Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#226 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Banksy wrote:
O čemu će Pančevo, već o 'Pančevu'.

Nakon što je u redove DF-a ušetao višestruko kompromitovani špijun Munir Alibabić "Munja", te oficir Sifet Podžić koji je nekada radio za KOS i blizak je špijunskoj strukturi ljudi bivše JNA, dolazak u DF bivšeg policajca Zlatka Miletića a sada i opskurnog obavještajnog mračnjaka KOS-ovca Bakira Alispahića, svrstavaju DF u red obavještajne fronte u kojem se svi više nalazi prostora za špijune, obavještajce i uprljane ličnosti.
Trokiraš, odmori se, zaslužio si...
e pa vidiš, u ovome se apsolutno slažem sa tobom i zbog ovih, a i još mnogo sitnijih obavještajčića df nikada neće dobiti moj glas. mada kada bi se vodili time, niti jedna stranka se ne može pohvaliti da ih nema u svojim redovima. ali o tom po tom.

prati šta pišem, kako pišem, pa me onda osuđuj i donosi zaključke o meni, a ne na bazi par postova... to se u pančevu ne uči, zar ne?

a počela si citirati privatni portal semira halilovića, tako da ti je moj savjet da odradiš jedan restart.
17030

#227 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by 17030 »

Bodkin wrote:I uvijek politicki anonimusi prica. Pa kako da prestane biti anonimus ako ne udje prvi put u politiku? A placete kako hocete nekog novog :-D
Istina, međutim čisto sumnjam da je član Predsjedništva ulazna pozicija za politiku, prije da će biti nešto u rangu Kantonalne Skupštine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#228 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by pici »

imak ko da stavi anketu da vidimo kolko ce namaknut dragancetu glasova... fHorum je adekvatan :mrgreen:
kmirsad

#229 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

malakh wrote:
Banksy wrote:
O čemu će Pančevo, već o 'Pančevu'.

Nakon što je u redove DF-a ušetao višestruko kompromitovani špijun Munir Alibabić "Munja", te oficir Sifet Podžić koji je nekada radio za KOS i blizak je špijunskoj strukturi ljudi bivše JNA, dolazak u DF bivšeg policajca Zlatka Miletića a sada i opskurnog obavještajnog mračnjaka KOS-ovca Bakira Alispahića, svrstavaju DF u red obavještajne fronte u kojem se svi više nalazi prostora za špijune, obavještajce i uprljane ličnosti.
Trokiraš, odmori se, zaslužio si...
e pa vidiš, u ovome se apsolutno slažem sa tobom i zbog ovih, a i još mnogo sitnijih obavještajčića df nikada neće dobiti moj glas. mada kada bi se vodili time, niti jedna stranka se ne može pohvaliti da ih nema u svojim redovima. ali o tom po tom.

prati šta pišem, kako pišem, pa me onda osuđuj i donosi zaključke o meni, a ne na bazi par postova... to se u pančevu ne uči, zar ne?
Ja mislio da Banksy govori o tome kako grad Pančevo voli i samo priča o Darku Pančevu... metla i navodnike... a oni ... gluho bilo... o nakim gentošima, rezervnim oficirima, gardistima, vojnoj policiji... pa ljudi bila je tamo i obuka za auto jedinice... :lol:
Ci-Nick

#230 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ci-Nick »

Možda treba razmisliti o tome šta se dešavalo u Zenici na lokalnim izborima.
Ljudi su glasali za Kasumovića iako su znali za sve njegove grijehe, jer su istovremeno znali da jedino on može potući SDA kandidata.
Iz tog razloga moj glas ide Bećiroviću, naravno uz napomenu da je on jedan od najpoštenijih i najaktivnijih ljudi u politici.
Nisam siguran da ljevica ima dovoljno glasova za dva člana predsjedništva i za rasipanje glasova na ljude koji su u BiH anonimusi.
kmirsad

#231 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Ne govorimo o Bečiroviću... on je za mene apsolutno prihvatljiv kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva... ovdje govorimo o Faletaru... kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva...
Šta je za tebe prihvatljivije

kvalificirani, mlad i energičan,akademski obrazovani, iskusan u međunarodnoj politici, zaposlenik u UN, u BiH... ali nama do sad nepoznati anonimus

ili

svima nama dobro poznati i "provjereni" i več isprobani stranački meštri...

