Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
meme_machine

#226 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by meme_machine »

Kao sto drugi napisase, minimiziraj pracenje politickih tema ako vec nisi politicki aktivan. Drugi neki dobri fazoni su u videu.

Sto se tice tvoje konkretne situacije, ako ne mozes ici vani a trazis posao, mozda IT? Dosta dostupnog materijala online, moze se remote raditi, dakle ne mora se Bosna napustati zbog posla :lol:

Ako se vec treba nesto strukturalno u sistemu mijenjati, onda se treba politicki angazovati :D
Sanjarko

#227 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:Al trolas alal ti vjera :lol: :thumbup:
Ne trolam, istinu govorim. Ne volim lagat, varat itd. Ukrao jednom kao tinejdzer sa drugom nesto da sebi pice kupimo. Sa kasarne sa koje su svi krali, mislim da su nakraju i kasarnu poklopili.

Imam ideja bruku, nisam ih dao iz razlicitih razloga. Jedan od tih je ismijavanje itd., jedan iz straha jer ima dosta tu oruzja i poboljsanja oruzja.

Nisam savrsen, trudim se da budem onako, barem ne zao, los.
triconja

#228 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

tranquil wrote:"Na brojčanoj skali od jedan do Klix foruma, opišite koliko brzo će se rasprava o problemima u društvu pretvoriti iz ozbiljne teme u zajebanciju na račun nejebice onog ko je temu započeo."
Da se more sta kvalitetno na belegiju klix forum bi kikso, ha ja :lol:
triconja

#229 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

Fudo387 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi koji su odrasli u jugoslaviji dje sve bilo "10 puta bolje, od skolstva pa do radnickih prava i zaposlenja" uspjese vako sjebat drzavu :lol: .

Il jugoslavija nije valjala ili oni previse misle o sebi il oboje, nesto je tu sumljivo bel. :lol:
Dvije i Jugoslaviju i ovu. Bejbibumeri. Ona prije njih izgradila Jugoslaviju, ona ratna, iz II svjetskog rata i prije njega. Potomci, Bejbibumeri skrsise i Jugoslaviju i Bosnu. Cak po meni upropastise i Milenijumse mozda. Ostaje Generacija Z kao slamka spasa koja je pod upitnikom.
Nista ja nikom nisam sjebo, i nisam nikakav bejbibumer.
Mozda sam donekle u ovoj prici samo bejbi qrac od ovce.
Imate bolju sansu od tih bejbibumera, ako nista ne morate eskivirati tromblone okolo.
U skolu, pljuni i sake, i bices ok.
Sve drugo je trazenje izgovora.
Vazda dofu moi mora bit kakav neprijatelj i krivac sto je stanje kako jeste, u vas su bili fasisti i domaci izdajnici a nama ste vi, ha ja :mrgreen:
sumirprimus

#230 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Vi ste sami sebi momci najveci neprijatelji.
triconja

#231 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

sumirprimus wrote:Vi ste sami sebi momci najveci neprijatelji.
Eto bas :lol:

Zar nije lakse vas okrivit? :mrgreen:
sumirprimus

#232 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

triconja wrote:

Najlakse druge krivit za vlastiti neuspjeh. No to vec nije smijesno :mrgreen:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#233 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by lmo »

meni je vala jedino i isključivo država kriva za nezadovoljstvo. :oops:
sve što je bilo do mene ja ispunila.
Fudo387

#234 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

lmo wrote:meni je vala jedino i isključivo država kriva za nezadovoljstvo. :oops:
sve što je bilo do mene ja ispunila.
Weeeellll, hm,
Nisi se udala. :oops:
medvjed23

#235 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by medvjed23 »

JThomas wrote:ja volim dio ljudi i dio mentaliteta kakav je da je. volim prirodu, volim kuhinju, volim i dio običaja...ali nije to država. država je organizacija prinude.

