Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#226 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

irac300 wrote:Iza kojih firmi stoji SDA? Ja bih i njih bojkotov'o. Pa nije HDZ sa mojom nenom u podijeli vlasti svih ovih godina, nego sa SDA. Ako moRe popis?!

I njih svakako... Ali izbor je ionako sužen, ako bojkotujemo HR... pa se bojim da bi imali problem :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#227 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

irac300 wrote:Iza kojih firmi stoji SDA? Ja bih i njih bojkotov'o. Pa nije HDZ sa mojom nenom u podijeli vlasti svih ovih godina, nego sa SDA. Ako moRe popis?!
lijekovi farmavita :mrgreen:

ja opet pitam koji sok da kupim? :lol:

jbg, letargicnost i princip "ja da ti pravim nešto što već ima za pola marke kila" doveo nas je u situaciju da ne možemo da prehranimo domaće stanovništvo domaćim proizvodima... :bih:
irac300

#228 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by irac300 »

SaraFina wrote:

I njih svakako... Ali izbor je ionako sužen, ako bojkotujemo HR... pa se bojim da bi imali problem :D
Dok je NR Kine, ja se ne sekiram. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#229 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
Ma nemoj, nisi se prepoznao a citavo vrijeme poturas pricu " sistem je takav , ne moze se promjeniti "kada se prica o kupovini hdz proizvoda dok na drugim temama pljujes na nacionaliste :-)
Što će reći, ili sam Hafisov ili kolindin klon, nema treće :thumbup:

Ne znam što ti je trebalo toliko da upreš prstom u mene, nego nešto okolo, ko oko djevojke koja ti se sviđa :-D
Tomahawk11
Globalni moderator

#230 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
Tomahawk11 wrote:Trebaju li i Bošnjaci koji rade u hr firmama iz BiH ili nekom predstavništvu hr firme dati otkaze?
Trebaju li nam neutralni kosmopoliti trubiti kako je takav sistem i da se ne moze da mijenja kada se radi o hdz-u a na drugim temema ne mogu da prestanu da pljuju na nacionaliste?
Trebaju sigurno zadojeni nacionalisti koji bi vršili tastatura revolucije :thumbup:
decembar2017

#231 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:
Ma nemoj, nisi se prepoznao a citavo vrijeme poturas pricu " sistem je takav , ne moze se promjeniti "kada se prica o kupovini hdz proizvoda dok na drugim temama pljujes na nacionaliste :-)
Što će reći, ili sam Hafisov ili kolindin klon, nema treće :thumbup:

Ne znam što ti je trebalo toliko da upreš prstom u mene, nego nešto okolo, ko oko djevojke koja ti se sviđa :-D

Pa sam si pitao sta treba da se uradi i kada sam opisao ono sto ti radis kao super prijedlog ti se nisi prepoznao , pa mislio da ti malo pomognem.
Nivelacija

#232 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

razuman_covjek wrote:Evo plana:
  • Napravi se FB stranica
  • Napravi se lista firmi i proizvoda te se fino graficki upakuje da je ljudima lakse pamtiti
  • Uradi se kampanja prikupljanja para (ne treba puno, par desetina hiljada za pocetak)
  • Zakupi se prostor na TV-u te gostovanja i objasni se da HDZ drzi 60% stanovnistva u blokadi te da je ovo nacin da se ljudi bore protiv toga (FaceTV i ostale)
  • Zakupi se prostor na portalima (klix itd)
  • Angazovati studentariju (i platiti) da rade na terenu ispred Konzuma itd i dijele letke i slicno
Eto za pocetak :D

Predvidjam da bi uljudba za manje od hefte promijenila plocu.
Postoji stranica na fb bojkot hrvatskih proizvoda u BIH..8000 ljudi je u njoj ali amaterski je vode..l
To treba ici na 100 k pratilaca, sponzorirane objave, animacije grafikoni itd
decembar2017

#233 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:
Tomahawk11 wrote:Trebaju li i Bošnjaci koji rade u hr firmama iz BiH ili nekom predstavništvu hr firme dati otkaze?
Trebaju li nam neutralni kosmopoliti trubiti kako je takav sistem i da se ne moze da mijenja kada se radi o hdz-u a na drugim temema ne mogu da prestanu da pljuju na nacionaliste?
Trebaju sigurno zadojeni nacionalisti koji bi vršili tastatura revolucije :thumbup:

Mozda i trebaju jer i to bi bilo vise FGR koja se cereka ili od neutralnih koji ne bi dirali u sistem kada to ide hdz-u na ruku :-D
razuman_covjek

