Presuda Karadzicu je?

Post Reply

Presuda Karadzicu:

a) je presuda srpskom narodu
39
45%
b) nije presuda sprskom narodu
47
55%

Total votes: 86

spreca

#226 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by spreca »

Maraschino wrote:
arzuhal wrote:"I u Njemačkoj je poslije Drugog svjetskog rata postojala slična situacija sa gonjenjem zločina Holokausta pred sudom za ratne zločine u Nirnbergu: počinioci su doduše osuđeni na smrt ili na veoma duge zatvorske kazne. Ali uprkos tome, bilo je građana i političara koji su naprosto negirali ubijanje u koncentracionim logorima poput Auschwitza. Na to je njemački Bundestag, najviši parlament Savezne Republike, donio zakon koji negiranje Holokausta čini kažnjivim. Zašto se to isto ne desi u BiH? Ako ima političara koji svojim glasovima u parlamentu sprečavaju takav zakon, onda je zadatak Visokog predstavnika koji motri nad mirovnim procesom u BiH da sam donese takav zakon kako bi zaštitio pravnu državu", komentariše bivši visoki predstavnik.

Evo ja ću Vam, dobronamjerni čika Kristijane, dati odgovor za kojeg mnim da će biti sasma dostatan: zato što se međunarodna zajednica već ranije složila da postoji slobina, radovanova i mladićeva Republika Srpska. Ako bi se nametnuo zakon, cijela RS bi digla ruke i rekla: "Nema problema, uhapsite ili kaznite nas sve!". Svi bi se srpski političari povukli iz institucija BiH i ništa ne bi funkcionisalo. Jel sad malo jasnije? Nemoj se ti više trgat, Allaha ti, i svoje umirovljeničke dane bihuzuriti s četnitetom i svim time, ti nisi bio dio te priče na taj način, pomagao si koliko s mogao, hvala ti na tome... Ovo sad šta će biti, kada i kako, pred nama je, na hajr ako Bog da...
Zamisli ''njemacki parlament'' donio zakon, to kao da to uradi NSRS, znaci nikada.

Svi znamo da djikani to ne zele na drzavnom nivou, HDZ bi blokirao na entitetskom ali zasto se takav zakon ne donese na kantonalnom nivou tamo gdje se moze progurati.
Neko negira genocid, kantonalno tuzilastvo podize optuznicu protiv doticne osobe i sve granicne sluzbe su duzne privesti osobu jer je potrazuje kantonalno tuzilastvo Tuzle, Bihaca, Zenice, Sarajeva.
Mislim da su ratni zlocini samo na nivou BiH i mislim da antiteti nemogu suditi za ratne zlocine
hAZNADAR

#227 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by hAZNADAR »

Maraschino wrote:
arzuhal wrote:"I u Njemačkoj je poslije Drugog svjetskog rata postojala slična situacija sa gonjenjem zločina Holokausta pred sudom za ratne zločine u Nirnbergu: počinioci su doduše osuđeni na smrt ili na veoma duge zatvorske kazne. Ali uprkos tome, bilo je građana i političara koji su naprosto negirali ubijanje u koncentracionim logorima poput Auschwitza. Na to je njemački Bundestag, najviši parlament Savezne Republike, donio zakon koji negiranje Holokausta čini kažnjivim. Zašto se to isto ne desi u BiH? Ako ima političara koji svojim glasovima u parlamentu sprečavaju takav zakon, onda je zadatak Visokog predstavnika koji motri nad mirovnim procesom u BiH da sam donese takav zakon kako bi zaštitio pravnu državu", komentariše bivši visoki predstavnik.

Evo ja ću Vam, dobronamjerni čika Kristijane, dati odgovor za kojeg mnim da će biti sasma dostatan: zato što se međunarodna zajednica već ranije složila da postoji slobina, radovanova i mladićeva Republika Srpska. Ako bi se nametnuo zakon, cijela RS bi digla ruke i rekla: "Nema problema, uhapsite ili kaznite nas sve!". Svi bi se srpski političari povukli iz institucija BiH i ništa ne bi funkcionisalo. Jel sad malo jasnije? Nemoj se ti više trgat, Allaha ti, i svoje umirovljeničke dane bihuzuriti s četnitetom i svim time, ti nisi bio dio te priče na taj način, pomagao si koliko s mogao, hvala ti na tome... Ovo sad šta će biti, kada i kako, pred nama je, na hajr ako Bog da...
Zamisli ''njemacki parlament'' donio zakon, to kao da to uradi NSRS, znaci nikada.

