Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post Reply
spreca

#226 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by spreca »

Imas ti onih koji vole viriti drugima iz guzice dok nastupi opCe glabanje
512MB

#227 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Hafis wrote:
SaraFina wrote: A znaš zašto nije istražio, ili čak jeste ali jednostavno želi se držati "svoji obmana" .Da bi unizio te porodice žrtava i cjelokopno Sarajevo, te da bi na sva stratišta bošnjačkog naroda od Tomašice do Srebrenice bacio sumnju za broj žrtava. Fašistički gmaz želi poručiti da su bošnjačke žrtve višestruko uvećane. Pa se poslužio krmak zadojen mržnjom mrtvom djecom za primjer.
Takva stoka od ljudi zaslužuje da im se pljune direktno u facu, pa pozivam svakog onog ko vidi Tvrtka da mu zarad ovih gnusnih laži uradi upravo to. Čovječno je. A nije nasilje upitanju. Samo "izrazite prezir" prema tom poltronu spontano.
To je to, prisvajanje žrtava, dnevnopolitička matrica.
Bez ikakve argumentacije sve se te žrtve pridružuju u kontekst stratišta bošnjačkog naroda. Koliko se sjećam Sarajevo je do rata, a i u ratu bilo sasvim drugačije etničke strukture nego danas, to jest u pravom smislu multietnička sredina, i ne možeš sve njegove žrtve u tom razdoblju podvući pod isključivo jedan etnički imenitelji i dati ''ekskluzivitet'' stratišta samo jednog naroda. Uostalom, koliko vidim to se već desilo i dešava, i na kraju dobivamo istinu - to jest nepobitnu činjenicu, za čije provjeravanje sljedi obvezno pljuvanje u facu.

Ne bih stvarno više o ovoj temi, mračna je i općenito ne volim se ni sjećati onih vremena a ne još pričati o njima. Zadnja stvar kojom bih se bavio u životu jeste kopanje po prošlosti.
Rekao sam ranije, u ovoj luđačkoj košulji u kojoj živimo, postoji toliko raznih istina da bismo, ako bi se stalno uvjeravali proveli ostatak života pljujući se međusobno.
Hihih koja jeftina demagogija, ko da (U)Stasa Kosarac himself pise.. eto tako sposoban kao neznas sto su Srbi ispalili iz Sarajeva i na cije nagovoravanje, kao i Hrvati. Ne bi sad citiro Covketa...
Hafis

#228 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

E super. Znači na vrijeme su pobjegli tako da nisu imali žrtava.
Kraj rasprave.
BHCluster

#229 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by BHCluster »

Hafis wrote:E super. Znači na vrijeme su pobjegli tako da nisu imali žrtava.
Kraj rasprave.
Ako ti tako kazes.
BHCluster

#230 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by BHCluster »

Image
512MB

#231 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Kraj rasprave.
SBBKBB

Ispalili ste na nagovor Covketa, za njegovu izjavu znas. Nemoj sad kraj rasprave. Cuj da nismo ispalili bilo bi svasta... Sad njemu fakturisite racun, sta Bosnjaci imaju sa tim?
Hafis

#232 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

512MB wrote:
Kraj rasprave.
SBBKBB

Ispalili ste na nagovor Covketa, za njegovu izjavu znas. Nemoj sad kraj rasprave. Cuj da nismo ispalili bilo bi svasta... Sad njemu fakturisite racun, sta Bosnjaci imaju sa tim?
Jest jest. Čovke je izdao 1992. proglas Hrvatima u Sa: bjež'te noge posraše vas guzice.
Ali srećom nisu ga poslušali i najveći dio je ostao u gradu.

Hebo majku, ja bih mogao bez po muke držati gore katedru iz povijesti. Ne moraš blage veze imati, samo antifašistički ožeži po drugom.
Hafis

#233 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

512MB wrote: Hihih koja jeftina demagogija, ko da (U)Stasa Kosarac himself pise.. eto tako sposoban kao neznas sto su Srbi ispalili iz Sarajeva i na cije nagovoravanje, kao i Hrvati. Ne bi sad citiro Covketa...
Nego da se vrnem.
Po ovoj tvojoj pretpostavci, pošto su se Srbi i Hrvati ispalili iz Sa, ispada da i nisu mogli ginuti po Sarajevu, osim onih što su se zakasnili ispaliti i koje je Caco dohvatio. drugih žrtava nije bilo.
To si htio s tim njihovim 'ispaljivanjem iz Sarajeva'' ovim naglasiti... ili si možda nešto drugo htio reći?
Inok

#234 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Inok »

Hafis wrote:
512MB wrote: Hihih koja jeftina demagogija, ko da (U)Stasa Kosarac himself pise.. eto tako sposoban kao neznas sto su Srbi ispalili iz Sarajeva i na cije nagovoravanje, kao i Hrvati. Ne bi sad citiro Covketa...
Nego da se vrnem.
Po ovoj tvojoj pretpostavci, pošto su se Srbi i Hrvati ispalili iz Sa, ispada da i nisu mogli ginuti po Sarajevu, osim onih što su se zakasnili ispaliti i koje je Caco dohvatio. drugih žrtava nije bilo.
To si htio s tim njihovim 'ispaljivanjem iz Sarajeva'' ovim naglasiti... ili si možda nešto drugo htio reći?
i iz Mostara su srbi isto tako sami ispaljeni uz pomoć hosa i hvo
Hafis

