ma prave ljevice nema.......da ispravim smaoproglašeneBanksy wrote:Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica, pobogu...Roccohljup wrote:moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
- Roccohljup
#226 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#227 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
otkad je sdp ljevica, pobogu?Banksy wrote:
Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica, pobogu...
-
stric
#228 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
ali njih trojica nisu više u SDP. kad ih vidiš svu trojicu zajedno, čini mi se da ni jedan nemaju dana radnog staža u nekoj firmi, pa makar da je javno preduzeće.malakh wrote:otkad je sdp ljevica, pobogu?Banksy wrote:
stric
- Banksy
#229 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
otkako su se riješili ovog otpadamalakh wrote:otkad je sdp ljevica, pobogu?Banksy wrote:
- Capsicum
#230 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ne znam jesi li primjetio, ali NS-ovci su otvorili ovu temu da blate ljevicu.Roccohljup wrote:moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
- 512MB
#231 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Jesu, oni su ekstremna politicka lijevica, po definiciji.Banksy wrote:Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica, pobogu...Roccohljup wrote:moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
- Capsicum
#232 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ma jok ba, čekaj da ti ovi iz njihove stranke objasne da ljevičari ne smiju pričati o odbrani, sigurnosti, ustavu, građanskom uređenju države, jednakim pravima i to. To je posao desnice.512MB wrote:Jesu, oni su ekstremna politicka lijevica, po definiciji.Banksy wrote:Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica, pobogu...Roccohljup wrote:moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS
![]()
![]()
-
Novak20
#233 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Naravno da "ljevičari" smiju pričati o svemu. Nezaposlenost, privreda, odlazak mladih, male plate, sindikati, SDA, e to su tabu teme "ljevičara".Capsicum wrote: Ma jok ba, čekaj da ti ovi iz njihove stranke objasne da ljevičari ne smiju pričati o odbrani, sigurnosti, ustavu, građanskom uređenju države, jednakim pravima i to. To je posao desnice.
- 512MB
#234 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Mozda bi Reuf trebao posaditi stabljiku kanabisa il uclaniti se u greenpeace, da bi bio lijevicar 
- 512MB
#235 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ne. Glavna tema lijevicara su ista prava za sve gradjane i borba protiv diskriminacije. To je idejna tema lijevicarskog pokreta. Ovim gore sto si napisao nek sr bave ekonomisti.Novak20 wrote:Naravno da "ljevičari" smiju pričati o svemu. Nezaposlenost, privreda, odlazak mladih, male plate, sindikati, SDA, e to su tabu teme "ljevičara".Capsicum wrote: Ma jok ba, čekaj da ti ovi iz njihove stranke objasne da ljevičari ne smiju pričati o odbrani, sigurnosti, ustavu, građanskom uređenju države, jednakim pravima i to. To je posao desnice.
-
Novak20
#236 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Pa i mogao bi baciti poneku na temu medicinske upotrebe kanabisa. Dobro bi mu došlo za živce.512MB wrote:Mozda bi Reuf trebao posaditi stabljiku kanabisa il uclaniti se u greenpeace, da bi bio lijevicar
- 512MB
#237 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
To je specijalitet ovih 2% liberala
- Capsicum
#238 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Samo ti pitaj ove iz stranke zelenih, oni sve znaju. Übermensch pravi.512MB wrote:Mozda bi Reuf trebao posaditi stabljiku kanabisa il uclaniti se u greenpeace, da bi bio lijevicar
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#239 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
i to sve sa zukanom helezom, dvadesetšestogodišnjim studentom, irfanom čengićem i nerminom nikšićem.Banksy wrote:otkako su se riješili ovog otpadamalakh wrote:otkad je sdp ljevica, pobogu?Banksy wrote:
banksy, priznaj sama sebi da ti je potreban odmor i jedan kvalitetniji restart.