u pravnoj teoriji, jeste, al u vanpravnom, laičkom smislu - koji je većini forumaša bliži, jer ovo nije stručni, pravni forum - država je nešto širi pojam.. ukucaj u gugl "najljepše države" i nećeš dobiti mnogo rezultata koji se odnose na ljepotu kancelarija državne uprave :D

džimi je u godinama kad je bijes protiv nepravde stalno prisutan i rasplamsan.. nekad poslije tridesete će primiriti i reći: jest, svijet je nepravedan, život je daleko od idealnog, al jebaji ga, tako je kako je..
Otto24

#236 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Otto24 »

Jimmy McNulty wrote:Makar sam svjestan svih njenih problema i manjkavosti za razliku od vas kojima je sve uredu i koje nista ne tangira a ja sam budala koja ima vremena na pretek i koja nije dobra.
Tvrdoglavost je ubila mnogo magaraca.
Seyfo

#237 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Seyfo »

Sve je tacno sta Djimi prica ali je isto tacno da kad bi mu neko reko: "pokupi stvari,sutra te vozim za Njemacku, imas posao i papire, praces prozore dok ne naucis jezik a poslije je samo nebo granica",on bi rekao :"ne mogu, do sutra ti javim zasto,dok smislim". U medjuvremenu paljba po drzavi,Bakiru,..
Sanjarko

#238 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:
triconja wrote:

Ne krivim ja vas. Nisam ja to rekao nego drugi. Ja sam prenio samo sta su drugi pisali o tome. Gerijatrija da vlada i da se ne misli skidati sa pozicija itd., i da je ta generacija skrsila dvije drzave. Mozda i jest to tacno a mozda i nije. Meni se cini da jest. Jer su sve strare prd*nje na pozicijama i ne skidaju se.

Ovo ne vazi samo za Bosnu nego i sire. Mozda vi niste bejbibumerska generacija nego ona izmedzu milenijumsa i bejbibumera. Samo ne znam kako se zove ta generacija.
triconja

#239 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

sumirprimus wrote:
triconja wrote:

Pazi jaro to nije smijesno vego zalosno, u tako kratkom vremenu unistit drzavu, pa tri bakira to ne bi mogla :lol:

Edit: da se ne lazemo isto bih uradio i ja da sam bio na mjestu onih koji su u to doba bili ali eto volim ovako da mislim, kao sto rekoh vazda mora neko bit kriv za trenutno stanje.
Seyfo

#240 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Seyfo »

Snazan uticaj na Djimijeve stavove i opcenito los mainstream u BiH ima i opce misljenje da sve u Bosni ne valja a drugdje sve valja. Evo primjer: Saban poginu na pravdi Boga,ubio ga pijani debil na autoputu. U sred Njemacke! Niko ne krivi (s pravom)Njemacku nego debila,koji ce valjda biti adekvatno kaznjen. Da se to desilo u Bosni,bilo bi "pa naravno,to moze samo u Bosni",uz pretpostavku da se to desilo zbog propusta u sistemu i da krivac nece biti kaznjen. Medjutim,krivac bi bio kaznjen i u Bosni,naravno a vjerovatnoca da se ista nesreca desi u Bosni je maltene ista ili cak manja jer je na autoputu promet znacajno manji. Pa i Sefic je uhvacen i kaznjen,s razlikom da bi mozda u Njemackoj dobio vise godina,ali to ne znamo. Juce citam npr,za vikend cetiri covjeka izbodena nozem u Njem. U svakom slucaju,naglasavam uticaj percepcije. Drugi primjer,u USA imas milione beskucnika,njihovo postojanje je maltene obiljezje Amerike oduvijek. Medjutim,vecina njih,kao i vecina Amerikanaca,nece smatrati drzavu krivom,nego ce stavise smatrati da je USA ipak najbolja zemlja na svijetu i da je nikad ne bi napustili. A beskucnici! Nece,znaci, u vecini slucajeva smatrati drzavu krivom za svoju situaciju niti za vecinu svojih problema,nego ce kriviti licno njihov peh zbog gubitka posla,zdravlja, isl. Buduci da kod nas ima zanemariv broj beskucnika, za pretpostaviti je da mnogi ljudi koji su u drugdje beskucnici mozda to ovdje ne bi bili. Ali i pored toga,USA ostaje svima najbolja zemlja na svijetu,Njemacka i z.Evropa pojam uredjenosti i dobrog zivota a Bosna supak svijeta. Ono sto mene licno cudi jeste da mnogi percipiraju Hrvatsku kao uredjenu zapadnu zemlju. Jbt kod njih,iako u EU,oslobadjaju ubice i zlocince koje bi mi osudili, nacionalizam i fasizam buja i raste iako imaju homogenu jednonacionalnu drzavu, cijene i javna zaduzenost sto puta gori nego u BiH, iseljavanje intenzivnije. Percepcija i mainstream su cudo.
kamberovica polje

