Pitanje za vjernike

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
r_faruk

#226 Re: Pitanje za vjernike

Post by r_faruk »

славянин wrote:Pitanje za vrle nam i upucene. Posto u islamu jel djevojke / zene trebaju biti pokrivene , muskarci spustati poglee a i one itd. Kako naci sebi buducu zenu ? - mislim jel ima kakvo upoznavanje,da mozes da vidis svidja li ti se sto fizicki sto psihicki. Kako to ide ?

u serijatu je zabavljanje zabranjeno. zabranjeno je imati momka ili djevojku, a buduceg muza ili djevojku ti biraju roditelji. ozenis se sa onom djevojkom koju su ti roditelji dogovorili, ili udas za onog muskarca kojeg su ti oni dogovorili (ako si zensko naravno :))

i to ti je tako u svakoj zemlji u kojoj vlada serijatski zakon....
Smrcak15

#227 Re: Pitanje za vjernike

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
славянин wrote:Pitanje za vrle nam i upucene. Posto u islamu jel djevojke / zene trebaju biti pokrivene , muskarci spustati poglee a i one itd. Kako naci sebi buducu zenu ? - mislim jel ima kakvo upoznavanje,da mozes da vidis svidja li ti se sto fizicki sto psihicki. Kako to ide ?

u serijatu je zabavljanje zabranjeno. zabranjeno je imati momka ili djevojku, a buduceg muza ili djevojku ti biraju roditelji. ozenis se sa onom djevojkom koju su ti roditelji dogovorili, ili udas za onog muskarca kojeg su ti oni dogovorili (ako si zensko naravno :))

i to ti je tako u svakoj zemlji u kojoj vlada serijatski zakon....
nije kako ti zamisljas

nema to u islamu da ti roditelji biraju supruznika, to je zabranjeno po islamu.
r_faruk

#228 Re: Pitanje za vjernike

Post by r_faruk »

A kako se bira?
Smrcak15

#229 Re: Pitanje za vjernike

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:A kako se bira?
bacis oko na neku, ili neka na nekoga, i onda se dogovori upoznavanje i vide je su li za jedno drugo ili ne. nema tu nikakvog fizickog kontakta prije braka.
sekerbay

#230 Re: Pitanje za vjernike

Post by sekerbay »

Imaš više načina. Zabavljanje nije zabranjeno, nego seksualni čin.
Isto tako, jedan od načina je i preporukom.
Dalje, nevažeći je brak kakvog ti opisa.
славянин

#231 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
bacis oko na neku, ili neka na nekoga, i onda se dogovori upoznavanje i vide je su li za jedno drugo ili ne. nema tu nikakvog fizickog kontakta prije braka.
Ne kontam kako bacis oko ako treba da spustas poglead uz to su zene pokrivene (valjda komplet)
Smrcak15

#232 Re: Pitanje za vjernike

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Smrcak15 wrote:
Ne kontam kako bacis oko ako treba da spustas poglead uz to su zene pokrivene (valjda komplet)
Pa bacis oko na lice da vidis ko je....sve u granicama.
славянин

#233 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Smrcak15 wrote: Pa bacis oko na lice da vidis ko je....sve u granicama.
Znaci malo.. ono smijes bacit oko. A smije li se prici i popricati... ?
Bloo
Globalna šefica

#234 Re: Pitanje za vjernike

Post by Bloo »

Da se ne patite, moze i ovako.

https://www.facebook.com/upoznavanjezabrak/
славянин

#235 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Bloo wrote:Da se ne patite, moze i ovako.

https://www.facebook.com/upoznavanjezabrak/
Esselamu alejkum, momak 21 godina, student Islamskog fakulteta trazi djevojku za vezu I in shaa Allah brak.

