Da, ja sam pucao u Cacu!

Locked
Sequoia

#226 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

Great Cornholio wrote:Je l' to taj što je ubij'o Srbe koji su ostali u Sarajevu?
Nije ih mogao ubijati da je imao deset zivota i dvadest ruku kako su ih ubijali velikosrbi sa okolnih brda .
Sequoia

#227 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

Great Cornholio wrote:
dustaban wrote:
animals wrote:Covjek koji ubije i masakrira pripadnike svoje armije, a za ostalo da ne pricamo, pojedinci proglasavaju herojem i citam sahranjen po svim pocastima...ti ist pljuju po Srbims koji svoje zlocince proglasavaju herojima...e moj narode gladan heroja... :-) :-)
:thumbup:

Ova me tema ne interesuje ni najmanje, ali me privukao ovaj post koji je zaista generalne narave i sve objasnjava.

Svojim sam usima slusao jednog "pozitivnog" Srbina koji yebe mater cetnicima i kaze da je upravo zbog toga Mladic za njega pozitivan lik jer je jednom cetnickom vojvodi, navodno, svezao samarcinu pred ljudima i da je upravo zbog toga bio omiljen medju vojskom i narodom! I, naravno, za njih je Srebrenica nesto s cim general nema veze.

E pa sad... zakljucite sami. Mnoge sarajlije pamte Cacu po ovakvim nekim stvarima (Caco nas odbranio, Caco mi pomogao, Caco tjero na liniju babine sinove...) a niko od njih nije pogledao Cacu ocima jadnika kojeg se Caco upravo sprema da zakolje i baci u Kazane!

E moj narode dvostrukih arsina...
Ova dva posta treba ponavljati kad god ko pokuša da opravda zločine i zločince :thumbup:
Sta cu bolan ponavljati :lol: :lol: Da je Ratko Mladic frajer jer je svezao samar vojvodi :roll: :sad:
Caco je zlikovac ali srebrenici i Mladicu nije mjesto na ovoj temi . Cuo sam da na ovom forumu postoji izraz salonci za ovakve jeftine price odnosno njihove autore
KENJAC

#228 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by KENJAC »

jon_jovi wrote:26.10.1993. izvršen je namontirani proces protiv komadanta 10. brdske brigade Mušana Topalovića Cace. Vojni vrh ARBiH je u montiranju ovog procesa angažovao zloglasnu operatinu jedinicu "Ševe" koje su se obukle u uniforme 10.b.b. iz iz zasjede ubile lica koja su krenula sa nalogom za hapšenje Komadanta. Druga grupa "Ševa" je sa nekoliko svojih pripadnika napali na stan Mušana Topalovića i lišili ga slobode i optužili Mušana Topalovića Cacu, jer im je trebao jak motiv za njegovo "Uklanjanje". to se i desilo. Mušan Topalović Caco je 26.10.2012. Pod optužbom da je ubio više osoba na bistriku u akciji Trebević II. Lišen slobode sa još svojih saboraca, mučen do iznemoglosti, polomljene obije ruke u predjelu laktova, obije podkoljenice, serijski lom rebara, duboke rane od rezova oštrim predmetom, vidne masnice od udaraca tupim predmetom, te kao takav izbačen iz vozila i u nepomičnom stanju primio par hitaca u predjelu stomaka i leđa. U izvještaju je napisano da je došlo do pokušaja bijega. Radi prikrivanja dokaza tjelo Mušan Topalović Caco je tajno zakopano na groblju Lav i ostavljeno da istruhne da bi se onemogučila obdukcija tjela i definisanje uzroka smrti.

