DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#226 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
Bloo wrote:
Etnicko izjasnjavanje je trajna kategorija. Ti mozes promijeniti nacionalnost/drzavnost i religiju ali nikad etnicki narod iz koga si potekao.
Pa nije bas da te zigosu kad se rodis....
Ne zigosu te kad se rodis, nego si se rodio sa genetikom te etnicke/narodne grupe kojoj svi tvoji pa tako i ti pripadas. Ti mozes otici od genetike ali genetika nece nikad otici iz tebe :D
Aha....
Ovo me podsjeti na Engleze koji su se furali da su direktni potomci Rimljama, cista rasa, a Celti niza rasa...nema veze sto ih je sve sto postoji pregazilo, rape and plunderovalo...nismo mi samo, mrsko nam bilo od Neuma veslat...

A ta genetika se odrazava na moje ponasanje, moralne vrijednosti, preferencije, nacin hodanja?
dinao

#227 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by dinao »

arzuhal wrote:Prije bilo kakve države, Bošnjacima treba svašta nešto drugo...

Poštenja i poštenog odnosa, političke pameti i mudrosti, slobode i širokogrudnosti, dobrih političkih, ekonomskih, privrednih i društvenih planova i ideja, veći stepen kulture i senzibiliteta za svaki oblik i oblast kulture, okretanje obrazovanju i snaženje obrazovnog procesa kroz razmjene ideja, uvažavanja i poštovanje rada, radnika i radničkih prava, težnja za stvaranjem najljepšeg mjesta za porodicu, za rađanje i odrastanje što više djece, razvoj i brigu za mlade, zaštitu starih, dostojanstvo nemoćnih , siromašnih, bolesnih, uvažavanje različitosti, podupiranju društvenih, zajedničkih vrijednosti a otpor iživljavanju samoživih pojedinaca...i tako dalje..

Tada zaslužuju državu, trebaju državu...Inače im ne treba, ***eš državu ili svakakvu državu...
Bravo majstore!
Nacionalniid_BOSANCI

#228 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Poštenja i poštenog odnosa, političke pameti i mudrosti, slobode i širokogrudnosti, dobrih političkih, ekonomskih, privrednih i društvenih planova i ideja, veći stepen kulture i senzibiliteta za svaki oblik i oblast kulture, okretanje obrazovanju i snaženje obrazovnog procesa kroz razmjene ideja, uvažavanja i poštovanje rada, radnika i radničkih prava, težnja za stvaranjem najljepšeg mjesta za porodicu, za rađanje i odrastanje što više djece, razvoj i brigu za mlade, zaštitu starih, dostojanstvo nemoćnih , siromašnih, bolesnih, uvažavanje različitosti, podupiranju društvenih, zajedničkih vrijednosti a otpor iživljavanju samoživih pojedinaca...i tako dalje..

Tada zaslužuju državu, trebaju državu...Inače im ne treba, ***eš državu ili svakakvu državu...
:thumbup:
cyprus

#229 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cyprus »

Alfons Kauders wrote:
Dozer wrote:
cyprus wrote:Bošnjaci su narod koji obuhvata sve ili gotovo sve južnoslavenske muslimane, odnosno ljude sa muslimanskim porijeklom... Većina takvih naseljava Bosnu, te se po toj dominantnoj grupaciji onda nazvao i čitav narod... Međutim, nemaju svi oni veze sa Bosnom, niti je Bosna njihova država... To je laž koju je vrlo lako raskrinkati...

A to da su samo Bošnjaci Bosnu stvorili - malo morgen :)
Ovo gore je jedna takva nebuloza, da mi je zaista tesko povjerovati da je neko moze napisati...
"Muslimansko porijeklo"... Sta bi to bilo, ako se moze znati...? I od koje godine/perioda se racuna to "porijeklo"...? Isto vazi i za pravoslavno ili katolicko ili jevrejsko porijeklo...
Dakle... Bosnjaci po Cyprusu nisu autohtoni narod, vec neki ljudi s "muslimanskim porijeklom" koji "naseljavaju Bosnu"

Ok... :-)

Nije da smo se uvijek slagali na politickim temama, ali na ovakve izjave ne znam sta da kazem...
:-) :-)