#241 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by kamberovica polje »

Jimmy, možeš se živcirat i sekirat do kraja vremena, ali mišljenja ljudi koji ovdje žive nikad nećeš promijeniti niti ćeš promijeniti nakaradnu realnost. Imaš one kojima ovakvo stanje odgovara i one koji zabijaju glavu u pijesak da bi sačuvali svoje mentalno zdravlje, što je isto dijagnoza. S obzirom da ne spadaš ni u jednu od ove dvije kategorije, ako želiš sačuvat zdrav razum odlazak ti je jedini izbor. Ukoliko ne možeš sad, onda za 10 godina jer ovdje NIKAD nće biti bolje.
mO k3

#242 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by mO k3 »

Da bi je zavolio BiH prvo moras otici iz nje...
duminjo

#243 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by duminjo »

Ovaj primjer oko saobracajki ti je bezveze i ne moze Se nikako porediti kaznjavanje budala/ubica u bosni i u njemackoj.

Što Se tice teme, volim domovinu i svaki njen kamen al od ljubavi se ne Zivi.
Što Se tice pokretaca teme, digni dupe.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#244 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by mk ultra »

kamberovica polje wrote:Jimmy, možeš se živcirat i sekirat do kraja vremena, ali mišljenja ljudi koji ovdje žive nikad nećeš promijeniti niti ćeš promijeniti nakaradnu realnost. Imaš one kojima ovakvo stanje odgovara i one koji zabijaju glavu u pijesak da bi sačuvali svoje mentalno zdravlje, što je isto dijagnoza. S obzirom da ne spadaš ni u jednu od ove dvije kategorije, ako želiš sačuvat zdrav razum odlazak ti je jedini izbor. Ukoliko ne možeš sad, onda za 10 godina jer ovdje NIKAD nće biti bolje.
Tacno tako ovdje hajra nema ni za koga, i ko god ovdje pokusava nesto budala je velika, kolektivno samoubistvo treba :lol:
Ramzess Veliki

#245 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Ramzess Veliki »

spreca wrote:Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Dobro kazes. Nije problem u domovini, a nije ni u drzavi. Problem je u 50% nasih sugradjana koji ne izlaze na izbore i time daju saglasnost na ovakvu drzavu.
Ja se nadam da cu se kad se vratim, a to ce biti kad nalupam love da mogu biti sit i neovisan od politike nacionalnih stranaka, tad cu se politicki aktivirati najvise na jednoj stvari, a to je omasovljenje izlaska na glasanje.
Da od tih 50% koji ne izlaze, izadje samo pola, nacionalne stranke ce zavrsiti na dnu ljestvice. Da izadje svih 50% sa onima koji glasaju protiv nacionalnih stranaka, one bi izgubile svaku trunku vlasti.
To bi znacilo preuzimanje sudstva, policije i vojske od njihovog kadra.
To bi znacilo da sve sto trazimo moze da se desi, pocev od zatvaranja trojke i oduzimanja njihove nelegalne imovine, procesuiranje prethodnih sudija, smanjenje kamata preko drzavne agencije za bankarstvo, otvaranje novih investicija, rudnika, prerade sirovina, fabrika ... sta fali dovesti Toyotu iz Engleske?
spreca