Prije smrti sjedivši sa svojim saborcina na liniji pod Trebevićem Caco je rekao:
"Kada bih se opet rodio, opet bih ovaj grad branio, pa makar me i mučili i ubili"

Ubijen je jer nije dao da se naš Grad proda i naše linije na Trebeviću

Jedan od agenata iz grupe "Ševe" Nedžad Herenda je progorio, koji je i sam preživio atentat koji su izvršile "ševe" na njemu.
Herenda:" Dobili smo dopis sa vrha komande na dobisu je stajao crveni pečat "STROGO POVJERLJIVO" akcija Bistrik II .... Naš vođa tima Edin Garaplija je otvorio i pročitao sve detalje akcije koji glase ovako: " 26.10.1993 po komandi Predsjednikovog kabineta određuje vam se zeleno svjetlo za izvršenje akcije "Trebević II" Metu Likvidirati i sve dokaze i tragove ukloniti. Bez Zarobljenika. U daljem tekstu su vam detalji akcije i tekst koji treba pustiti u javnost.
1) Ševe 1 Obuči uniformu 10. b.b. i iz zasjede likvidirati lica koja su po službenoj dužnosti odredžena za privođenje "Mete".
2) Ševe 2 izvršiti hapšenje "Mete" i saboraca. Optužiti ih za likvidaciju.
3) Ukloniti dokaze i snimiti materijal za javnost.
4) Likvidirati "Metu" i u izvještaju napisati da je došlo od opiranja pri hapšenju.
5) Tjela odnijeti na tajne lokacije koje su već predviđene.
6) Po pročitanju ovog dokumenta odmah pristupiti uništenju istog.
7) Tekst za javnost : Danas 26.10.1993. Mušan Topalović Caco je pri hapšenju ubio 9 policajaca. Topalović je lišen slobode i priveden. izvještaj nacelnika Uprave bezbjednosti ŠVK-a Jusuf Jašarević : "Oko tri sata poslije ponoci patrola Vojne policije Prvog korpusa u sastavu: Esnaf Kastrat, Mustafa Krasnic, Amir Cauševic i dva vojnika pristupila je sprovodenju Mušana Topalovica Cace iz zgrade Prvog korpusa u Okružni vojni zatvor. Tokom prevoženja kombijem u blizini raskrsnice ulica Danijela Ozme i Kralja Tomislava, iznenadena pokušajem fizickog napada i pokušaja bjekstva Mušana Topalovica, patrola je bila prinudena upotrijebiti silu, odnosno vatreno oružje. Zbog mogucnosti bijega Mušana Topalovica koji je iskocio iz kombija došlo je do upotrebe vatrenog oružja od cega je Topalovicu nanesena teža tjelesna povreda hicima iz vatrenog oružja. Smrtne posljedice nastupile su prilikom prevoženja u Klinicki centar Koševo."
Odakle ti ovaj tekst ? Ako si ga prepiso , ko je pisac ? Ako si ga ti licno osmislio.... volio bih s tobom uci u konstruktivnu diskusiju , s obzirom da ovo tvrdis kao da si bio ocevidac ! Jos jednom ponavljam poziv svima onim forumasima koji su AKTIVNO ucestvovali u operacijam tih dana da se jave , jer ovdje ima jos toga da se isprica.
jon_jovi

#229 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

CACU JE IZDAO SENAD PECAR

Edin Garaplija, visoki sluzbenik tajne bosanske policije
(AID) , osudjen na 13 godina zatvora zbog kidnapovanja
Nedzada Herende, novinarkama "Slobodne Bosne" je govorio o
stravicnim aktivnostima tajne policijske teroristicke grupe
"Seva" koju je formirao bivsi ministar policije Alija
Delimustafic, a preuzeo njegov nasljednik Bakir Alispahic i
koju je Garaplijina grupa po nalogu direktora Kemala
Ademovica AID-a pokusala raskrinkati:

