DonieBrasco wrote:I opet im nije jasno sto su ih bombardovali.
Gledao sam neke snimke iz tog vremena i kad covjek vidi djecu, bude ti zao i iskreno jeste mi zao neduznih civila ali se opet sjetim sta su oni radili po Bosni, koliko je Sarajevo granatirano gdje je stradalo mnogo vise djece i neduznih civiila pa onda budem bjesan. Jebo nas rat da nas jebo sve redom.
to malo civilnih nesretnika sto je poginulo je pickin dim u poredjenju sa tim kakvo je zlo zaustavljeno, tacnije cije je djelovanje ograniceno, sada samo, na srbiju. ne sjecam se vise precizno tih podataka, ali okvirno je bilo rijeci, a radi se o broju poginulih po ispaljenom metku ili kolicini ekspoloziva, da je na tzv. cpj ispaljeno toliko i toliko tona bombi da je trebalo biti 300.000 poginulih, a poginulo je, isto se ne sjecam tacno, valjda 1500 ljudi. mislim, slava i mir nevinim, ali ne moze se zbog toga ignorisati cinjenica da je milosrdni andjeo bio milosrdan. nato ih je rokao precizno, direktno rezimu u vugla. sa minimalnom kolateralnom stetom.
sada, poslije svega, njima je najteze, jer njima kapu kroji seselj i seseljev politicki sin. prica im svaki dan o boljem sutra i jos boljem prekosutra, a danas im jebe maminu mamu kroz mamu u tri primjerka. mozda su oni to i zasluzili. jbg, glasali su za njih, za milosevica i miru cmarkovic, ali opet, sta su oni znali. mozak im je sistematski ispran ptc-om, pinkom, rezimskim novinama, tako da su i oni na neki nacin zrtve.
sad kad ih pogledam, vidim da kad god zapjevaju boze pravde, obicno im ta pravda i bude izrucena. otmu im kosovo, padne natalitet, propadne fabrika, dobiju vulina, rusi otmu naftnu industriju ili ih snadje neka druga nesreca. iz toga opet zakljucujem: krivi su. nabijem ih na kurac.