#235 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

Inok wrote:
Hafis wrote:
Nego da se vrnem.
Slažem se. I ne samo Srbi...ljudi moj jarane...ljudi...prijatelji, drugovi, susjedi, bivše simpatije, antioatije, djevojke, rodbina...ljudi moj jarane. Mračna vremena.
Najviše što mi danas nedostaje to su moji brojni prijatelji razasuti po svijetu...k'o iz one Bajagine pjesme...i to se ne može nadoknaditi...ne postoji način.
I onda mi dođu delegati pričati priče o pozivima i prebrojavati nacionalnosti. Pojma vi nemate.
512MB

#236 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote:
Kraj rasprave.
SBBKBB

Jest jest. Čovke je izdao 1992. proglas Hrvatima u Sa: bjež'te noge posraše vas guzice.

Hebo majku, ja bih mogao bez po muke držati gore katedru iz povijesti. Ne moraš blage veze imati, samo antifašistički ožeži po drugom.
Nije 92. ali jeste poslije rata. Pa to jos uvjek govori...
512MB

#237 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Hafis wrote:
Nego da se vrnem.
Jest jest, 200k srba/hrvata bjeze iz Sarajeva zbog Cace, nisam znao da je bio tolika faca. Skonco je jebat mu mater, kriminalac ko kriminalac, i za svaku osudu je sta je radio. Ali gdje je Caco sad? Fakt je da Bosnjacima nije igralo u karte da srbi/hrvati ispale, al to su i SDS i HDZ znali. Budimo realni srbohrvati (posto ih uvjek u jednoj recenici spominjes) nisu tada htjeli a ne zele ni sad zivjeti zajedno sa Bosnjacima, i to ce vam se dugorocno odbit od glavu.

Necete i ne mozete postupke srbskohrvatskih paravlasti 1992-1995. izjednacit sa Bosnjacima koji su stali u odbranu multietnicke Drzave. To stoji u udzbenicima sirom svijeta i to je jedina istina, tacno me zaboli sta se prica u sirokom i grudama a i u dijelovima rs.
Alfons Kauders

#238 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Inok wrote:
Hafis wrote: Nego da se vrnem.
Slažem se. I ne samo Srbi...ljudi moj jarane...ljudi...prijatelji, drugovi, susjedi, bivše simpatije, antioatije, djevojke, rodbina...ljudi moj jarane. Mračna vremena.
Najviše što mi danas nedostaje to su moji brojni prijatelji razasuti po svijetu...k'o iz one Bajagine pjesme...i to se ne može nadoknaditi...ne postoji način.
I onda mi dođu delegati pričati priče o pozivima i prebrojavati nacionalnosti. Pojma vi nemate.
Bolan, pa vi ste ih protjerali, i sad se mi kao trebamo suosjecati kad vas opali griznja savjest? :-)
DaffyDuck

#239 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by DaffyDuck »

It_is_a_Leclerc wrote:Prije sveopće histerije, dozvolite mi da vam skrenem pažnju na hronologiju događaja koji su vodili tome da pro-bosanske snage budu potpuno razvlaštene u strukturama BHRT-a, a zašto, kao i za svaku drugu nevolju koja je snašla jadni i napaćeni bošnjački narod, punu odgovornost snosi SDA.

- Komisija za imenovanje Parlamenta BiH u kojoj sjede ljudi iz SDA je, nakon razgovora sa kandidatima za članove UO BHRT-a, predložila listu s imenima Mufid Memija (iz reda Bošnjaka), Zoran Krešić (iz reda Hrvata), Dajana Šarenac - Radovanović (iz reda Srba). Od ranije je član UO - Ljubomir Zuber, pravnosnažno osuđeni plagijator i seksualni zlostavljač, sa FPN u BL.

- Mufid Memija, istaknuti član SDA, sa 78 godina je bio najlošije ocijenjeni kandidat, ali ga je komisija "tajnim" glasanjem stavila na listu, ispred ljudi koji su doktori medijskog menadžmenta itd. Sve što je SDA tražila od partnera je da Mufid Memija (SDA) pod svaku cijenu bude član UO. Ostali im nisu bili bitni.

- Za imenovanje ovo troje ljudi glasali su HDZ, SDS i SDA. SBB i SDP su bili protiv. NB sudržan, kao i DF. Željko Komšić je odlučivao te je nesporedno prije glasanja napustio salu i vratio se nakon završenog glasanja.

- Na jučer održanoj sjednici UO BHRT-a, Šarenac-Radovanović, Krešić i Zuber preglasali su starohana Mufida, i imenovali bivšeg novinara Al Jazeere, i BN-a, Marka Radoju (koji se dugi niz godina povezuje sa SDS-om) i ovog kiseljačkog imbecila.