"Seve" je formirao Alija Delimustafic u maju 1992. godine.
Od pocetka ih je vodio i davao im naloge Nezad Ugljen, a
"uslugama" "Seva" su se koristili mnogi: Asim Dautbasic,
Jozo Jozic, Bakir Alispahic i Enver Mujezinovic, te Fikret
Muslimovic i Jusuf Jasarevic u armijskom vrhu. Grupa "Seve"
je predstavljala snajpersko-teroristicku grupu sastavljenu
od bivsih pripadnika KOS-a, specijaca iz Nisa i zavrbovanih
kriminalaca sa podebljim policijskim dosijeima, od kojih je
jedan bio i Nedzad Herenda. Jedinica je prosla obuku kroz
kampove SIS-a u Metkovicu i iranski kamp na Pogorelici, gdje
su obucavani za razne vidove teroristickih aktivnosti:
snajperska djelovanja, podmetanja eksplozivnih naprava i
tihe likvidacije.
...........
Kako je Herenda opisao dogadjaje od 26. oktobra 1993. kada
su pucali snajperom po pripadnicima jedinice Musana
Topalovica Cace i pripadnicima vojske i policije? Ko im je
naredio ovu akciju?

Po tom pitanju je Herenda bio sirok i objasnio i pocetak
akcije, vrbovanje veze koja je obezbijedila ulazne podatake
o kretanju Musana Topalovica. Objasnio nam je tok akcije i
punktove sa kojih su pucali snajperom. Nekoliko dana prije
akcije i prve pobune, priveden je Senad Pecar, koji je u
izreziranoj akciji priveden jer je navodno, verbalno napao
Nedzada Ugljena. Medjutim, Senad Pecar je priveden iz drugih
razloga. Kad se pristupilo njegovoj obradi, vrlo brzo je
pridobijen za saradnju. On se ponovo infiltrirao kod Cace,
gdje se i prije nalazio, i uskoro je postavljen za njegovog
zamjenika. Ugljen je prije toga odradio, preko svoje veze
koja je vec bila u Cacinoj brigadi, da se Caco nagovori da
posalje ultimatum da se pusti Senad Pecar. Posto je Pecar
vec bio zavrbovan, moralo se to izvesti tako da pustanje
bude indirektno. Tako je Caco podigao uzbunu misleci da je
Pecar priveden bez veze. Ubrzo im je Pecar predocio planove
Cacinog kretanja, njegove aktivnosti i snage kojima je
raspolagao. Po nekim saznanjima, Pecar je poslao noc uoci
pocetka akcije, nekoliko elitnih pripadnika brigade van
grada i tako oslabio brigadu. Ovu akciju su zajednicki
planirali, s jedne strane, Alispahic i Ugljen, a sa druge
Jasarevic, Muslimovic i Mujezinovic. Akcijom se u komandni
stab pro forme postavlja komandanta Armije BiH Rasim Delic.
Akcija je bila pripremljena ovako iako se Caci moglo
nesmetano prici i na drugi nacin i uhapsiti ga, ako je
postojala potreba za tako nesto. Postavljeni su parovi, po
dvojica snajperista "Seva" koji su trebali izazvati sukobe.
Najprije su pucali iz snajpera po pripadnicima Cacine
brigade, a istovremeno i po pripadnicima zdruzenih snaga
vojske i policije.

Koliko lica su tada "Seve" likvidirale, po Herendinom
priznanju?

Na sjecam se tacnog broja lica. Sjecam se ubistva dvojice
strazara pred Cacinom stabom koji su pogodjeni odmah,
direktno snajperima "Seva". Imaju zapisi veza, to mora biti
dokumentovano, kada je Caco trazio da se spoji sa
Predsjednikom i kaze mu da se bezrazlozno puca po njemu i da
nema razloga da se snajperski djeluje. U tom momentu je,
Jusuf Jasarevic, nacelnik Uprave vojne bezbjednosti, uputio
ekipu vojnih policajaca koji su krenuli po njegovom
naredjenju prema Cacinom stanu sa nalogom za hapsenje.
Indikativno je da su ta lica bila lako naoruzana, medju
njima je bilo lica nebosnjacke nacionalnosti iako se znalo
da je Caco specifican u nekim svojim pogledima. Dakle, ova
lica su svjesno poslala ljude, prije toga izazvavsi
snajperskim djelovanjem gnjev Topalovica i njegove dalje
neocekivane reakcije. Poslali su te momke u smrt, potpuno
svjesni sta rade. Od njih je samo jedan nosio hekler, Admir
Hebib. Ostali su bili naoruzani samo pistoljima. Caco ih je
odmah razoruzao. Kada su zapoceli medjusobni sukobi dolazi
do nekontrolisanog razvoja situacije i daljih ubistava.
Edin Garaplija
Last edited by jon_jovi on 27/10/2013 20:52, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#230 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sequoia wrote:
Great Cornholio wrote:Je l' to taj što je ubij'o Srbe koji su ostali u Sarajevu?
Nije ih mogao ubijati da je imao deset zivota i dvadest ruku kako su ih ubijali velikosrbi sa okolnih brda .

