ko je bio bolji za Bosnu i narod,Tito ili Alija?

Post Reply
danas

Post by danas »

@ wandy:

i ja sam stanovala u dijelu grada "oslobodjenom" od cetnika; otac mi se rodio u zbjegu '43-e samo da bi opet zavrsio u logoru 92-e, i DOBRO znam sta su cetnici radili i tada i sada. i BAS ZATO ne mogu da se pomirim sa onime sto im je alija dao, a to je drzava RS. ja mu to oprostiti ne mogu, a ti kako hoces.

znam ja da tebi nije lako da to shvatis, da se narodu servira floskula da je "alija tako morao", da "nije dao zapad drugacije" i slicne nebuloze... ali cinjenica je da RS ne bi postojala da je alija nije legitimizirao; da je SDA i dan-danas u koaliciji sa cetnicima, za koje, ponavljam jos jednom, su glasali skoro svi oni koji su glasali za aliju na prvim izborima. ako si gledao TV tih dana, vidio si kako su se "bratski" ljubili i grlili alija i momo i radovan i bilja..., a ja sam bila dijete tad aa opet sam znala da su to sve goli cetnici (samo izgleda alija nije znao). i poslije svega, opet su mu bili drazi cetnici od durakovica, turajliaca, lagumdzije... jer "mora se" sa nekim u koaliciju, nedaj boze da se izmakne fotelja...

ne bih sada da ulazim u detalje, koji su vec podobro polemisani na prijasnjim temama o aliji, ali porediti tita i aliju je besmisleno (a ovo poredjenje je tema ovog topika). ja te opet pitam: da li je postojala RS pod titom? u kojim su bosanskim gradovima zivjeli muslimani (a gdje danas zive)? koliko je bilo izbjeglica po bijelom svijetu u titovo vrijeme, a koliko ih je danas? kad nam je alija ostavio takvo blagostanje, sto svi gledaju kako da pobjegnu iz bosne danas? koji su to titovi partizani izasli sa fabrikama i aerodromima iz rata? onaj jedan kaze tito se zaduzio -- jeste, zaduzio se da opismeni svu onu seljadiju koju je zatekao u jugoslaviji 45-e, da im napravi skole i bolnice i puteve i fakultete gdje ih nikada nije bilo, da napravi drzavu od njih... danas sama bosna ima duga maltene koliko bivsa jugoslavija, i sta je napravila od tih para; gdje su? za kraj: razmisli malo, pa reci da li ti je bilo bolje 1985 ili 2005-e?
mosor1

Post by mosor1 »

SD-6 wrote:...nije treb'o ostavjati ni cetnike...mnogima je doduse i (pre)sudio u brdima i dolinama,po kratkom postupku...naravno nije isto kada titin partizan ubije nenaurozanog cetnika i kada isto ucini pripadnik Ar BiH dakle alijin/dzihadski vojnik
...prvi gest je pozeljan i moralan dok je drugi teroristicki cin i treba hitno procesuirati njegovog izvsioca ako ne i likvidiratii(cinjenica da se radilo o pojedinacnim incidentima je zanemariva,za razliku od kolektivnog streljanja cetnika,koja se nisu mogla vrisiti bez narebe samog vrha)...izgleda da nas je progutala i pregazila moralna i patritoska evulucija,sto je najgore lekcije nam djele njihovi,titini nasljednici i sljedbenici
...Titini partizani koji su streljali na stotine četnika(nije da ga krivim ) i dan danas su heroji dok se alijin vojnik mora stiditi svog ucesca u svojoj samoodbrani...pošteno
P.S.ovo je mahsuz za "smrtnog fašistu" :D
Zlocin je zlocin. Da se u onoj drzavi otvoreno govorilo o tabu-temama, i da je atmosfera bila malo vise demokratska, a malo manje mitoloska, ne bi bilo moguce indoktrinirati toliko ljudi kao 1988-1991. Ovako je dostajalo da se "ukinu" opozicijska glasila i nametne propaganda - i jaci bi narodi popusili tu dobitnu kombinaciju. Samo mozda u nesto manjem postotku.
danas

Post by danas »

SD-6 i wandy:

de se usaglasite -- jel' tito masovno streljao cetnike ili ih je sve ostavio u zivotu i preobratio u partizane? nije mi bas jasno... :-)
mosor1

Post by mosor1 »

Samo, mene ovo jebe: cetrdeset godina je Jugoslavija gradena na pozitivnim nacelima (o izvedbi necu sada...), jako se napredovalo, ljudi su vjerovali da vise nikad nece biti rata, djecu se odgajalo da vole i postuju druge ljude i narode. I desilo se sto se desilo.

