Nacrtaj WORD, sirotinjo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
славянин

#226 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by славянин »

SaraFina wrote:
славянин wrote:
SaraFina wrote:Slavijan,

Misliš da naglabaš dva i maternji? :thumbup:
Ne tri naglabam i maternji naglabam :D onda znaci ako saberemo to je 4 naglabanja (profesorka provjeri jesam li dobro sabrao)

Jesi. Latinski također naglabaš (mislim obzirom da si imao želju naučiti ga govoriti) :lol: ?
Ne ne naglabam nazalost tesko je nauciti jezik a da ga nikako ne koristis jel :wink:

Profesorka nego jesi li naucila koristiti word to cudo :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#227 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by plain vanilla »

Bobi wrote:
plain vanilla wrote:Vi u skoli niste imali kvotanje iliti citiranje :mrgreen:
:lol: zato se ja zalazem za crtanje word-a :mrgreen: da se vala nauci :D.
Crtaj, crtaj, sve preko Mitalla :mrgreen:
krofnaa*

#228 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by krofnaa* »

Imal još neko iz njemačke da nam objasni kako to tamo funkcioniše? Hajmo na spavanje valja sutra cistiti nocne posude.

Ako vec kod nas postoji predmet informatika onda bi valjda bio red da se na tim casovima nesto i nauci jer dovoljno se vec djeci servira nepotrebnih gluposti u skoli koje im nece trebati u zivotu, tako da je informatika jedan od rijetkih predmeta koji zapravo nije potpuno beskorisan
Bodkin

#229 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Bodkin »

Sta je razlog da ovi priglupi iz dijaspore ubjedjuju da gore kao nije puno bolje?
Boje se da ne dodje jos ljudi ili sta? Ne mogu biti bas toliko neinteligentni
insomnia78

#230 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by insomnia78 »

Barem smo dovoljno pametni da nas ne protjeraju :lol:
славянин

#231 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by славянин »

insomnia78 wrote:Barem smo dovoljno pametni da nas ne protjeraju :lol:
Pa to je win-win , morali bi se vratiti u blagostanje i divotu zivota u bih :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#232 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Velkoski »

Škola je svakako nebitna totalno. Najbolji primjer = Imao sam njemački jezik od petog osnovne do kraja srednje i dan danas više-manje nemam pojma o tom jeziku (dakle, u Berlinu ću pričati s ljudima na engleskom, a ne njemačkom), a UVIJEK SAM IMAO PET ZAKLJUČNO. Ovo je neki banalan primjer, a mogu ga primijeniti i na gomilu drugih predmeta. Sjećam se da sam u osmom imao OSAMNAEST predmeta. Šta tu dijete može zapravo naučiti?

Btw. na informatici u osnovnoj smo igrali Icy Tower, a u srednjoj Kanter :mrgreen:
Haris.ba

#233 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Haris.ba »

espn wrote:
Haris.ba wrote: Pucanj u prazno. Nema više komunizma. Logično je u kapitalizmu da se to dešava.
Znaci degradacija za vecinu. Bolje da se ostalo u socijalizmu.
Prvo da riješe problem tariguza u Venecueli, onda ćemo mi problem crtanja vorda.
plain vanilla

#234 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by plain vanilla »

Image
a word 2007 :mrgreen:
The BEN10

#235 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by The BEN10 »

mk ultra wrote:Ja jos nisam upoznao licno covjeka koji zna namjestiti headinge, namjestiti automatsku numeraciju istih, automatizirati pisanje sadržaja, formatirati tekst ispravno itd itd tako da šta uče ne znam, ali je tanko... a uopce nije tesko, a svima u CV pise taj MS Office... :skoljka:

O excelu da ne govorimo

Ovo su sve sitnice na kojima vjerujte veliki broj posebno drzavnih sluzbenika trosi dane i dane na rucno kucanje sadrzaja i sl

Prosle sedmice napravim drugu 2-3 formule u excelu, na osnovu dana(datuma) da automatski popunjava radno vrijeme uposlenika, oni su to ručno kucali za 30 ljudi svaki mjeaec za svaki dan :-)
Bukvalno nekoliko osnovnih funkcija nista specijalno... opet kažem svi su došli sa kurseva i iz škola i fakulteta
Nikakav VB i developer mode, samo klikovi i osnovno formatiranje ćelija...
Da ne govorimo o nivou iznad, koji podrazumijeva kako treba znati napisati motivaciono pismo, izreklamirati se budućem poslodavcu, aplicirati na konkurs za posao/stipendiju itd.
Hajd' ti to objasni stoci sitnog zuba. :)
The BEN10

#236 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by The BEN10 »

krofnaa* wrote:Imal još neko iz njemačke da nam objasni kako to tamo funkcioniše? Hajmo na spavanje valja sutra cistiti nocne posude.

