Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Locked
Škobo Habu

#226 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Škobo Habu »

cyprus wrote:SDS je postao poželjan koalicioni partner, al Martini nema halala :oops:
Ovdje su halalili jedni, drugima, trećim onoga momenta kada se na Koševu okupilo Bijelo dugme, i kada su bivši pripadnici Romanijskog korpusa, sa bivšim pripadnicma 1. Korpusa, zajedno sa pridruženim razvojačenim pripadnicima kiseljačkog HVO, horski, zajedno, zapjevali:

Sve će to o mila moja
Prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš
I dvije će pokisle ptice sa tvoga oka prhnuti na jug...

Sve ostalo su lične frustracije pojedinaca.
SaraFina

#227 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

Čeli, žena obožava ruske klasike i to joj je uža specijalnost. Dopale bi ti se mnoge njene teme a vjerujem i knjige :D
512MB

#228 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by 512MB »

Škobo Habu wrote:
Roccohljup wrote:
Moja ti, na danasnjem vaktu rijec itekako zna biti i opasno oruzje. Sama si spominjala koliko je doticna "mocna" u smislu dosega preko soycijalnih mreza. Mozes samo zamisliti koliko je onda svojim (u taj vakat) poganim jezikom mladih umova zatrovala. Ja joj oprostiti ne mogu, za to ima onaj gore ko je nadlezan, ali zaboraviti joj ne mogu i necu nikad.
Jebo te, vi ste se uhvatili tih "mošnjaka", čija pogrdna riječ nije uopšte njen izum, već nekih drugi likova sa Poskoka, da bi ste istu bili u stanju linčovati ispred SCC - a!?

Je, žena je u jednom momentu ispala iz kompletnog kolosjeka, ali ne iz mržnje, već iz bijesa i nezadovoljstava. Evo, ja je razumijem.
Ali je odmah nakon toga započela angažman na HadžiFejsu, gdje je radila serijal u kojem je spajala djecu iz Livna sa djecom iz G.Vakufa, djecu iz Mostara sa djecom iz Sarajeva, itd.

Skontala je da se zajebala...Pa nije Djevica Marija da je bezgrešna.

Ako su u ona doba na sarajevu - x nju nazivali "ustašom", što ona to nikada nije bila, onda je ona iz revolta počela da koristo vokabular koji njoj nikada nije ni pristajao. Ni po karakteru, a ni po formalnom obrazovanju...
Dakle nije dala, da se razumijemo :)
Last edited by 512MB on 04/06/2018 23:27, edited 1 time in total.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#229 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Challenger_ »

SaraFina wrote:Čeli, žena obožava ruske klasike i to joj je uža specijalnost. Dopale bi ti se mnoge njene teme a vjerujem i knjige :D
To je opšte mjesto obrazovanog i kulturnog čovjeka, ali to NIJE DOVOLJNO da bi se blistalo u ovdašnjem tranzicijskom sivilu.
Škobo Habu

#230 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Škobo Habu »

Challenger_ wrote:
Škobo Habu wrote:Kada je kome masa bila primaran uzorak kvalitete mišljenja?
Istina, ali je istina i da ovaj odron od tranzicijske epohe nije iznjedrio gigante misli i osjećanja. Barem ja takvog/takvu ne poznajem.
Tražiš ih na pogrešnom mijestu.

Ti giganti okopavaju maline i krompir, i gledaju kada će poštar sa penzijom.
insomnia78

#231 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by insomnia78 »

O sunce ti jebem zarko pa vi i zasluzujete da vas se maltretira
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#232 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Challenger_ »

Škobo Habu wrote:Tražiš ih na pogrešnom mijestu.

Ti giganti okopavaju maline i krompir, i gledaju kada će poštar sa penzijom.
Istina.
Škobo Habu

#233 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Škobo Habu »

512MB wrote: Dakle nije dala, da se razumijemo :)
To moraš pitati nju.