to baš i nije odgovor na ovo pitanje
motorola01

#231 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by motorola01 »

dječak sa šibicama wrote:
Sequoia wrote:
jon_jovi wrote:Naš najbolji komandant ikada

Image

Photo by Šukrija Džidžović
a ko je ovaj covjek ? Je li to taj Caco ?
Jeste, i burazer Nane i ostala ekipa.

Dokazane ubice, ali za nekoga i heroji. Kako to obicno u ratu bude.
Jel mu ziv brat ili braca ako ih je imao vise?
KENJAC

#232 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by KENJAC »

@Jon-Jovi... ova dva teksta imaju par kontradiktornosti. U gornjem pise (pod tackom 1) da su Seve pucale i po ljudima koji su posli da ih uhapse , a onda dole ispod pise da su samo pucali po dva strazara i tako "razljutili" Cacu i njegove.
Mislim da Necko ovdje mnogo toga izmislja !!!
jon_jovi

#233 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Svi komandati sarajevskih brigada su manje ili više misteriozno izginuli. I komandanti nezavisnih odreda poput Jusufa Prazine i Ismeta Bajramovića a šta je bilo sa jednim od komandira vojne policije Džankom nemam blage veze. Znam da je uhapšen 1993. i tajac. Jel sve to skupa nešto govori?
KENJAC

#234 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by KENJAC »

jon_jovi wrote:Svi komandati sarajevskih brigada su manje ili više misteriozno izginuli. I komandanti nezavisnih odreda poput Jusufa Prazine i Ismeta Bajramovića a šta je bilo sa komandirom vojne policije Džankom nemam blage veze. Znam da je uhapšen 1993. i tajac. Jel sve to skupa nešto govori?
Vidi jarane. Svi su bili kriminalci i kao takvi zavrsili. Nista misterija. Da nije bilo rata i prije bi zaglavili. Nego mene interesuje nesto drugo. U donjem tekstu kazes da je Juka Jasarevic poslao Dragana , Slavena i Djidu , naoruzane lakim naoruzanjem da uhapse Cacin stab !!! Jako bi volio kad bi mi dao link odakle si ovo procitao. Momci su zavaljeni , to je defiitivno. Saznao sam sta ce se desit i prije nego sto se desilo. Svi su znali. "Biseri" "Vikicevi" policija Starog grada... svi ! Svi smo se pitali sto ga nismo smjeli dirat tog jutra kad je bio u predsjednistvu? Ako ista znas molim te reci , a moze i na PP .
Sequoia

#235 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Sequoia wrote:

to baš i nije odgovor na ovo pitanje
nije on postavio nikakvo pitanje , zna on vrlo dobro ko je Caco . to su salnoci koji kao hijene namirisu temu da bi izjednacavali Kazane i srebrenicu , Mladica i Cacu bla bla zlocin je zlocin , zlocina je bilo na svim stranama svugdje ima budala . Caco jest bio budala ali mladic nije . Prica o tri zaracene strane nece proci . nikada .
jon_jovi

