Svi mi koji volimo 90e

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#226 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Tomahawk11 »

Što se tiče '90-tih, mogu voljeti onaj predratni dio i tamo negdje od '97. pa dalje.

Ostalo je bio rat i postratno sranje, tako da baš i nije za neku ljubav :roll:
SmokingMan

#227 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by SmokingMan »

Guadalajara wrote:
Imao sam njihovu kasetu. :lol:
Guadalajara

#228 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Guadalajara »

Tomahawk11 wrote:Što se tiče '90-tih, mogu voljeti onaj predratni dio i tamo negdje od '97. pa dalje.

Ostalo je bio rat i postratno sranje, tako da baš i nije za neku ljubav :roll:
97'. ako ista mogli smo otici u granap, a ne na humanitarnu. Cijene su bile mnogo manje nego danas. Ja sam od '93 do pocetka '96 bio na Vojnickom tako da nismo uopste smjeli da izlazimo ispred zgrade da se igramo. Nego sjedi u stanu i po hodnicima...dobro djecija pamet pa se nije toliko opterecavalo sa mnogim stvarima vec daj samo da se sa necim zabavimo.
apsidejzi

#230 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by apsidejzi »

Svidja mi se kako se tema "Samo za forumase 30+" pretvorila u temu "Svi mi koji volimo 90e" deset godina kasnije :D :D :D

On topic: Meni je nicanje satelitskih antena na sve strane asocijacija na 90e :)
Guadalajara

#231 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Guadalajara »

apsidejzi wrote:Svidja mi se kako se tema "Samo za forumase 30+" pretvorila u temu "Svi mi koji volimo 90e" deset godina kasnije :D :D :D

On topic: Meni je nicanje satelitskih antena na sve strane asocijacija na 90e :)
A sat.antene to mi je bio prvi prozor u svijet...haha :D
oldtajmer

#232 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by oldtajmer »

Guadalajara wrote:Image
tamo nekad devedesetih razbijem glavu drugu iz mahale(zbog nekih gluposti) i podmitim ga sa ovakvim tetrisom,samo sive boje,kako me ne bi prijavio mom starom od kojeg bi fasovao nevidjen degenek :D
SmokingMan

#233 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by SmokingMan »

Gold Cola u staklenim flašama.

Satelitski programi,erotske reklame ruf mich an,sofort iza 23:00. :D

Čega bi se još mogao sjetiti... :D
emko1234

#234 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by emko1234 »

Asocijacije na 90te kod meni lično su bile radnje po skenderiji, kafe Estrada, ALka Vuica, Ismet Ćelo, Punkt Debela, Futura partiji u bivšoj Sarajci, VF komerc Koreja i namirivanje tamo prije odlaska na more.
Onda Basket radnja u staklenom gradu sa sportskom opremom jer sam igrao košarku, išlo se u Planet na čaršiju kod Hodžića. Sambi fast food što su držali oni neki arapi na Ferhadiji. Beneton radnja preko puta vječne, Pitarelo cipele. Skupljane sličica za svjetsko 98. Gledanje satova na tablama auta da vidimo koliko je koji graviran. Igranje fudbala u mahali dok stara ne vrisne jer je prošao akšam. Onda posteri Backstreet boys, Metallica, Nsync, Nirvana. Teen i OK! časopisi u osnovnoj. Pa dobih sony liniju s 5 cdova, extra bass.
Nosala se kappa marka, pa lotto, diadora. Sarajebosna slastičarna. Kino Imperijal. Ma 90te su bile kraj svijeta.
Hakiz

#235 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Hakiz »

emko1234 wrote:Asocijacije na 90te kod meni lično su bile radnje po skenderiji, kafe Estrada...
Meni je Estrada asocijacija na 80-te. Kao i Crvena galerija, SOS itd.
alibaba_i_30_godina

#236 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by alibaba_i_30_godina »

emko1234 wrote:Asocijacije na 90te kod meni lično su bile radnje po skenderiji, kafe Estrada, ALka Vuica, Ismet Ćelo, Punkt Debela, Futura partiji u bivšoj Sarajci, VF komerc Koreja i namirivanje tamo prije odlaska na more.
Onda Basket radnja u staklenom gradu sa sportskom opremom jer sam igrao košarku, išlo se u Planet na čaršiju kod Hodžića. Sambi fast food što su držali oni neki arapi na Ferhadiji. Beneton radnja preko puta vječne, Pitarelo cipele. Skupljane sličica za svjetsko 98. Gledanje satova na tablama auta da vidimo koliko je koji graviran. Igranje fudbala u mahali dok stara ne vrisne jer je prošao akšam. Onda posteri Backstreet boys, Metallica, Nsync, Nirvana. Teen i OK! časopisi u osnovnoj. Pa dobih sony liniju s 5 cdova, extra bass.
Nosala se kappa marka, pa lotto, diadora. Sarajebosna slastičarna. Kino Imperijal. Ma 90te su bile kraj svijeta.
Skoro sve ovo isto, osim tog basketa. :thumbup:

