Komšiluk glasan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
commendatore

#226 Re: Komšiluk glasan

Post by commendatore »

ne do bog guzit pored cangrizavog komsiluka
ćiribiribela

#227 Re: Komšiluk glasan

Post by ćiribiribela »

Komsinica danas 2 puta usisavala, jutros u pola 7 (izgleda da je malo prespavala) i u pola 3. Luda 100%!!!
Voltriz

#228 Re: Komšiluk glasan

Post by Voltriz »

ćiribiribela wrote:Komsinica danas 2 puta usisavala, jutros u pola 7 (izgleda da je malo prespavala) i u pola 3. Luda 100%!!!
Ista situacija. Ja ne navijam ni alarm vise. Mislim, meni je to ucestalo, svaki dan.
triconja

#229 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

ćiribiribela wrote:Komsinica danas 2 puta usisavala, jutros u pola 7 (izgleda da je malo prespavala) i u pola 3. Luda 100%!!!
Sta kae zakon? :mrgreen:
ćiribiribela

#230 Re: Komšiluk glasan

Post by ćiribiribela »

triconja wrote:

Pa kontam ako se ne zale oni sto su ispod nje, onda da ni ja ne serem. :lol: Obicno sam u 6 vec budna, ali cudno mi, sto bi neko ko zivo sam usisavao svaki fucking day, i nekad dva puta na dan. Znam 100% da nema nikakvih zivotinja u stanu.. wtf?! :mrgreen:
Hakiz

#231 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

ćiribiribela wrote:
triconja wrote:

Pa kontam ako se ne zale oni sto su ispod nje, onda da ni ja ne serem. :lol: Obicno sam u 6 vec budna, ali cudno mi, sto bi neko ko zivo sam usisavao svaki fucking day, i nekad dva puta na dan. Znam 100% da nema nikakvih zivotinja u stanu.. wtf?! :mrgreen:
Sačekaj kada usisa i sjedne da na miru popije kafu. Onda uključi glodalicu i industrijski usisivač za usisavanje piljevine. Ja sve komšijama vratim na taj način. Trpim njhovo, pa kada mi dođe da napravim neki komad namještaja, a nemam radionu nego na balkonu radim, sve im vratim :D

A onda uzmem da vježbam gitaru :evil:
insomnia78

#232 Re: Komšiluk glasan

Post by insomnia78 »

Znaci testerises na balkonu a zalis se na komsiluk :lol:
Hakiz

#233 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Sad rekoh da se ne žalim. Moje mašine i muzička oprema su glasniji od svega šta oni imaju. Pa neka izvole.

Kakvo testerisanje, to je za djecu. Glodalica je mnogo glasnija od pile. Kada je još prikopčaš na usisivač za piljevinu, onda spektakl :)
Leverage

#234 Re: Komšiluk glasan

Post by Leverage »

Možda usisava sobu po sobu.
Russki

#235 Re: Komšiluk glasan

Post by Russki »

Uzmite bazuku i krenite da pucate
VladaFBiH

#236 Re: Komšiluk glasan

Post by VladaFBiH »

stvarno su mi extra likovi koji kupe stan i žive u objektima kolektivnog stanovanja a očekuju tišinu :) i najjači su kada očekuju da djeca sjede i eventualno sviraju klavir jer bože sve ostalo njima smeta :)

u kućnom redu fino kaže: "zabranjeno narušavati mir u zgradi u periodu od 22:00 do 06:00 zimi i od 23:00 do 07:00 ljeti. Također, preko dana se ne smije narušavati dnevni odmor u periodu od 15:00 do 17:00 sati" - sve ostalo dok ne prelazi zakon definisanu buku je "ljepota" življenja u zgradi i nemaju pravo da se bune...
Hakiz

#237 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

VladaFBiH wrote:stvarno su mi extra likovi koji kupe stan i žive u objektima kolektivnog stanovanja a očekuju tišinu :) i najjači su kada očekuju da djeca sjede i eventualno sviraju klavir jer bože sve ostalo njima smeta :)

u kućnom redu fino kaže: "zabranjeno narušavati mir u zgradi u periodu od 22:00 do 06:00 zimi i od 23:00 do 07:00 ljeti. Također, preko dana se ne smije narušavati dnevni odmor u periodu od 15:00 do 17:00 sati" - sve ostalo dok ne prelazi zakon definisanu buku je "ljepota" življenja u zgradi i nemaju pravo da se bune...
Pa mi se i žalimo na one koji narušavaju kućni red. I ja pravim buku kada smijem, kada ne smijem, poštujem pravo drugih. Ali biti tolika stoka pa ne uzeti u obzir da tokom radne sedmice (a kako su moderna vremena i vikendima) mnogi moraju ustati u 4 ili 5 da stignu na posao samo govori da oni koji u 2 ujutru prave dernek u komšiluku su upravo ti koji nisu za kolektivno stanovanje. To treba otjerati na livadu pa neka tamo urlaju.