#234 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Nivelacija wrote:
  • Napravi se FB stranica
  • Napravi se lista firmi i proizvoda te se fino graficki upakuje da je ljudima lakse pamtiti
  • Uradi se kampanja prikupljanja para (ne treba puno, par desetina hiljada za pocetak)
  • Zakupi se prostor na TV-u te gostovanja i objasni se da HDZ drzi 60% stanovnistva u blokadi te da je ovo nacin da se ljudi bore protiv toga (FaceTV i ostale)
  • Angazovati studentariju (i platiti) da rade na terenu ispred Konzuma itd i dijele letke i slicno

Postoji stranica na fb bojkot hrvatskih proizvoda u BIH..8000 ljudi je u njoj ali amaterski je vode..l
To treba ici na 100 k pratilaca, sponzorirane objave, animacije grafikoni itd
Naravno, treba samo se malo ozbiljnije posvetiti i uloziti malo para. Efekat bi bio ogroman.
Bloo
Globalna šefica

#235 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Da.
Nema sisat fasisticku sisu.
Budimo principijelni.
Radimo za nase, tamo nam je.bolje a i pare ostaju u BiH? A?
Tomahawk11
Globalni moderator

#236 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote: Pa sam si pitao sta treba da se uradi i kada sam opisao ono sto ti radis kao super prijedlog ti se nisi prepoznao , pa mislio da ti malo pomognem.
Vidim da te pogodilo moje pisanje na ovoj temi, pa evo da pojasnim, da ne bude zabune.
Nacionaliste ne mirišem ni sa koje strane.
Svoje ne dam, tuđe poštujem.
Ne stidim se ničeg i nisam nikakav, kako ti ono reče, neutralni kosmopolita.
Bošnjak, osoba sa imenom i prezimenom, državljanin BiH.
Ne trpim da me se ograničava u bilo kojem smislu.
Nije dovoljno što smo siva lista svjetske ekonomije i što često nešto ne možemo platiti elektronski, jer ne podržavaju e-transakcije iz naše zemlje :roll:
Sad ja trebam gledati ko je uvezao Nutellu ili ko pravi toaletni papir?!
Da li ste vi, ljudi, normalni? Pucalo mi 4 godine, prošlo od tad 23, vi bi da mi ovdje vodimo neki hladni rat između sebe.
Neću ba, nema teorije. Hoću da živim. Kome se bojkotuje, nek bojkotuje. Kome se igra nacionalista, nek se igra. Samo nek mene zaobiđe. Ne podnosim ni četnike, ni ustaše, a bogme ni blentave Bošnje koji se busaju u prsa i koji bi ganjali fotelje preko leđa ljudi kao što je moj otac, a sve zasluge u svoj džep.
Meni je jednako neprijatelj i Čović i Dodik i Izetbegović. Svi oni rade protiv građana ove zemlje. Neki to vide, neki ne vide.
razuman_covjek

#237 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Bloo wrote:
Da.
Budimo principijelni.
Zasto biti principijelan? Poenta je ostetiti i napraviti pritisak na drugu stranu tj. HDZ a ne igrati se kojekakvih igrica. Nismo djeca.
Tomahawk11
Globalni moderator

#238 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
Mozda i trebaju jer i to bi bilo vise FGR koja se cereka ili od neutralnih koji ne bi dirali u sistem kada to ide hdz-u na ruku :-D
Neutralni su i odbranili kad je bilo stani-padni, a nacionalisti su držali trezore i podrume :thumbup:
Sad kad treba braniti sisteme, naravno da su tu prvi. Neutralni moraju nahraniti djecu. Valja se otimati u sistemu u kojem nacionalisti gledaju samo svoju guzicu, a prosipaju patriotske priče.
Tomahawk11
Globalni moderator

#239 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

razuman_covjek wrote:
Bloo wrote:
Da.
Budimo principijelni.
Zasto biti principijelan? Poenta je ostetiti i napraviti pritisak na drugu stranu tj. HDZ a ne igrati se kojekakvih igrica. Nismo djeca.
Onda da daju otkaz svi koji rade u hr firmama?
Bloo
Globalna šefica

#240 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

razuman_covjek wrote:
Bloo wrote:
Da.
Budimo principijelni.
Pa napravi pritisak. Neka svi Bosnjaci na svim radnim mjestima od cistacice do managera daju otkaz u ovakvim firmama.iz naslova i da vidimo cija majka crnu vunu uvozi iz Perua.
Kikibombona

#241 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Kikibombona »

razuman_covjek wrote:Ima li Hafisa i Kolinde da nam objasne da je ovo los potez i da nece nikada uspjeti?
To trebas sam skontati.

Ovakva vrsta bojkota nikad i nigdje nije dala nikakve rezultate. Ovdje se bojkotuje vec godinama, rijecima... a realnost je da smo preplavljeni srpskim, hrvatskim i slovenackim proizvodima. Tako ce jos dugo ostati. Nazalost.

Imalo bi smisla jedino da politika animira bojkot. Al' to bi vec bio ozbiljan incident sa teskim posljedicama za inicijatora.