#246 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by spreca »

Ramzess Veliki wrote:
spreca wrote:Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Dobro kazes. Nije problem u domovini, a nije ni u drzavi. Problem je u 50% nasih sugradjana koji ne izlaze na izbore i time daju saglasnost na ovakvu drzavu.
Ja se nadam da cu se kad se vratim, a to ce biti kad nalupam love da mogu biti sit i neovisan od politike nacionalnih stranaka, tad cu se politicki aktivirati najvise na jednoj stvari, a to je omasovljenje izlaska na glasanje.
Da od tih 50% koji ne izlaze, izadje samo pola, nacionalne stranke ce zavrsiti na dnu ljestvice. Da izadje svih 50% sa onima koji glasaju protiv nacionalnih stranaka, one bi izgubile svaku trunku vlasti.
To bi znacilo preuzimanje sudstva, policije i vojske od njihovog kadra.
To bi znacilo da sve sto trazimo moze da se desi, pocev od zatvaranja trojke i oduzimanja njihove nelegalne imovine, procesuiranje prethodnih sudija, smanjenje kamata preko drzavne agencije za bankarstvo, otvaranje novih investicija, rudnika, prerade sirovina, fabrika ... sta fali dovesti Toyotu iz Engleske?
:thumbup:
intersantno da niko ni opozicija koja bi na vlast bez nacionalista, pa ni stranci koji otresaju muda nad nama ne proba da pokrene tu uspavanu masu koja je jedina nasa prekretnica bez koje ce se tesko sta moci na legalan nacin napraviti
MarlboroGold

#247 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Izgleda treba početi praviti incidente i kontroverze ne bi li se malo aktivirali...
spreca

#248 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by spreca »

MarlboroGold wrote:Izgleda treba početi praviti incidente i kontroverze ne bi li se malo aktivirali...
Za takve stvari nikad nije kasno........ali da bi kakve srece bez toga
baglama

#249 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by baglama »

Jimmy McNulty wrote:Da zivimo u nefunkcionalnoj drzavi, to i nije neka novost. Ali ne mogu se oteti utisku kako pojedinci pokusavaju predstaviti sve ovo kao nesto normalno i reci da ovdje zivot i nije zapravo los. Krenuo sam pisati 100 razloga zasto ja kao neko ko je Bosnjak i ko je rodjen pred sami rat ne podnosim ovu drzavu, stavise mrzim je. Poceo sam redom pisati, sto god mi padne na pamet, a nije mi uredu. Najzalosnija cinjenica je da sam stao na stotom razlogu, a imao sam jos stosta pisati.

Nadam se da moderacija nece izbrisat temu, nisam troll i ne zelim ni vrijedjati nit ista.

Ako sam ista propustio, vi nastavite.

