dječak sa šibicama wrote:Kako nije, eno pise mu i super duty na haubi250 ili 350 sudeci po sirini zadnjih tockova, to moje auto snova gdje ga necu prepoznati
samo mu dodali ovu skalameriju nazad
Kriza srednjih godina
-
Fudo387
#226 Re: Kriza srednjih godina
- MarlboroGold
#227 Re: Kriza srednjih godina
Nema ništa bolje od onih velikih američkih kamp prikolica... da imam ne bi me po 20 dana bilo kod kuće.
- dječak sa šibicama
#228 Re: Kriza srednjih godina
Kakvih sve oni imaju karafeka sa tim skalamerijama, meni je to super. Ti kamperi, "kuce na tockovima", jeste da je skupo ko vrag.
Kriza je kad mi to gledamo samo na fotografijama
-
Fudo387
#229 Re: Kriza srednjih godina
Kreditdječak sa šibicama wrote:Kakvih sve oni imaju karafeka sa tim skalamerijama, meni je to super. Ti kamperi, "kuce na tockovima", jeste da je skupo ko vrag.
- dječak sa šibicama
#230 Re: Kriza srednjih godina
skromno prije svega
- Edin H.
#231 Re: Kriza srednjih godina
Koji ce ti klinac Porsche kad nabijes godina u guzicu, izgubis reflekse i reakciju, postanes strasljiv i vozis kao puz.detroit-mercy wrote:I sto je najvaznije, imas lovu za uzivanje.Ramzess Veliki wrote:Kriza srednjih godina je izmisljena of feministkinja.
Veca je kriza mladih godina kad mlada osoba pocne upoznavati sebe I ljude oko sebe.
U srednjim godinama si valjda vec prezivjeo najvece krize I imas pravo da malo uzivas.
Pa neces vozat Porsche-a kad ti je 22-23 godine (osim ako ti babo nije SDA tajkun), nego valjda kad stvoris karijeru/business. To su godine u kojima pocinjes da uzivas u plodovima rada, djeca su vec poodrasla mnogima vec na svojim nogama i sad je red da nesto i za sebe ucinis. Jer u vecini do tada su ti isti radili na karijeri, porodici, kuci.................
-
daddy-kool
#232 Re: Kriza srednjih godina
Ha ja, kupiš Jaguara pa ko dingospo.Edin H. wrote:
Koji ce ti klinac Porsche kad nabijes godina u guzicu, izgubis reflekse i reakciju, postanes strasljiv i vozis kao puz.
- Edin H.
#233 Re: Kriza srednjih godina
Najgori su mi ovi levati sto nisu znali zaraditi ili imali roditelje koji bi im kupili zvijer dok su bili mladi i dok su mogli ili zijaniti ili ga nauciti voziti kako treba, nego kupe pod stare dane, a voze ga kao stojadina.daddy-kool wrote:Ha ja, kupiš Jaguara pa ko dingospo.Edin H. wrote:
Koji ce ti klinac Porsche kad nabijes godina u guzicu, izgubis reflekse i reakciju, postanes strasljiv i vozis kao puz.
-
Hakiz
#234 Re: Kriza srednjih godina
Nismo se razumjeli.lmo wrote:
ni na jednom polju nećeš biti potentniji kako stariš. pogrešno si se izrazio.
ali si me svojim upisom podsjetio na to što rekoh, s godinama, dosta ljudi postaje nervozno i zabrinuto zbog opadanja svih funkcija, pa doista postaju nadmeni, zajedljivi, ilitiga prepotentni, upravo zato da skriju svoju impotenciju (osjetni pad na svim poljima).
Naravno da starenjem nećeš postati potentniji, desiće se suprotno. Ali ćeš pokušati biti što je potentniji moguće. Da banalizujem, ako ti je životna energija sa 20 na nivou 100%, sa 50 ćeš se truditi da ti je energija na nivou 60% a ne 40 %. I ako ima neki preparat koji će tu energiju sa 40 % podići na 50 ili 60, ili koji će sa 60 % podići na 70, koristićeš ga.
Ne znam samo kako si iz mog pisanja mogla pročitati da što si stariji to si potentniji? Ali nije bitno, valjda sada neće biti nesporazuma.
Sa tvojom posljednjom rečenicom se slažem, to sam već rekao.
-
moonca
#235 Re: Kriza srednjih godina
Edin H. wrote:
Nothing to lose---
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#236 Re: Kriza srednjih godina
evo kako,
ovo..
ovo..
trebalo bi glasiti ovako ....Hakiz wrote:
Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.
a ta greška me i podsjetila na prepotenciju i sve to dalje što napisah.Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo što duže održavati mladalački duh ili barem minimalni nivo potentnosti kako starimo.![]()
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#237 Re: Kriza srednjih godina
Ovo si tako dobro ubola!moonca wrote:Imas i iskustva, zasicen radom za drugoga npr. a i godine ako i ne uspijes, imas vremena da se oporavis.shandrprcSA wrote:a to se podrazumjeva da u tim godinama imas srestavamoonca wrote:Cetrdesete su prave godine da pocnes da radis ono sto si oduvijek zelio a nisi imao sredstava, hrabrosti.To su godijen kada to konacno mozoes da ostvaris i uglavnom i uspijes.