Danas su ljudi razocarani, opljackani, prevareni, rezignirani. Vladaju kriminalci i fasisti od karijere. Djeca za uzor imaju njih i razne sumnjive estradne likove. A ucimo ih nepovjerenju, vjerskim dogmama, mrznji i osveti. I nista nismo naucili od svega.

S takvom prtljagom, kakvoj da se buducnosti nadamo?
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

mosor1 wrote:Samo, mene ovo jebe: cetrdeset godina je Jugoslavija gradena na pozitivnim nacelima (o izvedbi necu sada...), jako se napredovalo, ljudi su vjerovali da vise nikad nece biti rata, djecu se odgajalo da vole i postuju druge ljude i narode. I desilo se sto se desilo.

Danas su ljudi razocarani, opljackani, prevareni, rezignirani. Vladaju kriminalci i fasisti od karijere. Djeca za uzor imaju njih i razne sumnjive estradne likove. A ucimo ih nepovjerenju, vjerskim dogmama, mrznji i osveti. I nista nismo naucili od svega.

S takvom prtljagom, kakvoj da se buducnosti nadamo?
Nisi jedini, cesto sebe uhvatim u tom razmisljanju i iskreno govoreci uhvati me strah od sutrasnjice. :sad: :sad:
Fair Life

Post by Fair Life »

danas wrote:(...)
onaj jedan kaze tito se zaduzio -- jeste, zaduzio se da opismeni svu onu seljadiju koju je zatekao u jugoslaviji 45-e, da im napravi skole i bolnice i puteve i fakultete gdje ih nikada nije bilo, da napravi drzavu od njih... danas sama bosna ima duga maltene koliko bivsa jugoslavija, i sta je napravila od tih para; gdje su? za kraj: razmisli malo, pa reci da li ti je bilo bolje 1985 ili 2005-e?
Nemoj tako danas... nije danas sve tako crno, narocito ako bacimo pogled u buducnost... imamo danas jos uvijek i te kako razloga za zadovoljstvo.

Pesimista bi rekao da je 2005. situacija u svakom pogledu gora nego sto je bila 1985., ali zato bi optimista tvrdio da je danas 2005. godine situacija u BiH mnogostruko bolja... nego sto ce po svoj prilici biti 2025.
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:SD-6 i wandy:

de se usaglasite -- jel' tito masovno streljao cetnike ili ih je sve ostavio u zivotu i preobratio u partizane? nije mi bas jasno... :-)
More bit da im je zao sto nije i Tito rekao "Mogu ja sa Drazom" 1945., kao sto je Alija rekao "Mogu ja sa Momcilom" 1995.
BECHO

Post by BECHO »

Imali su zasluga za Bosnu i jedan i drugi! Kroz buducnost ce se podizati spomenici i Aliji, kao sto su ih podizali i Titu u proslosti. Onda ce ih, kako to inace obicno biva, kroz vrijeme, oni koji su ih i podizali sami i rusiti, iz istih razloga iz kojih su ih i podizali - dodvoravajuci se vlastodrscima, zivim ili mrtvim, ili privilegijama koje im se osmjehuju sa njihovih spomenika!
Fair Life

Post by Fair Life »

Tako je Becho.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Meni nekako Alija drazi... :oops:
nendertalac

Post by nendertalac »

Prenj wrote:
danas wrote:SD-6 i wandy:

More bit da im je zao sto nije i Tito rekao "Mogu ja sa Drazom" 1945., kao sto je Alija rekao "Mogu ja sa Momcilom" 1995.
Nije Alija imao nikakvog izbora. A nije ni Tito morao poslije rata raspisati drzavno glasanje za vladu. u pravu su ovi koji potezu pitanje komunisticke propagande. Tito je bio OBOZAVAN al ja ne bih rekla da je to bilo zbog negove "velicine". Radije jer je na izgradnji obozavaoca radilo stotine hiljada ljudi, u svakoj mogucoj pori drustva. Svaki kontakt svakog covjeka u onom drustvu znacio je kontakt sa Titovim obozavaocima. I slike ste mogli vidjeti svuda, od kafana i samoposluga, preko obdanista, osnovnih i srednjih skola, do banka, firmi, sudova i vojske. Jedva da je postojala ijedna organizacija ljudi, bilo kog vida, u kojoj TITO nije bio GLAVNI. A stoka smo mi, svasta se u to ime i pod PRIJETNJOM SVEMOGUCEG IMENA radilo. Al hajd usudi se izjaviti JEBES TITA.
:shock:
Ne mogu da zamislim da moje djete mora postati clan SDA u sedmoj godini, da sa 18 postane Mladi Musliman, i da umjesto Filozofije uci Alijinu Deklaraciju u srednjoj skoli.