Lažu da je istorija učiteljica života... nikada mi nečemo ništa naučiti iz prošlosti...
Ci-Nick

#232 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Ci-Nick »

kmirsad wrote:Ne govorimo o Bečiroviću... on je za mene apsolutno prihvatljiv kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva... ovdje govorimo o Faletaru... kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva...

kvalificirani, mlad i energičan,akademski obrazovani, iskusan u međunarodnoj politici, zaposlenik u UN, u BiH... ali nama do sad nepoznati anonimus

ili

Lažu da je istorija učiteljica života... nikada mi nečemo ništa naučiti iz prošlosti...
Naravno da je bolji prvi,.. da su stranci nama dobro željeli zabranili bi "95. sve nacionalne stranke kao što su zabranili hitlerove nacionalsocijaliste.
Ali meni je moj glas mnogo vrijedan i ne dam ga onom ko me ne uvjeri da će imati ozbiljne izglede da pobjedi nacionaliste.
kmirsad

#233 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Ci-Nick wrote:
kmirsad wrote:Ne govorimo o Bečiroviću... on je za mene apsolutno prihvatljiv kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva... ovdje govorimo o Faletaru... kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva...

ili

Naravno da je bolji prvi,.. da su stranci nama dobro željeli zabranili bi "95. sve nacionalne stranke kao što su zabranili hitlerove nacionalsocijaliste.
Ali meni je moj glas mnogo vrijedan i ne dam ga onom ko me ne uvjeri da će imati ozbiljne izglede da pobjedi nacionaliste.
Tu si u pravu... i ja veoma cijwnim svoj glas... ali ovako... s ovih startnih pozicija... Faletar mi je prihvatljiviji od zasad ponuđena ova druga dva u dobošu...
Faletar će imati priliku da nas u predizbornoj kampanji uvjeri u to da je on pravi izbor...
Bodkin

#234 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Bodkin »

Ci-Nick wrote:

ili

Da pobijedi komsic? Alsolutno nije bolji od drugih kandidata. Nista nisi dobio
kmirsad

#235 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

:D
jao_situacije

#236 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by jao_situacije »

zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo
zašto ne krenu fino od nekog kantona pa onda entitet pa onda državni nivo

ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja

i onda još kažu to su pametni i obrazovani ljudi
što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)
spreca

#237 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by spreca »

jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo

ma jok, de odmah u predsjedništvo i obavezno da se mijenja nešto, isto ko da ima ovlasti da mijenja

što ovaj boriša nije fino došao u komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika ako je bio u unesco (valjda?)
Ako nema stranacku podrsku nemoze nista napraviti a on je nebi mogao imati jer je NS premala da sta ucini...a i funkcija je bez nekih velikih ovlasti...kako dati glas nekome samo zato sto je neko rekao da je dobar
Capsicum

#238 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

Molim ove koji misle da Falatar ima ikakve ozbiljne šanse da postane član predsjedništva da mi daju broj svog dilera. Hvala :lol:
jao_situacije

#239 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by jao_situacije »

spreca wrote:
jao_situacije wrote:zašto svi ovi anonimusi odjednom odluče da se kandidiraju za predsjedništvo

Ako nema stranacku podrsku nemoze nista napraviti a on je nebi mogao imati jer je NS premala da sta ucini...a i funkcija je bez nekih velikih ovlasti...kako dati glas nekome samo zato sto je neko rekao da je dobar
pa nek krene od općine centar tu ns ima podršku i nek se dokaže, pa onda fino premijer ks, pa premijer fbih, pa onda nek ide na državni nivo

eeee kurko, na tim pozicijama možeš nešto i uraditi, a valja preuzeti obavezu i odgovornost..
lako je srati sa pozicije člana predsjedništva
17030

