Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Leverage wrote:Pa ti misliš da SDP u cjelini ne valja ništa, radi se o suštinskom razilaženju u stavovima oko kojih očito ne može biti nikakvog zajedničkog nazivnika.
Ja smatram da je SDP jedina politička opcija koja može da vodi kanton u ovom momentu, ali da je jako važno ko odlučuje unutar SDP-a i u kojoj mjeri.
Poređenje SDP-a sa SDS-om makar i u ovoj formi je krajnje degutantno.
Pa ti sve pokusavas razvodniti i od zrtve napraviti zlocinca.
Ko je kandidovao Bijedica? Ko mu je dozvolio da bude nosilac liste? Zasto ga niko nije zaustavio? Svi su glupi, imaju oraha u dzepu ili sta?
Evo, ne mora biti Sds.
Na sljedecim izborima nosilac.liste za Sdp bude Kukic. I ti bi onda opet govorio da glasamo za sdp da izbjegnemo Kukica?
Neces da priznas cinjenicu da je Sdp Kriv sto je Bijedic ikako kandidat, da ga nije smjelo biti ni na listi za mjesnu zajednicu.
Zapravo ti razvodnjavaš. I ono o SDS-u i ovo o Kukiću su promašena poređenja, a ovo drugo je uz to i najobičnije naklapanje. Nema nikakve svrhe raspravljati o tome jer Kukić nikad neće bit' član SDP-a.
Bijedić je svoju poziciju izgradio na podršci poslušnika, dok su ostali ko guske u magli. Onog momenta kad se ujedine oko toga da mu nađu nasljednika onda će se to i desiti i to je jasno kao dan.
Politička abeceda u BiH govori da jedino okupljeni oko SDP-a i to oko pravih ljudi u SDP-u možemo krenuti naprijed.
Ali politička abeceda nama je teška. Zato nam je ovako.
Leverage wrote:Zapravo ti razvodnjavaš. I ono o SDS-u i ovo o Kukiću su promašena poređenja, a ovo drugo je uz to i najobičnije naklapanje. Nema nikakve svrhe raspravljati o tome jer Kukić nikad neće bit' član SDP-a.
Bijedić je svoju poziciju izgradio na podršci poslušnika, dok su ostali ko guske u magli. Onog momenta kad se ujedine oko toga da mu nađu nasljednika onda će se to i desiti i to je jasno kao dan.
Politička abeceda u BiH govori da jedino okupljeni oko SDP-a i to oko pravih ljudi u SDP-u možemo krenuti naprijed.
Kad sam ja glasala za Sdp, ti vjerovatno nisi imao ni pravo glasa ali Bijedica im nisam halalila.
Mislis da je Bijedic bolji od Kukica?
Leverage wrote:Zapravo ti razvodnjavaš. I ono o SDS-u i ovo o Kukiću su promašena poređenja, a ovo drugo je uz to i najobičnije naklapanje. Nema nikakve svrhe raspravljati o tome jer Kukić nikad neće bit' član SDP-a.
Kad sam ja glasala za Sdp, ti vjerovatno nisi imao ni pravo glasa ali Bijedica im nisam halalila.
Izvini molim te... Kukić uvijek održi datu riječ... s njim uvijek znaš na čemu si... kaže ti... sjebat ću te... sjeban si...
plain vanilla wrote:
Eto te k'o @hrasno38. Kad je Benjamin Disraeli glasao za Torijevce ni Winston Churchill nije imao pravo glasa.
Ne bih koristio termin "bolji" u opisu njih dvojice, ali potpuno je jasno da Bijedić nije u Kukićevom rangu. Nisu uporedivi.
plain vanilla wrote:
Eto te k'o @hrasno38. Kad je Benjamin Disraeli glasao za Torijevce ni Winston Churchill nije imao pravo glasa.