Ako vec kod nas postoji predmet informatika onda bi valjda bio red da se na tim casovima nesto i nauci jer dovoljno se vec djeci servira nepotrebnih gluposti u skoli koje im nece trebati u zivotu, tako da je informatika jedan od rijetkih predmeta koji zapravo nije potpuno beskorisan
Bodkin wrote:Sta je razlog da ovi priglupi iz dijaspore ubjedjuju da gore kao nije puno bolje?
Boje se da ne dodje jos ljudi ili sta? Ne mogu biti bas toliko neinteligentni
:lol: :thumbup:
Yenna

#237 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Yenna »

Tuga i zalost gdje ide sistem obrazovanja, plan i program a Boga mi i plate prosvjetnih radnika....
Uz duzno postovanje radnica na salteru u BH Telecomu ima veće plate od učiteljice, a o odgovornosti na da ne pričamo...
Vrijedi li dalje raspravljati, i ibretiti se...nista više nije čudno nažalost :-?
Tomahawk11
Globalni moderator

#238 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Tomahawk11 »

Generalno smo mi zapeli od prvog osnovne do doktorata, stariji kadrovi od računara bježe kao đavo od krsta, samim tim se Word crta mnogo ćešće nego što je ovaj slučaj u 7. razredu osnovne. Crta se to i na višim nivoima ;-)
Dok je tako, radiće se ručno i neće biti nikakvo čudo što uposleni kojima je jedno od sredstava za rad računar ne znaju osnovne radnje u Wordu, Excelu, da ne spominjem nešto komplikovanije. Mene je uposlenik u jednoj banci ubjeđivao da se usb stick ne može uključiti u centralnu jedinicu :-)
Reko vidiš da može :mrgreen: gleda ko tele u ono :roll:
insomnia78

#239 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by insomnia78 »

Cekaj. Kako mislis da djete nauci ako nema napisano/nacrtano? Kako da se podsjeti?
Tomahawk11
Globalni moderator

#240 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Tomahawk11 »

insomnia78 wrote:Cekaj. Kako mislis da djete nauci ako nema napisano/nacrtano? Kako da se podsjeti?
Danas se djeca prije nego krenu u školu prihvate računara, smartphonea.
Nek crta na tim spravama, ne u teci.
Uostalom, ovdje je riječ o 7. razredu osnovne, dakle to je već tinejdžer.
insomnia78

#241 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by insomnia78 »

Zar nije zabranjena upotreba telefona na casu? Sta za djecu koja nemaju para za telefon?
Neces vjerovati i ja sam skoro im’o neke obuke, doobuke i pored simulatora, kompjutera i telefona i mi smo crtali i pisali u teku. Ako ti kasnije zatreba a ti lijepo to sto si nacrto i podsjetis se
Tomahawk11
Globalni moderator

#242 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Tomahawk11 »

Telefona jeste. Kompjutera nije. Valjda bi se čas informatike trebao održavati u odgovarajućoj sali gdje je kompjuter dostupan. Ako ćeš informatiku učiti čisto iz knjige, jebo to.
Nema problema praviti zabilješke. Ovdje pričamo o, pazi sad, Wordu. I to crtaš Word iz 2007., otvoriš zadnju verziju istog, nema nikakve veze jedno s drugim.
plain vanilla

#243 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by plain vanilla »

insomnia78 wrote: Neces vjerovati i ja sam skoro im’o neke obuke, doobuke i pored simulatora, kompjutera i telefona i mi smo crtali i pisali u teku. Ako ti kasnije zatreba a ti lijepo to sto si nacrto i podsjetis se
i opet si lijepo ispo? :mrgreen:
Yenna

#244 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Yenna »