#236 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

KENJAC wrote:
jon_jovi wrote:Svi komandati sarajevskih brigada su manje ili više misteriozno izginuli. I komandanti nezavisnih odreda poput Jusufa Prazine i Ismeta Bajramovića a šta je bilo sa komandirom vojne policije Džankom nemam blage veze. Znam da je uhapšen 1993. i tajac. Jel sve to skupa nešto govori?
Vidi jarane. Svi su bili kriminalci i kao takvi zavrsili. Nista misterija. Da nije bilo rata i prije bi zaglavili. Nego mene interesuje nesto drugo. U donjem tekstu kazes da je Juka Jasarevic poslao Dragana , Slavena i Djidu , naoruzane lakim naoruzanjem da uhapse Cacin stab !!! Jako bi volio kad bi mi dao link odakle si ovo procitao. Momci su zavaljeni , to je defiitivno. Saznao sam sta ce se desit i prije nego sto se desilo. Svi su znali. "Biseri" "Vikicevi" policija Starog grada... svi ! Svi smo se pitali sto ga nismo smjeli dirat tog jutra kad je bio u predsjednistvu? Ako ista znas molim te reci , a moze i na PP .
Edin Garaplija je izjavio to sve što sam postavio. Dotični teško tereti Bakira Alispahića, i Nedžada Ugljena kao podređenog Alispahiću a sve ih označava kao agente KOS-a. Oni su po Garapliji rovarili u MUP-u. U redovima Armije glavi igrači su po Garapliji bili Fikret Muslimović, sandžčki šupak Jašarević kao šef vojne bezbjednosti i Mujezinović koji po iskazu jeste održavao veze sa svim stranim obavještajnim službama. Mutno društvo.
Meni lično je rahmetli Caco poznat kao saradnik Muhameda Švrkića iz Zelenih Beretki prije rata. U Zelenim sam bio od septembra 1991.
Last edited by jon_jovi on 27/10/2013 21:29, edited 1 time in total.
jon_jovi

#237 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

KENJAC wrote:
Rahmetli Caco nije bio kriminalac i nije on zaslužio taj epitet. Neki postupci se mogu dovesti u vezi sa posljedicama ranjavanja i po duševno zdravlje naročito korištenje opijata u svrhu ublažavanja bolova. Ismet Dahić je izjavio da se Caco nije mogao koristiti desnom rukom desetak dana prije hapšenja. Znači teško je mogao rukovati oružjem.
Skijaš

#238 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Skijaš »

jon_jovi wrote:Svi komandati sarajevskih brigada su manje ili više misteriozno izginuli. I komandanti nezavisnih odreda poput Jusufa Prazine i Ismeta Bajramovića a šta je bilo sa jednim od komandira vojne policije Džankom nemam blage veze. Znam da je uhapšen 1993. i tajac. Jel sve to skupa nešto govori?
Tvoje pisanje govori da pokušavaš divljanje pojedinih kabadahija po Sarajevu pripisati vrhovnoj komandi, abolirajući njih same jer su, kao, djelovali po instrukcijama viših organa. Što je glupost, i još ktomu glupost osmišljena u velikosrpskoj kuhinji a kako bi se dalo legitimitet djelovanju Karadžića i ostalih vampira.

Ono što nikad nećemo saznati jeste to da li se ranije trebalo postaviti ultimatum tim mahalskim komandantima o uvezivanju u sistem RIK-a ili njihovom neutralisanju. Ja mislim da jeste, neko je drugi procijenio da bi to moglo biti opasno po odbrambene kapacitete grada, ali tvrditi da je vrhovni komandant podržavao zločine po Sarajevu nije ništa drugo do četnička propaganda, a koju su zbog vlastite ograničenosti preuzeli i drugi koji možda nemaju ništa sa četnicima.
jon_jovi

#239 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Skijaš wrote:
jon_jovi wrote:Svi komandati sarajevskih brigada su manje ili više misteriozno izginuli. I komandanti nezavisnih odreda poput Jusufa Prazine i Ismeta Bajramovića a šta je bilo sa jednim od komandira vojne policije Džankom nemam blage veze. Znam da je uhapšen 1993. i tajac. Jel sve to skupa nešto govori?
Tvoje pisanje govori da pokušavaš divljanje pojedinih kabadahija po Sarajevu pripisati vrhovnoj komandi, abolirajući njih same jer su, kao, djelovali po instrukcijama viših organa. Što je glupost, i još ktomu glupost osmišljena u velikosrpskoj kuhinji a kako bi se dalo legitimitet djelovanju Karadžića i ostalih vampira.