1. Tročlano predsjedništvo - od nečega treba početi, a ko je idealniji za početak od trojice kretena koji nas brukaju na svakom mogućem sastanku sa zvaničnicima širom Europe i svijeta.
2. SDA, HDZ i SNSD - apsolutni vladari života i smrti u ovoj državi, tri bratske kriminalne organizacije koje godinama unistavaju i nadu u obicnom bh. čovjeku, obični sijači zla i straha
3. Klan Izetbegović - mirno spavajte, rata nece biti reče jedan mudri dedo dok su četnici klali i palili po istočnoj Bosni, 100 hiljada radnih mjesta reče njegovo kopile koje je neprijateljiva ove države dalo dozvolu da je razvale ako će i on šta za sebe dobit.
4. Dodik - svako objasnjavanje bi bilo suvišno
5. Čović - pogledaj pod Dodik, rijetko ljigav insan
6. Bozo Ljubic - gospodin koji od bh prima platu, a istu onda odlazi pljuvati po Hrvatskoj gdje uzima jos jednu platu
7. Karamatic - ustasko kopile koje stalno prijeti i daje gnjusne izjave protiv BiH, a niko ga nikada nije ni pomislio sankcionisati
8. Kemal Causevic i dvije milijarde maraka koje su zauvijek pronevjerene, a od kojih se moglo izgradit deset najmodernijih bolnica pa da makar ne umiremo ko zadnji stakori u smrdljivim bolnicama
9. Amir Zukic kojem je malo kisa bozja pa malo malo na sud zbog mita i korupcije
10. Esed Radeljas - sta reci, covjek izbjegao zatvor jer je na optuznici pisalo A umjesto E :-)
11. Da ne duljim, citava plejada ovakvih likova na sve tri strane
12. Stranacko zaposljavanje - nema potrebe nista dodatno pisati
13. Familijarno zaposljavanje - eto imam ja sina, sad cu u peMziju, nek upadne mali jesto mene, nema veze sto veze sa zivotom nema
14. Kriminal - kriminala svugdje ima, ali ovaj nas je specifican, toliko ljudi da se u ovoliko maloj zemlji bavi nezakonitim radnjama, sumnjam da je igdje zabiljezeno
15. Slucaj Dzenan Memic - ubijen momak na pravdi Boga, ubica pod zastitom politike, montiranje na saobracajnu nesrecu
16. David Dragicevic - isto
17. Rastoder - ubio zenu, kazna 5.5 godina i sta se desava, lik i dalje na slobodi, i dalje upravlja motornim vozilima
18. Sefic - nagrada od 14 god zatvora za ubivstvo dvije djevojke - ne bi gad dobio ni toliko da nije bilo medijske hajke na kretena
19. Smajo Cesir - jadno dijete koje je izdala drzava na kraju je platilo svojim zivotom, ako nista ubice su ovaj put propisno kaznjene
20. Nesposobnost i apsolutna "boli me qrac samo da smjena prodje" mantra policije koju je jedan hajvan poput Gacica vukao za nos skoro 10 dana
21. Zaposljavanje u tu istu instituciju
22. Pisanje kazni penzionerima, grljenje sa ahbabima iz kriminalnog miljea
23. Nedolazak na intervencije koje oni oznace nebitnim, u krajnjem slucaju dolazak kada to vise i nema smisla
24. Korupcija - http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ti ... -korupciji
25. Zdravstvo - na nikad gorem nivou vjerovatno
26. Bahatost zdravstvenih radnika i njihovo mito - mnogo puta ispricana prica, raduje cinjenica da ima i postenih doktora koji ce te pogledati bez obzira nosis li im poklon ili kovertu
27. Nestrucnost zdravstvenog kadra - daidza mi je 3 god vucarao se po nakim operacijama dok debili nisu skontali da ima rak - kada su mu otkrili bolest sve sto je ostalo jeste da sebi zakupi grobno mjesto
28. Nedovoljno opremljene bolnice, dobro opremljen Causevic doduse
29. Porez koji placas za zdravstvo, a cim treba lijecit sta vece od gripe racunaj da si u dubokom minusu
30. Postavljanje vampirke na KCUS naustrb pravih strucnjaka i njena osveta svakome ko ne misli kao ona i ko joj ne lize guzicu
31. Ni jedan izgradjeni kilometar autoputa u posljednje 4 godine iako je samo prosle godine od akciza namaknuto 600 miliona maraka
32. Kako sam ovo zaboravio - drzava od 3 miliona stanovnika i 13 jebenih Vlada :-?
33. Losa mreza puteva - pojedine magistrale su horor i za sjest i bogu plakat
34. Divlji vozaci - nidje vecih kretena za volanom, garantujem.