- Banksy
#240 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
512MB wrote:Ne. Glavna tema lijevicara su ista prava za sve gradjane i borba protiv diskriminacije. To je idejna tema lijevicarskog pokreta. Ovim gore sto si napisao nek sr bave ekonomisti.Novak20 wrote:
Naravno da "ljevičari" smiju pričati o svemu. Nezaposlenost, privreda, odlazak mladih, male plate, sindikati, SDA, e to su tabu teme "ljevičara".![]()
- kmirsad
#241 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ne more to... to je posao liberala...512MB wrote:Mozda bi Reuf trebao posaditi stabljiku kanabisa il uclaniti se u greenpeace, da bi bio lijevicar
- Kikibombona
#242 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Dodik radi kampanju za Zeljka Komsica. Odmah je oficijelni fejsubuk profil Zeljka objavio ovaj clanak, a stotine likova se upecalo sa komentarima
DODIK: Komšić je luzer i marginalac, najbolje bi bilo da Čović pobijedi
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dodik-ko ... c-pobijedi
DODIK: Komšić je luzer i marginalac, najbolje bi bilo da Čović pobijedi
https://www.dnevnik.ba/vijesti/dodik-ko ... c-pobijedi
-
putokaz1
#243 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
pa i NS je lažna ljevica ko i ova trojka
- kmirsad
#244 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Krupne riječi...NS nije ljevica... hiljadu puta je to saopšteno i objašnjeno iz Naše stranke... liberali su... samim tim ne moŽe biti ni lažna ni ljevica, niti to pokušava biti... Rekli su samo da im je ta nekakva ljevica, ili te neke stranke koje sebe doživljavaju ikao ljevicu, ala SDP, DF, GS... i pokušavaju naivne ubijediti da to i oni misle... prirodno bliža od desnice i da bi eventualno s njima mogli praviti nekakve post izborne sporazume i eventualne zajedničke nastupa u nekim stvarima... Sa desnim strankama ti sporazumi uopšte ne dolaze u obzir. izuzetno ukoliko nako od njih ne predloži nešto što apsolutno ne odudara od političke platforme NS-a, i to samo od slučaja do slučaja.
Dakle nazivati NS lažnom ljevicom je oksimoron. i lažna i ljevica su glupost. to postoji samo u vašim percepcijama...Ne mješajte nane i žabe.
Za ovu trojku me ne zanima jesu li istinska ili lažna...
Dakle nazivati NS lažnom ljevicom je oksimoron. i lažna i ljevica su glupost. to postoji samo u vašim percepcijama...Ne mješajte nane i žabe.
Za ovu trojku me ne zanima jesu li istinska ili lažna...
-
pemanapemani
#245 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ne znam zasto se ovi DF-GS botovi trzaju na Radoncica, kada je mesija Komsic rekao da je isti najposteniji politicar u BiH.
To je rekao nekoliko mjeseci prije nego je "najposteniji" politicar zamijenio DF u koaliciji sa SDA i HDZ.
P.S. pored pitanja na koje niko nije odgovorio - kako mozemo znati da Komsic nece ponovo koalirati sa Covicem, kao sto je koalirao 2014. godine, interesuje me jos jedna tvrdnja, koju su mantrali forumasi iz dijaspore - nikad vise registrovanih biraca iz inostranstva i to sve zbog podrske ublehasu Komsicu (prednjacili forumasi @512MB i @SaraFina). Mediji ovih dana izvjestavaju da nikad nije bilo manje registrovanih glasaca iz inostranstva.
To je rekao nekoliko mjeseci prije nego je "najposteniji" politicar zamijenio DF u koaliciji sa SDA i HDZ.
P.S. pored pitanja na koje niko nije odgovorio - kako mozemo znati da Komsic nece ponovo koalirati sa Covicem, kao sto je koalirao 2014. godine, interesuje me jos jedna tvrdnja, koju su mantrali forumasi iz dijaspore - nikad vise registrovanih biraca iz inostranstva i to sve zbog podrske ublehasu Komsicu (prednjacili forumasi @512MB i @SaraFina). Mediji ovih dana izvjestavaju da nikad nije bilo manje registrovanih glasaca iz inostranstva.
- malakh
#246 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
ja ako iznesem svoje mišljenje da cu glasati za komsica i to obrazlozim, jesam li i ja bot?pemanapemani wrote: P.S. pored pitanja na koje niko nije odgovorio - kako mozemo znati da Komsic nece ponovo koalirati sa Covicem, kao sto je koalirao 2014. godine, interesuje me jos jedna tvrdnja, koju su mantrali forumasi iz dijaspore - nikad vise registrovanih biraca iz inostranstva i to sve zbog podrske ublehasu Komsicu (prednjacili forumasi @512MB i @SaraFina). Mediji ovih dana izvjestavaju da nikad nije bilo manje registrovanih glasaca iz inostranstva.
cudne su te neke kvalifikacije forumasa.
da ja tebi postavim pitanje, kako ti znas da stranka za koju ces glasovati sutra nece biti u vlasti sa sda, hdzom ili snsdom? sem ako ces glasovati za neke marginalce ili apstinirati izbore.
i sto ne kazes da je komsic jedini politicar koji je svojevoljno napustio vlast na svim nivoima i da je to jedini slucaj u bosni i hercegovini, a lako je mogao raditi isto ono sto i danas radi sbb. ako si imalo pismen, a jesi, onda sam mozes skontati kakve se moci i cega se komsic odrekao izlaskom iz vlasti. kako takav covjek moze biti lazni moralista?