Ono što nikad nećemo saznati jeste to da li se ranije trebalo postaviti ultimatum tim mahalskim komandantima o uvezivanju u sistem RIK-a ili njihovom neutralisanju. Ja mislim da jeste, neko je drugi procijenio da bi to moglo biti opasno po odbrambene kapacitete grada, ali tvrditi da je vrhovni komandant podržavao zločine po Sarajevu nije ništa drugo do četnička propaganda, a koju su zbog vlastite ograničenosti preuzeli i drugi koji možda nemaju ništa sa četnicima.
Djelovanjem Ševa a koji su djelovali snajperskom vatrom po pripadnicima Delalićeve i Cacine brigade stvorena je konfuzija. Svakako da Caco nije mogao vjerovati i nije mu na kraj pameti bilo da bi mu vojnike u pozadini mogli ubijati njegovi pod navodnim znacima. Prvo što je pomislio moralo je biti to da to radi peta kolona to jeste Srbi koji negdje kriju snajpere a morao je posumnjati i na Hrvate. Kasnije je posumnjao u Delalićevu brigadu a očigledno da na Aliju i Alijine spletke nije bio spreman.
KENJAC

#240 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by KENJAC »

jon_jovi wrote:
KENJAC wrote:
Rahmetli Caco nije bio kriminalac i nije on zaslužio taj epitet. Neki postupci se mogu dovesti u vezi sa posljedicama ranjavanja i po duševno zdravlje naročito korištenje opijata u svrhu ublažavanja bolova. Ismet Dahić je izjavio da se Caco nije mogao koristiti desnom rukom desetak dana prije hapšenja. Znači teško je mogao rukovati oružjem.
Nema opravdanja! Htio je da bude nekrunisani kralj Starog Grada a imo je puno pokroviteljstvo Alije Izetbegovica! Stao je na zulj nekim ljudima koji su mogli nesto da odluce u tom trenutku, a nisu se prezivali Izetbegovic ni Mahmutcehajic i zavrsio je kako je zavrsio. Zadnjih mjeseci nije se uopste interesovao za ono zasta se trebo interesovat , nego je iskljucivo radio na ucvrscivanju svog ega i terorisanju ljudi. Kad se tome doda droga (odkud njemu droga u opkoljenom Sarajevu??) , obijest njegovih ljudi od povjerenja.... dobijemo jednu od najmracnijih sranica sarajevske istorije !
jon_jovi

#241 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Nema opravdanja! Htio je da bude nekrunisani kralj Starog Grada a imo je puno pokroviteljstvo Alije Izetbegovica! Stao je na zulj nekim ljudima koji su mogli nesto da odluce u tom trenutku, a nisu se prezivali Izetbegovic ni Mahmutcehajic i zavrsio je kako je zavrsio. Zadnjih mjeseci nije se uopste interesovao za ono zasta se trebo interesovat , nego je iskljucivo radio na ucvrscivanju svog ega i terorisanju ljudi. Kad se tome doda droga (odkud njemu droga u opkoljenom Sarajevu??) , obijest njegovih ljudi od povjerenja.... dobijemo jednu od najmracnijih sranica sarajevske istorije !
Ja sam svoje tvrdnje podkrijepio makar Garaplijinim izjavama, de sad ti dokaži svoje tvrdnje.
Great Cornholio

#242 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Great Cornholio »

Sequoia wrote:
Sta cu bolan ponavljati :lol: :lol: Da je Ratko Mladic frajer jer je svezao samar vojvodi :roll: :sad:
Caco je zlikovac ali srebrenici i Mladicu nije mjesto na ovoj temi . Cuo sam da na ovom forumu postoji izraz salonci za ovakve jeftine price odnosno njihove autore
Da, čuo sam i ja da ovdje neki, svakog onog ko nešto pozitivno o Srbima kaže, ili ukaže na zločine koje nisu činili zločinci iz reda tog naroda,već zločinci iz reda druga dva "glavna" BH naroda, odmah nazovu četnikom, a ove koji su k'o biva prikriveni četnici, koji su ko biva protiv četnika, a nisu, nazivaju salonskim četnicima.

