Ne vidis ti jer si hrvata vidio na klixovim vijestima. I koji to narodspreca wrote:Ja nevidjeh da iko iz Hr naroda pljuje po njima osim sto su gotovi opet ako zatreba u rov....Narod nije glasao da se shukne Hrvatima nego je glasao protiv Covica i HDZa a nikako Hrvata....kako glasati za njega ako vec godinama skupa sa Dodikom radi na raspadu drzave i njenoj stagnaciji do iznemoglosti da bi se kasnije" rascerupala" po nacionalnim torovima.....zato Zivjela rahat patnja , dokle vidjecemo.....narod je glasao /shknuo i SDA jer su glasali protiv njih i malo je falilo da ostanu pored prazna korita jer je CIK podrzavao kradju glasova koje su stranke na vlasti organizovano cinile a sto ce se desiti na sledecim izborima bumo vidliBodkin wrote:General War wrote: A Covic, Ljubic...na karitasovim paketima...
I po svima njima se pljuje jer nista ne rade, a uzimaju pare i prosipaju ublehu. Zeljko je svoj posao odradio time sto je izabran da se sukne hrvatima. Kasnije mu je sve oprosteno
Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
-
Bodkin
#226 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
-
Hafis
#227 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
- General War
#228 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Pa naravno, hrvatska politika je hrvatska politika, tako isto moraju shvatiti kao i ti sa njima da i drugi imaju svoje politike, kad se one ukrste ispadne ovo...a i sarajevo je koliko znam dio bosne...a mislis da hrvati nebi radili isto ovo da mogu? Naravno da bi, cak sta vise po kantonima redovno i rade...da se isto razumijemo, nisam ja nikakav antihrvat tj da imam ista proriv hrvatskog naroda ili bilo koga, ali politike su ogavne, a niti sam za Zeljka glasao ai njegov izbor je cista stvar i potpuno razumnjiv. To jel radi ili ne radi je sasvim drugi par opanaka...i ovi sto rade, kakvi su rezultati bolje da ne rade...jedino Sarovic i Mektic imaju nesto sto se da spominjati, oatali krs.Bodkin wrote:
Hrvatska politika je hrvatska politika. Ako ne mozes zivjeti sa njom onda tenk i pravac mostar. Oni su u paramentu jer su rodjeni u ovoj zemlji i ustav im garantuje to. Niko im nije dobre volje dao da sjede u parlamentu.
Zeljko se gleda drugim ocima u sarajevu. Njemu je dato zeleno svjetlo da radi sta hoce jer je njegova uloga da se izabere hrvatski clan iz sarajeva. Pazi, nemam ja nista protiv toga da me ne shvatis pogresno. U prvom mandatu njegovom sam i ja za njega glasao dok je h sdpu bio ali sam tad mislio da ce levat nesto napraviti. Dva mandata kasnije vidio da sam levat ispao.
- spreca
#229 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Osim HDZ botova na klixu moje rjeci potrdjuje i puna podrska Dragoslavu Covicu najvecim pljackasu Hrvata...ali sta ja mogu protiv ljubavi koju mu pruzaju zato sto ih onBodkin wrote:
Ne vidis ti jer si hrvata vidio na klixovim vijestima. I koji to narod
- General War
#230 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Kakva god da je, opet je humanija nego potrpati druge u logore i protjerati, pa se pravit mutav, kako smo vidili iz skorije povjesti.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Ne mozemo moj doture tako zakljucivati.
- LBVIEW
#231 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
To da mari za historijske cinjenice u vidu presude za UZP, ne bi organiziralo performase u vidu: "oni dolaze", ili "haski sudija - voodoo lutak".General War wrote:Kakva god da je, opet je humanija nego potrpati druge u logore i protjerati, pa se pravit mutav, kako smo vidili iz skorije povjesti.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Jebi ga, batina ima dva kraja, i u ovakvom politickom okruzenju je izgleda najefikasnije sredstvo.
Last edited by LBVIEW on 18/05/2019 12:27, edited 1 time in total.