-
pemanapemani
#247 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Ne znam jesi li bot, možeš i ti za mene reći da sam bot. Odnosno, na forumu već odavno ne vladaju stroga pravila, pa svako svakome može reći skoro sve šta želi.malakh wrote:ja ako iznesem svoje mišljenje da cu glasati za komsica i to obrazlozim, jesam li i ja bot?pemanapemani wrote: P.S. pored pitanja na koje niko nije odgovorio - kako mozemo znati da Komsic nece ponovo koalirati sa Covicem, kao sto je koalirao 2014. godine, interesuje me jos jedna tvrdnja, koju su mantrali forumasi iz dijaspore - nikad vise registrovanih biraca iz inostranstva i to sve zbog podrske ublehasu Komsicu (prednjacili forumasi @512MB i @SaraFina). Mediji ovih dana izvjestavaju da nikad nije bilo manje registrovanih glasaca iz inostranstva.
cudne su te neke kvalifikacije forumasa.
da ja tebi postavim pitanje, kako ti znas da stranka za koju ces glasovati sutra nece biti u vlasti sa sda, hdzom ili snsdom? sem ako ces glasovati za neke marginalce ili apstinirati izbore.
i sto ne kazes da je komsic jedini politicar koji je svojevoljno napustio vlast na svim nivoima i da je to jedini slucaj u bosni i hercegovini, a lako je mogao raditi isto ono sto i danas radi sbb. ako si imalo pismen, a jesi, onda sam mozes skontati kakve se moci i cega se komsic odrekao izlaskom iz vlasti. kako takav covjek moze biti lazni moralista?
Kada je Komšić izašao iz koalicije sa SDA i HDZ imao je moju nedvosmislenu podršku i tada sam smatrao da je to moralan čin, koji je zaista presedan u BiH. Ako te zanima, možeš pročitati moje upise na temi o DF i temama koje su obrađivale tu tematiku u tom periodu.
Ne mogu znati da stranka za koju ću glasati neće biti u navedenoj koaliciji, ali veća je vjerovatnoća da će stranka koja je bila u toj koaliciji (DF Ž. Komšić) ponovo ući u tu istu koaliciju, jer u nekim kantonima ta koalicija nikad nije ni prekinuta, posebno sa SDA.
Danas mislim da to nije bio nikakav presedan niti moralni čin, nego Komšićeva nesposobnost i prije svega lijenost. Jednostavno, čovjeku se nije dalo zajebavati i nešto raditi, jer i u tako nakaradnoj koaliciji bi on i njegovi ljudi morali nešto raditi. DF je imao puno kvalitetnih pojedinaca koji su bili spremni zapeti i u takvoj konstalaciji snaga, ali kako Komšić voli sve kontrolisati, njemu je bilo lijeno da u tako nategnutoj koaliciji kontroliše šta rade njegovi ministri, pegla njihove izjave i slično. On je jednostavno bio zadovoljan platom od 5,5 hiljada maraka. Uvalio se četiri godine u fotelju, noge u zrak, ni jednu rečenicu nije progovorio, a da ne govorimo o inicijativama, zakonskim prijedlozima i sličnim, za njega, zajebancijama i šupljacima.
Sada se kandidovao za člana Predsjedništva, nadajući se da će moći nastaviti sa neradničkim načinom života na koji je navikao. Skontao je da bi mu ova današnja priča teško osigurala još jedan mandat u Parlamentu, jer ga biraju iz jedne izborne jedinice, pa se sada nada da će na prostoru FBiH biti dovoljno onih koje će navući na priču - poklat će nas(vas) ustaše ako mene ne izaberete za člana Predsjedništva.
- malakh
#248 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
hajmo ovako. svaki predsjednik bilo koje stranke je jedan veliki neradnik, debelokožac i čovjek kojem je mrsko i olovku dići. ne postoji niko za koga ja mogu reći da je istovremeno radnik i predsjednik neke političke partije. to dvoje zajedno ne idu, to je nonsens.pemanapemani wrote: Danas mislim da to nije bio nikakav presedan niti moralni čin, nego Komšićeva nesposobnost i prije svega lijenost. Jednostavno, čovjeku se nije dalo zajebavati i nešto raditi, jer i u tako nakaradnoj koaliciji bi on i njegovi ljudi morali nešto raditi. DF je imao puno kvalitetnih pojedinaca koji su bili spremni zapeti i u takvoj konstalaciji snaga, ali kako Komšić voli sve kontrolisati, njemu je bilo lijeno da u tako nategnutoj koaliciji kontroliše šta rade njegovi ministri, pegla njihove izjave i slično. On je jednostavno bio zadovoljan platom od 5,5 hiljada maraka. Uvalio se četiri godine u fotelju, noge u zrak, ni jednu rečenicu nije progovorio, a da ne govorimo o inicijativama, zakonskim prijedlozima i sličnim, za njega, zajebancijama i šupljacima.
