Alfons Kauders wrote:Dozer wrote:cyprus wrote:Bošnjaci su narod koji obuhvata sve ili gotovo sve južnoslavenske muslimane, odnosno ljude sa muslimanskim porijeklom... Većina takvih naseljava Bosnu, te se po toj dominantnoj grupaciji onda nazvao i čitav narod... Međutim, nemaju svi oni veze sa Bosnom, niti je Bosna njihova država... To je laž koju je vrlo lako raskrinkati...
A to da su samo Bošnjaci Bosnu stvorili - malo morgen

Ovo gore je jedna takva nebuloza, da mi je zaista tesko povjerovati da je neko moze napisati...
"Muslimansko porijeklo"... Sta bi to bilo, ako se moze znati...? I od koje godine/perioda se racuna to "porijeklo"...? Isto vazi i za pravoslavno ili katolicko ili jevrejsko porijeklo...
Dakle... Bosnjaci po Cyprusu nisu autohtoni narod, vec neki ljudi s "muslimanskim porijeklom" koji "naseljavaju Bosnu"
Ok...
Nije da smo se uvijek slagali na politickim temama, ali na ovakve izjave ne znam sta da kazem...
Ha? Iz čega si izvuko takav zaključak? Gdje sam ja to rekao? Gdje sam rekao nešto iz čega proizilazi to što si mi stavio u usta? Da bar u prošlom postu nisam napisao ovo:
cyprus wrote:...Današnji Bošnjaci su isti onaj narod koji se prethodno zvao Muslimani... Taj narod je autohton na širem prostoru nego što je Bosna i Hercegovina (čak širi nego što su i granice nekadašnjeg Bosanskog ejaleta)...
... pa hajde.... Međutim, napišem doslovno da su Bošnjaci autohton narod, ne samo u Bosni, nego i na širem prostoru, i džaba... Opet ispade da tvrdim da Bošnjaci nisu autohton narod... Kako, jebem mu majku, kako?
Tako da i ja mogu napisati tu tvoju posljednju rečenicu... Znam da se nismo slagali uvijek ili često, ali bar nisi imao ovakve izvale... Šta ti bi?