155_mm wrote:atmel wrote:155_mm wrote:a sto se tice rajkana i njegovog pojasnjenja mogu reci da sam ja to znao i bez njega.
Ti si znao ali mnogi nisu. Mnogi misle, da Mile nabacuje volej Bakiru i obratno.
pa mnogi su i devedesetih mislili da i oni politicari nabacuju jedni drugima kako bi pljackali radnicku klasu i radnicke firme. neki su sa tim uvjerenjem izasli na demonstraciju sa titinim slikama. i onda krenuse snajperi. a malo poslije i granate.
Baš tako. Ti ljudi koji su protestovali dok je JNA kopala rovove iznad sarajeva su samo žrtva dezinformacije i vojne propagande od strane neprijatelja.
To se desi u svakom konfliktu. savezenici su bacali papire iznad njmačke gdje je pislo da je hitler budalla i da nosi njemačku u propast.
To je radira JNA 1992 prije i u tolu rata. To smo i mi radili.
Naravno, mi imamo natprosječan broj ljudi koji padaju na te fore i eventualno oni su najviše fasovali u prijašnjem konfliktu, i narvano oni će najviše stradat u slijedećem. jer ta propaganda se svode na samo jednu činjenicu, a to je: "vaši bošnjački lideri su lopovi i kriminalci koji vas vode u propast", i narvano logično je onda ako su naši lideri loši, mi bi trebali da primino njih kao naše nove lidere. jer srpski lideri koji bi vladali BiH umjesto naših su pošteni i žele bošnjacima sve najoblje.
znači, treba samo argumentima provit takve propagande ali treba i znati da će uvijek biti jedno 10% populacije koji su maloumni i povjerljivi i za njih nema spasa. to jednostavno moramo prihvatit i nadat se da im muke budu kratke.
a još jedna čudna kategorija ljusi je ona koja kaže "ako zapuca ja ću prvi za njemačku". A SNSD najavljuje formiranje paravojske. a ovi još u BiH.
valid čekaju da se pravo zapuca, jer kao ako se zapuca svi putevi budu otvoreni da ti možeš pobjeći u njemačku.
NE! ako zapuca dolaze blokade i barikade i nema nikom nigdje. ako se boje pucanja, vrijeme za pobjeći je daleko prije prvog metka. vrijeme ja za pobjeći sad ako misliš da će bit belaja.
čudilo bi me ako ovo MZ dozvoli, jer kontra mjera će biti i nisi dobio ništa osim dobre reklame za stranku.