-
Hafis
#232 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Dobro i kažeš. Ili doći u pitomo malo selo uz Neretvu, prenoćiti, pa sutra pobiti sve živo što se nije stiglo sakriti, uključujući i djecu. A onda poštediti komunalne službe dodatnog posla i tijela pobacati u Neretvu, pa se praviti mutav kako smo vidili iz skorije povijesti.General War wrote:Kakva god da je, opet je humanija nego potrpati druge u logore i protjerati, pa se pravit mutav, kako smo vidili iz skorije povjesti.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Ne možemo moj pomorski stručnjak tako zaključivati.
- General War
#233 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Apsolutno, cak sta vise moj povijesni historicaru, kad mozes i cak ziviti u mjestu gdje konvoji prolaze pa pobijes putnike i vozace a i dobro se oparis, i to pred kamerama, ali naravno ne mozes tako zakljucivati.Hafis wrote:Dobro i kažeš. Ili doći u pitomo malo selo uz Neretvu, prenoćiti, pa sutra pobiti sve živo što se nije stiglo sakriti, uključujući i djecu. A onda poštediti komunalne službe dodatnog posla i tijela pobacati u Neretvu, pa se praviti mutav kako smo vidili iz skorije povijesti.General War wrote:Kakva god da je, opet je humanija nego potrpati druge u logore i protjerati, pa se pravit mutav, kako smo vidili iz skorije povjesti.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Ne možemo moj pomorski stručnjak tako zaključivati.
- King Theoden
#234 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Je l' ovo pravopis južnih sr.. pardon, hercegovačkih hrvata?Hafis wrote:vidili iz skorije povijesti
-
zavrzlama
#235 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Hrvatski slom u BIH je poceo onda ,kada su izkalkulisali da ce prije srbi podijeliti BIH,nego bosnjaci i ostali probih gradjani ocuvati istu....(2006 )Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Nikad nije kasno da se prizna sopstvena greska....
Kako neki bosnjak u BIH moze misliti dobro bosnjaku u Hrvatskoj,kad taj isti na sve nacine rusi Hrvatsku,omalovazava njene institucije i koalira sa Hrvatskim neprijateljima koji rade na podjeli i unistenju Hrvatske..ha @haise sta ti kazes na ovo
-
Bodkin
#236 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Tacno. Ali u ovom slucaju je to sukob bosnjacke i hrvatske politike u bih. Drzava nema nista sa tim niti je ijedno u korist drzave. I kao posljedica ce doci jos veca zastita hrvata i jos vise drzave kao tri etnicke cjeline. Jer ovo je uvid u to kako bi gradjanska drzava izgledala. U stvari udealno bi bilo da jedni drugima moraju birati predstavnikeGeneral War wrote:Pa naravno, hrvatska politika je hrvatska politika, tako isto moraju shvatiti kao i ti sa njima da i drugi imaju svoje politike, kad se one ukrste ispadne ovo...a i sarajevo je koliko znam dio bosne...a mislis da hrvati nebi radili isto ovo da mogu? Naravno da bi, cak sta vise po kantonima redovno i rade...da se isto razumijemo, nisam ja nikakav antihrvat tj da imam ista proriv hrvatskog naroda ili bilo koga, ali politike su ogavne, a niti sam za Zeljka glasao ai njegov izbor je cista stvar i potpuno razumnjiv. To jel radi ili ne radi je sasvim drugi par opanaka...i ovi sto rade, kakvi su rezultati bolje da ne rade...jedino Sarovic i Mektic imaju nesto sto se da spominjati, oatali krs.Bodkin wrote:
Hrvatska politika je hrvatska politika. Ako ne mozes zivjeti sa njom onda tenk i pravac mostar. Oni su u paramentu jer su rodjeni u ovoj zemlji i ustav im garantuje to. Niko im nije dobre volje dao da sjede u parlamentu.
Zeljko se gleda drugim ocima u sarajevu. Njemu je dato zeleno svjetlo da radi sta hoce jer je njegova uloga da se izabere hrvatski clan iz sarajeva. Pazi, nemam ja nista protiv toga da me ne shvatis pogresno. U prvom mandatu njegovom sam i ja za njega glasao dok je h sdpu bio ali sam tad mislio da ce levat nesto napraviti. Dva mandata kasnije vidio da sam levat ispao.