Ne bih koristio termin "bolji" u opisu njih dvojice, ali potpuno je jasno da Bijedić nije u Kukićevom rangu. Nisu uporedivi.
Kukic kakav god da je,covjek je autoritet i lik koji ima poprilicno moci na desavanja unutar kantona.
Lik je razjebao SDA,formirao svoju stranku i skupili su haman pa ko i SDA glasova.(bar na nekim izbornim jedinicama)
Bijedic da nije nametnut od Niksica,njega ni njegov SDP nebi izabrao,a da ne govorim da sutra Bijedic istupi iz SDp-a i napravi stranku kao sto je Kukic osnovao,nebi imao ni 200 glasova.Malo vise postovanja za Mirsada Kukica,pogotov u ove dane dok se oporavlja na UKC Tuzla..negdje sam naletio da je operisan il tak nesto
Zanimljiv je taj PDA... kladim se da 99 % forumaša na Politici ne bi znalo nabrojati imena više od 5 članova stranke...dužnosnici i članovi stranke, ako žele sebi i stranci opstanak, treba da ga čuvaju i paze kao zjenicu oka svoga...bez njega ne postoje...
Zanimljiv je taj PDA... kladim se da 99 % forumaša na Politici ne bi znalo nabrojati imena više od 5 članova stranke...dužnosnici i članovi stranke, ako žele sebi i stranci opstanak, treba da ga čuvaju i paze kao zjenicu oka svoga...bez njega ne postoje...
Ja recimo osim Kukica znam jos Azmira Husica i Husejna Topcagica..znaci trojicu otprilike
Azmir je ja mislim potpredsjednik PDA,po meni uredan lik,patriota definitivno,humanitarac covjek i ljudina.Koliko je dobar politicar nisam siguran,mislim da nije neko ko bi bio neki dobar politicar,al 99% nasih politicara nisu za politike.
PDA je nastao da bi se odvukli glasovi,tj da bi spajanje SDA i PDA i SBB dobila većina
PDA je stranka jednog lica tj ''Dodika iz Banovića''
Milorad Dodik i Mirsad Kukić imaju iste metode ostanka na vlasti a te metode su Ucjena i Palica
Bilo kakva koalicija SDP i PDA je SMRT za SDP
Žao mi je što ponekad ''Šuruju''
PDA će postojati kao i SNSD dok su Šefovi živi
Rezultat je takav 3 varijante
1.Minimalna većina bez SDA i PDA
2.SA SDA ili sa PDA=SMRT za SDP
3 Opozicija
Bez obzira na SVE ja biram opciju 1 ili 3,a opcija 2 Nedolazi u obzir
Treba priznati da je BIJEDIĆ Greška SDP TK,mora se to mijenjati
Leverage wrote:Pa s obzirom na kriterije i ne čudi me što ne glasaš za SDP. Bijedić ti je samo loš izgovor.
Ako mislis na mene,ja uopste i ne glasam za SDP,niti sam opredjeljeni glasac bilo koje partije.Jednostavno dodjem na biraliste,za ljude koje sam siguran da mogu nesto napravit dam im svoj glas iz raznih stranaka na raznim nivoima.Sve ovisi od nivoa vlasti i kompetentnosti ljudi za odredjeni nivo vlasti.
Sto se tice Bijedica,frajer je totalni promasaj i ne treba mi izgovor u vidu njega da ne glasam za SDP.
Ali kad ljudi pomisle da su od Boga dati i stavljeni na poziciju u drzavnoj sluzbi nebitno da li nacelnik opcine ili direktorcic skole.
Citam ovog nacelnika opcine srebrenik.
Izabran iskljucivo jer je bio kandidat sda i sad odjednom dozivio prosvjetljenje i skonto da je veci i bolji od stranke..
Il ga je neko nagovorio na to
A da nije bio kandidat sda dobio bi 50 glasova iz svog sela ako i to..
bunk wrote:Ali kad ljudi pomisle da su od Boga dati i stavljeni na poziciju u drzavnoj sluzbi nebitno da li nacelnik opcine ili direktorcic skole.
