Stas ti mislila da je forum jedna debata gdje se iznose konstruktivni argumenti i obje (eto irac na bosanski je) strane civilizovano saslusaju jedna drugu i nakon debate strana koja je imala pogresno vidjenje neke stvari prihvata istinu? Eee, forum je mjesto dje je coban glasniji nego akademikQueen_of_hearts wrote:Ma ovaj prvi dio je bio upućen tebi.....ovo ostalo onako otužni generalni zaključak na izneseno na temi.triconja wrote: Eto ispadoh sovinista a nisam htio svih mi, znaci nisam se ni previse nesta trudio![]()
![]()
. Kako si dosla do zakljucka da sam aludiro na to? (a naravno nisam)
![]()
![]()
![]()
Ako kazes da nisi....onda nisi...ha ya
Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
- triconja
#226 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
- Bloo
- Globalna šefica
#227 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Ne mora doci ni do toga. Nekada su oba misljenja ispravna. Ne moramo se.ubijedivati da smo u krivu. Eventualno uvazavati razlike.triconja wrote:Stas ti mislila da je forum jedna debata gdje se iznose konstruktivni argumenti i obje (eto irac na bosanski je) strane civilizovano saslusaju jedna drugu i nakon debate strana koja je imala pogresno vidjenje neke stvari prihvata istinu? Eee, forum je mjesto dje je coban glasniji nego akademikQueen_of_hearts wrote:Ma ovaj prvi dio je bio upućen tebi.....ovo ostalo onako otužni generalni zaključak na izneseno na temi.triconja wrote: Eto ispadoh sovinista a nisam htio svih mi, znaci nisam se ni previse nesta trudio![]()
![]()
. Kako si dosla do zakljucka da sam aludiro na to? (a naravno nisam)
![]()
![]()
![]()
Ako kazes da nisi....onda nisi...ha ya![]()
![]()
![]()
- HardcoreMX
#228 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
samo za pisanje...ranije su djecu rode donosile...animals wrote: Da..sluzili im za pisanje, ili za pravljenje djece...
- HAVANA
#229 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Al fakat je sega.Kad pravdaju svoje stavove i objasnjavaju,odma je to 10 i vise,ko cararape...Nema ono ljubav,zabavljanje,jedan,dva...Odma je to 10, triper,sifilis,nema sta nema...Queen_of_hearts wrote:A ko o tome priča uopšte? Čemu ekstremitriconja wrote:Evo hipoteticki, jel ti stvarno mislis da neka cedna (bez zajebancije) cura jedva ceka na nekog ko ih mijenja ko carape? I vazi li to i u obratnom slucaju?Queen_of_hearts wrote:Sto bi i imalo smisla da se momci iz te iste mahale "ne provode" (jao kakva terminologija), na isti način....il se ONA sexa s Marsovcima....bit ce da je tako, jer nismo licemjeri...ha ya
"mijenja ih ko čarape".....
Jel' to jedina prihvatljiva društvena istina da oni koji se sexaju prije braka, mjenjaju partnere k'o čarape![]()
Čedni muškarci traže čedne žene, i obratno...jel tako, jedan od mikro kosmosa koji postoji u ovoj našoj mahali. Zašto se pokušava prokazati da žene koje se sexaju prije braka, nemaju šta tražiti kao udate žene i da tu nema mjesta nekom stabilnom porodičnom životu.
- MarlboroGold
#230 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Vidi se da u BiH još uvijek ima dosta tabua... ovakve ankete su na zapadu prežvakali sa pojavom prvih Bravo/Cosmopolitan magacina 60/70-tih, a mi se još uvijek vrtimo u mjestu sa ovakvim glupostima.
Naravno da treba biti seksa prije braka... zar treba da se učimo tome nakon vjenčanja? Smiješno.
Naravno da treba biti seksa prije braka... zar treba da se učimo tome nakon vjenčanja? Smiješno.
- insomnia78
#231 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Zapad nema muslimanski background
Last edited by insomnia78 on 08/04/2018 23:35, edited 1 time in total.
- triconja
#232 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Eto vidis, odmah me pobi u mom argumentu i moram prihvatiti da si u pravu. Tesko je znati sta je prava istina u stvarima koje se ne mogu izmeriti, lahko je naprdjivat da je elektrostatska sila veca nego gravitaciona i navodit primjere jer se moze i izmjerit i dokazat a vamo za neka pitanja drustvene prirode tesko da je bilo sta istina. Ako se nesto moze i kvalificirat kao istina a da vazi kao mjera za drustvene odnose i tako to.Bloo wrote:Ne mora doci ni do toga. Nekada su oba misljenja ispravna. Ne moramo se.ubijedivati da smo u krivu. Eventualno uvazavati razlike.triconja wrote: Stas ti mislila da je forum jedna debata gdje se iznose konstruktivni argumenti i obje (eto irac na bosanski je) strane civilizovano saslusaju jedna drugu i nakon debate strana koja je imala pogresno vidjenje neke stvari prihvata istinu? Eee, forum je mjesto dje je coban glasniji nego akademik![]()
![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#233 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
To je tvoj licni stav.MarlboroGold wrote:Vidi se da u BiH još uvijek ima dosta tabua... ovakve ankete su na zapadu prežvakali sa pojavom prvih Bravo/Cosmopolitan magacina 60/70-tih, a mi se još uvijek vrtimo u mjestu sa ovakvim glupostima.
Neko smatra da ne treba iz razloga navedenih u anketi.