A Caco je zločinac, k'o i Mladić što je, i oni nikome ne bi trebali biti heroji, tu smo se dakle složili :)
Max Bunker

#243 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Max Bunker »

jon_jovi wrote:
Ja sam svoje tvrdnje podkrijepio makar Garaplijinim izjavama, de sad ti dokaži svoje tvrdnje.
@jon-jovi-uz duzno postovanje prema tebi ( ne znam jesi li bio kod Cace u jedinici ili si na neki drugi nacin ucestvovao u akciji " Trebevic II " ) ali ipak vise vjerujem ljudima sa Bistrika, nego ovim clancima odozgo.
Caco je na pocetku rata bio heroj i odbranio je jednu od naj*ebenijih linija ali isto tako, Caco nakon "otkrivanja" narkotika i djelovanjem istih na njegovu psihu i ideje ( a lik jeste bio latentni nacionalista i srbomrzac ) od heroja postaje zlocinac ( znao je Caco i ljudi oko njega i "nase" maltretirati cisto jer im je bio kurcu cejf ).
Isto tako, oko njegovog ubistva postoji milion prica a buducnost treba da kaze koja je istinita. Kao sto neko rece, mocan je isuvise bio u jednom trenutku da bi to moglo doci samo od sebe a ne kao produkt neke, za to doba, mocne sile koja je morala stajati iza njega.
novikorisnik

#244 Re:

Post by novikorisnik »

haris303 wrote:Helem Alija je kriv kao i obično .... kriv je što je Caco postojao ..... pa je onda kriv što Caco nije postojao .... i tako dalje ... da nije bilo Alije ni Radovan bezbeli tu ne bi bio .... da nije bilo SDA ni SDS-a ne bi bilo itd..itd... nema nigdje manje zemlje a da je iznjedrila više "generala poslije bitke" .... a tri naša najjača "poslijeratna generalštaba" su DANI, SB i "60 minuta" .... a vojsku bilmeza mogu regrutovati svugdje :D

TheMule

#245 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by TheMule »

dječak sa šibicama wrote:[. a kad bi se rekla potpuna istina, onda bi se saznalo stosta i o SDA pulenima koji su od Cace napravili nedodirljivog komandanta. I koji je ocito odradjivao prljav posao za jastrebove, nije Caco na svoju ruku terorisao grad i hapsio ljude, ubijao ljude "pogresne narodnosti"na kraju krajeva.
Recimo njegov prvi saradnik je bio Timur Numic, i danas nedodirljiv. Ili Senad Pecar, i tako dalje. Zasto je glavom platio samo Caco, ne i oni, neka drugi misle o tome. Ocito je morao biti ubijen, a kazu da je on to i znao i da je zato i pokusao sve, pa i pobio one policajce. Najbolji svjedok je mrtav svjedok.
A koji je motiv za ovo matere ti? Sto je SDA namamila Cacu da terorise ljude po Sarajevu i armiji?
semirizsvemira

#246 Re:

Post by semirizsvemira »

haris303 wrote:Helem Alija je kriv kao i obično .... kriv je što je Caco postojao ..... pa je onda kriv što Caco nije postojao .... i tako dalje ... da nije bilo Alije ni Radovan bezbeli tu ne bi bio .... da nije bilo SDA ni SDS-a ne bi bilo itd..itd... nema nigdje manje zemlje a da je iznjedrila više "generala poslije bitke" .... a tri naša najjača "poslijeratna generalštaba" su DANI, SB i "60 minuta" .... a vojsku bilmeza mogu regrutovati svugdje :D
exliberal-ex