Zamislite kako je bilo da vidite svoju djecu danas kako sa sefovima, svi sretni i ponosni u redovima pjevamo : GOSPODINE ALIJA DJETELINO ZELENA!

Mnogo ih je i strasno galame... 8-)
kawan

Post by kawan »

Tito nije iso u dejton
nendertalac

Post by nendertalac »

kawan wrote:Tito nije iso u dejton
Tito je odbio da ide na sastanak vrhuske komunista. da je otisao ubili bi ga. Tito je opstao zahbaljujuci tome sto je svima rekao FUCK OFF. Rusi i Ameri se sastali u Beogradu i nisu se nikad ni razdvojili.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ovo malo s odmora....

Za Tita u mojoj carsiji napravise fabriku u kojoj je radilo 2500 ljudi..
Nedavno je Alijini prodase Amerikancu za 500 000 KM (i slovima (PETSTOHILJADA konvertibilnihmaraka!) I to bez tendera!

Osta tako dzamija najjaca firma (sa preko 2 miliona KM godisnjeg prihoda) u onome sto se nekad gradom, lijepim gradom zvalo!
A danas je najobicnija rupa sa preko godinu dana prokopanom glavnom ulicom (u duzini od pishljivih 400-500 metara) po kojoj se u cizmama mora hodati jer, eto, prave nam kanalizaciju kazu!

Toliko o Aliji! I o Titu! I o onih 65 radnika, mojih sugradjana, koje Amerikanac otpusti neki dan jer su 3 sata strajkovali zbog neisplacenih plata mukom zaradjenih!

Pozdrav raji i selam gospodi!

Odoh na kupanje dok se u Sanu govna, iz slavne im kanalizacije ne uvale!
bosan

Post by bosan »

Samo porodjenje ove dvojice drzavnika po meni je glupo.Ne mozemo ocjenjivati ko je bio bolji za Bosnu jer su predsjedavali u drugim vremenima ,situacijama i sistemima. Uglavnom nit ih previse volim a nit previse pljujem.
danas

Post by danas »

@fair life, prenj, i posebno BECHO -- pogodili ste tacno "u sridu"! to je to! moze se sa cetnicima...

@nendertalac:
veoma postujem tvoje postove ali mislim da malo pretjerujes. recimo, moj otac je izasao -- svojom voljom istupio -- iz KPJ 1968-69, poslije studentskih nemira, i nikada nije imao problema zbog toga. radio je svoj posao i imao normalan zivot i poziciju. mama nikada nije ni bila clan KPJ i opet kazem, nikakvih problema; nikakvog sikaniranja.

premotajmo jedno 50 godina kasnije, i sta imamo u bosni: ne mozes se mrdnuti ako nisi clan "halke"; umjesto "druze tito ljubicice bijela" pjeva se "da te nije alija"; umjesto cetnika i ustasa (sa kojima su u politickoj koaliciji), alija i njegovi se sjetili da kritikuju djeda mraza i djecu iz mjesanih brakova; umjesto tita, ne mozes opsovati aliju; u drzavnim skolama sada ima vjeronauk umjesto marksizma (pa se samo usudi da ne posaljes dijete na cas); a uciteljica umjesto na vakcinaciju ili psihologu preporucuje da dijete ode hodzi da mu slije stravu (ovo si mislim ti napisala na drugom postu). umjesto "sposobnih" alija nam je rekao da je bolje uzimati "poslusne" i provjerene. umjesto energoinvesta, hidrogradnje, i slicnih firmi, imamo dzamije svjetskih razmjera. umjesto emerika bluma, gradonacelnik sarajeva je neka polu-pismena hamsa. drzavna administracija je puna fasista svih boja; umjesto jedinstvene BiH imamo RS. 1955 (10 godina poslije stravicnog rata) titova jugoslavija je licila na funckionalnu drzavu u svakom pogledu a bosna koju nam je alija ostavio je rezervat. ma napravili smo progres pod alijom, ne mogu ti opisati... pa kako ih porediti?

nisam indoktrinirani titoista, ali nisam ni slijepa da ne vidim kako je obican narod zivio tada a kako zivi sada; da ne vidim sta je ostalo iza titove jugoslavije a sta nam je alija "stvorio" (jos nisu stigli sve ni da popljackaju mili nam vlastodrsci). i tito i alija su bili obicni ljudi i obojica su cinili greske, sa time da nas titove greske kostase ... (jos ne znam, cega tacno nas kostase?) a alijine greske nas kostase drzave i normalnog zivota.
nendertalac

Post by nendertalac »

Vodenjak wrote:Ovo malo s odmora....

