TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#226 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Truba »

to tifa neki anacionalni tipus?
FreakyStyley

#227 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by FreakyStyley »

Ispade Tifa glup ko kurac. Niti jednom srpskom nacionalisti se nece ovime dodvoriti, jer znaju svi gdje je bio i sta je radio 92-95. Isto tako i mi ovdje to znamo, ali znamo i za ovu maloumnu tetovazu. Znaci pusi ga na dva fronta. Neka otpusti menadzera, pod hitno.

I ovu pricu ugrozen, nije mu dobro, ovo ono, ne pusim nikako. Ovdje je svako ugrozen ko nije dio novokomponovane elite. Samo s malom razlikom sto obican covjek za mjesec ne moze da zaradi koliko jedan Tifa uzme za noc. Od svih socijala najmrza mi je ova sto je pjevaci prosipaju.
R A V E N

#228 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

Šta kažu malo viši socio-ekonomski krugovi u Sarajevu na ovo? Tipa Sidran, Hadžifejzović, Avdić (Senad)?

Sidran je imao otprilike ovako sličnu situaciju sa Kustom.
Last edited by R A V E N on 29/11/2017 14:00, edited 1 time in total.
pecpec

#229 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by pecpec »

Pozdrav za sve tifoze :D
almir90

#230 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by almir90 »

Ipak je Skaka bio u pravu kad je izjavio, da je ovdje pobijeđen antifašizam. :lol: :lol: :lol: :lol: Kakva čobanijada komentara na Facebook-u i ovdje na forumu, nevjerovatno. :lol:
Pitar s Kariba

#231 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar s Kariba »

R A V E N wrote:Šta kažu malo viši socio-ekonomski krugovi u Sarajevu na ovo? Tipa Sidran, Hadžifejzović, Avdić (Senad)?

Sidran je imao otprilike ovako sličnu situaciju sa Kustom.
Sidran je trenutno okupiran situacijom oko jarana mu Praljka, pa nema kad :D
R A V E N

#232 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

Šta je "tifoza", oboljeli od tifusa ili obožavaoc Tife? I koji je zadnji Tifin snimljeni materijal?
FreakyStyley

#233 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by FreakyStyley »

Ali kaze ode u Beograd trbuhom za kruhom, a ja ga vidjao u Stojnicevim kafanama u 3-4 ujutro. Parkira mecku skuplju od mog stana i iz nje izadje maloljetnica i nasmrkan Tifa sa suncanim naocalama. :lol:
colt

#234 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by colt »

.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).

. .mene lično je Tifa šokirao sa ovim. Iskreno, nisam očekivao ovo od njega. Trebao je ostati dosljedan i biti kralj a ne šupak . . .
R A V E N

#235 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by R A V E N »

Sidran-Praljak - neobjašnjena veza?

Možeš li malo da pojasniš, možda neki .PDF scan nekog dokumenta, neki dokaz i slično? :)
Pitar s Kariba

#236 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar s Kariba »

R A V E N wrote:Sidran-Praljak - neobjašnjena veza?

Možeš li malo da pojasniš, možda neki .PDF scan nekog dokumenta, neki dokaz i slično? :)
http://arhiva.dalje.com/hr-hrvatska/sid ... jek/223044
FreakyStyley

#237 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by FreakyStyley »

Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
drunken tiger

#238 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by drunken tiger »

colt wrote:.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).

. .mene lično je Tifa šokirao sa ovim. Iskreno, nisam očekivao ovo od njega. Trebao je ostati dosljedan i biti kralj a ne šupak . . .
Ma koji Srbi? Možda oni iz manjeg entiteta ili oni koji su nastrojeni nahranjeni mržnjom kao oni. Isto kao i što mu ovi ovdje nahranjeni mržnjom zamjere zbog grba. Boli normalne ljude kita šta je ko tetovirao i odakle je ko. Samo male sitne duše vode brigu o tome ko kome pripada, kojoj naciji, etničkoj grupi, religiji...
Pitar s Kariba

#239 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Pitar s Kariba »

FreakyStyley wrote:Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
https://youtu.be/hJlTrfuEaLU?t=29m25s

Bez da ulazim u to, a nije ni tema o tome, je li moralno čist ili nečist, samo sam naveo činjenicu da Avdo nikad nije krio svoje prijateljstvo i veze sa Slobodanom Praljkom, ili kako ga on zove Bobišom... Ovim što je danas ispio čašicu i trenutno mu se bore za život.
colt

#240 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by colt »

drunken tiger wrote:
colt wrote:.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).

