Dejting zene u tridesetim
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
mujomali
#226 Re: Dejting zene u tridesetim
A sta ces ako te Livestrong opazi, pa se zaleti ?
-
Livestrong46
#227 Re: Dejting zene u tridesetim
Nisam ni ja bas toliko lak,ahhahahahhahah
-
Livestrong46
-
mujomali
- Svicko
#230 Re: Dejting zene u tridesetim
Ti fakat jesi praktična, odnosno po tome što si napisala barem činiš se.bandit_mo wrote: ↑21/11/2020 16:41Očevima koji žele biti što više s djecom nije lako nakon razvoda, ali to je već druga tema.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/11/2020 16:39jeste,tezak razvod,dijete je trenutno prilično malo vremena sa mnom,tako da mi je to za sad jedino bitno,da uradim da što prije budem što više vremena sa djetetombandit_mo wrote: ↑21/11/2020 16:30
Možda ti je razvod ostavio gorak ukus? Meni nije, dapače, bila sam puna nade i vjere, točnije još sam sigurnija bila da je odnos poput braka ono što ja želim. Zato sam se i razvela, jer mi bivši to nije pružao.
Vjerujem da ti se ne da, no trebaš biti svjestan da što si dulje sam, teže će ići opet u dvoje
Dakako, možda želiš biti sam do kraja, i to je ok.
Nemoj odbijati ideju nečega, posebno jer imaš trenutno vremena kad si sam. Samo kao i ja, prihvatiš u startu da će prvi biti hrpa loših spojeva prije dobrog i da to tako mora biti. Online nije loša opcija, rekoh, kao rudarenje, hrpa pijeska do grama zlata![]()
Dijelimo slične stavove.
- Spiritbreaker
-
Livestrong46
#232 Re: Dejting zene u tridesetim
Nema zalijetanja,to ide lagano
-
Livestrong46
#233 Re: Dejting zene u tridesetim
Bilo bi joj bas lijepo,hehehe
-
Livestrong46
#234 Re: Dejting zene u tridesetim
Ja nikada ne pricam u prazno
-
Livestrong46
#236 Re: Dejting zene u tridesetim
Onako,nemoj da izgleda da te tjeram 
- bandit_mo
#237 Re: Dejting zene u tridesetim
Stvarno jesam. Što na više spojeva odeš (ili se to što većem broju ljudi javiš), više će biti i lošoh i propalih, ali zakonom vjerojatnost, bit će i više boljih i prije će doći do onog pravog. Ne vjerujem u nikakve sudbonosne susrete, mislim da je sve to posao, i matematika.Svicko wrote: ↑29/11/2020 14:43Ti fakat jesi praktična, odnosno po tome što si napisala barem činiš se.bandit_mo wrote: ↑21/11/2020 16:41Očevima koji žele biti što više s djecom nije lako nakon razvoda, ali to je već druga tema.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑21/11/2020 16:39
jeste,tezak razvod,dijete je trenutno prilično malo vremena sa mnom,tako da mi je to za sad jedino bitno,da uradim da što prije budem što više vremena sa djetetom
Nemoj odbijati ideju nečega, posebno jer imaš trenutno vremena kad si sam. Samo kao i ja, prihvatiš u startu da će prvi biti hrpa loših spojeva prije dobrog i da to tako mora biti. Online nije loša opcija, rekoh, kao rudarenje, hrpa pijeska do grama zlata![]()
Dijelimo slične stavove.
-
Dzematlija
#238 Re: Dejting zene u tridesetim
Zavisi kakva su ti očekivanja.an12 wrote: ↑13/11/2020 06:51 Bila sam u duzoj vezi koja je zavrsena kako sam otkrila da me vara. Ne znam da li je samo kod mene slucaj ili je stvarno sada jako tesko pronaci nekog normalnog slobodnog muskarca. Cak sam na nagovor prijateljice pokusala i sa klix stranicama ali tu je tek bila katastrofa. Bolje da ne govorim kakve sam poruke dobijala.
Ima li vas da ste upoznale nekoga u ovim godinama i da ste sretne? Nekako je bilo puno jednostavnije dok sam bila mlada. Upoznavala sam vise ljudi svakodnevno pa su bile vece sanse za pronalazak nekoga ko mi odgovara. Smatram se prosjecnom zenskom osobom.
Ako ti je profil idealnog muškarca onaj kojeg propagiraju serije i filmovi, teška je situacija. Iz moje muške perspektive i nekoga ko se oženio sa 20 i kojom, žene danas uglavnom očekuju previše od muškaraca.
Sasvim sigurno se može naći normalnih momaka koji ne žive u oblacima i nemaju nerealna očekivanja.