Mada, ja, lično, sumnjam u to. Ima suviše jaka lična pozanstva i veze da se spustila na taj nivo.
512MB

#234 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by 512MB »

SaraFina wrote: Aga je R00jkan 90%.
Aga je Vlajki, ne Vasic.
SaraFina

#235 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

insomnia78 wrote:O sunce ti jebem zarko pa vi i zasluzujete da vas se maltretira

https://m.youtube.com/watch?v=gBfnpJf_W6g
SaraFina

#236 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote: Aga je R00jkan 90%.
Aga je Vlajki, ne Vasic.

Nema šanse.
mnjonja

#237 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by mnjonja »

Koji joj je nick bio ovdje?
Škobo Habu

#238 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Škobo Habu »

insomnia78 wrote:O sunce ti jebem zarko pa vi i zasluzujete da vas se maltretira
Je l' insomnia Reuf Bajrović ili je Emir Suljagić?
512MB

#239 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by 512MB »

Škobo Habu wrote:
Je l' insomnia Reuf Bajrović ili je Emir Suljagić?
:lol:

Mada i Reuf je se udo u dijasporu :)
Roccohljup

#240 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Roccohljup »

Škobo Habu wrote:
Roccohljup wrote:
Moja ti, na danasnjem vaktu rijec itekako zna biti i opasno oruzje. Sama si spominjala koliko je doticna "mocna" u smislu dosega preko soycijalnih mreza. Mozes samo zamisliti koliko je onda svojim (u taj vakat) poganim jezikom mladih umova zatrovala. Ja joj oprostiti ne mogu, za to ima onaj gore ko je nadlezan, ali zaboraviti joj ne mogu i necu nikad.
Jebo te, vi ste se uhvatili tih "mošnjaka", čija pogrdna riječ nije uopšte njen izum, već nekih drugi likova sa Poskoka, da bi ste istu bili u stanju linčovati ispred SCC - a!?

Je, žena je u jednom momentu ispala iz kompletnog kolosjeka, ali ne iz mržnje, već iz bijesa i nezadovoljstava. Evo, ja je razumijem.
Ali je odmah nakon toga započela angažman na HadžiFejsu, gdje je radila serijal u kojem je spajala djecu iz Livna sa djecom iz G.Vakufa, djecu iz Mostara sa djecom iz Sarajeva, itd.

Skontala je da se zajebala...Pa nije Djevica Marija da je bezgrešna.

Ako su u ona doba na sarajevu - x nju nazivali "ustašom", što ona to nikada nije bila, onda je ona iz revolta počela da koristo vokabular koji njoj nikada nije ni pristajao. Ni po karakteru, a ni po formalnom obrazovanju...
ama bolan zena me uopste ne interesuje, ponajmanje da bih je vjesao ispred scc-a. Samonkazem sta je moj stav spram nje.......sretno joj u borbi sa bolescu al daleko joj kuca od mene.
BHCluster

#241 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by BHCluster »

Jel ovo ona sto je kukala da je "etnicki ociscena" sa klix-ovog foruma?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#242 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by _BataZiv_0809 »

koliko ti mora biti dosadno u zivotu da bauljas po opskurnim nacionalistickim forumima i to iz inostranstva :-)
emric

#243 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by emric »

SaraFina wrote:Priča žene o torturi HDZ-a i Dragana Čovića, koja je koštala prve trudnoće, a kasnije i zdravlja.. Prijetnje i pritisci političkim neistomišljenicima su svakodnevnica u Hercegovini.
Ja da sam neka vlast, tražio bih način da osobama poput Martine ili recimo gospođe Štefice Galić, ponudim besplatno stan i preseljenje u Sarajevo, ili drugi grad u BiH po njihovoj želji. Ili recimo Draganu Bursaću, Srđanu Puhalu... To su ljudi s tragovima ljudstva koje gotovo da je izumrlo.
Fudo387

#244 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:
Kada Yugović krene u vojnike. Dva ga vuku a tri tuku. Tako i oni verbalno. Zato im i propala država :D Još i "maršala" zvali :D
Za tebe i glavom na krampon. :D
Hljeba ti, sad bez zeze, ‘dje iskopa ovu hamshu?
I za sta je ona uopste bitna?
triconja

#245 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by triconja »

Znaci hrvati mogu bit fasisti i to im se moze oprostit? Pa nije ni cudo sto je postalo skoro stereotip da su hrvati fasisti (ili nacisti, zavisi kako ko kaze), i cuj oprostit nekom ko takvu ideologiju prosipa i to iz uvjerenja...

