It_is_a_Leclerc wrote:
Eto, jesi vidio ti budala.
Uložili najbolje godine svog života u školovanje na najtežim fakultetima koji postoje, dobili diplome da su inžinjeri ili doktori i neće da rade u granapu.
A ovo da neko ide za stan i BMW je jedna od glavnih floskuletina kojima se pokušavaju ljudi odvratiti od poštene ideje bijega iz ovog užasa. Ljudi ne idu za pare, već za sistem koji im garantuje kad se sutra povrijede na radnom mjestu da će za to dobiti poštenu platu, da ih gazda neće zajebati za godišnji odmor, da neće morati kriti da su trudne da ne bi dobile otkaz, da neće morati hodati po stranačkim predizbornim mitinzima da upadnu "velikom bratu" u oči, pa da ih pogura na nekom konkursu.
da, upravu si odlicno zive
licno slusao glasnu raspravu domaćih odseljenika u Bingu na Otoci koji će "Omekšivač za Holandiju da kupe"
čekao 5 dana da dođem na red u autoservisu (xy servis na stupu, ništa posebno, idem samo zato sto znam momka koji radi), sve krcato od tih bogatih dijasporaca koji u sistemu u kojem zive ne mogu auto da servisiraju
stomatologa u svojoj državi ne mogu platiti, da ne govorim neke komplikovanije stvari kao što su krunice za zube i sl.
a sto se tice tih ljetovanja na maldivima, prve mi komsije koje su odselile u ratu iz Zvornika u Beč, kupili su kuću tik do mene, i nisu ljetovali na maldivima već su proveli 21 dan na balkonu u Sarajevu.
opet ti kazem, ovdje ti drzava nece apsolutno nista obezbjediti
ni pravo na godisnji ni nista
moras se sam boriti i izboriti, i nikako postaviti se u mod "kurban pred klanje"