Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post Reply
Sierra club

#226 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Hrmpallier wrote:
Sierra club wrote: ( ...... ) Ako federacija tu uspostavi kontrolu, to je kraj za PC.
Jok bogomi. Prosula bi se manja jezera krvi tokom borbi za koridor, a hrvatske PZH 2000 bi rokale po položajima branilaca Bosne. Ako bi koridor bio presječen, onda bi Hrvatska kao dobar susjed dozvolila Miletu i "od mudžahedina i ekstremista napadnutom srpskom narodu " da koriste Autoput Bg-Zg
Kao prvo, Brčko bi bilo jako teško uzeti, ali bi se moglo.

Hrvatska vjerovatno bi PC-u orvorila koridor ali milsim da nebi dali vojnu podršku jer bi ih previše koštalo. ipak imaju turističku industriju i nebi se upuštali u otvoreni sukob protiv BiH.

Tuzla i Zenica imaju kapacitet za zauzmu brčko, USK bi na Mrkonjić a sarajevo bi prema lukavici. mislim da je to vrhunac našeg kapaciteta. Onda bi počela mirna reintegracija. Ja sam optimističan
Maraschino

#227 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maraschino »

U BiH rat a na Jadranu turisti suncaju guzice. :-)

...pa podrzite djikane makar im dali koridor do Beograda, halalite se turizmu narednih 10-15 god. :izet:
Maraschino

#228 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maraschino »

Haman2 wrote:
DODIKOV IDEOLOG OTKRIO KARTE: "Rezervna policija je zamjena za vojsku, ona je korak ka samostalnosti RS"!

NAPOMENA: Eto sad je svima jasno da je policija zamjena za vojsku.
Pa sta?

U svakom slucaju ih je manje a to kako ih nazivaju je nebitno. Mitar ce u slucaju bilo kakvog sukoba pucati bio on rezervni ili aktivni sastav ili nista od toga. Srecom pa se i taj fenomen prati a na drugoj strani uduplava.
Ne laje Vasic da bi neprijatelju saopstio istinu nego da ga provocira ne bi li napravio pogresan korak. Taj korak ce oni morati napraviti a kada, pa kada budu vidjeli da im se izmice vlast. Tada ce izmisliti koljace u Bosnjackom narodu od kojih se srpska nejac mora zastititi.
155_mm

#229 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

sto se tice PzH 2000 veoma su male sanse da ce one djelovati po BD. ni po srbima ni po dobrijem bosnjanima. male su sanse da su im njemci dali te haubice bezuzslovno da mogu da pucaju po kome im se prohtije.

veca je vjerovatnoca da ih smiju koristiti samo u okviru NATO ili u slucaju direktne agresije na HR. vjerovatno takvo nesto slicno vazi i za patrije 8x8.
155_mm

#230 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

a sto se tice rajkana i njegovog pojasnjenja mogu reci da sam ja to znao i bez njega.
atmel

#231 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by atmel »

155_mm wrote:a sto se tice rajkana i njegovog pojasnjenja mogu reci da sam ja to znao i bez njega.
Ti si znao ali mnogi nisu. Mnogi misle, da Mile nabacuje volej Bakiru i obratno.
155_mm

#232 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

atmel wrote:
155_mm wrote:a sto se tice rajkana i njegovog pojasnjenja mogu reci da sam ja to znao i bez njega.
Ti si znao ali mnogi nisu. Mnogi misle, da Mile nabacuje volej Bakiru i obratno.
pa mnogi su i devedesetih mislili da i oni politicari nabacuju jedni drugima kako bi pljackali radnicku klasu i radnicke firme. neki su sa tim uvjerenjem izasli na demonstraciju sa titinim slikama. i onda krenuse snajperi. a malo poslije i granate.
Maraschino

#233 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maraschino »

atmel wrote: Ti si znao ali mnogi nisu. Mnogi misle, da Mile nabacuje volej Bakiru i obratno.
Pa i to.
Hajmo ovako zabavljat narod u nedostatku ljepsih stvari.
mishic

#234 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by mishic »

Baš ovom četalju Rajku sve i jedan Bošnjo treba j.... m....!!!
asurbanipal

#235 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by asurbanipal »

155_mm wrote: pa mnogi su i devedesetih mislili da i oni politicari nabacuju jedni drugima kako bi pljackali radnicku klasu i radnicke firme. neki su sa tim uvjerenjem izasli na demonstraciju sa titinim slikama. i onda krenuse snajperi. a malo poslije i granate.