Svi znamo da djikani to ne zele na drzavnom nivou, HDZ bi blokirao na entitetskom ali zasto se takav zakon ne donese na kantonalnom nivou tamo gdje se moze progurati.
Neko negira genocid, kantonalno tuzilastvo podize optuznicu protiv doticne osobe i sve granicne sluzbe su duzne privesti osobu jer je potrazuje kantonalno tuzilastvo Tuzle, Bihaca, Zenice, Sarajeva.
Naravno da ce popustiti,... ali ocekuju da to naplate. Srpska politika je uvijek bila dobra u nepotrebnom talsanju da bi se uz ustupke vratili na normalu ili neprihvatanjem zakona da bi poslije popustili "poslije dogovora iza zatvorenih vrata". MZ ne zavrce ruke vec daje sitne ustupke.
BHCluster

#228 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by BHCluster »

Skoro cetvrt stoljeca more presuda između ostalog za enocid, zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja, teške povrede Ženevskih konvencija itd... milioni stranica dokaza is spisa, svjedocenja, masovne grobnice i opet nista, zar ima prostora za dvoumljenje? Za one sa imalo mozga odgovor je veoma jasan.
Niemand

#229 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Ta nismo ni mi bolji. Osudjeni ratni zlocinac nacelnik opstine u federaciji.
hAZNADAR

#230 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by hAZNADAR »

Niemand wrote:Ta nismo ni mi bolji. Osudjeni ratni zlocinac nacelnik opstine u federaciji.
'oces da kazes da smo ili gori ili da smo isti?
Tomahawk11
Globalni moderator

#231 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

A mi, ono, veličamo tog ratnog zločinca?
Niemand

#232 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

hAZNADAR wrote:
Niemand wrote:Ta nismo ni mi bolji. Osudjeni ratni zlocinac nacelnik opstine u federaciji.
Gori. A sad razguli.
Niemand

#233 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:A mi, ono, veličamo tog ratnog zločinca?
Ne, mi zmirimo, jemda nas se ne tice. A njega velicaju njegovi, sto su za direktora firme posli u rat.
Tomahawk11
Globalni moderator

#234 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Niemand wrote:
Ne, mi zmirimo, jemda nas se ne tice. A njega velicaju njegovi, sto su za direktora firme posli u rat.
Ne bih se složio, mi smo javno osudili tog zločinca i ogradili se od njega.
Oni koji su uz njega, njima na dušu.
Ne vidim kako je to isto sa pomenutim iz naslova.
Niemand

#235 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Niemand wrote:
Ne bih se složio, mi smo javno osudili tog zločinca i ogradili se od njega.
Oni koji su uz njega, njima na dušu.
Ne vidim kako je to isto sa pomenutim iz naslova.
Ama tomahawk bolan, sama ta cinjenica da se niko ni poceso nije da to zaustavi na prvom mjestu mi je dovoljna. Sta znaci uopste ograditi se od njega i sta znaci danas i pobjeda nad tom autonomijom kad im je lider potpuno legalno vaskrso?

Meni nista. Gledas ovu zemlju i da ti pamet stane.
BHCluster

#236 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by BHCluster »

Taj ratni zlocinac zasluzuje isto kao njegova/e zrtva/e a oni koji su glasali za njega nista bolji nisu od istog.
hAZNADAR

#237 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by hAZNADAR »

Niemand wrote:
hAZNADAR wrote:
Gori. A sad razguli.
I nesto pricas o sramoti,.. :lol:

Ima li taj nacelnik odlikovanje, pjesmu, panoe podrske, i siroku podrsku intelektualne elite poput Brane Crncevica koji je predlagao Karadzica za sveca, genocid u CV-u,....?

Da nece biti mozda opet medunarodna urota protiv Srba koja ima razlicite arsine pravde a vamo neki nacelnik jos gori? :lol:
Niemand

#238 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Citam sad ovo, i da ne bude zabune jer bgm zvuci dvosmisleno, govorim u vezi ove price o zakonima za negranje zlocina. Abdic se recimo kandidovao legalno. Jer nemamo zakona ni za takve stvari kamoli negiranje zlocina.