35. Grozna zeljeznicka mreza
36. Namjerno urusavanje zeljeznice da bi kamionski lobi prevozio robu
37. Brankovic i pranje para na Talgo vozovima - sve po zakonu
38. Nebriga vlasti za zeljeznicama - 11 miliona maraka koje godisnje izdvoje nisu dovoljne da se renovira 10 kilometara pruge
39. Aerozagadjenje - lako rjesiv problem da ima imalo volje, ali bolje je od raka krepavati, ako ga ko bitan i dobije on moze da se lijeci vani
40. Skupljanje pomoci za lijecenje djece po ulicama, kafanama i tv emisijama
41. 16 policijskih agencija od kojih malo koja radi svoj posao
42. Oruzane snage BiH - komedija i renesansa, sta reci o ovoj vojsci, ako si Hrvat mozes bez noge, ako si Bosnjak plati stelu, ako si Srbin nemoj tamo to nisu nasi. Njih mrzim najvise jer od njih od svih ostalih imas najmanje koristi, a u slucaju rata ja bih ginuo za njih
43. Civilna zastita - povlacim rijec, ima idiota koji su uhljebljeniji i nesposobniji od vojske
44. Fahrudin Solak - ima li iste tuznije vidjet nego pola poplavljene drzave i njega kako gostuje u Dnevniku u nekoj jaknici i kuka li kuka, a njegovi idioti vec zakasnili na skoro sve sto su trebali i sprijeciti i preventirati svojim djelovanjem
45. Obrazovanje - nikad na gorim granama
46. Kupovina diploma - ovdje ne mislim na jade koji zavrse i idu u Njemacku radit nego na one debile sto imaju platu po 5 hiljada i zvanje doktora
47. Profesori poput onog sa Prava sto je imao seks sa studenticama u zamjenu za ocjenu pa otpusten, pa vracen na posao
48. Stranacki kadrovi koji djecu zaglupljuju, a ne obrazuju
49. Profesori na Fakultetu sigurnosti i kriminalistike tj dekan a koji je na crnoj listi Amerike i koji je prodavao heklere iz policije
50. Ministri obrazovanja koja na pitanje iz struke daju odgovor: Ali ja nisam samo ministar obrazovanja, nego nauke, kulture i sporta. Pa klocino ako ne mozes dat odgovor na jednostavno pitanje nemoj se prihvatat te pozicije
51. Umalo zaboravih - Jozo Leutar i njegovo nikad neistrazeno ubistvo. Pokoj ti dusi, dobri covjece.
52. Ismijavanje Srdjana Aleksica i to od strane Bosnjaka rijecima da je svercer i slicnim izmisljotinjama
53. Ismijavanje Boska i Admire i njihovo etiketiranje kao dezertera
54. Nerazjasnjeno i sumnjivo ubistvo akademika Sulejmana Redzica
55. Mekki Torabi i narod koji je pohodio Zetru kod ovog sarlatana
56. Kabadahije koji su postali pozeljni i ugledni clanovi drustva, to se dobija kada policija i pravosudje predugo zijevaju i zvrljaju umjesto da rade
57. Institucije koje grozno rade svoj posao, teze je naci pozitivan primjer nego negativan, pocevsi od vlada, ministarstava, fakulteta, skola, bolnica, domova zdravlja itd
58. Sudovi - mislim da ovdje ne treba nikakva doskocica i dodatno objasnjenje
59. Licemjerstvo - licemjernih ljudi svugdje ali nigdje kao u Bosni, svinjetina nemere, ali piva, kocka, kurvanje sve pozeljno. Selam alejk rodjak, a ovamo gleda kako spletku na poslu da ti napravi
60. Sta je on, ona? Glavno pitanje u BiH. Ako si nepripadajuce ili u tom trenutku nepovoljne vjeroispovijesti i nacionalnosti, onda te ni Bog ni Allah ne mogu spasiti.
61. Islamska zajednica - vjersko krilo SDA stranke ili je SDA stranka Islamske zajednice?
62. Hodze, popovi i svestenici koji pred izbore redovno mobilizuju narod da glasa za svoje - kaze nama hodza na dzumi ja vam necu reci za koga da glasate ali najjaci smo kad smo zajedno, u jedinstvu je snaga :oops:
63. Turbo folk kao nacin zivota i razmisljanja a ne muzicki pravac sumnjivog kvaliteta
64. TV stanice koje nam plasiraju gluposti, indoktrinaciju,a cesto su i produzene ruke i servis pojedinih stranaka
65. Mediji koji pisu za pare i ono sto odgovara, svaka stranka danas malte ne ima svoj portal, cast izuzecima poput Zurnala pa i klixa koji objavljuju sve i ne stede nikoga
