Alija-Tito?

Locked
daddy-kool

#226 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

dr_Evil wrote:

Svim ljudima je podijelio dionice firma koje su svakako bile njihovo vlasnistvo medjede nepismeni, to je smisao socijalizma,
:-)
Banksy

#227 Re: Alija-Tito?

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:Tito
  • diktator, uveo komunizam
    otimao zemlju, stanove i imanja od građana i vršio preraspodjelu
    zatvarao i ubijao političke protivnike i neistomišljenike zbog neslaganja sa njegovom politikom
    uveo samoupravni socijalizam, kolektivizaciju na selu
    imao svoje palače, brod(ove), voz, nebrojene vile, skloništa, automobile
    ...
Alija
  • prvi demokratski predsjednik BiH
    svi koji su imali stanarsko pravo dobili su džaba stan u vlasništvo, svi građani su mogli postati dioničari i vlasnici firmi
    sloboda mišljenja i izražavanja na vrlo visokom nivou i u najtežim uslovima
    uveo tržišnu privredu i liberalizaciju tržišta
    živio prilično skromno
    ...
Mislim da je sve jasno... :D
:lol: :lol:

Jesu li sve stranice ovako šega, da se zarovim... :mrgreen:
palermo

#228 Re: Alija-Tito?

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
dr_Evil wrote:

Svim ljudima je podijelio dionice firma koje su svakako bile njihovo vlasnistvo medjede nepismeni, to je smisao socijalizma,
pa rekoh ti ja lijepo, da će malo ljudi razumjeti tvoj post....
daddy-kool

#229 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

palermo wrote:

samo se bojim da te dio diskutanata na ovoj temi neće razumjeti
Malo da vratim stvari u blans. :D
dr_Evil

#230 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote:
dr_Evil wrote:

Izvinjavam se, naglo reagiram kad procitam svasta uvreda nije bila sportska nije svasta za medvjeda, nekad je jednostavno medjed.
daddy-kool

#231 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

:D

Tema je trolerska do bola, ja dajem svoj doprinos. :lol:
dr_Evil

#232 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Extremno trolerska, a neka je.. nije odavno nista dobro bilo, dosta vise zene pitaju muskarce
kiligonzales

#233 Re: Alija-Tito?

Post by kiligonzales »

Gluho i daleko bilo. :lol:
Banksy

#234 Re: Alija-Tito?

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Vidim :lol: nemoj samo baš sve besmislice, malo šaraj :lol:
daddy-kool

#235 Re: Alija-Tito?

Post by daddy-kool »

Banksy wrote: Vidim :lol: nemoj samo baš sve besmislice, malo šaraj :lol:
Pa pazi, da nema ondje istine, ne bi se pojedini palili. :D
dr_Evil

#236 Re: Alija-Tito?

Post by dr_Evil »

daddy-kool wrote:
A dobro jesi ga zatrolao, ali kud da se ne upalim, ne volim da cujem nesto pozitivno o ovima danas ni u sali
Banksy

#237 Re: Alija-Tito?

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Sličice su ti super :lol: imam i ja par na umu... :mrgreen:
mistek

#238 Re: Alija-Tito?

Post by mistek »

A je li mrsko nekome da izbaci podatke o tom ekonomskom gigantu zvanom Jugoslavija? Jugoslavija je bila srednje razvijena zemlja u okvirima istočnog bloka, a nerazvijenija od bilo koje druge zemlje na zapadu. Fakat ne kontam kako se o istoj priče kao o ekonomskom gigantu :D
hAZNADAR

#239 Re: Alija-Tito?

Post by hAZNADAR »

Tito je nedvojbeno bolji od Alije.

Paradoks je da su titovi sljedbenici danas mnogo gori od alijinih.

Tema bi trebala stajati na historiji a zahvaljujuci idiotskim krajnostima zelenih i crvenih je nazalost danasnjica i zato nam i jeste kako vec jeste. bli vas i jedan i drugi.
MaksprotivMarksa

#240 Re: Alija-Tito?

