozi, Zeljo pece vapaće?
dječak sa šibicama

#227 Re: Sarajevo ratna iskustva

Post by dječak sa šibicama »

Vjerovatno Plavi putevi, tada se preko piste islo do Hrasnice, samo u 15 dana jula te godine od Dobrinje do Butmira ili suprotnom smjeru proslo je preko 40 hiljada ljudi.

Nas Pinjo je cijeli rat visio u Nahorevu, ode gore kod Srba oni ga nahrane, nacugaju, zaebavaju se, vrati se sa kesama punih hrane. Kako je on prolazio liniju, ko to zna.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#228 Re: Sarajevo ratna iskustva

Post by JoseMujica »

nova teorija moje žene...kaže "tvoji" geleri ometaju wi-fi u stanu :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#229 Re: Sarajevo ratna iskustva

Post by Truba »

Ja sam davno svakrilca od granata metke i gelere odnio na vikedicu a ratni dnevnik zapalio na lomaci

Danas sam bio na Palama...gradic u razvoju
Nema vise kakvih osjecaja
sniperalley

#231 Re: Sarajevo ratna iskustva

Post by sniperalley »

Ratne uspomene sarajevskog fotoreportera Rikarda Larme

The Story Behind the Photo donosi priču o radu i životu bh. fotografa Rikarda Larme, čije su fotografije postale svjedočanstvo opsade Sarajeva.

"Moj prvi masakr bio je kada sam vidio kako granata pogađa zid zgrade, ne zna čovjek kako da reaguje. Bio je ogroman oblak dima, ušao sam u taj dim i tamo su bili ljudi iz obezbjeđenja koji su evakuisali i pripremali ranjene da budu prebačeni u bolnicu Koševo. Dvije osobe su bile na mrtve na licu mjesta i ostali su tu. To je bio prvi put da nisam znao gdje se nalazim, zalutao sam, nisam znao za sebe. Od zgrade Predsjedništva, koja je bila pogođena, našao sam se pored Vječne vatre. Pitao sam se: 'Šta dalje? Nešto sam snimio i neko to mora da vidi'", govori on u svom emotivnom obraćanju.

Upravo ovakva svjedočenja u serijala The Story Behind the Photo donose bitne činjenice o opsadi Sarajeva i generalno o agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

https://odgovor.ba/article/813/

Post Reply