TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Moderator: _BataZiv_0809
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#226 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
to tifa neki anacionalni tipus?
-
FreakyStyley
#227 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Ispade Tifa glup ko kurac. Niti jednom srpskom nacionalisti se nece ovime dodvoriti, jer znaju svi gdje je bio i sta je radio 92-95. Isto tako i mi ovdje to znamo, ali znamo i za ovu maloumnu tetovazu. Znaci pusi ga na dva fronta. Neka otpusti menadzera, pod hitno.
I ovu pricu ugrozen, nije mu dobro, ovo ono, ne pusim nikako. Ovdje je svako ugrozen ko nije dio novokomponovane elite. Samo s malom razlikom sto obican covjek za mjesec ne moze da zaradi koliko jedan Tifa uzme za noc. Od svih socijala najmrza mi je ova sto je pjevaci prosipaju.
I ovu pricu ugrozen, nije mu dobro, ovo ono, ne pusim nikako. Ovdje je svako ugrozen ko nije dio novokomponovane elite. Samo s malom razlikom sto obican covjek za mjesec ne moze da zaradi koliko jedan Tifa uzme za noc. Od svih socijala najmrza mi je ova sto je pjevaci prosipaju.
-
R A V E N
#228 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Šta kažu malo viši socio-ekonomski krugovi u Sarajevu na ovo? Tipa Sidran, Hadžifejzović, Avdić (Senad)?
Sidran je imao otprilike ovako sličnu situaciju sa Kustom.
Last edited by R A V E N on 29/11/2017 14:00, edited 1 time in total.
- pecpec
#229 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Pozdrav za sve tifoze
-
almir90
#230 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Ipak je Skaka bio u pravu kad je izjavio, da je ovdje pobijeđen antifašizam.
Kakva čobanijada komentara na Facebook-u i ovdje na forumu, nevjerovatno. 
- Pitar s Kariba
#231 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Sidran je trenutno okupiran situacijom oko jarana mu Praljka, pa nema kadR A V E N wrote:Šta kažu malo viši socio-ekonomski krugovi u Sarajevu na ovo? Tipa Sidran, Hadžifejzović, Avdić (Senad)?
-
R A V E N
#232 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Šta je "tifoza", oboljeli od tifusa ili obožavaoc Tife? I koji je zadnji Tifin snimljeni materijal?
-
FreakyStyley
#233 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Ali kaze ode u Beograd trbuhom za kruhom, a ja ga vidjao u Stojnicevim kafanama u 3-4 ujutro. Parkira mecku skuplju od mog stana i iz nje izadje maloljetnica i nasmrkan Tifa sa suncanim naocalama. 
-
colt
#234 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).
. .mene lično je Tifa šokirao sa ovim. Iskreno, nisam očekivao ovo od njega. Trebao je ostati dosljedan i biti kralj a ne šupak . . .
. .mene lično je Tifa šokirao sa ovim. Iskreno, nisam očekivao ovo od njega. Trebao je ostati dosljedan i biti kralj a ne šupak . . .
-
R A V E N
#235 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Sidran-Praljak - neobjašnjena veza?
Možeš li malo da pojasniš, možda neki .PDF scan nekog dokumenta, neki dokaz i slično?
Možeš li malo da pojasniš, možda neki .PDF scan nekog dokumenta, neki dokaz i slično?
- Pitar s Kariba
#236 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
http://arhiva.dalje.com/hr-hrvatska/sid ... jek/223044R A V E N wrote:Sidran-Praljak - neobjašnjena veza?
-
FreakyStyley
#237 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
- drunken tiger
#238 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Ma koji Srbi? Možda oni iz manjeg entiteta ili oni koji su nastrojeni nahranjeni mržnjom kao oni. Isto kao i što mu ovi ovdje nahranjeni mržnjom zamjere zbog grba. Boli normalne ljude kita šta je ko tetovirao i odakle je ko. Samo male sitne duše vode brigu o tome ko kome pripada, kojoj naciji, etničkoj grupi, religiji...colt wrote:.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).
- Pitar s Kariba
#239 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
https://youtu.be/hJlTrfuEaLU?t=29m25sFreakyStyley wrote:Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
Bez da ulazim u to, a nije ni tema o tome, je li moralno čist ili nečist, samo sam naveo činjenicu da Avdo nikad nije krio svoje prijateljstvo i veze sa Slobodanom Praljkom, ili kako ga on zove Bobišom... Ovim što je danas ispio čašicu i trenutno mu se bore za život.