To je na kraju i sprovedeno u djelo. Danas živimo posljedice ratne pljačke i bogaćenja.
madner

#236 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by madner »

Jedno ne iskljucuje drugo. Moze biti istovremeno i spremanje za slucaj i nabacivanje.
hAZNADAR

#237 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by hAZNADAR »

Maraschino wrote:
Haman2 wrote:
DODIKOV IDEOLOG OTKRIO KARTE: "Rezervna policija je zamjena za vojsku, ona je korak ka samostalnosti RS"!

NAPOMENA: Eto sad je svima jasno da je policija zamjena za vojsku.
Pa sta?

U svakom slucaju ih je manje a to kako ih nazivaju je nebitno. Mitar ce u slucaju bilo kakvog sukoba pucati bio on rezervni ili aktivni sastav ili nista od toga. Srecom pa se i taj fenomen prati a na drugoj strani uduplava.
Ne laje Vasic da bi neprijatelju saopstio istinu nego da ga provocira ne bi li napravio pogresan korak. Taj korak ce oni morati napraviti a kada, pa kada budu vidjeli da im se izmice vlast. Tada ce izmisliti koljace u Bosnjackom narodu od kojih se srpska nejac mora zastititi.
Srpski Gebels je odavno raskrstio u sa pamecu i logikom.
Cuj zamena za vojsku. Pa RS je puna oruzja, svaka kuca ima oruzje,... a nekadasnja VRS se moze preko noci mobilisati i postrojiti po zbornim mjestima. Ukljucujuci i zadojenu omladinu kojoj nebi falilo pusaka. Isto i u Federaciji. ima i oruzja i namjenska industrija. Cijela drzava puna oruzja i jos i stanca. NedajBoze da pukne - u roku par dana je pod oruzjem u BiH par stotina hiljada vojnika.

I sad 1000 rezervista zamjena za vojsku.

Moguce je doduse da lovi na fore,.. tj prica nesto sto i sam ne vjeruje. Sva se srpska politika svodi na izmisljanje novih kriza i nepotrebnih provokacija,... da bi se poslije uz odredjene ustupke stvari vratile na staro. Ako odluce da ipak ne naprave rezervni sastav - znaj da im je MZ sta poklonila, udovoljila,... Pokusavaju zaraditi na osnovu prazne retorike i blefova i jos na kraju da ispadnu mirotvorci.

Problem je sto se taj blef ne moze ignorisati i kada znas da je blef.
Maraschino

#238 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maraschino »

Oprobana srpska politika.
Stvoris problem i onda nudis rjesenje i na kraju, mirotvorac a medjunarodni hostapleri uvijek puse foru.

Ljudi su tvornica problema. Samo da nije mirno, da se ne razmislja o drugim stvarima, da se niko ne pita ''gdje su pare'', kako se ko zaposljava, kako poboljsati zivot obicnom covjeku...izmisli Bakira, Sarajevo, vp, mz...i obratno.
Maharadza

#239 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maharadza »

Maraschino wrote:Oprobana srpska politika.
Stvoris problem i onda nudis rjesenje i na kraju, mirotvorac a medjunarodni hostapleri uvijek puse foru.

Ljudi su tvornica problema. Samo da nije mirno, da se ne razmislja o drugim stvarima, da se niko ne pita ''gdje su pare'', kako se ko zaposljava, kako poboljsati zivot obicnom covjeku...izmisli Bakira, Sarajevo, vp, mz...i obratno.
A ista taktika odgovara i domaćoj bagri sa El-Baketom na čelu...ugodno s korisnim spojili ljudi. 8-)
Sierra club

#240 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

155_mm wrote:
atmel wrote:
pa mnogi su i devedesetih mislili da i oni politicari nabacuju jedni drugima kako bi pljackali radnicku klasu i radnicke firme. neki su sa tim uvjerenjem izasli na demonstraciju sa titinim slikama. i onda krenuse snajperi. a malo poslije i granate.
Baš tako. Ti ljudi koji su protestovali dok je JNA kopala rovove iznad sarajeva su samo žrtva dezinformacije i vojne propagande od strane neprijatelja.