- Svicko
#239 Re: Dejting zene u tridesetim
Stoji druže. Mada eto, i mi tražimo prilično mnogo sa druge strane. Bog neka je svima na pomoći, i jednima i drugima.Dzematlija wrote: ↑01/12/2020 08:59Zavisi kakva su ti očekivanja.an12 wrote: ↑13/11/2020 06:51 Bila sam u duzoj vezi koja je zavrsena kako sam otkrila da me vara. Ne znam da li je samo kod mene slucaj ili je stvarno sada jako tesko pronaci nekog normalnog slobodnog muskarca. Cak sam na nagovor prijateljice pokusala i sa klix stranicama ali tu je tek bila katastrofa. Bolje da ne govorim kakve sam poruke dobijala.
Ima li vas da ste upoznale nekoga u ovim godinama i da ste sretne? Nekako je bilo puno jednostavnije dok sam bila mlada. Upoznavala sam vise ljudi svakodnevno pa su bile vece sanse za pronalazak nekoga ko mi odgovara. Smatram se prosjecnom zenskom osobom.
Ako ti je profil idealnog muškarca onaj kojeg propagiraju serije i filmovi, teška je situacija. Iz moje muške perspektive i nekoga ko se oženio sa 20 i kojom, žene danas uglavnom očekuju previše od muškaraca.
Sasvim sigurno se može naći normalnih momaka koji ne žive u oblacima i nemaju nerealna očekivanja.
- TMovac
#240 Re: Dejting zene u tridesetim
Ja sam shvatio da više ne znam dejtat. Prije neka 3-4 mjeseca mi se javila jedna forumašica, i sve je bilo super nekih par dana. Impresioniran ja njom, ona sa mnom. Ali nakon toga se djevojka jednostavno povukla. Vjerojatno sam išao prebrzo sa nekim stvarima. Ovim putem joj se izvinjavam ukoliko ovo pročita.
Sa druge strane kada malo pogledam, nekako je i logično. Nisam išao na dejtove od 2008 godine. Imao dugogodišnju vezu do 2012 godine. Dva mjeseca nakon prekida našao posao i naredne skoro tri godine se posvetio isključivo poslu sa željom da izborim stalni ugovor i da se što bolje poziciniram u firmi. Kada sam nakon toga konačno bio spreman na dejtanje, upoznam jednu djevojku i završimo u vezi. Koja je pukla krajem 2017 ( neki od forumaša su upoznati sa tom pričom ). Tako da sam ispao iz svih fazona. I jednostavno nikako da se ponovo uklopim u sve to. Jedina mi je šansa možda da neka vidi neki potencijal u meni za nešto više, pa da u početku malo kada to bude trebalo i uspori me u nekim stvarima i gledanjima daleko u budućnost.
Sa druge strane kada malo pogledam, nekako je i logično. Nisam išao na dejtove od 2008 godine. Imao dugogodišnju vezu do 2012 godine. Dva mjeseca nakon prekida našao posao i naredne skoro tri godine se posvetio isključivo poslu sa željom da izborim stalni ugovor i da se što bolje poziciniram u firmi. Kada sam nakon toga konačno bio spreman na dejtanje, upoznam jednu djevojku i završimo u vezi. Koja je pukla krajem 2017 ( neki od forumaša su upoznati sa tom pričom ). Tako da sam ispao iz svih fazona. I jednostavno nikako da se ponovo uklopim u sve to. Jedina mi je šansa možda da neka vidi neki potencijal u meni za nešto više, pa da u početku malo kada to bude trebalo i uspori me u nekim stvarima i gledanjima daleko u budućnost.
-
aerodinamika
#241 Re: Dejting zene u tridesetim
dal je to ono "i corava koka ubode zrno..."bandit_mo wrote: ↑01/12/2020 08:40Stvarno jesam. Što na više spojeva odeš (ili se to što većem broju ljudi javiš), više će biti i lošoh i propalih, ali zakonom vjerojatnost, bit će i više boljih i prije će doći do onog pravog. Ne vjerujem u nikakve sudbonosne susrete, mislim da je sve to posao, i matematika.Svicko wrote: ↑29/11/2020 14:43Ti fakat jesi praktična, odnosno po tome što si napisala barem činiš se.bandit_mo wrote: ↑21/11/2020 16:41
Očevima koji žele biti što više s djecom nije lako nakon razvoda, ali to je već druga tema.