66. BiH mrzim i iz razloga jer jedna Dusanka Majkic moze otici u penziju, dignut otpremninu i zatim se ponovo vratiti na posao i ubirati hiljade pritom radeci protiv drzave koja od mene uzima porez da ona moze sta? :oops:
67. Bh gazde i jihovo ako ti neces za 500 ima ko hoce. I dalje prisutno uprkos odlivu radne snage.
68. Ako si zena i radis kod privatnika i ne pomisljaj da ces u 95 posto slucajeva imai i potomstvo i posao koji ce te cekat nakon odlaska na porodiljsko
69. Djeciji doplatak od 20 maraka i pausal od 1000 maraka
70. Naumpade mi, policija koja kontrolise dilanje droge, pogledaj pod Ramo Brkic. Varate se ako mislite da je on izolovan slucaj.
71. Divlje deponije - zasto setati 100 metara do kontejnera, bolje smece bacit u zbun 20 m od kuce na nicijoj zemlji
72. Smece u rijekama - kad poplava odnese kucu onda kmecanje zasto i kako, a rijeku koristio kao kontejner.
73. Prljavi gradovi - gradska komunalna poduzeca, jos jedan primjer sluzbe koja se natjece kako da ne radi svoj posao
74. Nebriga za kulturom - zatvaramo muzeje, otvaramo trzne centre
75. Totalna nebriga za sportom, manjak stipendija, katastrofalni uslovi - nije ni cudo sto na prste jedne ruke mozemo pobrojati uspjesne i svjetski dobre sportase. Dzeko, Dzumhur i Nurkic su od ove drzave dobili jako malo ili gotovo nista. Olimpijce i ostale ne bih ni pominjao, Kosovo ima medalju sa Olimpijade ali Bih jos ne.
76. Siromastvo - https://tv1.ba/jedan-je-dan/bih-na-5-mj ... iromastvu/
77. Slucaj Mahir Rakovac i nacin na koji su njegova majka i ocuh ubijeni od strane bh drustva.
78. Napustene zivotinje po ulicama i nebriga drzave o njima
79. Trosenje novca na odvojen zivot, sluzbene puteve, rad u komisijama i slicno
80. Kupovanje automobila od 200 000 maraka za visoke funkcionere u situaciji kada Vatrogasci sirom Bosne voze tradicionalna vozila i FAP 13-ke iz 1972. godine
81. Medijsku cenzura - klasican primjer je Oslobodjenje koje nije htjelo da objavi tekst Borisa Dezulovica
82. Prosjecna plata ne pokriva troskove potrosacke korpe
83. Jer smo prvi u dvijetu po nezaposlenosti mladih http://www.6yka.com/novosti/bih-prva-u- ... zistu-rada
84. Posebno mrzim danasnje samoprozvane intelektualce i eksperte koji ne vide dalje od nosa i cesto slave onog ko ih bolje plati
85. Mrzim Bih jer djeca idu u urusene skole i nemaju minimum koji bi trebali imati za odrzavanje nastave
86. Lazna ljevica - skupina uhljeba kojoj sve ovo ne smeta dok ogd i oni stignu usicarit nesto malo robnih dobara za sebe
87. Dalida Burzic - osoba koja opstruira istinu dobije mjesto sutkinje Suda BiH
88. Dzeparosi - i kad se neko zajebe i dodje posjetit ovo mi se pobrinemo da se vise nikad ne vrati. 100 ljudi maksimalno i oni ne mogu rijesit taj problem, bolje u kladionicama burek jest i krizat sesticu i sedmicu
89. Niske plate - mnogi sanjaju platu od 1000 maraka, barem 60 do 70 posto njih koji rade, a u biti sa cijenama kakve imamo to je smijesna plata
90. Raznorazne inspekcije koje apsolutno ne rade svoj posao, ali apsolutno.
91. Neprijavljivanje radnika: Ako si jak i imas veze, nemoj ni prijavit radnika, ko ha ebe, sto budala nije ucio programiranje pa sam svoj gazda bio
92. Kad smo kod programiranja, evo jos jedan razlog: retroaktivno provodjenje zakona
93. Sluzba za zaposlavanje tj Biro. Osim sto su sami sebi svrha, sta su oni jos? Zna li neko? Ko je kad preko ovih ubleha nasao posao?
94. Nebriga za turistickim potencijalom drzave - toliko planina, ljepote, jezera, brda, historije i mi na tome ne mozemo uzeti pare, ne mozemo gledati dugorocno i uloziti milijardu, a uzeti dvije...
95. Kladionice i nargila barovi
96. Monopol vjerskih zajednica i njihovo krajnje degutantno zaradjivanje novca na smrti
97. Ilegalna sjeca suma
98. Nemoc drzave da pomogne poljoprivrednicima i domacim proizvodjacima
99. Svakodnevno unistavanje nekadasnjih giganata i njhiv stecaj
100. Naelektrisana atmosfera, stalna prica o ratu, o odcjepljenju, o sacuvanju domovine - psiholosko izludivanje naroda.