A ti haznadar, razguli. Jesmo gori.
Tomahawk11
Globalni moderator

#239 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Niemand wrote: Ama tomahawk bolan, sama ta cinjenica da se niko ni poceso nije da to zaustavi na prvom mjestu mi je dovoljna. Sta znaci uopste ograditi se od njega i sta znaci danas i pobjeda nad tom autonomijom kad im je lider potpuno legalno vaskrso?

Kako nije? Brat brata gledao preko nišana.
Osuđen, odležao, oslobođen.
Očito ne krši nikakve zakonske odredbe.
To nema veze sa Bošnjacima nego za zakonskom regulativom BiH.

Istina je da postoje oni koji to odobravaju, u velikoj mjeri, da je to javni stav cijele jedne zajednice, da se po Karadžiću nazivaju ustanove, da se slavi kao heroj.
S druge strane, taj bošnjački ratni zločinac je označen žigom srama, ali i svi oni koji su uz njega.
Niemand

#240 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Niemand wrote: Ama tomahawk bolan, sama ta cinjenica da se niko ni poceso nije da to zaustavi na prvom mjestu mi je dovoljna. Sta znaci uopste ograditi se od njega i sta znaci danas i pobjeda nad tom autonomijom kad im je lider potpuno legalno vaskrso?

Kako nije? Brat brata gledao preko nišana.
Osuđen, odležao, oslobođen.
Očito ne krši nikakve zakonske odredbe.
To nema veze sa Bošnjacima nego za zakonskom regulativom BiH.

Istina je da postoje oni koji to odobravaju, u velikoj mjeri, da je to javni stav cijele jedne zajednice, da se po Karadžiću nazivaju ustanove, da se slavi kao heroj.
S druge strane, taj bošnjački ratni zločinac je označen žigom srama, ali i svi oni koji su uz njega.
Umjesto sto se to toboze osudjivalo, trebalo se zaustaviti. Porazis neprijatelja, ideja prezivi dvije decenije i legalno vaskrsne lider, al e, mi osudjujemo. I to je eto to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#241 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Niemand wrote: Umjesto sto se to toboze osudjivalo, trebalo se zaustaviti. Porazis neprijatelja, ideja prezivi dvije decenije i legalno vaskrsne lider, al e, mi osudjujemo. I to je eto to.
Bio je rat, prvo se tuklo sa Srbima, pa poslije i sa Hrvatima, a ovi skontali nekakvu svoju državu, pa udarili sa vođom. Nije im se dozvolilo, odnosno zaustavilo se. Imaju li danas tu paradržavu? Nemaju. Poraženi.
Lider nije vaskrsnuo, lider je odležao kaznu za koju je osuđen i nema zakonske niti neke druge prepreke da bude politički aktivan.
Niemand

#242 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Niemand wrote: Umjesto sto se to toboze osudjivalo, trebalo se zaustaviti. Porazis neprijatelja, ideja prezivi dvije decenije i legalno vaskrsne lider, al e, mi osudjujemo. I to je eto to.
Bio je rat, prvo se tuklo sa Srbima, pa poslije i sa Hrvatima, a ovi skontali nekakvu svoju državu, pa udarili sa vođom. Nije im se dozvolilo, odnosno zaustavilo se. Imaju li danas tu paradržavu? Nemaju. Poraženi.
Lider nije vaskrsnuo, lider je odležao kaznu za koju je osuđen i nema zakonske niti neke druge prepreke da bude politički aktivan.
Aha, pa dobro do mene je, nek se covjek kandidovo, sta fali.

To je bolan samar u lice, a niko ni mukajet. Nije to samo srbima treba kakve zakone metnuti za negiranje zlocina, pa ni ovo nismo mogli zakonom zaustaviti. Za kakve budalastine sve traze one potvrde o nekaznjavanju a vamo osudjeni ratni zlocinac moze biti nacelnik.

Jesmo bolan gori. Zrna pameti nemamo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#243 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Niemand wrote: Aha, pa dobro do mene je, nek se covjek kandidovo, sta fali.