-
Bodkin
#237 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Hrvati u hr su druga drzava i nemaju nista sa komsicem niti glasaju u bihspreca wrote:Osim HDZ botova na klixu moje rjeci potrdjuje i puna podrska Dragoslavu Covicu najvecim pljackasu Hrvata...ali sta ja mogu protiv ljubavi koju mu pruzaju zato sto ih onBodkin wrote:
Ne vidis ti jer si hrvata vidio na klixovim vijestima. I koji to narodsvaki dan uzduz i poprijeko.......a Hrvata doduse iz Hr ja znam vise nego sto si ih ti sreo u zivotu....ako poznas Hrvate iz HR onda ti je jasno sta misle o Hercegovcima pod uslovom da nisi bas naleti o hercegovca na radu u Hr ili negdje u EU
- General War
#238 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Pa rade to, imas masu Bosnjaka u HDZu ili SNSDu, i obratno koji popunjavaju kvote...
-
Hafis
#239 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Jest moj Dino dobri, kakav sam i sam. Na sjevernoturskom ogranačkom jeziku zbog nekonzistentnog usvajanja tuđih riječi, ustalio se pogrešan izraz ''povjest'', umjesto ''povijest'' kako se inače piše na hrvatskom jeziku.Dino34 wrote:Je l' ovo pravopis južnih sr.. pardon, hercegovačkih hrvata?Hafis wrote:vidili iz skorije povijesti
Ali hajdemo mi na rahat patnju, to je aktualno danas.
P.S.
A inače inkriminirajući tekst koji si naveo izravni je citat kolege iznad.
-
Hafis
#240 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Kažu izbacit će Slobodna Bosna taze urađenu anketu iz R Hrvatske u kojoj se svi anketirani slažu da him nema odvratnije skupine ljudi od tzv. Hrvata iz Hercegovine.
-
Novak20
#241 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
- spreca
#242 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
gdje ti u mom postu koji je odgovor na tvoj post vidje KomsicaBodkin wrote:Hrvati u hr su druga drzava i nemaju nista sa komsicem niti glasaju u bihspreca wrote:Osim HDZ botova na klixu moje rjeci potrdjuje i puna podrska Dragoslavu Covicu najvecim pljackasu Hrvata...ali sta ja mogu protiv ljubavi koju mu pruzaju zato sto ih onBodkin wrote:
Ne vidis ti jer si hrvata vidio na klixovim vijestima. I koji to narodsvaki dan uzduz i poprijeko.......a Hrvata doduse iz Hr ja znam vise nego sto si ih ti sreo u zivotu....ako poznas Hrvate iz HR onda ti je jasno sta misle o Hercegovcima pod uslovom da nisi bas naleti o hercegovca na radu u Hr ili negdje u EU
- spreca
#243 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Ko prizna pola mu se oprasta....i nemoj se ti puno brinuti za srbe ima Dragoslav Covic koji to vec adavnoradi inace ce te izbaciti iz svog staba a uhar je svaka markica zaradjena kucajuci na kompuNovak20 wrote:Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.
- славянин
#244 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Bice ‘Novak20 wrote:Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
-
zavrzlama
#245 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Tu lezi zec....fora je u tome sto bosnjaci ne istjeruju nikog, nego druge istjeruje rahat patnja ista ona koju su namijenili BIH i onim koji podrzavaju BIH...hrvati i srbi se sele iz BIH iz dva razloga....prvi je sto tesko podnose da zive u drzavi gdje vecinski narod "Muslimanski" a drugo jer nemaju snage da istu uniste+ znaju da MZ nije interes podjela BIH...rahat patnja je velikosrpski i velikohrvatski patent a nikako bosnjacki,nego onaj naziv "Rahat" je turska rijec pa asocira da je to djelo bosnjaka..Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.
- славянин
#246 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
A Bosnjaci se ne sele iz BiH ? Cvijece cvjeta u kantonima gdje su vecina ...
Budite objektivni - svako vuce na svoju stranu - kompromis znaci prihatiti zelje drugih do neke mjere kao i drugi prihvate tvoje i nadjete se negdje oko “sredine” - mozete pricati stalo god hocete kada svi se drze apsolutno svojih stavova i ne zele promjenu.