-
colt
#240 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
. .Ovo je Balkan i ljudi su osjetljivi na to. Recimo Emiru Kusturici zamjeraju velika većina, a nije nikog ubio, ali je nekim svojim radnjama izazvao gnjev velike većine. Ni je ti ovo zapadna Evropa gdje ljudi nisu opterećeni takvim stvarimadrunken tiger wrote:Ma koji Srbi? Možda oni iz manjeg entiteta ili oni koji su nastrojeni nahranjeni mržnjom kao oni. Isto kao i što mu ovi ovdje nahranjeni mržnjom zamjere zbog grba. Boli normalne ljude kita šta je ko tetovirao i odakle je ko. Samo male sitne duše vode brigu o tome ko kome pripada, kojoj naciji, etničkoj grupi, religiji...colt wrote:.. umjetnicima, pjevačima, sportistima, glumcima. . . . ovo ne treba. Sebi samo zatvaraš vrata i ćao. Srbi mu neće zaboraviti na koju stranu se u ratu svrstao, a sad će ga oodjebat i ovi drugi . . . i na kraju će završit ko Nele (koji je mogao biti legenda).
- drag_gost
#241 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Pa Ceca bi napunila Zetru, ali Tifa smeta. Jeste idiotluk sa njegove strane, slazem se, ali prvo da krenemo od sebe. Nismo ni mi nesto manja govna kao ljudi..Banksy wrote:Ne smetaju srbijanski turbofolkeri i zabavnjaci, svi odreda otvoreno Tomini radikali, ne smeta Krajišnik u predsjedništvu, ne smetaju Bakirovi milioni za Pink, SDS u vladi, Vučić kod Želje na ćevapima i u cipelama u džamiji, Hadžihafizbegović koji zove Kusturicu u Sarajevo, ne smeta nijedan četnik koji nam svakodnevno nametnut ulazi u život, smetaju oni koji su veliki i veći od ovih miševa, oni koji su im sjebali troetničku koncepciju, vidiš kao su jedva dočekali, kako skaču na zadnje. Tifa im je od prvog dana prst u oku, a Kustu bi sutra ova fukara nosala na rukama, skoro da poželim da dođe, samo da vidim taj prizor, kako mu se uvlače...drag_gost wrote:
Tifa je Tifa i ako cu bojkotovati Tifu jer ima neki grb na ramenu, onda cu bojkotovati svu mnuziku iz Srbije, jer im u pasosu stoji grb. Inace, sitno, tipicno neobrazovano ponasanje, zadojenih.
Rat zavrsen ima 22 godine, ne znam je li ti ko javio..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#242 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Neka ba, u modi je socijala pričaFreakyStyley wrote:Ali kaze ode u Beograd trbuhom za kruhom, a ja ga vidjao u Stojnicevim kafanama u 3-4 ujutro. Parkira mecku skuplju od mog stana i iz nje izadje maloljetnica i nasmrkan Tifa sa suncanim naocalama.
- stakasa
#243 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Slobodanov otac, Mirko Praljak, bio je pripadnik jugoslavenskih tajnih službi. "Ja sam poznavao čika Mirka i cijelu porodicu Praljak i o njima ne bih mogao baš ništa ružno kazivat – nego je tako kazivano za pokojnog Mirka Praljka u zapadnoj Hercegovini, jer je on bio policijski čovjek, čovjek Ozne, čovjek Udbe. Dakle, oni partizani koji su bili ostali u uniformi – a Ozna znači Odjeljenje za zaštitu naroda – tako su se i osjećali, bili ugledni, časni ljudi... Tako je Mirko Praljak radio svoju patriotsku misiju goneći po škripama po Hercegovini preostale ustaške vojnike. I kao takav, naravno, ponio na leđima ogromnu mržnju mnogih preživjelih koji su imali svoju rodbinu, sinove, braću među Pavelićevim vojnicima", govorio je o Praljku književnik Abdulah Sidran.Pitar s Kariba wrote:https://youtu.be/hJlTrfuEaLU?t=29m25sFreakyStyley wrote:Govorio je Avdo pohvalno o Praljku kod Ace u Nedjeljom u 2. Isto kao sto je bio na listi SDA, pa isao Kusti na noge, Kusta mu platio operaciju oka itd. Veliki pisac, ali daleko od toga da je moralno cist covjek.
Bez da ulazim u to, a nije ni tema o tome, je li moralno čist ili nečist, samo sam naveo činjenicu da Avdo nikad nije krio svoje prijateljstvo i veze sa Slobodanom Praljkom, ili kako ga on zove Bobišom... Ovim što je danas ispio čašicu i trenutno mu se bore za život.