---

Ja jedino pazim da uzimam proizvode zenicke mljekare. Tu sam iskljuciv i nista drugo ne dolazi u obzir. Ako nema proizvoda, idem u drugu prodavnicu. Zenicki jogurt u tetrapak pakovanju je najbolji u svemiru. Kvalitet (ili vise okus) na vrhunskom nivou, zato uzimam, inace ne bih da je 100 puta zenicki.

Jednako tako, redovno kupujem sarajevski Kiseljak ili tesanjku Oazu kao alternativu. Ako nema jednog i drugog proizvoda, sto se desilo svega par puta, uzeo bih prvu bocu koju bih ugledao.

---

Sto se tice hrvatskih proizvoda, karlovacku pivu pijem vise nego vodu (u ljetnom periodu). :D Prije Karle je bio Tuborg, ali se ogadio. I Karla ce, sigurno, pa ne znam sam na sta cu onda preci. :D

---

Sve ostalo uzimam bez razmisljanja. Odakle je, bas me briga. Jedino nekad pogledam kalorije, moram priznati. :D

---

Hrvate sam jebo kada sam se prestao kladiti. Od tog soka se jos nisu oporavili. :izet: :D Koliko sam im para ostavio za 10 godina. :evil: :( :oops: Koliko su kokaina posmrkali na moj racun... :evil: :evil:
SaraFina

#242 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
Da.
Budimo principijelni.

Nema incijativa veze s radnicima... Nego sa dominacijom i pritiskom. Niko ne navija da Violeta propadne.... A zastupništvo je sigurica 10 - 20 godina..

Nego hoću dati primjer kako bi "budžetska infuzija" HDZ uhljebima da oslabi prvo se odrazila na stanje i podrsku njemu u stranci, pa bi ga stisnuli i vlasnici i "gazde"..

To toliko teško?

Nije da ja mrzim nekog lika iz Širokog što maznuo zastupništvo ili pogon, nego ga vidim kao polugu pritiska na HDZ i Čovića.
razuman_covjek

#243 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Tomahawk11 wrote: Onda da daju otkaz svi koji rade u hr firmama?
Zasto?
Tomahawk11
Globalni moderator

#244 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

razuman_covjek wrote:
Tomahawk11 wrote: Onda da daju otkaz svi koji rade u hr firmama?
Zasto?
Pa ako ćemo bojkotovati hr proizvode, evo recimo, taj toaletni papir Violete, onda će oni vjerovatno smanjiti proizvodnju, pa će trebati otpustiti neke radnike, a koga prvog, hajmo Bošnje iz Sarajeva, evo vidiš tamo ništa ne prodajemo, pa će onda Bošnje svakako završiti na birou.
Ovako odmah dati otkaze i da vide da je akcija ozbiljna.
Nema svrhe raditi nešto djelimično, nije toliko efikasno.
razuman_covjek

#245 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Bloo wrote: Pa napravi pritisak. Neka svi Bosnjaci na svim radnim mjestima od cistacice do managera daju otkaz u ovakvim firmama.iz naslova i da vidimo cija majka crnu vunu uvozi iz Perua.
Ne, pritisak je kada ne kupujes njihovu robu.
Bloo
Globalna šefica

#246 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

razuman_covjek wrote:
Bloo wrote: Pa napravi pritisak. Neka svi Bosnjaci na svim radnim mjestima od cistacice do managera daju otkaz u ovakvim firmama.iz naslova i da vidimo cija majka crnu vunu uvozi iz Perua.
Ne, pritisak je kada ne kupujes njihovu robu.
Tomo.objasnio.
Da ne ponavljam.
razuman_covjek

#247 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Tomahawk11 wrote: Pa ako ćemo bojkotovati hr proizvode, evo recimo, taj toaletni papir Violete, onda će oni vjerovatno smanjiti proizvodnju, pa će trebati otpustiti neke radnike, a koga prvog, hajmo Bošnje iz Sarajeva, evo vidiš tamo ništa ne prodajemo, pa će onda Bošnje svakako završiti na birou.
Ovako odmah dati otkaze i da vide da je akcija ozbiljna.
Nema svrhe raditi nešto djelimično, nije toliko efikasno.
Vidi se da nisi privatnik :-D Ono sto ce se desiti je to da ce ici i hebati majku Covicu a ne davati otkaze Bosnjacima.
error codes

#248 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by error codes »

trebaju naravno jer ce sad Bake namaci novih 300.000 radnih mjesta :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#249 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

razuman_covjek wrote: Vidi se da nisi privatnik :-D Ono sto ce se desiti je to da ce ici i hebati majku Covicu a ne davati otkaze Bosnjacima.
Čoviću će zadnjem jebati majku.
Privatnik se vodi profitom, tamo gdje ga nema, ne treba mu ni radnik.
emmir1

#250 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by emmir1 »

• Napravi se FB stranica

Ovo je smjer u kojem treba ići
Locked