To se desi u svakom konfliktu. savezenici su bacali papire iznad njmačke gdje je pislo da je hitler budalla i da nosi njemačku u propast.

To je radira JNA 1992 prije i u tolu rata. To smo i mi radili.

Naravno, mi imamo natprosječan broj ljudi koji padaju na te fore i eventualno oni su najviše fasovali u prijašnjem konfliktu, i narvano oni će najviše stradat u slijedećem. jer ta propaganda se svode na samo jednu činjenicu, a to je: "vaši bošnjački lideri su lopovi i kriminalci koji vas vode u propast", i narvano logično je onda ako su naši lideri loši, mi bi trebali da primino njih kao naše nove lidere. jer srpski lideri koji bi vladali BiH umjesto naših su pošteni i žele bošnjacima sve najoblje. :lol:

znači, treba samo argumentima provit takve propagande ali treba i znati da će uvijek biti jedno 10% populacije koji su maloumni i povjerljivi i za njih nema spasa. to jednostavno moramo prihvatit i nadat se da im muke budu kratke.

a još jedna čudna kategorija ljusi je ona koja kaže "ako zapuca ja ću prvi za njemačku". A SNSD najavljuje formiranje paravojske. a ovi još u BiH.
valid čekaju da se pravo zapuca, jer kao ako se zapuca svi putevi budu otvoreni da ti možeš pobjeći u njemačku. :-)

NE! ako zapuca dolaze blokade i barikade i nema nikom nigdje. ako se boje pucanja, vrijeme za pobjeći je daleko prije prvog metka. vrijeme ja za pobjeći sad ako misliš da će bit belaja.

čudilo bi me ako ovo MZ dozvoli, jer kontra mjera će biti i nisi dobio ništa osim dobre reklame za stranku.
espn

#241 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by espn »

.
Brisbane

#242 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Brisbane »

Ovo je odlicno, neka oni ovaj rezervni sastav razvijaju.
Vojsku BiH treba potpuno preuzeti kroz institucije sistema.
Nikada ne mogu dosegnuti taj nivo sa policijom, sto znamo nazalost iz 1992.
Sierra club

#243 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

Maraschino wrote:Oprobana srpska politika.

"gdje su pare"? ovo mi je malo čudno pitanje. ovo pretpostavlja da ima neka hrpa para koje su ukradene od naroda od strane političara. I da je siromašni narod kao imo te pare, i sad ih nema. To je stvarno jako čudno razmišljanje koje ja nikad neću skontat.

firma, bila državna ili privatna, običan gradjanin neka nikakve direktne koristi od nje osim ako radi za nju ili je vlasnik dionica te firme.

Državne fime moraju imat direktore, ako ćeš zapošljavat samo najbolje radnike, realno, 95% svih direktora naših firmi i cijeli manadžment tih firmi će biti stranci kao njemci, švedjani i amerikanci. neki čoban sa njive neće moć ni ući blizu ulazne kapije. onda bi ti direktori skontali da naša radn snaga nevalja i da je lijena jer su američki menadžeri sigurno navikli na bolju radu snagu pa će počet ovozit readnu snagu. I čoban opet ostaje na livadi. gradko dijete ostaje u kafiću nezpaoslen.

