Onda u tom slučaju si za gluho bilo.Radio Sarajevo wrote:Kako znaš da nisam rođen na toj teritoriji? Jesam li nekad rekao gdje sam rođen?Point. wrote:Što se ti ne vratiš u Sarajevo i od tamo ne pokreneš to pitanje? Kurac bi ovo pričao da si rođen na teritoriji koja je sada rs.Radio Sarajevo wrote:
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.
Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Point.
#226 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Point.
#227 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Znači pola familije ti je izginulo zbog ničega a i to bi sad ti halalio samo neka Bosne bude od Baščaršije do Čengić Vile.Radio Sarajevo wrote:A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
Evo, sad je mir. Jedini koji govore o ratu ste upravo vi, prodavači države, jer ste za podjelu države. A podjela znači sukobi. Zašto čačkate u mečku? Zašto prizivate sukobe iz čista mira? Na sreću, postoje malo glavnije baje od vas koji ni pod razno nisu za podjelu države, tako da uzalud vam trud svirači.
- Radio Sarajevo
#228 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ti slobodno daj svoj život za teritoriju. Ja neću. I ne znači da bih im to halalio, ali bih im zagorčao život na drugi, mnogo efikasniji način.Point. wrote: Onda u tom slučaju si za gluho bilo.
Evo ukidate RS već 25 godine i dokle ste došli?
- Radio Sarajevo
#229 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Naravno da su izginuli zbog ničega, ko to ne vidi, taj je slijep.Point. wrote: Znači pola familije ti je izginulo zbog ničega a i to bi sad ti halalio samo neka Bosne bude od Baščaršije do Čengić Vile.
Evo, sad je mir. Jedini koji govore o ratu ste upravo vi, prodavači države, jer ste za podjelu države. A podjela znači sukobi. Zašto čačkate u mečku? Zašto prizivate sukobe iz čista mira? Na sreću, postoje malo glavnije baje od vas koji ni pod razno nisu za podjelu države, tako da uzalud vam trud svirači.
Kad sam rekao da sam za podjelu? Je li to sad nije podijeljena? Zašto izvlačiš riječi iz konteksta?
-
PM72
#230 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Jarane,fulio si i teren a ne loptu.Ako ćemo pričati o prodaji države,ti si svoju davno prodao,platio si taksu za odricanje BH državljanstva i uzeo tuđe.Point. wrote:Pričaš gluposti. Trese te neki gnjev i kivan si na sve i svašta, pogledaj to negdje kod nekog certifikovanog stručnjaka. Opet nisi odgovorio na pitanje ratniče, bi li prodao pola države?PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
- seln
#231 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Jesi li bas ono isao od kuce do kuce ili si pravio reprezentativnu anketu sa 1500 telefonskih intervjua?Radio Sarajevo wrote:Za njih znam da bi. Ali da li bi ti?seln wrote:Upitaj one s druge strane da li bi oni ginuli za tih 49%.Radio Sarajevo wrote:
A da li bi ginuo za tih 49%?
- seln
#232 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Odlican recept. Hajmo uzeti jadransku obalu od Dubrovnika do Sibenika, a Hrvati ce klapiti usima.Radio Sarajevo wrote:A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
I najgori mir je bolji od najboljeg rata.
- seln
#233 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Uveo bi im sankcije... pa nek vide sta bi bez visockog sudzuka.Radio Sarajevo wrote:I ne znači da bih im to halalio, ali bih im zagorčao život na drugi, mnogo efikasniji način.
- seln
#234 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
I kako se lijepo odamo...Radio Sarajevo wrote:
-
Nivelacija
#235 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Moze li se kako razmjeniti teritorija?
Sandzak za RS?
Sandzak za RS?
- славянин
#236 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Moze ti idi u sandzak i tamo razmijeni za jednu parcelu svoju njivu sa koje si dosao.Nivelacija wrote:Moze li se kako razmjeniti teritorija?
Sandzak za RS?
- славянин
#237 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Odao se da kaze trenutno situaciju a ne da ponavlja nesto nestvarno i skoro nemoguce... ono lazimo sami sebe pa onda druge.seln wrote:I kako se lijepo odamo...Radio Sarajevo wrote:
- seln
#238 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pa to vam je specijalnost, kako rece Benito Cosicci.славянин wrote:ono lazimo sami sebe pa onda druge.
- славянин
#239 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ej cetnici i ustase vrebaju iza svakog coskaseln wrote:Pa to vam je specijalnost, kako rece Benito Cosicci.славянин wrote:ono lazimo sami sebe pa onda druge.