-
Hakiz
#238 Re: Kriza srednjih godina
Ne znam. Napisao sam kako sam mislio, ne da želimo mladalački duh, nego baš da želimo biti mladi. A zašto minimalni nivo potentnosti ako se može imati viši? Valjda treba težiti da se ima najviši mogući u okolnostima, ne minimalni.lmo wrote:evo kako,
ovo..trebalo bi glasiti ovako ....Hakiz wrote:
Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo biti što duže mladi ili barem što potentniji kako starimo.a ta greška me i podsjetila na prepotenciju i sve to dalje što napisah.Što, naravno, nije pogrešno, svi mi želimo što duže održavati mladalački duh ili barem minimalni nivo potentnosti kako starimo.![]()
Opet kažem, pod potentnost mislim na sveukupnu životnu energiju, libido je samo dio nje.
Otkako sam pročitao kao klinac knjigu "Slika Doriana Graya", to mi je san. Nažalost, neostvariv.
- djevojka bez imena
#239 Re: Kriza srednjih godina
Meni je sasvim u redu, tj nije mi ništa bauk kada recimo muškarac srednjih godina, kriznih
, kupi lud auto, ili motor ili nosi Nike air max
itd. Sta ima veze, svo mu zlo bilo u tom. Ali kad zakrize pa zabrljaju, u glavi im nesto klikne pa se vrate u dvadesete, pa počnu zagledati i zviždati za vrsnjakinjama svojih kćeri, pa dobacuju, pa 'ocam, bratam, stare mi ja bi ovu, bi brateeeee sestrem ". Pa umjesto vekne i mlijeka kući nosi 6 Hajnekena jer saće tekma jaro! Hajd ispred zgrade da zapalimo!
Ili počnu da objavljuju statuse na fb, " četrdesete su ko tridesete", i slike zaliha iz gepeka, gdje makne roštilj vuče, " vazda spreman'!

Ili počnu da objavljuju statuse na fb, " četrdesete su ko tridesete", i slike zaliha iz gepeka, gdje makne roštilj vuče, " vazda spreman'!
-
Hakiz
#240 Re: Kriza srednjih godina
Iskreno, ako ti je u ruci ili na usnama dobra sisa ili dobar guz, da li je stvarno važno šta je ispod kože? Ionako diraš ili ljubiš kožu, a onda nije bitno šta je ispod kože.Fudo387 wrote: ...i najekstremniji primjer, vjestacki guzovi.
Mislis, je dobrog guza braco mila, a tamo dva jastuka svezala okolo.
-
moonca
#241 Re: Kriza srednjih godina
E, nisam ovo od tebe ocekivala.

-
Hakiz
#242 Re: Kriza srednjih godina
Vršnjakinje njihovih kćeri su objektivno atraktivnije nego vršnjakinje njihovih žena. A ako nećeš stremiti boljem, onda nećeš napredovatidjevojka bez imena wrote:Meni je sasvim u redu, tj nije mi ništa bauk kada recimo muškarac srednjih godina, kriznih, kupi lud auto, ili motor ili nosi Nike air max
itd. Sta ima veze, svo mu zlo bilo u tom. Ali kad zakrize pa zabrljaju, u glavi im nesto klikne pa se vrate u dvadesete, pa počnu zagledati i zviždati za vrsnjakinjama svojih kćeri, pa dobacuju, pa 'ocam, bratam, stare mi ja bi ovu, bi brateeeee sestrem ". Pa umjesto vekne i mlijeka kući nosi 6 Hajnekena jer saće tekma jaro! Hajd ispred zgrade da zapalimo!
![]()
-
Hakiz
#243 Re: Kriza srednjih godina
U čemu je problem, u suštini ili u riječima?moonca wrote:E, nisam ovo od tebe ocekivala.![]()
- djevojka bez imena
#244 Re: Kriza srednjih godina
Hakiz wrote:
Vršnjakinje njihovih kćeri su objektivno atraktivnije nego vršnjakinje njihovih žena. A ako nećeš stremiti boljem, onda nećeš napredovati
Aha
To sto takvima vekerica u glavi pokazuje na dvadesete ne znači da su mu i svi ostali dijelovi u rikvercu.
Toliko o napretku
-
Hakiz
#245 Re: Kriza srednjih godina
Nisu, tu si u pravu.djevojka bez imena wrote:Hakiz wrote:
Vršnjakinje njihovih kćeri su objektivno atraktivnije nego vršnjakinje njihovih žena. A ako nećeš stremiti boljem, onda nećeš napredovati
Aha![]()
To sto takvima vekerica u glavi pokazuje na dvadesete ne znači da su mu i svi ostali dijelovi u rikvercu.