Eee, haj mogo bih ja skontat da neko spomene jednom ili dvaput u neke humoristicne svrhe (mada ni tad nije primjereno) ali da neko iz uvjerenja to koristi i kasnije odjednom postane dobar, eee.
Škobo Habu

#246 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by Škobo Habu »

triconja wrote:Znaci hrvati mogu bit fasisti i to im se moze oprostit? Pa nije ni cudo sto je postalo skoro stereotip da su hrvati fasisti (ili nacisti, zavisi kako ko kaze), i cuj oprostit nekom ko takvu ideologiju prosipa i to iz uvjerenja...

Eee, haj mogo bih ja skontat da neko spomene jednom ili dvaput u neke humoristicne svrhe (mada ni tad nije primjereno) ali da neko iz uvjerenja to koristi i kasnije odjednom postane dobar, eee.
Hoće li iko dati ikakvo suvislo objašnjenje zbog čega je Martina fašista?

Ako je ona fašista zbog činjenice da kada je anonimnoj komentatorskoj masi, koja ju je nazivala ustašom i čime sve ne, da su "mošnjaci", onda sam i ja velikobošnjački fašistički ekstrem, građanske orijentacija, kako me Zirdum jednom krstio.

Jer, i ja kad me neko od onamo njih prozove "balijom", namah jebem ja l' ustašku, ja l' četničku mater.

U ovoj zemlji su svi na ovaj ili onaj način nacionalisti, samo što im ispred te nacionalnosti stoje prefiksi poput građanski, liberalni, demokratski, hard - core ili oportunistički.

Žena koja je 2011 sjela u svoj privatni auto i iz Širokog otputovala za Živinice, da bi osnovcu iz socijalno ugrožene porodice, poklonila kompjuter, a čiju je priču vidjela slučajno na tv - u, teško se može nazvati fašistom.
Žena koja je lično učestovala u sakupljanju pomoći po Hercegovini u vrijeme najveći poplava 2014. godine, i slala tu pomoć najugroženijim, teško se može nazvati fašistom. I sve to bez ikakve medijske pompe, kao što je to bio slučaj sa nekim drugim.

U suštini, sve ovi profesionalni klix onanisti po Martini nemaju niti jedan argument za njen fašizam, jer bi taj fašista, bar po njihovim normativima, u tom slučaju, Boga molio da Bosna odnese majorizatore u Crno more.
Last edited by Škobo Habu on 05/06/2018 07:51, edited 2 times in total.
HAVANA

#247 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by HAVANA »

Nisam nesto upoznat previse sa njenim pisanjem ali ono sto sam citao i znam sasvim ok.Kako ba dodjoste do fasista,cuj fasista. :-) Prelako se ovde lijepe etikete ljudima.To ono standardno,dobra dok laje po svojima! Mojne samo po mojima! Poserem im se usta svima.I mojima i njihovima,i ko ih izmisli.
insomnia78

#248 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by insomnia78 »

E pa dobro. Nista onda. De vidite da joj se sosjeli sestoaprilska
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#249 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by pici »

ovo postadeTOP tema... suncokret vam Hebem :thumbup:

Image
insomnia78

#250 Re: Martina Mlinarević Sopta: o Draganu Čoviću i HDZ -u pritiscima, ucjenama i prijetnjama!

Post by insomnia78 »

Ope’ ‘šnjaci toliko očajno žele da ih se voli da relativiziraju i fašizam
:lol:
Locked