Like
Comment
Most Relevant
Hasija Coric, Robinja Allahova, Karmela Olujić and 2 others like this.
Comments
Amel Kukuljac
Amel Kukuljac Pvaj student "islamskog,, fakulteta bi trebao da zna da je brak jedina veza u serijatu...
Manage
3d
Rozajac Edin
Rozajac Edin Ma ovaj nije video vakulteta zeza se ovdje ko i drugi.
:mrgreen:
Selam alejkum
Lijep momak radi imam auto imam 26 godina trazim djevojku za vezu. Ako je neka zainteresovana nek lajka il nek ostavi komentar pa cu se ja javit...
Nemojte molim vas :D :D :D

PS: Ova stranica je odlicna evo smijem se vec 10 minuta :lol: :lol: :lol:

PPS: PA OVO SU SVE BISERI :pisnuo:
Nur Habiba Nur Habiba Halali brate ti si pravi vjernik Ma Sha Allah tako tvrdis vidi a trazis hanumu za vezu a kasnije halali brak ya rabi pa pravi vjernik po sunnetu ne radi tako niti smije Allah ti podari svako dobro pravi vjernik trazi hanumu za halal brak Al prije toga da se upoznate razgovarate eto nek put 10 puta da se vidite to je dovoljno serijat ne dozvoljava vezu nego dozvoljava halal brak
Manage
6d
Armin Hasanbegović
Armin Hasanbegović Ti znaš šta treba i kako treba, a ne znaš koristiti ni tačku, a ni zarez Boga mi! Prije svega nauči tako nešto, pa onda drugima pametuj, pozz :). Čuj da se vide 10 puta i onda odmah brak haha!
Manage
6d
Nur Habiba Nur Habiba
Nur Habiba Nur Habiba Armin Hasanbegović Hajde ti pasa nauci nesto pametnije o Islamu i serijatu mani se to drzanje rukica i harama svi bi vi zenu za rukicu pa haram pa da je zenis e ne moze pasa tako znas se sta je Islam i Serijat zna se sta su Allahovi propisi nisam ja izmislila nemozemo od vjere uzimati sta mi hocemo. Zna se sta je Halali a sta je haram Selam alejkum
Manage
6d
Emin Krzalic
Emin Krzalic Armin Hasanbegović A ti brate dragi cinis veliku gresku jer se zaklinjes Bogom za obicni zarez.A kritikujes sestru a nisu u pravu.
Manage
6d
Armin Hasanbegović
Armin Hasanbegović Pa ti pravac u državu gdje se provodi šerijat pa tamo pametuj. 21. je vijek, više se ne žene djevojčice od 6,10,12 godina. Više roditelji ne određuju koju ćeš ženu ženiti, osim u zabitima. Šta nisam u pravu Emine, to što ne zna koristiti zarez i tačku?…See More
Selam Alejkum
Trazim zenu za brak
Do 35 god
Zivim i radim u Luksemburgu..financijski sam situiran i povremeno boravim u Sarajevu

#h1150
Like
Comment
Most Relevant
Elma Cehajic, Emina Hadžić, Asmina Malic and 39 others like this.
1 Share
Comments
Merjem Delimustafic
Merjem Delimustafic Sta je sponzoruse? Koliko ste samo navalile lajkati ovaj oglas, sramota u sta ste se vi muslimanke pretvorile, ono kao trazite ljubav, postenje, iskrenost a kamara brace ovde koji su u Bosni objavili su svoje oglase, no medjutim, slabo ih lajkate zato sto su u Bosni a ne u PROKLETOJ DIJASPORI. A ti momak sto si objavio ovaj oglas, zapamti dobro, sve su te lajkale sponzoruse a to su najkrvolocnije zvijeri koje su se ikad nakotile na ovom dunjaluku a posebno u Bosni. Zelim ti srecu i ove sto te lajkuju, ni pod razno ih ne prihvataj i ne vjeruj im u njihovu suplju pricu. Zensko sam ali istinu treba reci, nase bosanske zene su najkrvolocnije zvijeri a cast izuzetcima kojih je veoma mali broj. Toliko od mene. Sretno!
r_faruk

#236 Re: Pitanje za vjernike

Post by r_faruk »

