tetejac wrote:pemanapemani wrote:tetejac wrote:Pema... nije nikakav problem ali glupo je. Bili ste po strani i mislili ste lišo proći bez rata. Jako naivno. Ja sam u Posavini ratovao i borio se protiv četnika a Alija je još govorio da rata biti neće. Žalosna istina. Ali ću se zajvaliti svim hrvatskim braniteljima Muslimanima i Bošnjacima koji se tako osjećaju koji su stali na crtu četnicima skupa sa Hrvatima.
Zašto je glupo?
Da je BiH htjela biti po strani ne bi išli na nezavisnost, nego bi ostali u krnjoj Jugoslaviji, pa bi vojnici iz BiH "oslobađali" Šibenik i Vinkovce.
Glupo je što ti koji si se borio u bosanskoj Posavini protiv četnika, 25 godina poslije podržavaš HDZ politiku, koja ide na proslave 9.januara i svečano obilježava etničko čišćenje Hrvata sa područja genocidne zločinačke tvorevine.
Isto tako je glupo što generaliziraš i stavove tri forumaša predstavljaš kao neki pakleni plan Bošnjaka da zajebu Hrvate. Ti ovdje "nabijanje Krstičevića na kurac" predstavljaš kao bošnjački mainstream, a ne spominješ, recimo, da je odmah poslije presude zločinačkoj šestorci čitav bošnjački vrh izašao u javnost sa izjavom kako je Hrvatska prijatelj BiH, da trebamo jedni drugima oprostiti i sl.
Znači, ti i slični to nikada nećete komentarisati, ali ćete se uhvatiti za izjave anonimnih forumaša kao pijan plota. Još samo čekam da se pozoveš na komentare ispod članaka na klix portalu.
Naravno, nećeš komentarisati kako je jučer bruku ljudi iz javnog života izjavilo kako je nepravedno da je Hrvatska osuđena za agresiju, a Srbija nije i sl.
Navedene stvari jednostavno ne dopiru do tvog mozga, jer već imaš izgrađeno mišljenje i nikakvi argumenti i dokazi ga ne mogu promijeniti.
Jebiga sad, hoćeš da ti zahvaljujem što me nisi napadao. Jebo to. De pomozi brate pa ću ti se i zahvaliti nije problem.
Ne, ja ne podržavam ovo lizanje sa srbima u BiH samo donekle razumijem. Valjda ti ne moram crtiti zašto. Zgurali ste Hrvate da moraju protiv vas sa srbima. Žalosno. Jebo ‘bruku ljudi’ ti se ništa ne pitaju isto k’o ovih par mazluma na forumu. A evo vidi kakvu politiku vodite da je Hrvatska agresor na BiH. Dotle je došlo. Znači evo ja prvi koji sam krvario za BiH i dosta mojih prijatelja, ispadošmo agresori. Jel’ tebi u redu ovo i ‘ko je po tvom kriv za to?
Prvo da razjasnimo, nisam Bošnjak. Bosanac sam iz obitelji koja ima katoličko i hrvatsko porijeklo. 90% moje rodbine su Hrvati. Živim čitav život među Bošnjacima i dobro znam koliko su me "zgurali", kao što znam kako su dio moje rodbine izgurali iz genocidnog brloga.
70% rodbine koja je živjela na područjima u kojima su većina Bošnjaci je ostala ili se vratila u svoje domove. U genocidni brlog se niko nije vratio. Bilo je pokušaja, ali im je odmah stavljeno do znanja da su nepoželjni, da ne širim priču.
Onda ti meni govoriš kako razumiješ lizanje sa Srbima. Ti i slični mi govorite da sam ugrožen i majoriziran, samo što ja to ne razumijem jer sam zaglupio uz Bošnjake ili su me uzeli pod svoje.
Ne vodi BiH politiku da je Hrvatska agresor, nego je to dokazao Hag na osnovu stenograma iz Tuđmanovog ureda.
Moje je mišljenje da je apsolutno najveći krivac za agresiju na RBiH Srbija i velikosrpska politika.
Isto tako, moje mišljenje je da je Hrvatska u periodu 1993. - 1994., izvršila agresiju na RBiH. U ostalom vremenu agresije Hrvatska je bila saveznik.
Uloga Srbije i Hrvatske se ne može porediti, ali to opet ne mijenja činjenicu da je u navedenom periodu i Hrvatska bila agresor na BiH, kao što je i nepobitna činjenica da je Hrvatska pomogla hiljadama prognanika iz BiH. (mada su oni prognanike iz okupiranih dijelova RH zvali prognanici, a ljudi iz BiH su bili izbjeglice. Malo čudno da je čovjek iz Slavonskog Broda bio prognanik, a čovjek iz Prijedora izbjeglica. Kao prvi prognan, a drugi sam zbrisao/izbjegao - čisto mala digresija koja nema veze sa temom.

)