Nedavno je Alijini prodase Amerikancu za 500 000 KM (i slovima (PETSTOHILJADA konvertibilnihmaraka!) I to bez tendera!

Osta tako dzamija najjaca firma (sa preko 2 miliona KM godisnjeg prihoda) u onome sto se nekad gradom, lijepim gradom zvalo!
A danas je najobicnija rupa sa preko godinu dana prokopanom glavnom ulicom (u duzini od pishljivih 400-500 metara) po kojoj se u cizmama mora hodati jer, eto, prave nam kanalizaciju kazu!

Toliko o Aliji! I o Titu! I o onih 65 radnika, mojih sugradjana, koje Amerikanac otpusti neki dan jer su 3 sata strajkovali zbog neisplacenih plata mukom zaradjenih!

a sto se tice amerikanaca u tvom selu - amerikanac je kapitalista. on da se mislio zajebavat sa radnicima i radnickim pravima - on bi napravio fabriku u americi. ali to u americi ne moze. jer mu to u americi ne da zakon. onaj isti zakon koji su nametnuli americki strajkaci i sindikat. a kod nas je taj zakon srusen zajedno sa socijalizmom, a vodje sindikata gledaju kome da se uvuku u guzicu prvenstveno za dobro svojih fotelja.
danas wrote:
@nendertalac:
veoma postujem tvoje postove ali mislim da malo pretjerujes. recimo, moj otac je izasao -- svojom voljom istupio -- iz KPJ 1968-69, poslije studentskih nemira, i nikada nije imao problema zbog toga. radio je svoj posao i imao normalan zivot i poziciju. mama nikada nije ni bila clan KPJ i opet kazem, nikakvih problema; nikakvog sikaniranja.
Ne znam sta se radilo u tvojoj mahali. Za vrijeme drugog svjetskog rata moj dedo je sakrivao partizane u svojoj kuci i oni su je nesretnim slucajem zapalili. to jeste bio nesretan slucaj ali - to je bila seoska kuca u kojoj se cuvalo i sjeme i maslo i sve sto seljaku treba za sljedecu godinu i bez cega ne moze. i sjeno. i krave i ovce i zivina - i sve je izgorilo do temelja. moj dedo je dobio na sudu odstetu - ali su tu odstetu pojeli mladi opstinski komunisti - nikad dinara nije dobio nazad. nego su uveli komune pa ako kvocke snesu 10 jaja - komuna uzme 5. ako snesu 5 - uzmu 5. ako snesu 4 - moras otic kupit jedno od druog seljaka jer - kominstima opet moras dati 5.

moja mama je rodjena poslije rata - isla je u skolu do 4. razreda jer u tom selu nije "bilo dalje". pa je sa 12 godina pocela raditi ko sluzavka jer nisu imali od cega da zive. moj drugi dedo je u rusiji imao prodavnicu. zajedno s bratom. pa mu brata ubili a on pobjegao. te zime je i umro. jer su stanovali na 1000 metara nadmorske visine, bez prevoza, bez doktora - umro je od najobicnije gripe jer ga nisu mogli voditi doktoru. zakopali su ga u dvoristu, umjesto kovcega - trazio je da mu obuku kaput kad umre. Moj otac je sa 12 godina poceo raditi u tunelu. kopo.

nisu ni jedno ni drugo bili komunisti - ali nisu imali ni blizu istu sansu koju su imali djeca gradjanskih komunista. ni po cemu. nisu imali nikakve sanse da negdje dobiju posao a masa njihovih prijatelja je otislo na rad na zapad.

moja mama je PLATILA sefu u jednoj od lokalnih fabrika da zaposli njenog mladjeg brata. 2000 maraka za posao u komunistickoj fabrici. pa ko voli - nek izvoli.
zlochin i kazna

Post by zlochin i kazna »

Vodenjak wrote:Ovo malo s odmora....