Budite objektivni - svako vuce na svoju stranu - kompromis znaci prihatiti zelje drugih do neke mjere kao i drugi prihvate tvoje i nadjete se negdje oko “sredine” - mozete pricati stalo god hocete kada svi se drze apsolutno svojih stavova i ne zele promjenu.
Last edited by славянин on 18/05/2019 15:05, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#247 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Nemam ti ja sa hdzom nista. Pricamo o konceptu. Nema nista probosansko u tome da bosnjaci biraju komsica. Samo da se sukne hrvatima. A i to bi bilo ok da taj komsic nesto i radi ali on je blecak nedorastao kucnom savjetu, a ne predsjedniku. A pored svega je zavalio socijaldemokratiju i vec drugi put zaredom pokazao da je sda potrcko. Ama bas nista pozitivno u njemu nema osim kako rekoh sukanja hrvatima i to je izgleda dovoljnospreca wrote:gdje ti u mom postu koji je odgovor na tvoj post vidje KomsicaBodkin wrote:
Hrvati u hr su druga drzava i nemaju nista sa komsicem niti glasaju u bih....izgleda da se i tebi ukazuje Komso kao gospa u Medjugorju
![]()
...Bodkin ba da se uozbillji nemoj biti placeni HDZ trol kao Hafiz i ostalo druztvo
-
Bodkin
#248 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Tako je. Sad ce se sve to iseliti pa vise nece biti problema. Samo saburzavrzlama wrote:Tu lezi zec....fora je u tome sto bosnjaci ne istjeruju nikog, nego druge istjeruje rahat patnja ista ona koju su namijenili BIH i onim koji podrzavaju BIH...hrvati i srbi se sele iz BIH iz dva razloga....prvi je sto tesko podnose da zive u drzavi gdje vecinski narod "Muslimanski" a drugo jer nemaju snage da istu uniste+ znaju da MZ nije interes podjela BIH...rahat patnja je velikosrpski i velikohrvatski patent a nikako bosnjacki,nego onaj naziv "Rahat" je turska rijec pa asocira da je to djelo bosnjaka..Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.
- General War
#249 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
A ko to nije blecak? Covic? Dzaferovic? Dodik? Bakir? Ljubic? Becirevic? Koga oni predstavljaju s mjesta je najebao...daj ba, ima hiljadu razloga protiv Kosica, ali taj sto ponovo postavljas, nije.Bodkin wrote:Nemam ti ja sa hdzom nista. Pricamo o konceptu. Nema nista probosansko u tome da bosnjaci biraju komsica. Samo da se sukne hrvatima. A i to bi bilo ok da taj komsic nesto i radi ali on je blecak nedorastao kucnom savjetu, a ne predsjedniku. A pored svega je zavalio socijaldemokratiju i vec drugi put zaredom pokazao da je sda potrcko. Ama bas nista pozitivno u njemu nema osim kako rekoh sukanja hrvatima i to je izgleda dovoljnospreca wrote:gdje ti u mom postu koji je odgovor na tvoj post vidje KomsicaBodkin wrote:
Hrvati u hr su druga drzava i nemaju nista sa komsicem niti glasaju u bih....izgleda da se i tebi ukazuje Komso kao gospa u Medjugorju
![]()
...Bodkin ba da se uozbillji nemoj biti placeni HDZ trol kao Hafiz i ostalo druztvo
-
Fudo387
#250 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH
Nisu Hrvati krivi, al takvi kao ti i taj samoproglaseni hecim, jesu. Razvalili ste i opuhali sve sto vam je ruke doslo, sve pod krinkom velikih domoljuba.Novak20 wrote:Naravno. Hrvati su krivi za sve. Od rata pa nadalje. Kad iŠćeraju Hrvate onda dolaze Srbi na red. Valja se opet rahat patit, samo malo manje.Hafis wrote:Da mi rezimiramo ovu temu: Manje Hrvata, manje rahat patnje.
20 i kusur godina prdi isto, uggroooozzzbaaaaa, a ukrade bogaoca.