Dijelimo slične stavove.
ili zakon velikih brojeva da od sto ili hiljadu naice neko
iako ima i slucajeva kad nekom bas na vrata dode-rijetko ali ima
- bandit_mo
#242 Re: Dejting zene u tridesetim
Rekla bih zakon velikih brojeva.aerodinamika wrote: ↑03/12/2020 12:18dal je to ono "i corava koka ubode zrno..."bandit_mo wrote: ↑01/12/2020 08:40Stvarno jesam. Što na više spojeva odeš (ili se to što većem broju ljudi javiš), više će biti i lošoh i propalih, ali zakonom vjerojatnost, bit će i više boljih i prije će doći do onog pravog. Ne vjerujem u nikakve sudbonosne susrete, mislim da je sve to posao, i matematika.
ili zakon velikih brojeva da od sto ili hiljadu naice neko
iako ima i slucajeva kad nekom bas na vrata dode-rijetko ali ima
Ti sudbonosni sureti su toliko rijetki da se mogu smatrati statističkom greškom. Po mom mišljenju, dakako.
- ExNihilo
#243 Re: Dejting zene u tridesetim
Možda je samo malo tužno svog partnera posmatrati kao rezultantu "zakona velikih brojeva". Ima nešto porazno u tome da se na ljubav gleda kao na bingo: igraj dovoljno dugo, možda i dobiješ.
Ako ljubav nema auru sudbine, ako nije magija, ne treba da bude ni statistika. Radije ću biti do kraja života sam nego stajati na nečijem kraju mukotrpnog procesa selekcije i niza abortiranih dejtova. Na ljubav tako gledaju samo oni koji ljubav instrumentaliziraju: da ne ostare sami, otklone samoću, osnuju porodicu, imaju redovan seks, nađu roditelja djetetu, poprave kućni budžet, i slično. Iz istih razloga se onda i razvode, jer brak ne može opstati kao puka interesna zajednica.
Ljubav nije zadatak s to do liste, niti stepenica na putu samoostvarenja, a pogotovo ne preduslov društvene validacije. Naći ljubav nije isto što i iskopati kanal.
Ako nije sudbonosna, ne treba da je bude.
Ako ljubav nema auru sudbine, ako nije magija, ne treba da bude ni statistika. Radije ću biti do kraja života sam nego stajati na nečijem kraju mukotrpnog procesa selekcije i niza abortiranih dejtova. Na ljubav tako gledaju samo oni koji ljubav instrumentaliziraju: da ne ostare sami, otklone samoću, osnuju porodicu, imaju redovan seks, nađu roditelja djetetu, poprave kućni budžet, i slično. Iz istih razloga se onda i razvode, jer brak ne može opstati kao puka interesna zajednica.
Ljubav nije zadatak s to do liste, niti stepenica na putu samoostvarenja, a pogotovo ne preduslov društvene validacije. Naći ljubav nije isto što i iskopati kanal.
- bandit_mo
#244 Re: Dejting zene u tridesetim
Može se tako romantično i idealizirano gledati, i nitko ne može osporiti, kao ni ja tebi.ExNihilo wrote: ↑03/12/2020 14:05 Možda je samo malo tužno svog partnera posmatrati kao rezultantu "zakona velikih brojeva". Ima nešto porazno u tome da se na ljubav gleda kao na bingo: igraj dovoljno dugo, možda i dobiješ.
Samo jedno je život, drugo je magična ljubav kakvom nam je predstavljaju. Znam ih ja, a sigurna sam i ti, mnogo magičnih što danas pređu ulicu kad se ugledaju.
Ta prvobitna varnica možda jeste donekle magija, no suživot nije. A i ta magična varnica, neće se dogoditi dok ja sjedim u kući i maštam kako bih se voljela zaljubiti.
Tvrditi da su moji osjećaji manji ili manje vrijedni jer sam muža upoznala tako što sam (u ovom slučaju) rekla prijatelju da mi namjesti nekoga, a ne da su nam se pogledi sreli dok smo čekali u redu banke, je pogrešno i sasvim netočno.
- ExNihilo
#245 Re: Dejting zene u tridesetim
Ja i ne govorim o prvobitnoj varnici, ljubavi na prvi pogled, ili ma čemu sličnom.bandit_mo wrote: ↑03/12/2020 14:17Može se tako romantično i idealizirano gledati, i nitko ne može osporiti, kao ni ja tebi.ExNihilo wrote: ↑03/12/2020 14:05 Možda je samo malo tužno svog partnera posmatrati kao rezultantu "zakona velikih brojeva". Ima nešto porazno u tome da se na ljubav gleda kao na bingo: igraj dovoljno dugo, možda i dobiješ.
Samo jedno je život, drugo je magična ljubav kakvom nam je predstavljaju. Znam ih ja, a sigurna sam i ti, mnogo magičnih što danas pređu ulicu kad se ugledaju.
Ta prvobitna varnica možda jeste donekle magija, no suživot nije. A i ta magična varnica, neće se dogoditi dok ja sjedim u kući i maštam kako bih se voljela zaljubiti.
Tvrditi da su moji osjećaji manji ili manje vrijedni jer sam muža upoznala tako što sam (u ovom slučaju) rekla prijatelju da mi namjesti nekoga, a ne da su nam se pogledi sreli dok smo čekali u redu banke, je pogrešno i sasvim netočno.