Ali, biće kao sa gradskim prevozom. Posljednjih 20-ak godina mladi su naučili da ne ustaju starijima u sredstvima prevoza. Nema veze, i oni će ostariti, pa tadašnji mladi neće ustajati njima. Sve će im se to vratiti.

Tako slično kada imaš 20 do 30 godina pa možeš izdržati da ne spavaš a opet funkcionišeš u školi ili na poslu, ne misliš na onoga od 50 ili 60 koji mora spavati da bi mogao raditi. Utjeha je u tome da su uspostavio obrazac. Pa taman kada ti napuniš 50 ili 60, dijete onoga koji je imao 50 kada si ti imao 20 je dovojno ostario da pravi derneke. A zna kako si ih ti pravio, pa će ih i on praviti iste. A onda, kada ti pukne film jer ti je 50 ili 60 i ne možeš spavati a moraš na posao, sjeti se svojih dana dernečenja.

Sve se uglavnom nekako plati.
DearJohn

#238 Re: Komšiluk glasan

Post by DearJohn »

Hakiz wrote:
VladaFBiH wrote:stvarno su mi extra likovi koji kupe stan i žive u objektima kolektivnog stanovanja a očekuju tišinu :) i najjači su kada očekuju da djeca sjede i eventualno sviraju klavir jer bože sve ostalo njima smeta :)

Pa mi se i žalimo na one koji narušavaju kućni red. I ja pravim buku kada smijem, kada ne smijem, poštujem pravo drugih. Ali biti tolika stoka pa ne uzeti u obzir da tokom radne sedmice (a kako su moderna vremena i vikendima) mnogi moraju ustati u 4 ili 5 da stignu na posao samo govori da oni koji u 2 ujutru prave dernek u komšiluku su upravo ti koji nisu za kolektivno stanovanje. To treba otjerati na livadu pa neka tamo urlaju.

Ali, biće kao sa gradskim prevozom. Posljednjih 20-ak godina mladi su naučili da ne ustaju starijima u sredstvima prevoza. Nema veze, i oni će ostariti, pa tadašnji mladi neće ustajati njima. Sve će im se to vratiti.

Tako slično kada imaš 20 do 30 godina pa možeš izdržati da ne spavaš a opet funkcionišeš u školi ili na poslu, ne misliš na onoga od 50 ili 60 koji mora spavati da bi mogao raditi. Utjeha je u tome da su uspostavio obrazac. Pa taman kada ti napuniš 50 ili 60, dijete onoga koji je imao 50 kada si ti imao 20 je dovojno ostario da pravi derneke. A zna kako si ih ti pravio, pa će ih i on praviti iste. A onda, kada ti pukne film jer ti je 50 ili 60 i ne možeš spavati a moraš na posao, sjeti se svojih dana dernečenja.

Tesko je to shvatiti onima koji nisu problema s idotima koji se nazivaju komsijama imali. Idiotski komsija moze bas s....t nekom svakodnevnicu.
Streptokok

#239 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

DearJohn wrote:[qu

Tesko je to shvatiti onima koji nisu problema s idotima koji se nazivaju komsijama imali. Idiotski komsija moze bas s....t nekom svakodnevnicu.
ja ipak mislim da su to u pitanju oni koji i prave buku po principu "u svom stanu mogu da radim šta hoću". samo se uvdje fino upakovali i uhinjili.
VladaFBiH

#240 Re: Komšiluk glasan

Post by VladaFBiH »

Hakiz wrote:

sve to stoji ali i dernek se može praviti ako obavijestiš komšije :) (čini mi se da je dovoljno pismeno na ulazu to uraditi i naravno ne prečesto :) ) - ovdje se priča o tome da nekome smeta kada čovjek hoda u stanu ili kada se nečija djeca igraju u vrijeme kada nije propisan "mir" - svi bi da žive u objektima kolektivnog stanovanja a da imaju benefite objekata individualnog stanovanja... na žalost takvo nešto ne postoji...
VladaFBiH

#241 Re: Komšiluk glasan

Post by VladaFBiH »

Streptokok wrote:

ja ipak mislim da su to u pitanju oni koji i prave buku po principu "u svom stanu mogu da radim šta hoću". samo se uvdje fino upakovali i uhinjili.
meni se čini da je više onih koji bi da se ne čuje ni bubica i da "uživaju" 24/7 u tišini :)

mada iskreno kreten od komšije te može dovesti do ludila...
Streptokok

#242 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

VladaFBiH wrote:
Streptokok wrote:

meni se čini da je više onih koji bi da se ne čuje ni bubica i da "uživaju" 24/7 u tišini :)

a gle, je li stan mjesto za igrati fudbala, bilo to poslije 22 ili prije?
VladaFBiH

#243 Re: Komšiluk glasan

Post by VladaFBiH »