Vala si natrpao svasta ali meni je nakon svega najgore ovo:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... mahmutovici stvarno me nista nije pogodilo i otvorilo oci, kako se ovo i na koji nacin sakrilo.
Ramzess Veliki

#250 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:Izgleda treba početi praviti incidente i kontroverze ne bi li se malo aktivirali...
Ma mislim da nije do toga. Problem je u strankama. U vrhu. Imamo situaciju da stranke osnivaju grupice istomisljenika koji ne bi da mijenjaju drzavu, nego bi da mijenjaju vlast, ali kako bi se oni uhvatili vlasti.
Bio sam u tri stranke, vrlo kratko, izasao iz svake radi jedne stvari, a to je registar. Nema registra, a to znaci nema banke podataka u kojoj nisi broj nego pise tvoja strucna sprema pa neko moze da procita sta si. Bez toga si broj u masi i ne znacis nista.
Stranke koje nemaju takav registar treba napustiti i traziti onu koja ga ima.
Od SDA, SDP I drugih nema haira, oni nemaju te registre. SDA je jos i njagora, tu te neko mora dovest, pokazat, moras poslije toga svakome selamat, klanjat se, ako se samo uclanis nista od te ljubavi.

Malo sirim ...
Hocu da Kazem nas jedini izlaz je uclanjivanje u, I omasovljavanje novih stranaka, a nove stranke, po mogucnosti gradjanske, moraju sortirati tijelo prema bodovnom principu i struci. Moraju zvati ljude u stranku, moraju raditi sa ljudima na terenu, moraju lokalno djelovati kako bi imali globalni uspjeh. Ali I ljudi moraju shvatiti da kandidati koje biraju odgovaraju njima, da bi imali efekat izlaska na glasanje.

Druga stvar je otvaranje privrede. Resurse imamo, za koga ih ove stranke na vlasti cuvaju ne znam, prije ce biti da nece da se aktiviraju resursi u privredi da bi imali gladnu raju koji ce dati glasove za hediju sto imamo u praksi.
Nove stranke moraju djelovati u pravcu samoodrzivih drzavnih incevesticija radi smanjenja poreza i veceg javnog prihodovanja, jaka kontrola bankarskog sektora, investiranje u kvalitetno obrazovanje ...

Sad smo u situaciji da nove stranke moraju napraviti plan vracanja strucnjaka iz inostranstva, sto je vrlo bitno jer smo u drzavi zaostali sa znanjem, a oni koji su otisli usvojili su nova znanja, standarde i njih treba cupati za ruku i kupiti da se vrate i pomognu u razvoju, prodaji, investicijama.
Post Reply