To je bolan samar u lice, a niko ni mukajet. Nije to samo srbima treba kakve zakone metnuti za negiranje zlocina, pa ni ovo nismo mogli zakonom zaustaviti. Za kakve budalastine sve traze one potvrde o nekaznjavanju a vamo osudjeni ratni zlocinac moze biti nacelnik.

Ja to nisam rekao. Zakonska sa moralnom regulativom ne mora imati nikakve veze. Mi može prezirati FA, ali mu ne možemo uskratiti pravo da bude politički aktivan, nažalost.
Šta bi, po tebi, trebalo uraditi?
Mada, ode priča lijevo.

Eto sad smo i gori. Možda u nekim drugim stvarima, to što kažeš, nemamo pameti, u pravu si.
No, ovdje pričamo o nečemu drugom i tu se nikako ne mogu složiti da smo isti ili gori.
Maraschino

#244 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Maraschino »

Mi nismo babo, babo je isti kao i dabic i general pampers...ratni zlocinac.
Sta mislis ko koci zabranu kandidovanja takvih?
Maraschino

#245 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Maraschino »

spreca wrote:
Maraschino wrote:

Mislim da su ratni zlocini samo na nivou BiH i mislim da entiteti ne mogu suditi za ratne zlocine
Nije poenta suditi nego zabrana negiranja zlocina.
Niemand

#246 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Niemand wrote: Aha, pa dobro do mene je, nek se covjek kandidovo, sta fali.

Ja to nisam rekao. Zakonska sa moralnom regulativom ne mora imati nikakve veze. Mi može prezirati FA, ali mu ne možemo uskratiti pravo da bude politički aktivan, nažalost.
Šta bi, po tebi, trebalo uraditi?
Mada, ode priča lijevo.

Eto sad smo i gori. Možda u nekim drugim stvarima, to što kažeš, nemamo pameti, u pravu si.
No, ovdje pričamo o nečemu drugom i tu se nikako ne mogu složiti da smo isti ili gori.
Nismo mi bolan gori jer velicamo ratne zlocince, to nije nas ratni zlocinac, vec neprijatelj. To prvo. A drugo, sto se mene tice jesmo gori kad smo to presutno dozvolili. Il je neko zapravo i saslusao sta imaju za reci ostali nacelnici iz usk?

Dosli ljudi, ispricali svoje, aha, mi osudjujemo, i eto, sretan put i bavite se sami svojim mukama. Al mi osudjujemo svakako.

Meni nije normalno i nece nikad ni biti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#247 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Niemand wrote:
Nismo mi bolan gori jer velicamo ratne zlocince, to nije nas ratni zlocinac, vec neprijatelj. To prvo. A drugo, sto se mene tice jesmo gori kad smo to presutno dozvolili. Il je neko zapravo i saslusao sta imaju za reci ostali nacelnici iz usk?

Dosli ljudi, ispricali svoje, aha, mi osudjujemo, i eto, sretan put i bavite se sami svojim mukama. Al mi osudjujemo svakako.

To je neki drugi momentum.

Boljka zvana minderluk.
Niemand

#248 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Niemand »

Tomahawk11 wrote:
Niemand wrote:

To je neki drugi momentum.

Boljka zvana minderluk.
Upravo to. Mozda ne mozemo nista u rs, al u federaciji smo mogli bar pokusati.

Helem nejse, nemoj ti sta zamjeriti, nije to do tebe, meni je samo ovo sve sizofrenija teska. Rijeci osude znace nesto iz rs, stas, i to je postalo puno, al u federaciji mi ih je na vrh glave.
Tomahawk11
Globalni moderator

#249 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Tomahawk11 »

Sve ok, samo diskutujemo :thumbup:
Maraschino

#250 Re: Presuda Karadzicu je?

Post by Maraschino »

Niemand wrote:

Vidim da ti se gadi quotati me ali si ipak odgovorila.
Zar je tebi tesko shvatiti kakav je taj ratni zlocinac kada smo morali protiv takvog da ratujemo i ti sada kazes kako ga neko podrzava. Podrzavaju ga isti kao on, neprijatelji ove zemlje kojih je vise vani nego u zemlji. Takve MI ne podrzavamo, protiv takvih ako treba i ratujemo isto kao i protiv svih drugih zlocinaca.
Post Reply