#240 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by 17030 »

Planira li se Boriša možda uskoro pojaviti na TV-u, ili je ovaj forum jedino mjesto gdje se o njemu piše?
Banksy

#241 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Banksy »

Komšić je već na konsultacijama.

http://avaz.ba/vijesti/bih/370816/asim- ... se-spaliti
putokaz1

#242 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Boriša Čović Falatar Predsjednik Foruma BH
high_volume

#243 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by high_volume »

Zna li neko:

- Koliko puta i koje države svijeta su posjetili članovi Predsjedništva BiH u zadnja dva mandata i drugo pitanje
- Kakvu konkretnu korist za BiH su postigli tim posjetama?.

Dodatno pitanje: Ko od čelnih svjetskih državnika komunicira ili ikako kontaktira sa članovima našeg Predsjedništva?

Napominjem da danas u svijetu postoji skoro 200 država
putokaz1

#244 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Bakir Čović Ivanić su posjetili
Srbiju(Korist Politički poeni za Bakira i za Čovića,izmišljena svađa)
Tursku(politički poeni za Bakira i Čovića)
možda su išli i u Azerbejdžan...
high_volume

#245 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by high_volume »

Naravno da komunikacija naših predsjednika sa stranim, na stranim jezicima - na perfektnom engleskom, francuskom, italijanskom, njemačkom, nije nužna, ali spoznajom da na stolici preko puta sjedi neko ko je mlad, naočit, inteligentan, obrazovan,poliglota, godinama prisutan u UN organizacijama, liberalan u shvatanju prava čovjeka, bez ijedne mrlje u karijeri, itd. odnosno - ko zna kakvim još vrijednostima raspolaže Falatar, bit će ugodno svakom svjetskom političaru na najvišem nivou.

Uporedite Falatara sa dosadašnjim članovima Predsjedništva BiH u komunikaciji sa stranim državnicima. Pošteno govoreći, jedino Čović donekle ima stila i političkog umijeća, ali sve to perfidno usmjerava isključivo u svoju ili korist :(
putokaz1

#246 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Pravac znao malo Francuski i veličao Četništvo
Ma nije bitan kvalitet već da se pobjedi SDA
Nek bude Mujo iz Čegrčiića zajendički kandidat ljevice i ostalih manjih stranaka protiv SDA ja ću za Muju glasat
a Boriša Čović Falatar radi za Drugog Čovića i za Izetbegoviće
basicm

#247 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by basicm »

:thumbup:
Capsicum

#248 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

kmirsad wrote:
Ako nisi primjetio... Klix Forum sam pomenuo onako , usput... kao dodatni argument za moju tvrdnju... ali kad več spominješ dio mog posta i to manje značajan... da te obavjestim... Faletar je glavna tema na stotinama drugih foruma, portala, fejsbuku... sve bruji o kandidatu naše stranke...i to ne samo u BiH... :-D
Raja jeste li i vi osjetili ovo brujanje? Ja mislio zemljotres, ali ne prestaje... :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#249 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
malakh wrote:
njegova kandidatura biti samo vjetar u leđa komšiću
Komšić, potrošeni SDA pajac, zasluženo, neće preći izborni prag.
Nadajmo se , od srca se nadajmo tome.

Popularnost tog izrazitog SDA igraca je frarpantno visoka u narodu , to je za posebnu analizu , sociolosku , psiholosku , ne znam vise kakvu i ne ostavlja puno prostora.

I protivkandidati su mu jednako nikakvi pa ce na krajnji rezultat ipak uticati i interes i lojalnost glaaca.
putokaz1

#250 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Popularnost Komšića GDJE
Ja jedino vidim mržnju prema Čoviću
Bećirević je Popularniji zbog ANTI DODIK priče
Locked