Ma koji Srbi? Možda oni iz manjeg entiteta ili oni koji su nastrojeni nahranjeni mržnjom kao oni. Isto kao i što mu ovi ovdje nahranjeni mržnjom zamjere zbog grba. Boli normalne ljude kita šta je ko tetovirao i odakle je ko. Samo male sitne duše vode brigu o tome ko kome pripada, kojoj naciji, etničkoj grupi, religiji...
. .Ovo je Balkan i ljudi su osjetljivi na to. Recimo Emiru Kusturici zamjeraju velika većina, a nije nikog ubio, ali je nekim svojim radnjama izazvao gnjev velike većine. Ni je ti ovo zapadna Evropa gdje ljudi nisu opterećeni takvim stvarima
drag_gost

#241 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by drag_gost »

Banksy wrote:
drag_gost wrote:
Tifa je Tifa i ako cu bojkotovati Tifu jer ima neki grb na ramenu, onda cu bojkotovati svu mnuziku iz Srbije, jer im u pasosu stoji grb. Inace, sitno, tipicno neobrazovano ponasanje, zadojenih.

Rat zavrsen ima 22 godine, ne znam je li ti ko javio..
Ne smetaju srbijanski turbofolkeri i zabavnjaci, svi odreda otvoreno Tomini radikali, ne smeta Krajišnik u predsjedništvu, ne smetaju Bakirovi milioni za Pink, SDS u vladi, Vučić kod Želje na ćevapima i u cipelama u džamiji, Hadžihafizbegović koji zove Kusturicu u Sarajevo, ne smeta nijedan četnik koji nam svakodnevno nametnut ulazi u život, smetaju oni koji su veliki i veći od ovih miševa, oni koji su im sjebali troetničku koncepciju, vidiš kao su jedva dočekali, kako skaču na zadnje. Tifa im je od prvog dana prst u oku, a Kustu bi sutra ova fukara nosala na rukama, skoro da poželim da dođe, samo da vidim taj prizor, kako mu se uvlače...
Pa Ceca bi napunila Zetru, ali Tifa smeta. Jeste idiotluk sa njegove strane, slazem se, ali prvo da krenemo od sebe. Nismo ni mi nesto manja govna kao ljudi..
Tomahawk11
Globalni moderator

#242 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by Tomahawk11 »

FreakyStyley wrote:Ali kaze ode u Beograd trbuhom za kruhom, a ja ga vidjao u Stojnicevim kafanama u 3-4 ujutro. Parkira mecku skuplju od mog stana i iz nje izadje maloljetnica i nasmrkan Tifa sa suncanim naocalama. :lol:
Neka ba, u modi je socijala priča 8-)
stakasa

#243 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by stakasa »

Pitar s Kariba wrote:
FreakyStyley wrote:Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
https://youtu.be/hJlTrfuEaLU?t=29m25s

Bez da ulazim u to, a nije ni tema o tome, je li moralno čist ili nečist, samo sam naveo činjenicu da Avdo nikad nije krio svoje prijateljstvo i veze sa Slobodanom Praljkom, ili kako ga on zove Bobišom... Ovim što je danas ispio čašicu i trenutno mu se bore za život.
Slobodanov otac, Mirko Praljak, bio je pripadnik jugoslavenskih tajnih službi. "Ja sam poznavao čika Mirka i cijelu porodicu Praljak i o njima ne bih mogao baš ništa ružno kazivat – nego je tako kazivano za pokojnog Mirka Praljka u zapadnoj Hercegovini, jer je on bio policijski čovjek, čovjek Ozne, čovjek Udbe. Dakle, oni partizani koji su bili ostali u uniformi – a Ozna znači Odjeljenje za zaštitu naroda – tako su se i osjećali, bili ugledni, časni ljudi... Tako je Mirko Praljak radio svoju patriotsku misiju goneći po škripama po Hercegovini preostale ustaške vojnike. I kao takav, naravno, ponio na leđima ogromnu mržnju mnogih preživjelih koji su imali svoju rodbinu, sinove, braću među Pavelićevim vojnicima", govorio je o Praljku književnik Abdulah Sidran.

U intervjuu Novom listu 2011. godine Sidran je branio svog prijatelja: "Dijete je ponijelo tatin križ...plavooki Bobiša, njega su zvali Slobodan Bobiša Praljak, a gurkaju se ljudi laktom dok je hodao Mostarom i kazuju »vidi li ga, jebo li ga ćaća, isti Mirko«, jer mrze njegovoga oca. A dijete, kad raste noseći na plećima takav strašan teret, pri svojim životnim opredjeljivanjima traži rješenje.