i ja evo malo svratih do tebe s' umora.......
hochu li dobiti ban od tebe sada kada te upitam - je li ti stvarno svu krivnju
utrpavash Aliji? Gdje su tu chetnichke armade? Gdje i kada ce neko OVDJE na ovome mjestu , na ovom podforumu spomenuti Tudjmana?
Znash shta - hajde ti lijepo iznesi svoj vlastiti stav shta bi ti uchinio da si bio na Alijinom mjestu i da znash da ne zelim ni pravdati ni braniti Aliju ali od tebe koji si uvijek spreman sva zla spochitati Aliji - daj barem jednom se dogovori barem sa sobom sta bi ti uchinio konkretno da si bio na njegovome mjestu, iznesi to mishljenje ovdje i tek tada - prije nego naredish da me bez upozorenja - uklone sa foruma - ili izbrisu ovu repliku
u formi bitnog pitanja kojim se u kontinuitetu bavish - iznesi svoje rjeshenje - kako bi ti eskivirao Miloshevicha, SANU, Karadjicha, Mladicha, Tudjmana, MZ, JNA, domache chetnike i ustashe, (sada) i Grke, Ukraince, Ruse, blerovce, Bushovce i sve druge BANDITE - bjelosvjetsku i domachu bagru ? Kako Vodenjache?
danas

Post by danas »

@nendertalac:
ne sumnjam da je tako bilo, jer znam dosta slicnih prica, cak i u sopstvenoj porodici. evo reci cu da su mi starije amizde sve bili u partizanima od 1941 (zato su cetnici non-stop palili selo i otac mi se rodio u zbijegu jer je nena u 9-om mjesecu morala u brda da se krije), ali da su i oni propatili poslije rata jer su komunisti masovno "oduzimali", nisu bas trpjeli ikakvo neslaganje i slicno... ali prezivjelo se, napredovalo se, i najvaznije, svima je bilo nekako isto. i strah me je da posmislim sta bi se desilo da je u II ratu nadvladao neko drugi osim tita, i kako bi i tvoj dedo i moj dedo zivjeli tada i da li bi im ikako i ostala glava na ramenima.

sta hocu da kazem -- niko nije pod titom zivio kao bubreg u loju, ali vecina naroda je bila zbrinuta -- imalo se za osnovne potrebe. ja ne sumnjam da je tvoja mama platila 2000 KM da joj zaposle brata, ali ne vidim da je sada neko poboljsanje. ljudi prezimljavaju u kokosinjicma; nemaju ljekara, stuje, vode; moras svakoga da podmicujes, siromastvo je jos gore, ne vidim nadu u buducnost - i to hocu da kazem kada kazem da je bio tito bolji za narod nego alija. sto je najgore, u titovo doba su svi bili "jednako" siromasni, a danasnji kontrast je ocajan: sa jedne strane imas siromastvo srceparajucih razmjera, a sa druge strane kojekakve turbo-bogatase koji iz rata (kako li boze) izadjose sa firmama i posjedima... i kao sto nisma mogla da zamislim da je iko drugi vladao osim tita, tako mogu da zamislim da bi nam bilo bolje da je recimo, rahmetli hakija turajlic; rusmir mahmutcehajic, ili neko slican vladao i donosio odluke umjesto alije...

za ono doba i za one uslove, mislim da je tito napravio dosta, a za ovo doba i za ove uslove, mislim da je alija dokusurio ono sto nam je ostalo iza tita (mislim u materijalnom smislu).
Last edited by danas on 03/07/2005 15:23, edited 1 time in total.
wandy

Post by wandy »

danas wrote:@fair life, prenj, i posebno BECHO -- pogodili ste tacno "u sridu"! to je to! 1 moze se sa cetnicima...

@nendertalac:

2premotajmo jedno 50 godina kasnije, i sta imamo u bosni: ne mozes se mrdnuti ako nisi clan "halke"; umjesto "druze tito ljubicice bijela" pjeva se "da te nije alija"; umjesto cetnika i ustasa (sa kojima su u politickoj koaliciji), 3alija i njegovi se sjetili da kritikuju djeda mraza i djecu iz mjesanih brakova; umjesto tita, ne mozes opsovati aliju; u drzavnim 4skolama sada ima vjeronauk umjesto marksizma (pa se samo usudi da ne posaljes dijete na cas); a uciteljica umjesto na vakcinaciju ili psihologu preporucuje da dijete ode hodzi da mu slije stravu (ovo si mislim ti napisala na drugom postu). umjesto "sposobnih" alija nam je rekao da je bolje uzimati "poslusne" i provjerene. 5 umjesto energoinvesta, hidrogradnje, i slicnih firmi, imamo dzamije svjetskih razmjera. umjesto emerika bluma, gradonacelnik sarajeva je neka polu-pismena hamsa. drzavna administracija je puna fasista svih boja; 6umjesto jedinstvene BiH imamo RS. 1955 (10 godina poslije stravicnog rata) titova jugoslavija je licila na funckionalnu drzavu u svakom pogledu a bosna koju nam je alija ostavio je rezervat. ma napravili smo progres pod alijom, ne mogu ti opisati... pa kako ih porediti?