Ha? Iz čega si izvuko takav zaključak? Gdje sam ja to rekao? Gdje sam rekao nešto iz čega proizilazi to što si mi stavio u usta? Da bar u prošlom postu nisam napisao ovo:
cyprus wrote:...Današnji Bošnjaci su isti onaj narod koji se prethodno zvao Muslimani... Taj narod je autohton na širem prostoru nego što je Bosna i Hercegovina (čak širi nego što su i granice nekadašnjeg Bosanskog ejaleta)...
... pa hajde.... Međutim, napišem doslovno da su Bošnjaci autohton narod, ne samo u Bosni, nego i na širem prostoru, i džaba... Opet ispade da tvrdim da Bošnjaci nisu autohton narod... Kako, jebem mu majku, kako?

Tako da i ja mogu napisati tu tvoju posljednju rečenicu... Znam da se nismo slagali uvijek ili često, ali bar nisi imao ovakve izvale... Šta ti bi?

:-) :-)
Last edited by cyprus on 21/04/2018 09:50, edited 3 times in total.
kmirsad

#230 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kmirsad »

:thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#231 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Ne bih da kvarim ovo opste narodno veselje i odusevljenje tvojim postom, ali gdje bi se ta drzava Bosnjaka.realizirala?
Teritorijalno? Kakav ustroj bi imala?
Nacionalniid_BOSANCI

#232 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Bloo wrote:
Etnicko izjasnjavanje je trajna kategorija. Ti mozes promijeniti nacionalnost/drzavnost i religiju ali nikad etnicki narod iz koga si potekao.
Bloo wrote:
Pa nije bas da te zigosu kad se rodis....
Ne zigosu te kad se rodis, nego si se rodio sa genetikom te etnicke/narodne grupe kojoj svi tvoji pa tako i ti pripadas. Ti mozes otici od genetike ali genetika nece nikad otici iz tebe :D
Bloo wrote:
Aha....
Ovo me podsjeti na Engleze koji su se furali da su direktni potomci Rimljama, cista rasa, a Celti niza rasa...nema veze sto ih je sve sto postoji pregazilo, rape and plunderovalo...nismo mi samo, mrsko nam bilo od Neuma veslat...

A ta genetika se odrazava na moje ponasanje, moralne vrijednosti, preferencije, nacin hodanja?[/quote]

Naravno, jednim velikim dijelom, ostalo je stvar sredine u kojoj si odrastao i sta si naucio. Nije moje da se mijesam u tvoje licno shvatanje stvari, misli o sebi sta hoces i budi sta hoces, to je tvoje individualno pravo. Ali mi ovdje pisemo o nauci, istoriji, geografiji i sta to sve znaci a ne sta bi ti zelio da budes, budi sta hoces.
Bloo
Globalna šefica

#233 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

Interesantno...korak nas dijeli od Galtona :mrgreen:
A ako ti je genetika mijesana, sta prevlada?
kmirsad

#234 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kmirsad »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Ne bih da kvarim ovo opste narodno veselje i odusevljenje tvojim postom, ali gdje bi se ta drzava Bosnjaka.realizirala?
arzuhal wrote:Ako od normalnog života i normalne države BiH ne bude ništa, poglavito zbog insistiranja komšija i njihova nemjerljivog doprinosa ljuljanju čamca, Bošnjaci bi se trebali nekako sprčiti na prostor od Save do mora i od Drine do Une...
Bloo
Globalna šefica

#235 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

:lol:
Pa sta drugo da kazem, osim da zapjevam....
Ponesi zastavu, pobjedu slavit cu
ponesi zastavu Arzuhale...
arzuhal

#236 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote:
Hvala na ovim pitanjima, na njih cu detaljno odgovoriti samo da tetki lek odnesem... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#237 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

arzuhal wrote: Hvala na ovim pitanjima, na njih cu detaljno odgovoriti samo da tetki lek odnesem... :mrgreen:
Ne zaboravi ponijeti zastavu sa ljiljanima.... :mrgreen:
arzuhal

#238 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
arzuhal wrote: Hvala na ovim pitanjima, na njih cu detaljno odgovoriti samo da tetki lek odnesem... :mrgreen:
Sto? Tebi?
kmirsad

#239 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by kmirsad »