Ako su nasi preci, barem i navodno vecina njih, mogli o tome da uce u braku, sta nama fali da i mi tako
- S4mpion
#234 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer. 
- HAVANA
#235 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
A inace,i nane su vam se guzile,i mame,i cerke ce,i sinovi....Ljudi se guze od kad je svijeta i vijeka.I treba da se guze.
- Bloo
- Globalna šefica
#236 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
- triconja
#237 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Stas to naucit prije braka sto ne mozes naucit u braku u vezi musko-zenskih odnosa i seksa? Kako je ovo krenulo jos malo pa ce trebat djecu ucit kako da disu i kako da jedu, jer eto primarni instinkti su socijalni konstruktMarlboroGold wrote:Vidi se da u BiH još uvijek ima dosta tabua... ovakve ankete su na zapadu prežvakali sa pojavom prvih Bravo/Cosmopolitan magacina 60/70-tih, a mi se još uvijek vrtimo u mjestu sa ovakvim glupostima.
- insomnia78
#238 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
E ostok je divan. De da malo pricamo o njihovim izopacenostimaBloo wrote:Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
- HAVANA
#239 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Bloo wrote:Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
- Bloo
- Globalna šefica
#240 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Neki ljudi i umru a ne skontaju gdje je klitoris..i prije i poslije braka 
- insomnia78
#241 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Pa mozda im ne treba?Bloo wrote:Neki ljudi i umru a ne skontaju gdje je klitoris..i prije i poslije braka
- HardcoreMX
#242 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
dzes kozmopolita...stas ti samo tajlandjanki potrosio jelde...cuj u bosni tabu tema, a ja sve konto ovo bh forum..onda je sigurno japanski..mislim zbog moderatora bloo i tako to?!MarlboroGold wrote:Vidi se da u BiH još uvijek ima dosta tabua... ovakve ankete su na zapadu prežvakali sa pojavom prvih Bravo/Cosmopolitan magacina 60/70-tih, a mi se još uvijek vrtimo u mjestu sa ovakvim glupostima.
Last edited by HardcoreMX on 08/04/2018 23:42, edited 1 time in total.
- triconja
#243 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Jedino dobro sto je istok donio svijetu je algebra, a uzimat njih ko referentnu velicinu za moral je isto ko uzimat buckuris iz sepricke kao referentnu velicinu za izvorsku voduinsomnia78 wrote:E ostok je divan. De da malo pricamo o njihovim izopacenostimaBloo wrote:Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
- insomnia78
#244 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Jelvo imamo i nakog hodzicu, vehabijicu, sta li?
- Bloo
- Globalna šefica
#245 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Da li si ti sposoban da oformis koherentnu misao i pretocis je u recenicu?HardcoreMX wrote:dzes kozmopolita...stas ti samo tajlanddzanki potrosio jelde...cuj u bosni tabu tema, a ja sve konto ovo bh forum..onda je sigurno japanski..mislim zbog moderatora bloo i tako to?!MarlboroGold wrote:Vidi se da u BiH još uvijek ima dosta tabua... ovakve ankete su na zapadu prežvakali sa pojavom prvih Bravo/Cosmopolitan magacina 60/70-tih, a mi se još uvijek vrtimo u mjestu sa ovakvim glupostima.
- HAVANA
#246 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Kako se to izrazavas? Mrs u cosak.Bloo wrote:Neki ljudi i umru a ne skontaju gdje je klitoris..i prije i poslije braka
-
Bellomo
#247 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Tradicionalno najaktivnije i najposjećenije teme u regionu a i šire: karanje. 
- S4mpion
#248 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Ako možeš kvalitetno poentirat, uzmi šta želiš, mada ti ni ovo nije dobra lopta, al' šta znam, možda si vješta.Bloo wrote:Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
- Bloo
- Globalna šefica
#249 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Zasto moramo uzeti jedno ili drugo, ako vec ne.pripadamo niti jednom niti drugom.S4mpion wrote:Ako možeš kvalitetno poentirat, uzmi šta želiš, mada ti ni ovo nije dobra lopta, al' šta znam, možda si vješta.Bloo wrote:Pa eto, uzmimo istokS4mpion wrote:Ruku na srce, zapad je katastrofalan primjer.
Ili mozda geografski jesmo zapad, a umom istok?
- MarlboroGold
#250 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba
Da ne quotam svakog od vas koji mi je odgovorio...
Ponavljam - nepotrebna rasprava. Predstavlja se kao problem koji to nije, a nije ni nuklearna fizika. Seks predstavlja način zadovoljavanja jedne od fizioloških potreba, koja je apsolutno prirodna, a brak to nije i društveno je nametnut. Tako da... zašto čekati na brak? Zar to nije apsurd? Šta je sa ljudi koji čekaju da se ožene, pa se to nikad ne ostvari? Trebaju ostati suhi do kraja života? Mislim fakat...
Na kraju neka svako radi šta hoće... meni je nelogično čekati na brak sa više aspekata.
Ponavljam - nepotrebna rasprava. Predstavlja se kao problem koji to nije, a nije ni nuklearna fizika. Seks predstavlja način zadovoljavanja jedne od fizioloških potreba, koja je apsolutno prirodna, a brak to nije i društveno je nametnut. Tako da... zašto čekati na brak? Zar to nije apsurd? Šta je sa ljudi koji čekaju da se ožene, pa se to nikad ne ostvari? Trebaju ostati suhi do kraja života? Mislim fakat...
Na kraju neka svako radi šta hoće... meni je nelogično čekati na brak sa više aspekata.