Mnoge skole jos nemaju kompjutere za informatiku, ili imaju samo par pa se djeca mjenjaju po grupama.
I to po Sarajevu npr,
A kamoli po ruralnim podrucjima, ne vjerujem da imaju i to nazalost.
Od drveta ne vidimo šumu, ovo crtanje worda je samo sitnica kakvih sve ima propusta, al to je - što je!
Tomahawk11
Globalni moderator

#245 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Tomahawk11 »

nova_ja wrote:Mnoge skole jos nemaju kompjutere za informatiku, ili imaju samo par pa se djeca mjenjaju po grupama.
I to po Sarajevu npr,
Od drveta ne vidimo šumu, ovo crtanje worda je samo sitnica kakvih sve ima propusta, al to je - što je!
Zato sam i naveo da je problem od 1. osnovne do doktora.
Ne možeš ti natjerati starog profesora na Ekonomiji, Medicini, PMF-u da promijeni ono što dribla 40 godina.
Radio Sarajevo

#246 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Radio Sarajevo »

MaksprotivMarksa wrote:
Ima na jubi tubiju klip iz Sarajeva gdje niko nije dosao do tacnih pet glavnih gradova, maksimum je bio 2 tacna odgovora, toliko o tome da nesto mi kao znamo.
I YouTube video ti je izvor za nešto? Pomoću YouTubea ćeš zaključiti ko je koliko pametan, i da su Holanđani u zbiru pametniji od nas. Ja ne znam kako bih to nazvao do kompleksom niže vrijednosti.
Yenna

#247 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Yenna »

Tomahawk11 wrote:
nova_ja wrote:Mnoge skole jos nemaju kompjutere za informatiku, ili imaju samo par pa se djeca mjenjaju po grupama.
I to po Sarajevu npr,
Zato sam i naveo da je problem od 1. osnovne do doktora.
Ne možeš ti natjerati starog profesora na Ekonomiji, Medicini, PMF-u da promijeni ono što dribla 40 godina.
Problem je u svemu, od loših udžbenika, nedovoljno opremljenih sala za informatiku (koje nemaju ni PCa dovoljno, a kamoli internet djeci da pokazu), nedovoljno elana za nastavnike jer su mizerno plaćeni itd.
Znam školu u opštini Novi grad koja ima 5 PC u sali, bez interneta, a 25 učenika u razredu, sta onda očekivati od neke osnovne škole na selu...I kako drugačije da djeca nauče ako ne nacrtaju, da nije tuzno bilo bi smjesno....
Tomahawk11
Globalni moderator

#248 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Tomahawk11 »

nova_ja wrote:
Problem je u svemu, od loših udžbenika, nedovoljno opremljenih sala za informatiku (koje nemaju ni PCa dovoljno, a kamoli internet djeci da pokazu), nedovoljno elana za nastavnike jer su mizerno plaćeni itd.
Znam školu u opštini Novi grad koja ima 5 PC u sali, bez interneta, a 25 učenika u razredu, sta onda očekivati od neke osnovne škole na selu...I kako drugačije da djeca nauče ako ne nacrtaju, da nije tuzno bilo bi smjesno....
Jedan problem povlači drugi.

Neće naučiti ni kad nacrtaju.

Tako imaju samo vizuelnu predstavu nečeg što moraš imati praktični pristup da bi naučio.

Moja firma poklanja 20 računara (amortizovani), vjerovatno idu nekim školama i slično.
Da se malo angažuju sarajevske škole, garantujem da ima još firmi koje tako rade.
Ko će se zahmetiti...
Radio Sarajevo

#249 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by Radio Sarajevo »

plain vanilla wrote: Ja bih da repliciram :mrgreen:
Jesil zato ovako agresivan? :oops:

Mene roditelji nisu tukli, ali znamo svi da je to bilo normalno u naše doba. A da sam agresivan, jesam vala kad čujem gluposti. Ili kad neko želi biti relevantan za bilo šta, a ima 60.000 postova na nekom forumu. Ne vjerujem iskreno da od foruma imaš vremena za bilo šta.
512MB

#250 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo

Post by 512MB »

Problem je što Word ama nikakve veze sa informatikom nema, pa ni kompjuteri. Još veći problem je što učitelji to ne znaju.
Post Reply