U intervjuu Novom listu 2011. godine Sidran je branio svog prijatelja: "Dijete je ponijelo tatin križ...plavooki Bobiša, njega su zvali Slobodan Bobiša Praljak, a gurkaju se ljudi laktom dok je hodao Mostarom i kazuju »vidi li ga, jebo li ga ćaća, isti Mirko«, jer mrze njegovoga oca. A dijete, kad raste noseći na plećima takav strašan teret, pri svojim životnim opredjeljivanjima traži rješenje.
Kod Praljka se dogodilo da, zbacujući tatin križ s leđa, preuzme i nešto što možda i nije htio preuzeti. Ja ne branim nikojega ratnog zločinca, kako ću braniti, pa meni je učinjeno zlo koje je obesmislilo moj život, uništilo moj narod, uništilo državu koju ja više nemam; narod je malčice preživio, ali još malo pa neće biti ni Bošnjaka, za sto godina postojat će ljudi koji će se zvati »porijeklom Bošnjaci«... Ali, ja vjerujem – a to mi je mnogo zamjereno – i govorim u obranu Slobodana Praljka. Bili smo prijatelji i moje poznavanje njegove ljudske prirode buni se protiv ikakve mogućnosti da je mogao izdavati komandu za zločin".
-
kakavdanakneiskustvu
#244 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
mousstapha wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Nismo, ali smo ratovali protiv Njemačke pa se 99,99% ljudi kune u Njemačku i nikome ne smeta.
Tifa je uradio ono što je njegovom q bio ćeif, a bio je i otao čovjek prije svega, a sve otalo je sviranje q.
Njemacka je ratovala pod ideologijom i zastavama i simbolima koje je zabranila. Suocili se sa zlocinima i cak izbrisali strofu himne. Mada i pored svega ovoga i vremenskog odmaka i cinjenice da su direktni ucesnici ratova bili nasi preci, opet bi bilo glupo tetovirati orlove sa njemackog grba. A kod Tife se upravo radi o tome. Radi se o mega gluposti koju moze samo tinejdzer napraviti.
ne znam kako se desi da ti izgleda mene citiras ali ovo gornje ja nisam napisao
-
kakavdanakneiskustvu
#245 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
omega369 wrote:Mislis VAS ne zanima. ni ne moraultima_palabra wrote:Sreća pa nikoga ne zanima tvoje mišljenje. Možda treba i pjesmu o Vikiću zabraniti?omega369 wrote:
Mislim da je "tifina grbavica" nakon svega ovoga sramota i da se ne bi smjela vise nigdje pustati![]()
ja da sam autor te pjesme zabranio bih mu izvodjenje. a covjek je RVI upravo zbog ta tri prsta i tog grba
sto se mene tice, vi njega opet zovnite da vam pjeva ako smatrate da je to normala
ma bregovic je izjavljivao da nije zelio da za vrijeme opsade sarajeva svira na bilo kojem koncertu u svijetu protiv te opsade njegovog grada jer je to bilo alijino sarajevo ali mu nije bio problem u solunu svirati na koncertu protiv bombardovanja beograda pa ga sarajlije prigrliše i kad je svirao sa onim svojim orkestrom i sa dugmetom i jos mu bakir h. napravi emisiju na FTV,ko da je Tito u pitanju
- mousstapha
#246 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Moja greska.kakavdanakneiskustvu wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#247 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
mousstapha wrote:Moja greska.kakavdanakneiskustvu wrote:
-
doktor78
#248 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Ne bi bio prvi. Sjeca li se ko harmonikasa Perice Simonovica,koji je bio pripadnik Umjetnicke cete i nastupao po svim "slobodnim teritorijama" u vrijeme rata,a onda par godina nakon toga zdimio u Beograd i tamo kukao da su ga "balije" primoravale na to?oldtajmer wrote:sta li je naredni korakispovjest kako je bio primoran da pjeva patriotske pjesme jer su mu prijetili smrcu
-
kakavdanakneiskustvu
#249 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
da,sjecam se jadoktor78 wrote:Ne bi bio prvi. Sjeca li se ko harmonikasa Perice Simonovica,koji je bio pripadnik Umjetnicke cete i nastupao po svim "slobodnim teritorijama" u vrijeme rata,a onda par godina nakon toga zdimio u Beograd i tamo kukao da su ga "balije" primoravale na to?oldtajmer wrote:sta li je naredni korakispovjest kako je bio primoran da pjeva patriotske pjesme jer su mu prijetili smrcu
- basicm
#250 Re: TIFA-Bio i ostao KRALJ!!!
Dzaba se FGR brani, ovaj junak pokazao pravo lice. Ali vi i dalje multikulturisite. Znam ja da mu nije bilo lako ovdje zadnjih godina, ali nema opravdanja za tetovazu.