nisam indoktrinirani titoista, ali nisam ni slijepa da ne vidim kako je obican narod zivio tada a kako zivi sada; da ne vidim sta je ostalo iza titove jugoslavije a sta nam je alija "stvorio" (jos nisu stigli sve ni da popljackaju mili nam vlastodrsci). i tito i alija su bili obicni ljudi i obojica su cinili greske, sa time da nas titove greske kostase ... (jos ne znam, cega tacno nas kostase?)7 a alijine greske nas kostase drzave i normalnog zivota.

1 Tito je od cetnika pravio partizane.

2 Drugacije bi bilo da Zlatko ima vlast?

3 Kad je rahmetli Alija kritikovo djecu iz mjesani brakova?. Nemoj mi sad molim te citirati DANE ili SB

4 Skoro svugdje u Europi imas vjeronauku.Djece idu u crkve.Sta ti je tu cudno?

5 Ako mozda neznas nije isti sistem kosto je bio prije.Sta fali damijama,ako ti smetaju kad prolazis okreni glavu.

6 Tto nije imao radovana i mladica i veliki broj srpskog stanovnistva iza njihovi leda.

7 Tvoje misljene. Da rahmetli Alija nije potpisao nastavio bi se rat.Sa nastavkom rata bilo bi jos zrtava.
zzzzz

Post by zzzzz »

Nisu bili dobri ni jedan a ni drugi, obojica su samo posljedica zla koje nas je zadesilo 1918 nastankom tvorevine Kraljevina SHS
Fair Life

Post by Fair Life »

zlochin i kazna wrote:(...)
Znash shta - hajde ti lijepo iznesi svoj vlastiti stav shta bi ti uchinio da si bio na Alijinom mjestu i da znash da ne zelim ni pravdati ni braniti Aliju ali od tebe koji si uvijek spreman sva zla spochitati Aliji - daj barem jednom se dogovori barem sa sobom sta bi ti uchinio konkretno da si bio na njegovome mjestu, iznesi to mishljenje ovdje ...
(...)
Jednostavno... trebao je znati dokle sezu njegove sposobnosti i ne prihvatati se uloge na koju ga je svojim prijedlogom instalirao Nikola Koljevic.

Povjerovati Nikoli vise nego sebi... je za ne povjerovati.
wandy

Post by wandy »

Fair Life wrote:
zlochin i kazna wrote:(...)
Znash shta - hajde ti lijepo iznesi svoj vlastiti stav shta bi ti uchinio da si bio na Alijinom mjestu i da znash da ne zelim ni pravdati ni braniti Aliju ali od tebe koji si uvijek spreman sva zla spochitati Aliji - daj barem jednom se dogovori barem sa sobom sta bi ti uchinio konkretno da si bio na njegovome mjestu, iznesi to mishljenje ovdje ...
(...)
Jednostavno... trebao je znati dokle sezu njegove sposobnosti i ne prihvatati se uloge na koju ga je svojim prijedlogom instalirao Nikola Koljevic.

Povjerovati Nikoli vise nego sebi... je za ne povjerovati.
Umjesto njega ko je trebo biti?
Fair Life

Post by Fair Life »

wandy wrote:(...)

7 Tvoje misljene. Da rahmetli Alija nije potpisao nastavio bi se rat.Sa nastavkom rata bilo bi jos zrtava.
Svasta...

Kazes... potpisao da bi se izbjegao nastavak rata.

Izgleda mi da je po ovoj tvojoj tvrdnji svojim potpisom mogao izbjeci i pocetak rata.
wandy

Post by wandy »

Fair Life wrote:
wandy wrote:(...)

Svasta...

Kazes... potpisao da bi se izbjegao nastavak rata.

Izgleda mi da je po ovoj tvojoj tvrdnji svojim potpisom mogao izbjeci i pocetak rata.
Neznam da li bi se Radovan slozio 92. Imao je druge planove.
Post Reply