Sada se kandidovao za člana Predsjedništva, nadajući se da će moći nastaviti sa neradničkim načinom života na koji je navikao. Skontao je da bi mu ova današnja priča teško osigurala još jedan mandat u Parlamentu, jer ga biraju iz jedne izborne jedinice, pa se sada nada da će na prostoru FBiH biti dovoljno onih koje će navući na priču - poklat će nas(vas) ustaše ako mene ne izaberete za člana Predsjedništva.
sa druge strane, moć koja se pruži predsjedniku stranke kada uđe u vlast je nepresušni bunar, neopisiva snaga. samom činjenicom da on upravlja stotinama miliona maraka je dovoljan dokaz moći i on samo poreda svoje ljude na funkcije i sve četiri u zrak. to je isto mogao i komšić uraditi i niko nije malo dijete da popuši priču da je on zbog svoje lijenosti napustio toliku moć. druže, bez ljutnje, ali to je priča za malu djecu.
ako već tražimo razlog da osudimo izlazak iz vlasti, on bi ja rekao nešto konkretnije, a to je da mu je stranka tada bila kadrovski nesposobna da se održi na vlasti.
-
pemanapemani
#249 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Prije bih rekao da su imali/imaju nesposobnog predsjednika.malakh wrote:hajmo ovako. svaki predsjednik bilo koje stranke je jedan veliki neradnik, debelokožac i čovjek kojem je mrsko i olovku dići. ne postoji niko za koga ja mogu reći da je istovremeno radnik i predsjednik neke političke partije. to dvoje zajedno ne idu, to je nonsens.pemanapemani wrote: Danas mislim da to nije bio nikakav presedan niti moralni čin, nego Komšićeva nesposobnost i prije svega lijenost. Jednostavno, čovjeku se nije dalo zajebavati i nešto raditi, jer i u tako nakaradnoj koaliciji bi on i njegovi ljudi morali nešto raditi. DF je imao puno kvalitetnih pojedinaca koji su bili spremni zapeti i u takvoj konstalaciji snaga, ali kako Komšić voli sve kontrolisati, njemu je bilo lijeno da u tako nategnutoj koaliciji kontroliše šta rade njegovi ministri, pegla njihove izjave i slično. On je jednostavno bio zadovoljan platom od 5,5 hiljada maraka. Uvalio se četiri godine u fotelju, noge u zrak, ni jednu rečenicu nije progovorio, a da ne govorimo o inicijativama, zakonskim prijedlozima i sličnim, za njega, zajebancijama i šupljacima.
sa druge strane, moć koja se pruži predsjedniku stranke kada uđe u vlast je nepresušni bunar, neopisiva snaga. samom činjenicom da on upravlja stotinama miliona maraka je dovoljan dokaz moći i on samo poreda svoje ljude na funkcije i sve četiri u zrak. to je isto mogao i komšić uraditi i niko nije malo dijete da popuši priču da je on zbog svoje lijenosti napustio toliku moć. druže, bez ljutnje, ali to je priča za malu djecu.
ako već tražimo razlog da osudimo izlazak iz vlasti, on bi ja rekao nešto konkretnije, a to je da mu je stranka tada bila kadrovski nesposobna da se održi na vlasti.
Oni su pred izbore 2014., imali i neki program, čak i solidan program za BiH uslove. Danas nemaju čak ni to ili moja malenkost nije upoznata. Njihov jedini program je Čović i na tome je zasnovana sva dosadašnja kampanja.
Eto, istjeramo Čovića iz Predsjedništva (za šta se najiskrenije zalažem svim bićem) i šta onda? Šta nam nudi Komšić poslije tjeranja Čovića, jer tjeranje će se završiti u izbornoj noći. Šta će raditi on i stranka sljedeće četiri godine mandata?
-
Novak20
#250 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf
Zatvoriti će Čovićev ured u Mostaru.pemanapemani wrote:
Prije bih rekao da su imali/imaju nesposobnog predsjednika.
Oni su pred izbore 2014., imali i neki program, čak i solidan program za BiH uslove. Danas nemaju čak ni to ili moja malenkost nije upoznata. Njihov jedini program je Čović i na tome je zasnovana sva dosadašnja kampanja.
Eto, istjeramo Čovića iz Predsjedništva (za šta se najiskrenije zalažem svim bićem) i šta onda? Šta nam nudi Komšić poslije tjeranja Čovića, jer tjeranje će se završiti u izbornoj noći. Šta će raditi on i stranka sljedeće četiri godine mandata?