- seln
#240 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Neee, boze sacuvaj... ne vjerujem da ti imas mooda za borbu i klanje.славянин wrote:Ej cetnici i ustase vrebaju iza svakog coskaseln wrote:Pa to vam je specijalnost, kako rece Benito Cosicci.славянин wrote:ono lazimo sami sebe pa onda druge.
- Point.
#241 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ko je ukida? I zašto bi iko dao život za bilo šta? Bez djeljenja države bit će mir. Samo cijepanjem države će doći do belaja a ja to ne želimRadio Sarajevo wrote:Ti slobodno daj svoj život za teritoriju. Ja neću. I ne znači da bih im to halalio, ali bih im zagorčao život na drugi, mnogo efikasniji način.Point. wrote: Onda u tom slučaju si za gluho bilo.
- Point.
#242 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kako bolan nisi za podjelu a kažeš pusti ih da se otcjepe.Radio Sarajevo wrote:Naravno da su izginuli zbog ničega, ko to ne vidi, taj je slijep.Point. wrote: Znači pola familije ti je izginulo zbog ničega a i to bi sad ti halalio samo neka Bosne bude od Baščaršije do Čengić Vile.
Kad sam rekao da sam za podjelu? Je li to sad nije podijeljena? Zašto izvlačiš riječi iz konteksta?
- Point.
#243 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Odgovori na pitanje.PM72 wrote:Jarane,fulio si i teren a ne loptu.Ako ćemo pričati o prodaji države,ti si svoju davno prodao,platio si taksu za odricanje BH državljanstva i uzeo tuđe.Point. wrote:Pričaš gluposti. Trese te neki gnjev i kivan si na sve i svašta, pogledaj to negdje kod nekog certifikovanog stručnjaka. Opet nisi odgovorio na pitanje ratniče, bi li prodao pola države?PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
- Radio Sarajevo
#244 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kad ne odgovoriš na pitanje, znači da nemaš argumenta, tako da si odsad na ignore listi.seln wrote: Jesi li bas ono isao od kuce do kuce ili si pravio reprezentativnu anketu sa 1500 telefonskih intervjua?
- Radio Sarajevo
#245 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Evo još ovo da ti odgovorim.seln wrote:I kako se lijepo odamo...Radio Sarajevo wrote:
Četiri noge dobre, dvije noge loše. Svi smo mi Srbi
- Radio Sarajevo
#246 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.Point. wrote:Kako bolan nisi za podjelu a kažeš pusti ih da se otcjepe.Radio Sarajevo wrote:Naravno da su izginuli zbog ničega, ko to ne vidi, taj je slijep.Point. wrote: Znači pola familije ti je izginulo zbog ničega a i to bi sad ti halalio samo neka Bosne bude od Baščaršije do Čengić Vile.
- seln
#247 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Jaooo, bas si me u crno zavio.Radio Sarajevo wrote:Kad ne odgovoriš na pitanje, znači da nemaš argumenta, tako da si odsad na ignore listi.seln wrote: Jesi li bas ono isao od kuce do kuce ili si pravio reprezentativnu anketu sa 1500 telefonskih intervjua?
- seln
#248 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Oho, citalo se nesto i osim "Godine raspleta".Radio Sarajevo wrote:Evo još ovo da ti odgovorim.seln wrote:I kako se lijepo odamo...Radio Sarajevo wrote:
Četiri noge dobre, dvije noge loše. Svi smo mi Srbi![]()
![]()
Bra'o, bra'o.
-
The 51st State
#249 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kiprizacija jeste jedno od rjesenja, mozda i najbolje ali nema jake podrske od relevantnih faktora za tako nesto.
- Maraschino
#250 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Radio Sarajevo wrote: Ti očigledno ne čitaš sve što ja napišem, nego samo ono što ti odgovara. Da, pustio bih ih da se otcijepe, a onda uveo vize, sagradio zid, ne bih im dao da dođu do Banjaluke, istjerao s državnog budžeta, podijelio otkaze po privatnim firmama i oduzeo državljanstva. Tako bih postigao da nas mole da se vrate nazad, a svoje lidere bi spalili na trgovima. Mislim da je moja taktika mnogo produktivnija od taktike "ukini RS", jer evo vidimo dokle smo došli s Harisovom pričom.
bas bi ih zajeb'o...oni ratovali za ovo a ti bi im poklonio