Citam ovog nacelnika opcine srebrenik.
Izabran iskljucivo jer je bio kandidat sda i sad odjednom dozivio prosvjetljenje i skonto da je veci i bolji od stranke..
Il ga je neko nagovorio na to
A da nije bio kandidat sda dobio bi 50 glasova iz svog sela ako i to..
Digresija wrote:Lijep pozdrav svima, citam forum vec neko vrijeme, iz Sarajeva sam.
Sinoc mi jedan clan SDA i z TK rece da su SDA, PDA i SBB dogovorili koaliciju na TK.
Ništa novo. Dodaj tu i Szbih i to je 20 Poslanika. Sdp je jednostavno nesposoban da formira vlast na bilo kojem nivou. Oni su stvoreni samo za opozicije i tu se veoma dobro snalaze. Jednostavno oni i pozicija su nešto nespojivo. Dokaz za to je i 7 februar kad im je izgorila zgrada Vlade
Digresija wrote:Lijep pozdrav svima, citam forum vec neko vrijeme, iz Sarajeva sam.
Sinoc mi jedan clan SDA i z TK rece da su SDA, PDA i SBB dogovorili koaliciju na TK.
Ništa novo. Dodaj tu i Szbih i to je 20 Poslanika. Sdp je jednostavno nesposoban da formira vlast na bilo kojem nivou. Oni su stvoreni samo za opozicije i tu se veoma dobro snalaze. Jednostavno oni i pozicija su nešto nespojivo. Dokaz za to je i 7 februar kad im je izgorila zgrada Vlade
SDP trazi previse i ucjenjuje ostale stranke. Idu na kartu mrznje i odmazde ostalih stranaka prema SDA, ali zaboravljaju da fotelje rjesavaju sve nesuglasice. Sad ce krenuti ono standardno mekecanje kako SDA kupuje, kako se ostale stranke prodaju i slicno.
Leverage wrote:Razlog tome je što SDP nije spreman da pravi neprincipijelne ustupke i da ide u vlast po svaku cijenu. I nek nije.
Ovaj narod i zaslužuje vlast SDA-PDA-SBB-SBiH, presjelo mu dabogdae
SDP je upravo htio da udje u vlast po svaku cijenu.
Ne zaboravimo sa kime sdp koalira u sk i ko je digao ruku u federalnom parlamentu za sdp prijedlog u novembru i kako to nije smetalo sdp-u.
Leverage wrote:Razlog tome je što SDP nije spreman da pravi neprincipijelne ustupke i da ide u vlast po svaku cijenu. I nek nije.
Ovaj narod i zaslužuje vlast SDA-PDA-SBB-SBiH, presjelo mu dabogda.
A sta je po tebi neprincipijelan ustupak? Ako se vlada sastoji od sest ministarstava, a tvoji zastupnici cine polovinu skupstinske vecine tebi pripada premijer i cetiri ministarstva dok ostalih pet stranaka treba da dijeli dva ministarstva? Nema ovo veze sa principijelnoscu. SDP je clanstvu naobecavao pozicije jer su se nadali da ce razvaliti na izbori. Sad ih valja sviju podmiriti, a ove siroke koalicije sa puno stranaka ne dozvoljavaju takvo nesto zato je lakse otici u opoziciju i reci nema od toga nista jer nismo vlast. Oni koji su obecavali nisu izvisili jer su dobili zastupnicke mandate na razlicitim nivoima zakonodavne vlasti.
Last edited by Digresija on 10/01/2019 10:44, edited 1 time in total.
Ma strategija ovih izbora je bila bazirana na tome da ce se sda izbrisati iz postojanja na tk.
Rezultati izbora su ostavili osupnutim sve koji su na to racunali i do danas im nije jasno gdje su pogrijesili..