Post by MaksprotivMarksa »

mistek wrote:A je li mrsko nekome da izbaci podatke o tom ekonomskom gigantu zvanom Jugoslavija? Jugoslavija je bila srednje razvijena zemlja u okvirima istočnog bloka, a nerazvijenija od bilo koje druge zemlje na zapadu. Fakat ne kontam kako se o istoj priče kao o ekonomskom gigantu :D
Zbog danasnjeg stanja u kojem smo u redu nerazvijenih africkih zemalja.
Lincoln-Burrows

#241 Re: Alija-Tito?

Post by Lincoln-Burrows »

hAZNADAR wrote:Tito je nedvojbeno bolji od Alije.

Tema bi trebala stajati na historiji a zahvaljujuci idiotskim krajnostima zelenih i crvenih je nazalost danasnjica i zato nam i jeste kako vec jeste. bli vas i jedan i drugi.
Ja nisam živio u vrijeme Tita ali mislim da ovi što vole to doba su tada bili mladi,
sve im je bilo lijepo, naganjali žemske (i obratno) a danas to više ne mogu pa misle da danas ništa ne valja.
detroit-mercy

#242 Re: Alija-Tito?

Post by detroit-mercy »

Lincoln-Burrows wrote:

Ja nisam živio u vrijeme Tita ali mislim da ovi što vole to doba su tada bili mladi,
sve im je bilo lijepo, naganjali žemske (i obratno) a danas to više ne mogu pa misle da danas ništa ne valja.
Da vidimo sta Foreign Affairs kazu za Tita :mrgreen:
He was Josip Broz, head of the Yugoslav Communist Party, leading the fight under the banner of anti-fascism and liberation. His Partisan forces tied down many German divisions. They liberated parts of the country. They got substantial help from Britain and America, for obvious military reasons. By 1944 Broz-Tito was on the world stage. He talked strategy and politics with Churchill in Italy. He then flew off to Moscow to see Stalin, to get help but also to nail down Soviet agreement that the "temporary" presence of Soviet forces in Yugoslavia in pursuit of the Germans should be at the request of the National Committee of Liberation in Yugoslavia, and that after completing their operational task the forces should be withdrawn. Stalin agreed, but on political matters the differences between the two men were sharp and the atmosphere was far from comradely. The future was casting shadows, but the outside world knew nothing of it, and the principals themselves did not accept the full implications.

To sto si mlad i neiskusan ne treba da ti predstavlja neki vid limitacije, razdvoji ono zivio u njegovo ili nije zivio u njegovo vrijeme.
Lik je bio igrac na svjetskoj sceni. Tabirio sudbinu ovog dijela Evrope sa najmocnijim ljudima tog vremena.
I ti poslije poredis ove lokalne lole :lol: :lol: i u kontekts ubacujes zenske, bili mladi.
E sine moj, uciti, uciti i sam uciti , sto bi reko drug Lenjin ili pak neko drugi :mrgreen: .
Lincoln-Burrows

#243 Re: Alija-Tito?

Post by Lincoln-Burrows »

detroit-mercy wrote: Da vidimo sta Foreign Affairs kazu za Tita :mrgreen:
He was Josip Broz, head of the Yugoslav Communist Party, leading the fight under the banner of anti-fascism and liberation. His Partisan forces tied down many German divisions. They liberated parts of the country. They got substantial help from Britain and America, for obvious military reasons. By 1944 Broz-Tito was on the world stage. He talked strategy and politics with Churchill in Italy. He then flew off to Moscow to see Stalin, to get help but also to nail down Soviet agreement that the "temporary" presence of Soviet forces in Yugoslavia in pursuit of the Germans should be at the request of the National Committee of Liberation in Yugoslavia, and that after completing their operational task the forces should be withdrawn. Stalin agreed, but on political matters the differences between the two men were sharp and the atmosphere was far from comradely. The future was casting shadows, but the outside world knew nothing of it, and the principals themselves did not accept the full implications.