Bio je i Bravo časopis isto. Ja nosio u školi ono njemačko izdanje, negdje na sredini uvijek bila slika gole ženske i golog muškarca, aaa pomame kada su to vidjela ostala djeca. :lol:
Ja volio Reebok i Adidas strašno. Ostale marke ne toliko koliko ove dvije. Pa onda frizurica ''na jež''.
Guadalajara

#237 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Guadalajara »

Bravo casopis ? Djesi Mirko i Vesela sveska :oops:
alibaba_i_30_godina

#238 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by alibaba_i_30_godina »

Guadalajara wrote:Bravo casopis ? Djesi Mirko i Vesela sveska :oops:
O čemu ti pričaš? Bravo je bio jedan od najpopularnijih časopisa za djecu i omladinu u DE, to što nije bio u BiH je druga priča.
k3ngur

#239 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by k3ngur »

Bolji zivot i cosby show me vrate u 80te, friends, raymond i dr becker ma vrate u 90te a za 00te tu su sopranos.
adis204

#240 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by adis204 »

Putovanje na more kroz sred Pazarića, Malizia, strah i filozofiranje o Y2K fenomenu, Armageddon film, CD u računarima od 12x pa nadalje, Pentium 133 MHz, pojam bio onaj od 166 i 200, šatro cd na špigli kao lijek protiv radara, zamišljanje 25-30 godina budućnosti, tj. današnjeg vremena, jebeni Ace Ventura, Van Damm, folovi, pojava blinkera u tenama, jebemti, nosanje marihuana lista (kao bizuterija) oko vrata, peace simbola - nisam nijedno, ali to je bilo ko pušenje šiše danas, papanluk onaj prepečeni, pogibija princeze Diane, tad sam saznao da je postojala, a onakvog Mercedesa isto tako nisam do tad vidio, Michael Jordan, buljio u slike Kukoča i Rađe i pitao se kad sam prespavao njihov odlazak tamo (preko bare), Hakeem Olajuwona jedva naučio pročitat, vječite rasprave jel Šejkil ili Šakil Onil, Kolo sreće na HRT-u, svjetsko u Francuskoj '98, najave dolaska nekakvog Merkatora u BiH, Plavi orkestar, album Odlazim, njihov zadnji koncert, mislili smo kraj svijeta, pojava bajkova, bmx vrhunac pameti do tada bio, Shimano mjenjači, folovi, priče, beep-beep na digitalnom satu kad je pun sat, počne svirat svima u krugu 10m u rasponu par sekundi.......
medvjed23

#241 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by medvjed23 »

kakav jež, samo razdjeljak

Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#242 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Domaci izdajnik »

Mene lično 90te podsjete na rat i ukradeno djetinjstvo, ali period od '97 pa do 2000 pamtim po dobrim stvarima :)

Period srednje škole i mladost ludost 8-) Vikendima se po cijeli dan se visilo na stadionu lokalne OŠ kuvalo basketa i fudbala, naveče bi se skupljali ispred prodavnice ili video kluba gdje su bili fliperi, video igre i PS igraonica, popila bi se koja piva ili vino kad bi nakuckali para i prema gradu...U BL je tada glavno okupljalište klinaca i adolescenata bila kultna diskoteka Music Hall na Mejdanu, zatim u diskoteka Atos u dvorani Borik. Pankeri, metalci i skinhedsi su se skupljali u klubu KSET u podrumu ETF-a. E tu je bilo tuča i šaketanja... :fight: Najinteresantnije je to da u to vrijeme kada je bilo najviše tuča ispred diskoteki, što grupnih, što jedan na jedan, ne mogu se sjetiti da je igdje potegnut nož ili bilo kakvo vatreno oružje, a tada je oružja bilo na sve strane zaostalog od rata :-? U najgorem slučaju nekome je u fužvi flaša u glavu poletjela...

Muzika od rejva, trensa, hip-hopa, rocka pa sve do densić ljetnih hitića koje i danas puštaju ponegdje, npr ova stvar koju sam juče čuo: https://www.youtube.com/watch?v=IRvGZffXhfk :)

Pamtim svjetsko prvenstvo u fudbalu '98 kao da je juče bilo, i to je jedan o najljepših i najsretnijih perioda u mom životu 8-) izlasci, curice, nesretne ljubavi, prva pjanstva, brojna raja koju su većinom političari nažalost razjurili po inostranstvu sredinom i krajem 2000-tih :twisted: Nije bilo neta, društvenih mreža i mobilnih telefona - a sve se znalo! Ko se gdje skuplja, gdje se šta dešava, ko je s kim, gdje je izbila frka itd. Tada si sa 20 KM u džepu imao jedan jaaaako kvalitetan izlazak vikendom :mrgreen: napiješ se ko zemlja i još ti ostane za burek i taxi :mrgreen: Zlatno vrijeme na ovim prostorima koje je doživjelo svoj zenit negdje sredinom 2004 godine kada su kola krenula nizbrdo, a kulminiralo 2008.....
mirsek