Ako hoćeš naše ljude u poziciji vladara svoje države, ovo je jedini način, ali rezultati su u većinom slučajeva razočarajući. ali nema druge opcije. jedino je da se nadamo da nauče poso dok su na poziciji. Ali to nije tema ove resprave o rezervnoj policiji.
Maraschino

#244 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Maraschino »

Sierra club wrote: "gdje su pare"? ovo mi je malo čudno pitanje. ovo pretpostavlja da ima neka hrpa para koje su ukradene od naroda od strane političara. I da je siromašni narod kao imo te pare, i sad ih nema. To je stvarno jako čudno razmišljanje koje ja nikad neću skontat.
Pises romane a malo toga kazes.
Kod Dodika to ide oprobanim semama vec godinama. Prodat je Telekom i osim one zgradurine i jos neke sice lokalnim zajednicama, pare su isparile. Isparile su iz Alumine pa ih kao Dodik ganjao do Litvanije i na kraju, pojeo vuk magarca. Upumpao je silne milione u BIB banku koju je sa kumovima opljackao, opljackao je i Bobar banku po slicnom sistemu(lokalne zajednice morale drzati pare u banci koje su opet drugi ispumpavali), ubacio se u Pavlovic banku ali se dize prasina i TBiH nikada ne privede slucaj do kraja(Srbija ne zeli dostaviti dokumentaciju), sve sto se gradi obicno rade kumove firme u kojima Dodik ima udjela i kada je otanjilo sredstava, sin otvara svoju firmu koja je uvezana sa svim entitetskim sluzbama oko IT tehnologije i sve vezano za kopiranje...treba li jos.
Krediti se dizu da bi rodbina i kumovi imali posla a ne zato sto je to potreba. U takvom stanju zabavis narod Bakirom i Sarajevom dok ne legne nova transa.
...slicno je i u Sarajevu, obaraj tendere dok ne dobije kome je namijenjeno a bacaj ''bombe'' kako cetnici samo nisu niz Vraca.

Ima tu malo razlike, Dodik to radi svjesno a Sarajevo koristi priliku. Davno bi Bakir ''izgorio'' da on ovo radi otvoreno jer Sarajevo ima jos trun pluralizma.
LBVIEW

#245 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

Maraschino wrote:U BiH rat a na Jadranu turisti suncaju guzice. :-)

...pa podrzite djikane makar im dali koridor do Beograda, halalite se turizmu narednih 10-15 god. :izet:
Nije ni autoput prema moru daleko od Une, par "greskom" ispaljenih plotuna... :mrgreen:
Grean

#246 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Grean »

Sierra club wrote:
155_mm wrote:
Baš tako. Ti ljudi koji su protestovali dok je JNA kopala rovove iznad sarajeva su samo žrtva dezinformacije i vojne propagande od strane neprijatelja.

To se desi u svakom konfliktu. savezenici su bacali papire iznad njmačke gdje je pislo da je hitler budalla i da nosi njemačku u propast.

To je radira JNA 1992 prije i u tolu rata. To smo i mi radili.

Naravno, mi imamo natprosječan broj ljudi koji padaju na te fore i eventualno oni su najviše fasovali u prijašnjem konfliktu, i narvano oni će najviše stradat u slijedećem. jer ta propaganda se svode na samo jednu činjenicu, a to je: "vaši bošnjački lideri su lopovi i kriminalci koji vas vode u propast", i narvano logično je onda ako su naši lideri loši, mi bi trebali da primino njih kao naše nove lidere. jer srpski lideri koji bi vladali BiH umjesto naših su pošteni i žele bošnjacima sve najoblje. :lol:

znači, treba samo argumentima provit takve propagande ali treba i znati da će uvijek biti jedno 10% populacije koji su maloumni i povjerljivi i za njih nema spasa. to jednostavno moramo prihvatit i nadat se da im muke budu kratke.

a još jedna čudna kategorija ljusi je ona koja kaže "ako zapuca ja ću prvi za njemačku". A SNSD najavljuje formiranje paravojske. a ovi još u BiH.
valid čekaju da se pravo zapuca, jer kao ako se zapuca svi putevi budu otvoreni da ti možeš pobjeći u njemačku. :-)

NE! ako zapuca dolaze blokade i barikade i nema nikom nigdje. ako se boje pucanja, vrijeme za pobjeći je daleko prije prvog metka. vrijeme ja za pobjeći sad ako misliš da će bit belaja.

čudilo bi me ako ovo MZ dozvoli, jer kontra mjera će biti i nisi dobio ništa osim dobre reklame za stranku.
To je taj poznati kretenluk. Kad ih se sjetim pred Skupstinom, izvizdase Aliju jer su "nacionalne stranke uzrok svega".