Smrcak15 wrote:

moram te razocarati smrle... tako se ne radi u zemljama u kojima je serijat na snazi. ako mi ne vjerujes na rijec mozes otici pa provjeriti... ili mozda pak mislis da su svi oni u krivu i da ljudi ciji je maternji jezik arapski pogresno tumace kuran i serijat...

za ovo boldirano, pa bolan ovako ni kod nas nije bilo prije 50-60 godina..... ne znam ni sto spominjes fizicki kontakt prije braka kada ga niko od nas nije svakako spomenuo kao sporan. svi mi tvrdimo da ga nema.

ovo bacanje ociju mozes macku o rep....
Smrcak15

#237 Re: Pitanje za vjernike

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:
Smrcak15 wrote:

moram te razocarati smrle... tako se ne radi u zemljama u kojima je serijat na snazi. ako mi ne vjerujes na rijec mozes otici pa provjeriti... ili mozda pak mislis da su svi oni u krivu i da ljudi ciji je maternji jezik arapski pogresno tumace kuran i serijat...

za ovo boldirano, pa bolan ovako ni kod nas nije bilo prije 50-60 godina..... ne znam ni sto spominjes fizicki kontakt prije braka kada ga niko od nas nije svakako spomenuo kao sporan. svi mi tvrdimo da ga nema.

ovo bacanje ociju mozes macku o rep....
moram te razocarati smrle... tako se ne radi u zemljama u kojima je serijat na snazi.
pusti ti to kako je u tim zemljama koji imaju djelimican serijat, to su vecinom nakardne zemlje sa diktatorskim rezimima koji su daleko od islama odlutali.

nebitno je kako drugi rade nego kako je bilo u islamu, u Muhammedovo vrijeme da bi mogli reci nesto, to je po islamu ok ili nije.

Ako je mogao Muhammed vidjeti neku zenu pa da mu se svidi i ozeni je, sta mi tu onda imamo vise pricati, smijemo li mi tako ili nesmijemo se zeniti.

znaci dozvoljeno je takav nacin stupanja u brak, da prvo vidis pa tek onda se ide prema braku, a nikako na slijepo niti da ti neko drugi tjera na zenidbu ili udaju sa nekim. to je zabranjeno po islamu.
Idemedosumom

#238 Re: Pitanje za vjernike

Post by Idemedosumom »

Ove teme više nisu iste bez dadinja i allexa, i duh sa sikirom se ušutio :(
Nastasia

#239 Re: Pitanje za vjernike

Post by Nastasia »

Evo pitanje za vjernike: bil' se ko ženio. Nema veze, prva, druga, četvrta, nisam ja ljubomorna, meni je važno da su mu žene onako .... ok. :eh:
Idemedosumom

#240 Re: Pitanje za vjernike

Post by Idemedosumom »

Ja bih, al' ne da mi prva :(
славянин

#241 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Nastasia wrote:Evo pitanje za vjernike: bil' se ko ženio. Nema veze, prva, druga, četvrta, nisam ja ljubomorna, meni je važno da su mu žene onako .... ok. :eh:
Zavisi od ponude ja bi odmah u vjernike presao :D :D naravno sa dodatkom predbracnog ugovora - za svaki slucaj onako.. bezveze ali .. neka ugovora :D
Nastasia

#242 Re: Pitanje za vjernike

Post by Nastasia »

Idemedosumom wrote:Ja bih, al' ne da mi prva :(
Medo će mi ostat neprežaljena forumska ljubaF :(
славянин wrote:
Nastasia wrote:Evo pitanje za vjernike: bil' se ko ženio. Nema veze, prva, druga, četvrta, nisam ja ljubomorna, meni je važno da su mu žene onako .... ok. :eh:
Zavisi od ponude ja bi odmah u vjernike presao :D :D naravno sa dodatkom predbracnog ugovora - za svaki slucaj onako.. bezveze ali .. neka ugovora :D
Čuj zavisi od ponude, pa ja sam ponuda, a viđaj ba mene :pusi2:
славянин