Toliko o napretkuprije se tu radi o blamazi
Nasreću, farmacija i tehnologija su tu da pomognu. Ako žena ima pravo na silikone, medicinske zahvate sužavanja itd, ja imam pravo na prsten za penis ili u ekstremnom slučaju vijagru. A sve dok je balkan silan i dobro stoji (copyright Branimir Štulić), nema blamaže.
-
moonca
#246 Re: Kriza srednjih godina
Nije veliki problem, ako te zbilja kriza 'spucala'.Hakiz wrote:U čemu je problem, u suštini ili u riječima?moonca wrote:E, nisam ovo od tebe ocekivala.![]()
-
Hakiz
#247 Re: Kriza srednjih godina
Zašto misliš da me je kriza spucala. Mogu li se argumenti za neki stav iznositi a da to nije tvoj stav? Ne kažem da me kriza nije spucala, ali zašto misliš da ako zastupam jedno mišljenje da je to moja životna praksa. Valjda si nekada učestvovala u debatama. Jedan tim dobije zadatak da jedan stav brani, drugi tim da ga napada, ali ljudi u tim timovima ne moraju privatno biti ni pristalice ni oponenti tog stava.moonca wrote:Nije veliki problem, ako te zbilja kriza 'spucala'.Hakiz wrote:U čemu je problem, u suštini ili u riječima?moonca wrote:E, nisam ovo od tebe ocekivala.![]()
Mora li sve na ovom forumu biti lično?
-
Hakiz
#248 Re: Kriza srednjih godina
Komšija ti se smije, ali njegova kćer te gleda nekako čežnjivo...S4mpion wrote:Zato motor treba nabavit' dok si mlad, da ti se komšiluk ne ibreti što ga vozaš i u četrdesetim.
-
moonca
#249 Re: Kriza srednjih godina
Nisi me shvatio, ili ti je takav osjecaj.Hakiz wrote:
Zašto misliš da me je kriza spucala. Mogu li se argumenti za neki stav iznositi a da to nije tvoj stav? Ne kažem da me kriza nije spucala, ali zašto misliš da ako zastupam jedno mišljenje da je to moja životna praksa. Valjda si nekada učestvovala u debatama. Jedan tim dobije zadatak da jedan stav brani, drugi tim da ga napada, ali ljudi u tim timovima ne moraju privatno biti ni pristalice ni oponenti tog stava.
I ti si Fudi napisao- ne mislim ni ja da si mislio na njega licno -- tako i ovaj moj komentar -nije lican ali samo tvoj stav na ukazani problem ..
Opet, nista licno nije tebi bilo namjenjeno osim -- sto sam to pisano procitala od tebe , to je sve .Iskreno, ako ti je u ruci ili na usnama dobra sisa ili dobar guz, da li je stvarno važno šta je ispod kože? Ionako diraš ili ljubiš kožu, a onda nije bitno šta je ispod kože.
-
Hakiz
#250 Re: Kriza srednjih godina
Ne mislim da si ti meni napisala lično. Nego mislim da kada ja pročitam nešto od tebe ili ti od mene, najčešće se na forumu desi da pomislimo da je to tvoj ili moj životni stav. Može biti samo drugi ugao gledanja, čak i onaj koji je suprotan našoj životnoj filozofiji.moonca wrote:Nisi me shvatio, ili ti je takav osjecaj.Hakiz wrote:
Zašto misliš da me je kriza spucala. Mogu li se argumenti za neki stav iznositi a da to nije tvoj stav? Ne kažem da me kriza nije spucala, ali zašto misliš da ako zastupam jedno mišljenje da je to moja životna praksa. Valjda si nekada učestvovala u debatama. Jedan tim dobije zadatak da jedan stav brani, drugi tim da ga napada, ali ljudi u tim timovima ne moraju privatno biti ni pristalice ni oponenti tog stava.
I ti si Fudi napisao- ne mislim ni ja da si mislio na njega licno -- tako i ovaj moj komentar -nije lican ali samo tvoj stav na ukazani problem ..
Opet, nista licno nije tebi bilo namjenjeno osim -- sto sam to pisano procitala od tebe , to je sve .Iskreno, ako ti je u ruci ili na usnama dobra sisa ili dobar guz, da li je stvarno važno šta je ispod kože? Ionako diraš ili ljubiš kožu, a onda nije bitno šta je ispod kože.
Slično se dešava kada citiram nekoga. Ne moram se direktno obratiti toj osobi, citat je samo bio šlagvort i odgovor na citat ne mora biti odgovor toj osobi nego odgovor stavu u citatu. Ili čak ni odgovor stavu, nego citat može biti okidač za razmišljanje koje ko zna gdje će završiti.
Last edited by Hakiz on 27/08/2018 21:43, edited 1 time in total.