#243 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by mirsek »

alibaba_i_30_godina wrote: Skoro sve ovo isto, osim tog basketa. :thumbup:

Bio je i Bravo časopis isto. Ja nosio u školi ono njemačko izdanje, negdje na sredini uvijek bila slika gole ženske i golog muškarca, aaa pomame kada su to vidjela ostala djeca. :lol:
Ja volio Reebok i Adidas strašno. Ostale marke ne toliko koliko ove dvije. Pa onda frizurica ''na jež''.
Prve tene kupljene poslije rata bile reebok kosarkaske sa hexalite tehnologijom, znam da sam ih platio 180 KM u skenderiji i da je to za tadasnje uslove bila ogromna cifra, doduse izdrzale su 7-8 godina, bacio ih jer su izasle iz mode. Isto sa suncanim naocalama, kupio iste police koje je toni cetinski nosio u onom spotu prah i pepeo, zara bile cijena, ali isto dugo mi traju, eno mi ih jos kod kuce, vraca se ta moda reflektirajucih premaza, mozda ih opet pronosam. 8-)
Buraz mi donio sa turneje sa klubom trenerku le coq sportif, raja me zajebavala, kakav ti je to pijetao na trenerci, pojma nisu imali a ni ja da uopste postoji ta marka.
Bili su i oni casopisi teen i tena tako nekako, sa savjetima za mlade sta da rade oko sexa. :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#244 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Domaci izdajnik »

Danone trenerke, Air Ljakserice i kasnije Nokia telefoni su mi se ogadili za sav život zbog papaka što su ih furali :run:

Iz tog sretnog vremena mi u autu na stiku često ide pjesma:

mirsek

#245 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by mirsek »

alibaba_i_30_godina wrote:
Guadalajara wrote:Bravo casopis ? Djesi Mirko i Vesela sveska :oops:
O čemu ti pričaš? Bravo je bio jedan od najpopularnijih časopisa za djecu i omladinu u DE, to što nije bio u BiH je druga priča.
Jednom ja dobio od nekih rodjaka bravo casopis, i otvorio ga u razredu i na sredini veliki poster david charvet-a iz baywatcha, kad su cure to vidjele pocele da vriste od uzbudjenosti pogotovo ove sto su bile u ratu u Njemackoj i Francuskoj, ja kontam sta im bi ko je taj lik :?
Ommadawn

#246 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Ommadawn »

Ufff...
Nekako mi prva asocijacija jebena 1992-a i onda 1993-a.
Sve ostalo je odrastanje na Zapadu.
College-rock, prva el-gitara i pojačalo, vozačka, prvo auto, prvi poljubac, prva ljubav, prvi raskid....
PeppermintSA

#247 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by PeppermintSA »

Raigor Stonehoof wrote:
dječak sa šibicama wrote:Djevojka iz okeana.

A australska vertija Beverlija je Heartbreak High. U pocetku bila odlicna, gomila migrantske djece, grk Nik, talijan Costa masne kose, ona streberka iz Libanona, bio je i jedan Vijetnamac, kad je Nik poginuo u ringu onda su poceli ubacivati nove i nove likove. Mislim da od startne postave niko nije docekao zadnju sezonu. Bilo je i nasih, Bogdan Drazic kojeg su oni zvali "Drezik", jedna od glavnih uloga fol nekakav zavodnik, i ona mala Stejsi srpkinja.

jel moguce da ih sve nabroja a onu zbog koje sam to pratio nisi :lol:

Image
Joj jesam bio zaljubljen u tu plavku :lol:
Dope_Man

#248 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by Dope_Man »

Eh kako sam sanjao da imam ovaj i da ga popunim: https://issuu.com/halbarba/docs/panini-world-cup-1998

Ali umjesto toga sam imao onaj mali, ako se natjeram uslikam pa postavim, album za slicice koje su dolazile sa zvakama. Sto je najgore, imao jedan popunjen, drugi sa par duplih polijepljenih... i danas nakon selidbe i gubljenja stvari, ostao mi je naravno taj bezvezni sa par slicica.
sadie_forever

#249 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by sadie_forever »

Sonique ..

sadie_forever

#250 Re: Svi mi koji volimo 90e

Post by sadie_forever »

Ova je bila hit tekst zalostan i ako je hip hop . p diddy posvetio notoriousu koji je ubijen 1996

Post Reply