Kod Praljka se dogodilo da, zbacujući tatin križ s leđa, preuzme i nešto što možda i nije htio preuzeti. Ja ne branim nikojega ratnog zločinca, kako ću braniti, pa meni je učinjeno zlo koje je obesmislilo moj život, uništilo moj narod, uništilo državu koju ja više nemam; narod je malčice preživio, ali još malo pa neće biti ni Bošnjaka, za sto godina postojat će ljudi koji će se zvati »porijeklom Bošnjaci«... Ali, ja vjerujem – a to mi je mnogo zamjereno – i govorim u obranu Slobodana Praljka. Bili smo prijatelji i moje poznavanje njegove ljudske prirode buni se protiv ikakve mogućnosti da je mogao izdavati komandu za zločin".
kakavdanakneiskustvu

#244 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

mousstapha wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Nismo, ali smo ratovali protiv Njemačke pa se 99,99% ljudi kune u Njemačku i nikome ne smeta.
Tifa je uradio ono što je njegovom q bio ćeif, a bio je i otao čovjek prije svega, a sve otalo je sviranje q.

Njemacka je ratovala pod ideologijom i zastavama i simbolima koje je zabranila. Suocili se sa zlocinima i cak izbrisali strofu himne. Mada i pored svega ovoga i vremenskog odmaka i cinjenice da su direktni ucesnici ratova bili nasi preci, opet bi bilo glupo tetovirati orlove sa njemackog grba. A kod Tife se upravo radi o tome. Radi se o mega gluposti koju moze samo tinejdzer napraviti.

ne znam kako se desi da ti izgleda mene citiras ali ovo gornje ja nisam napisao
kakavdanakneiskustvu

#245 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

omega369 wrote:
ultima_palabra wrote:
omega369 wrote:
Mislim da je "tifina grbavica" nakon svega ovoga sramota i da se ne bi smjela vise nigdje pustati
Sreća pa nikoga ne zanima tvoje mišljenje. Možda treba i pjesmu o Vikiću zabraniti?
Mislis VAS ne zanima. ni ne mora :roll:

ja da sam autor te pjesme zabranio bih mu izvodjenje. a covjek je RVI upravo zbog ta tri prsta i tog grba

sto se mene tice, vi njega opet zovnite da vam pjeva ako smatrate da je to normala :wink:

ma bregovic je izjavljivao da nije zelio da za vrijeme opsade sarajeva svira na bilo kojem koncertu u svijetu protiv te opsade njegovog grada jer je to bilo alijino sarajevo ali mu nije bio problem u solunu svirati na koncertu protiv bombardovanja beograda pa ga sarajlije prigrliše i kad je svirao sa onim svojim orkestrom i sa dugmetom i jos mu bakir h. napravi emisiju na FTV,ko da je Tito u pitanju
mousstapha

#246 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by mousstapha »

Moja greska.
kakavdanakneiskustvu

#247 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

mousstapha wrote:
Moja greska.
:thumbup:
doktor78

#248 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by doktor78 »

oldtajmer wrote:sta li je naredni korak :? ispovjest kako je bio primoran da pjeva patriotske pjesme jer su mu prijetili smrcu :lol:
Ne bi bio prvi. Sjeca li se ko harmonikasa Perice Simonovica,koji je bio pripadnik Umjetnicke cete i nastupao po svim "slobodnim teritorijama" u vrijeme rata,a onda par godina nakon toga zdimio u Beograd i tamo kukao da su ga "balije" primoravale na to?
kakavdanakneiskustvu

#249 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

doktor78 wrote:
oldtajmer wrote:sta li je naredni korak :? ispovjest kako je bio primoran da pjeva patriotske pjesme jer su mu prijetili smrcu :lol:
Ne bi bio prvi. Sjeca li se ko harmonikasa Perice Simonovica,koji je bio pripadnik Umjetnicke cete i nastupao po svim "slobodnim teritorijama" u vrijeme rata,a onda par godina nakon toga zdimio u Beograd i tamo kukao da su ga "balije" primoravale na to?
da,sjecam se ja
basicm

#250 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!

Post by basicm »

Dzaba se FGR brani, ovaj junak pokazao pravo lice. Ali vi i dalje multikulturisite. Znam ja da mu nije bilo lako ovdje zadnjih godina, ali nema opravdanja za tetovazu.
Post Reply