Streptokok wrote:
VladaFBiH wrote:
Streptokok wrote: ja ipak mislim da su to u pitanju oni koji i prave buku po principu "u svom stanu mogu da radim šta hoću". samo se uvdje fino upakovali i uhinjili.

naravno da nije ali ne možeš spriječiti djecu da trče i igraju se u stanu (u normalno vrijeme naravno) - djeca su a ne kipovi
kakavdanakneiskustvu

#244 Re: Komšiluk glasan

Post by kakavdanakneiskustvu »

VladaFBiH wrote:
Streptokok wrote:
Streptokok wrote: ja ipak mislim da su to u pitanju oni koji i prave buku po principu "u svom stanu mogu da radim šta hoću". samo se uvdje fino upakovali i uhinjili.

naravno da nije ali ne možeš spriječiti djecu da trče i igraju se u stanu - djeca su a ne kipovi[/quote]

da,ali upozoris dijete da ne skace previse,jer ja prvi ne bih volio da iznad mene non stop cujem djecu kako trce,skacu,pustaju glasnu muziku
Streptokok

#245 Re: Komšiluk glasan

Post by Streptokok »

VladaFBiH wrote:[
naravno da nije ali ne možeš spriječiti djecu da trče i igraju se u stanu (u normalno vrijeme naravno) - djeca su a ne kipovi
igrati je širok pojam. dok se igra ne mora skakati sa kauča, može trčati po sobi ali ne mora bacati predmete i sl.
VladaFBiH

#246 Re: Komšiluk glasan

Post by VladaFBiH »

Streptokok wrote:
VladaFBiH wrote:[
igrati je širok pojam. dok se igra ne mora skakati sa kauča, može trčati po sobi ali ne mora bacati predmete i sl.
slažem se, mada ovdje na osnovu postova stičem utisak da im smeta i kada djeca dišu :-?
dulekrele

#247 Re: Komšiluk glasan

Post by dulekrele »

Ispod mene se zena i muz svadjali po cijeli dan. Po danu i nije problem jer je inace buka sa svih strana pa se ne cuje toliko ali poslije ponoci kada sve utihne e onda se cuje tako da niko od mojih nije mogao spavati.
ja komsiju zovnem u stranu i priprijetim mu policijom. prestali se svadati i uskoro i odselili. :D
pustopoljina

#248 Re: Komšiluk glasan

Post by pustopoljina »

dulekrele wrote:Ispod mene se zena i muz svadjali po cijeli dan. Po danu i nije problem jer je inace buka sa svih strana pa se ne cuje toliko ali poslije ponoci kada sve utihne e onda se cuje tako da niko od mojih nije mogao spavati.
ja komsiju zovnem u stranu i priprijetim mu policijom. prestali se svadati i uskoro i odselili. :D
e ovo je meni najgore...sad naravno i da mi dzigera iznad glave tresti dan i noc...i to bi mi smetalo...ali djeca, sjeckanje bureka, busenje zida...to mogu bez beda izdurati.
kad sam zivjela u jednom stanu na prizemlju, resetke na prozorima...i kad god su se djeca igrala i lopta udari o resetke i oni se nesto svadjaju...jest gol, nije gol...ja radim svoje najnormalnije.
parkirala dva lika, otvorili haubu, popravljaju nesto, nesto barbucu, svaka druga neka psovka...i ne mos' nista vise raditi od njih.
mirsek

#249 Re: Komšiluk glasan

Post by mirsek »

VladaFBiH wrote:
Hakiz wrote:

sve to stoji ali i dernek se može praviti ako obavijestiš komšije :) (čini mi se da je dovoljno pismeno na ulazu to uraditi i naravno ne prečesto :) ) - ovdje se priča o tome da nekome smeta kada čovjek hoda u stanu ili kada se nečija djeca igraju u vrijeme kada nije propisan "mir" - svi bi da žive u objektima kolektivnog stanovanja a da imaju benefite objekata individualnog stanovanja... na žalost takvo nešto ne postoji...
:thumbup:
Imam ja jednog takvog komsiju, sve mu smetalo. Kad je komsija preko puta mene useljavao, on koji je 2 sprata ispod zalio se sto toliko dugo renovira a ja se nisam zalio. Kad je djevojcica iznad njega pjevala u wc-u u normalno doba dana oko 18:00-19:00 njemu smetalo sto je cuje kroz ventilaciju i zvonio im na vrata da se zali na buku. Kasnije mu je smetalo i sto lupaju kad hodaju po stanu. Kasnije je radnicima koji su renovirali stan ispod njega prijetio da ce im baciti bombu sto buse.Na kraju su se on i mater posvadjali sa pola haustora i policija mu oduzela pistolj sa kojim je prijetio komsinici sa djevojcicom koja je pjevala u wc-u i koja je uzgred samohrana majka. To je tako kad si neostvareni i umisljeni iskompleksirani pizdun pa ti pare i sila udare u glavu.
moonca

#250 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Ja vise ne kupujem stanove. Samo iznajmljivanje. :-)
Post Reply