Pod sudbonosna nisam mislio na klišee iz romantičnih filmova. Mislio sam da dvije osobe trebaju biti skupa zato što su se pronašli, zato što ne žele biti ni s kim drugim nego jedno s drugim, zato što niko drugi ne može zamijeniti tu osobu, ma koliko "bolji" bio, a ne zato što su zasukali rukave i pronašli nekoga ko zadovoljava minimum kriterija s njihove liste kriterija. To je mehanizacija ljubavi. Raspiši javni oglas i proberi najboljeg kandidata.
Ljubav mora biti više od toga.
- bandit_mo
#246 Re: Dejting zene u tridesetim
Ovo bi moglo da nam za ljubav nije potrebna ta neka neobjašnjiva isktra.ExNihilo wrote: ↑03/12/2020 14:43Ja i ne govorim o prvobitnoj varnici, ljubavi na prvi pogled, ili ma čemu sličnom.bandit_mo wrote: ↑03/12/2020 14:17Može se tako romantično i idealizirano gledati, i nitko ne može osporiti, kao ni ja tebi.ExNihilo wrote: ↑03/12/2020 14:05 Možda je samo malo tužno svog partnera posmatrati kao rezultantu "zakona velikih brojeva". Ima nešto porazno u tome da se na ljubav gleda kao na bingo: igraj dovoljno dugo, možda i dobiješ.
Pod sudbonosna nisam mislio na klišee iz romantičnih filmova. Mislio sam da dvije osobe trebaju biti skupa zato što su se pronašli, zato što ne žele biti ni s kim drugim nego jedno s drugim, zato što niko drugi ne može zamijeniti tu osobu, ma koliko "bolji" bio, a ne zato što su zasukali rukave i pronašli nekoga ko zadovoljava minimum kriterija s njihove liste kriterija. To je mehanizacija ljubavi. Raspiši javni oglas i proberi najboljeg kandidata.
No ona se ne događa sjedeći doma i maštajući.
Da pojednostavim, ljubav vidim kao tu magičnu iskru+maksimalna kompatibilnost. Pošto ne mislim da je to moguće imati samo s jednom osobom (srodne duše i sl) smatram da su veće šanse da ćeš to pronaći ako se upoznaš s većim brojem ljudi.
-
Guadalajara
#247 Re: Dejting zene u tridesetim
kad pogledam oko sebe vidim masu nekih nazor veza, vezica i brakova 
-
Guadalajara
#248 Re: Dejting zene u tridesetim
tako ja imam drugarice koje izlaze na ova vidjenija mjesta, gdje se ovi sa dubljim djepom skupljaju...misle da upecaju nekogog sa keshombandit_mo wrote: ↑03/12/2020 15:00Ovo bi moglo da nam za ljubav nije potrebna ta neka neobjašnjiva isktra.ExNihilo wrote: ↑03/12/2020 14:43Ja i ne govorim o prvobitnoj varnici, ljubavi na prvi pogled, ili ma čemu sličnom.bandit_mo wrote: ↑03/12/2020 14:17
Može se tako romantično i idealizirano gledati, i nitko ne može osporiti, kao ni ja tebi.
No ona se ne događa sjedeći doma i maštajući.
Da pojednostavim, ljubav vidim kao tu magičnu iskru+maksimalna kompatibilnost. Pošto ne mislim da je to moguće imati samo s jednom osobom (srodne duše i sl) smatram da su veće šanse da ćeš to pronaći ako se upoznaš s većim brojem ljudi.
-
moonca
#249 Re: Dejting zene u tridesetim
.. kako ih samo nije sramota..Guadalajara wrote: ↑03/12/2020 15:06 tako ja imam drugarice koje izlaze na ova vidjenija mjesta, gdje se ovi sa dubljim djepom skupljaju...misle da upecaju nekogog sa keshom
-
detroit-mercy
#250 Re: Dejting zene u tridesetim
Zavisi i od kvalitete robe, kvalitetna roba se brzo rasproda, ne moras imati veliku kolicinubandit_mo wrote: ↑01/12/2020 08:40Stvarno jesam. Što na više spojeva odeš (ili se to što većem broju ljudi javiš), više će biti i lošoh i propalih, ali zakonom vjerojatnost, bit će i više boljih i prije će doći do onog pravog. Ne vjerujem u nikakve sudbonosne susrete, mislim da je sve to posao, i matematika.Svicko wrote: ↑29/11/2020 14:43Ti fakat jesi praktična, odnosno po tome što si napisala barem činiš se.bandit_mo wrote: ↑21/11/2020 16:41
Očevima koji žele biti što više s djecom nije lako nakon razvoda, ali to je već druga tema.
Dijelimo slične stavove.
Ovo nije matematika, vise marketing