#243 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Nastasia wrote:
Idemedosumom wrote:Ja bih, al' ne da mi prva :(
Medo će mi ostat neprežaljena forumska ljubaF :(
славянин wrote:
Čuj zavisi od ponude, pa ja sam ponuda, a viđaj ba mene :pusi2:
Dje si kud sta - ne vidim te :lol:
Nastasia

#244 Re: Pitanje za vjernike

Post by Nastasia »

Perem, peglam, pušim, jel' dosta.
Nastasia

#245 Re: Pitanje za vjernike

Post by Nastasia »

Sta je sponzoruse? Koliko ste samo navalile lajkati ovaj oglas, sramota u sta ste se vi muslimanke pretvorile, ono kao trazite ljubav, postenje, iskrenost a kamara brace ovde koji su u Bosni objavili su svoje oglase, no medjutim, slabo ih lajkate zato sto su u Bosni a ne u PROKLETOJ DIJASPORI. A ti momak sto si objavio ovaj oglas, zapamti dobro, sve su te lajkale sponzoruse a to su najkrvolocnije zvijeri koje su se ikad nakotile na ovom dunjaluku a posebno u Bosni. Zelim ti srecu i ove sto te lajkuju, ni pod razno ih ne prihvataj i ne vjeruj im u njihovu suplju pricu. Zensko sam ali istinu treba reci, nase bosanske zene su najkrvolocnije zvijeri a cast izuzetcima kojih je veoma mali broj. Toliko od mene. Sretno!

:pisnula:

Nije mi dobro :pisnula:
славянин

#246 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Nastasia wrote:Perem, peglam, pušim, jel' dosta.
Nista zovi pa bacim oko u nekom kaficu koji ne sluzi alkohol - pa onda dogovorim ti sa starim :D :D :D
Nastasia

#247 Re: Pitanje za vjernike

Post by Nastasia »

славянин wrote:
Nastasia wrote:Perem, peglam, pušim, jel' dosta.
Nista zovi pa bacim oko u nekom kaficu koji ne sluzi alkohol - pa onda dogovorim ti sa starim :D :D :D
Nemoj me okom gađat hljeba ti.
r_faruk

#248 Re: Pitanje za vjernike

Post by r_faruk »

@smrle,

Nemaju djelimican serijat no pravi pravcati. Razumijem ja da muslimane puca demokratija i sloboda po europi, nazalost malo je drugacije u muslimanskim zemljama. Ti to naravno ne znas jer nisi niti jednu posjetio kako bi ih uputio na pravi put. Nije valjda da ne smijes otici, ne vjerujes da ce te bog zastititi? Zasto zbilja ne posjetis neku od tih zemalja u kojima je serijat?
Smrcak15

#249 Re: Pitanje za vjernike

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:@smrle,

Nemaju djelimican serijat no pravi pravcati. Razumijem ja da muslimane puca demokratija i sloboda po europi, nazalost malo je drugacije u muslimanskim zemljama. Ti to naravno ne znas jer nisi niti jednu posjetio kako bi ih uputio na pravi put. Nije valjda da ne smijes otici, ne vjerujes da ce te bog zastititi? Zasto zbilja ne posjetis neku od tih zemalja u kojima je serijat?
nema potrebe da idem u diktatorske zemlje koje djelimicno nesto imaju od serijata..

vidi jednu stvar, ja tebvi kazem kako je bilo za vrijeme poslanika a tio meni opet nakardne diktatorske arapske zemlje spominje, svasta.
славянин

#250 Re: Pitanje za vjernike

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
r_faruk wrote:@smrle,

nema potrebe da idem u diktatorske zemlje koje djelimicno nesto imaju od serijata..

vidi jednu stvar, ja tebvi kazem kako je bilo za vrijeme poslanika a tio meni opet nakardne diktatorske arapske zemlje spominje, svasta.
Lijepi Islamski sistem al neka mene ovde u kafirskoj (jesam dobro napisao) Evropi... taj rad aa :D
Post Reply