Svakome...Ljiljani su ljekoviti...mehlam za opekotine... :-D
Last edited by kmirsad on 21/04/2018 10:12, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#240 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

arzuhal wrote:
Bloo wrote:
Sto? Tebi?
Jok, imam vec, Dragan licno poklonio, nego da mases da te mogu pratiti ovi ostali...Da ne zalutaju tamo daleko..da ne bude: Otisao sam predaleko, to nije zemlja moja.
Nacionalniid_BOSANCI

#241 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Bloo wrote:Interesantno...korak nas dijeli od Galtona :mrgreen:

Svi na svijetu imaju mijesanu genetiku. Preovladava vrijednost najveceg gena. A ti imas izbor da izaberes kojem genu zelis da pripadas od tih svih mjesanih gena. Znaci ti si mjesanac kao primjer iz vise etnickih naroda i imas pravo da izaberes kojem etnickom narodu zelis da pripadas i ne mozes napraviti nikakvu kardinalnu gresku :D
Bloo
Globalna šefica

#242 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

Svi na svijetu imaju mijesanu genetiku. Preovladava vrijednost najveceg gena. A ti imas izbor da izaberes kojem genu zelis da pripadas od tih svih mjesanih gena. Znaci ti si mjesanac kao primjer iz vise etnickih naroda i imas pravo da izaberes kojem etnickom narodu zelis da pripadas i ne mozes napraviti nikakvu kardinalnu gresku :D
Aha, sad mogu da izaberem :mrgreen:
Jasnije mi je sada. :mrgreen:
John Cleese

#243 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by John Cleese »

Alfons Kauders wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Etnicko izjasnjavanje je trajna kategorija.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:D
arzuhal

#244 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

Bloo wrote: Jok, imam vec, Dragan licno poklonio, nego da mases da te mogu pratiti ovi ostali...Da ne zalutaju tamo daleko..da ne bude: Otisao sam predaleko, to nije zemlja moja.
A ne, taj moj odgovor je bio sasvim uopćen odgovor i usputna reakcija na bošnjakistanske ponude dr Muhića omeđene i određene trouglom SA-ZE-TZ, s obzirom na to da on - bez obzira na to da li neko i ko želi normalnu (građansku, pravnu, evropsku...u sadašnjim AVNOJ-evskim granicima koje su "od Save do mora i od Drine do Une") državu BiH - uključuje i naše komšije s njihovim politički ekspoziturama u BiH kao faktore koji možda i više odlučuju o sudbini države BiH od Bošnjaka...

Nisam znao da podržavaš ideju dr Muhića o tom nekom prirodnom rezervatu kojeg većinski nastanjuju Bošnjaci kao temeljem za njihovu možebitnu nacionalnu državicu koja bi nastala raspadom BiH...Šteta...
Bloo
Globalna šefica

#245 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

Meni je samo bitno da se formira i 4 entitet, a kasnije i drzava. Biciklisti i planinari.

A sto se rezervata tice...ponekad i nije losa stvar. U jedinstvu na.omedenom prostoru je snaga. :mrgreen:
arzuhal

#246 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

Onda prvo poguraj da se formira treći, pa će biti i četvrti. Red je red.
Nacionalniid_BOSANCI

#247 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Bloo wrote:

Aha, sad mogu da izaberem :mrgreen:
Jasnije mi je sada.
:mrgreen:
Ne moras nista da izaberes, budi nesto novo, budi svoj. Ako ne zelis da budes ono sto jesi onda budi ono sto nisi, budi luzer :D
Bloo
Globalna šefica

#248 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Bloo »

*triggered*
Sad ide red Balasa... :mrgreen:
spreca

#249 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by spreca »

Ma koji ce nam curac drzava?....pa da nam se ljute ovi sa desne i lijeve strane
arzuhal

#250 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by arzuhal »

spreca wrote:Ma koji ce nam curac drzava?....pa da nam se ljute ovi sa desne i lijeve strane
Pa jest. Bolje biti normalan građanin pravne, sekularne države poput Hrvatske ili Srbije, bez obzira na vjeroispovijest, svjetonazor i to, nego nasilu nakav Bošnjak, i još - musliman...Mi sami navalili u kameno doba, hbt...
Post Reply