To sto si mlad i neiskusan ne treba da ti predstavlja neki vid limitacije, razdvoji ono zivio u njegovo ili nije zivio u njegovo vrijeme.
Lik je bio igrac na svjetskoj sceni. Tabirio sudbinu ovog dijela Evrope sa najmocnijim ljudima tog vremena.
I ti poslije poredis ove lokalne lole :lol: :lol: i u kontekts ubacujes zenske, bili mladi.
E sine moj, uciti, uciti i sam uciti , sto bi reko drug Lenjin ili pak neko drugi :mrgreen: .
Ma nisam komentirao te Titove uspjehe na vojnom planu i to što je on bio igrač na svjetskoj sceni,
nisam čak ni komentirao Tita. Moj se komentar odnosi na forumaše koji pamte vrijeme svoje mladosti i
vuče ih nostalgija. Tito im je dao stan i posao što sve čini razumljivijim.

Prošlo je to vrijeme zauvijek.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#244 Re: Alija-Tito?

Post by plain vanilla »

daddy-kool wrote:Tito
  • diktator, uveo komunizam
    otimao zemlju, stanove i imanja od građana i vršio preraspodjelu
    zatvarao i ubijao političke protivnike i neistomišljenike zbog neslaganja sa njegovom politikom
    uveo samoupravni socijalizam, kolektivizaciju na selu
    imao svoje palače, brod(ove), voz, nebrojene vile, skloništa, automobile
    ...
Alija
  • prvi demokratski predsjednik BiH
    svi koji su imali stanarsko pravo dobili su džaba stan u vlasništvo, svi građani su mogli postati dioničari i vlasnici firmi
    sloboda mišljenja i izražavanja na vrlo visokom nivou i u najtežim uslovima
    uveo tržišnu privredu i liberalizaciju tržišta
    živio prilično skromno
    ...
Mislim da je sve jasno... :D
Napokon glas razuma na temi :mrgreen:
Guadalajara

#245 Re: Alija-Tito?

Post by Guadalajara »

Haman2

#246 Re: Alija-Tito?

Post by Haman2 »

Po mom misljenju smijesna komparacija?
cyprus

#247 Re: Alija-Tito?

Post by cyprus »

MaksprotivMarksa wrote:
mistek wrote:A je li mrsko nekome da izbaci podatke o tom ekonomskom gigantu zvanom Jugoslavija? Jugoslavija je bila srednje razvijena zemlja u okvirima istočnog bloka, a nerazvijenija od bilo koje druge zemlje na zapadu. Fakat ne kontam kako se o istoj priče kao o ekonomskom gigantu :D
Hajmo ne pregonit, osim ako nije iz trolerskih pobuda :-D
hAZNADAR

#248 Re: Alija-Tito?

Post by hAZNADAR »

detroit-mercy wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Da vidimo sta Foreign Affairs kazu za Tita :mrgreen:

Kao sto rekoh - nek je Tito bio od zlata - njegovi sljedbenici danas su najgora sorta ljudi na Balkanu.

Slave antifasistu a imaju fasisticke svjetonazore.
Hajvan

#249 Re: Alija-Tito?

Post by Hajvan »

Tito je Alija
Alija je Tito

:twisted:
mistek

#250 Re: Alija-Tito?

Post by mistek »

MaksprotivMarksa wrote:
Danas sam bio otkucao poduži post, pa izbrisao, a u njemu napisah baš da očekujem da je kontra argument "a gdje smo danas". Danas svi tvrde da smo nerazvijeniji od Namibije, a nismo. A s druge strane, tvrdi se da je Jugoslavija bila ekonomski i socijalni gigant, što opet nije tačno. Dakle, samo hoću reći da se pretjeruje s pozicijom Jugoslavije u ekonomskom smislu. Ako pogledamo neke socijalne ili demografske parametre, doći ćemo do istih zaključaka. Broj živorođene djece, broj ubistava, migracije, čuda, u svemu tome Jugoslavija stoji ispodprosječno (bilo bi bezobrazno da kažem gore nego danas, jer je glupost upoređivati ta dva vremena u tom smislu, a što mnogi pokušavaju za neke stvari :D ).
Locked