Ti zvizduci ne pomogose da snajperi ne zapucaju isti dan.

Tako je i danas sa pricom o El-Baketu, kad velikosrbi nad Kovacima minirase mezar Alije ide prica po Sarajevu namjestio SDA da skrene paznju sa problema. Nemoc i strah uvijek trazi izlaz u tom da su neki iz tvojih redova zakuhali ili su podjednako krivi. Lakse vjerovati u to jer se ne moras suociti sa onim sto ti se sprema.
DrugaGimnazija

#247 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by DrugaGimnazija »

Hrmpallier wrote:
Sierra club wrote: ( ...... ) Ako federacija tu uspostavi kontrolu, to je kraj za PC.
Jok bogomi. Prosula bi se manja jezera krvi tokom borbi za koridor, a hrvatske PZH 2000 bi rokale po položajima branilaca Bosne. Ako bi koridor bio presječen, onda bi Hrvatska kao dobar susjed dozvolila Miletu i "od mudžahedina i ekstremista napadnutom srpskom narodu " da koriste Autoput Bg-Zg
"- Kada bi neko otcepio deo BiH, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo - kaže Mesić.

Na pitanje gde je u svemu tome međunarodna zajednica, Mesić kaže da je međunarodnim obavezama preuzet opstanak BiH, te da je Hrvatska potpisnica sporazuma, dakle ugovora kojim preuzima određene obaveze, a obaveza je opstanak celovite BiH.

- Svako onaj ko bi razbijao BiH morao bi da doživi određenu akciju onih koji garantuju njen opstanak, a u svakom slučaju to je i Hrvatska - dodao je Mesić.

Isti izvor podseća da je Mesić, svojevremeno pred kraj svog mandata, rekao da bi u slučaju da dođe do otcepljenja Republike Srpske trebalo da reaguje NATO."

https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... or/mbgnyzv
155_mm

#248 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

asurbanipal wrote:
155_mm wrote: pa mnogi su i devedesetih mislili da i oni politicari nabacuju jedni drugima kako bi pljackali radnicku klasu i radnicke firme. neki su sa tim uvjerenjem izasli na demonstraciju sa titinim slikama. i onda krenuse snajperi. a malo poslije i granate.

To je na kraju i sprovedeno u djelo. Danas živimo posljedice ratne pljačke i bogaćenja.
naravno da je sprovedeno. samo je zalosno gledati kako i danas mnogi vjeruju da je smetnja toj pljacki bila bosnjacka vecina od janje do foce. i tek kad su zatrli tragove toj vecini to im je omogucilo pljacku i kriminal.
:-)
Sierra club

#249 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

DrugaGimnazija wrote:
Hrmpallier wrote:
"- Kada bi neko otcepio deo BiH, da se ja pitam, presekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo - kaže Mesić.

Na pitanje gde je u svemu tome međunarodna zajednica, Mesić kaže da je međunarodnim obavezama preuzet opstanak BiH, te da je Hrvatska potpisnica sporazuma, dakle ugovora kojim preuzima određene obaveze, a obaveza je opstanak celovite BiH.

- Svako onaj ko bi razbijao BiH morao bi da doživi određenu akciju onih koji garantuju njen opstanak, a u svakom slučaju to je i Hrvatska - dodao je Mesić.

Isti izvor podseća da je Mesić, svojevremeno pred kraj svog mandata, rekao da bi u slučaju da dođe do otcepljenja Republike Srpske trebalo da reaguje NATO."

https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... or/mbgnyzv
Da ali posto je kolinda predsjednica sa Mate Granićem kao savjetnikom, velike su predpostavke da bi trenutna Hrvatska administracija pasivno podržavala RS, kao u ratu u BiH. Granić i ta tudjamova klika su alergični na BiH i neprijatelji BiH u sličnoj mjeri kao i Srbija.
155_mm

#250 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

ovibsto govore "ma sta je 1000 naspram onolike JNA devedesetih" pa sta ste vi ocekivali? da ce se ici odmah na pocetku sa 10.000-15.000.
:-)

cekajte malo, dok prodje zakon o rezervnom sastavu. pa onda dalje povecavati broj.
Post Reply