#247 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by exliberal-ex »

Par stvari koje ja znam u vezi cace

Kao prvo caco je hapsio I ubijao srbe I prije nego sto je bio ranjen znaci taj izgovor poceo da se drogira pa zbog toga poludio ... macku o rep.
Znalo se da ako si nemusliman da nije pozeljno da ides dalje od robne kuce , definitivno ne dalje od vjecite vatre.
Onda je pocelo legitimisanje I kupljenje za kopanje...ni tu niko nije htjeo nista da kaze, a kupio je bez ikakvog reda I pravila, znam tipa mog komsiju koji je pokupljen kad je poslije smjene na zuci otisao na markale da kupi nesto za familju...bio u civilu sa vojnom knjizicom...zaglavio vise od mjesec gore dok nije 10 razoruzana....kad su ih pustili uzeo je lopatu I sa vlasnikom kafica sto je bio u miss irbinoj ( zajedno kopali jer ovaj nije htjeo da da "doprinos") tukli strazare dok su ih sprovodili niz bistrik...niko im nije rijec rekao .....a tukli su ih momacki...lopate su polomili :D
sa njim bio momak koji je imao visoku poziciju u vladi ...nesreca za njega je to sto je bio srbin...pokupljen kod vjecite vatre i odveden na kopanje gdje su ga toliko tukli da mu je otkazala lijeva ruka....njegov kolaga je uhapsen par dana kasnije I istjerali su par njih na cistinu da kopaju rovove gdje ih je srpski sijac pokosio po nogama....on je kasnije pricao da prije nego sto su ranjeni srbi su vikali da prestanu ili ce da pucaju .....on je bosnjak da nebude cetnici prepoznali svoje.
Znam kad su za njih urgirali iz vlade da ih puste, odgovor je bio samo ako alija ili mahmutcehajic odobre ostali mogu da sviraju kurcu...zanimljivo je takodjer da je caco imao kontrolni punkt kod vjecite vatre gdje je mahmutcehajic I njegovo ministarstvo namjenske industije bilo smjesteno...sad prica nisu znali sta se desava?...a o timuru numicu necu ni da pricam.
Par mjeseci prije nego sto je ubijen poceo je da hvata ugledne gazde po carsij i njihove muske clanove i da trazi otkup u markama ...sto si veci gazda vise si morao da platis...tu se zamjerio mnogima I to mu je izgleda bila neoprostiva greska...poceo je da dira nedodirljive. U svakom slucaju zasluzio da bude zakopan negdje na smljetljistu a ne gdje je sad ukopan .... ali kad vidimo kolika mu je djenaza bila zakljucak se sam namece
madesa

#248 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by madesa »

ne znam sto o olosu pisete kad se sve zna
chupacabra

#249 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by chupacabra »

O tom gadu ne treba trositi rijeci a pogotovu mu nije mjesto tamo gdje je ukopan. Njegovi kerovi su upadali po gradu, cesljali zgrade i trazili Srbe, a koga su odveli nije se vise nikad vratio. Moja tetka je spasila komsije Srbe iz svoje zgrade sakrivsi ih u svoj stan. Upadanje je bilo sa "ima li ovdje Vlaha",a samo nisu provaljivali stanove i odvodili ljude ako su vidjeli muslimansko ime na vratima. Da mu Bog da teski dzehenem za ono sto je radio civilima a i onim momcima sto ih je poklao i oci im povadio kad su dosli da ga hapse. Posr'o se na sve sto je uradio u odbrani grada na pocetku i samo zasluzuje epitet zlocinca.
SmokingMan

#250 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by SmokingMan »

Ko je sve ovde odgovoran,teško da ćemo ikada saznati,po mojoj prirodi,ja nevjerujem skoro nikome,a zašto se eto,tek sada o ovome piše,istine nemogu biti dvije već samo jedna...
Locked