Hvala SDA :thumbup: Još jedno poniženje. :bih:
Majka Marka Radoje, kao nastavnica u ratnoj BL, je maltretirala i ponizavala katolicke i muslimanske ucenike. Nije Marko daleko od svoje mame, i eto dosao da zivi i zivi od mrskog Sarajeva.
Hafis

#240 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Inok wrote:[
Bolan, pa vi ste ih protjerali, i sad se mi kao trebamo suosjecati kad vas opali griznja savjest? :-)
Ma šta ti znaš. Nije ti ovo problematika štrajka tuzlanskih rudara već ti je to gola istina. Ljudi su bježali i od rezervista, HOS-a, HVO-a, ABiH, ovih-onih..bježali ljudi da pobjegnu od svih tih sranja..i što više vrijeme odmiče čovjek skonta da tu nije bilo nevinih...kontaš? Da se poslužim onom tvojom meni upućenoj - kontaš ti moj qurac.
Vego, što je s rudarima, da neće i tu biti kakva uvezivanja staža..već smo se ovdje zabrinuli da odavno nije vlada intervenirala sa sadakom.
Alfons Kauders

#241 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Ma šta ti znaš. Nije ti ovo problematika štrajka tuzlanskih rudara već ti je to gola istina. Ljudi su bježali i od rezervista, HOS-a, HVO-a, ABiH, ovih-onih..bježali ljudi da pobjegnu od svih tih sranja..i što više vrijeme odmiče čovjek skonta da tu nije bilo nevinih...kontaš? Da se poslužim onom tvojom meni upućenoj - kontaš ti moj qurac.
Vego, što je s rudarima, da neće i tu biti kakva uvezivanja staža..već smo se ovdje zabrinuli da odavno nije vlada intervenirala sa sadakom.
Gola je istina "svi smo isti, ko nas bre zavadi?"

Kao sto rekoh, te svoje istine zadrzi za sebe i publiku u Hrvatskoj, eventualno Srbiji.
Hafis

#242 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Gola je istina "svi smo isti, ko nas bre zavadi?"

Kao sto rekoh, te svoje istine zadrzi za sebe i publiku u Hrvatskoj, eventualno Srbiji.
Opet dolazimo na onu moju: svatko ima svoju istinu i ne interesira ga tuđa. znači, ti možeš ''svoju'' istinu podijeliti s rajom uz pivušu na poluvrijemenima TV prijenosa prijateljskih susreta zmajeva.
Alfons Kauders

#243 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:

Opet dolazimo na onu moju: svatko ima svoju istinu i ne interesira ga tuđa. znači, ti možeš ''svoju'' istinu podijeliti s rajom uz pivušu na poluvrijemenima TV prijenosa prijateljskih susreta zmajeva.
Istina je jedna. Mozemo govoriti o subjektivnom dozivljaju iste, ali to je to.
512MB

#244 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Pitanje je koja muka ih natjera na ovaj copy/paste dodikovih i Kostarcevih stavova.. pa kaze svako ima svoju istinu :zzzz:
Kokta1

#245 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Kokta1 »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

tacno istina je jedna ,ali u nasem slucaju ima tri varijante ,a mozemo do jutra o tome cija je prava i necemo se sloziti
Maraschino

#246 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by Maraschino »

Kokta1 wrote: tacno istina je jedna ,ali u nasem slucaju ima tri varijante ,a mozemo do jutra o tome cija je prava i necemo se sloziti
bas se trebam s'tobom sloziti.
512MB

#247 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by 512MB »

Kokta1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Opet dolazimo na onu moju: svatko ima svoju istinu i ne interesira ga tuđa. znači, ti možeš ''svoju'' istinu podijeliti s rajom uz pivušu na poluvrijemenima TV prijenosa prijateljskih susreta zmajeva.
tacno istina je jedna ,ali u nasem slucaju ima tri varijante ,a mozemo do jutra o tome cija je prava i necemo se sloziti
Nema, postoji jedna jedina varijanta istine utvrdjena medjunarodnim krivicnim sudom u Hagu.
kakavdanakneiskustvu

#248 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hafis wrote:
SaraFina wrote: A znaš zašto nije istražio, ili čak jeste ali jednostavno želi se držati "svoji obmana" .Da bi unizio te porodice žrtava i cjelokopno Sarajevo, te da bi na sva stratišta bošnjačkog naroda od Tomašice do Srebrenice bacio sumnju za broj žrtava. Fašistički gmaz želi poručiti da su bošnjačke žrtve višestruko uvećane. Pa se poslužio krmak zadojen mržnjom mrtvom djecom za primjer.
Takva stoka od ljudi zaslužuje da im se pljune direktno u facu, pa pozivam svakog onog ko vidi Tvrtka da mu zarad ovih gnusnih laži uradi upravo to. Čovječno je. A nije nasilje upitanju. Samo "izrazite prezir" prema tom poltronu spontano.
To je to, prisvajanje žrtava, dnevnopolitička matrica.
Bez ikakve argumentacije sve se te žrtve pridružuju u kontekst stratišta bošnjačkog naroda. Koliko se sjećam Sarajevo je do rata, a i u ratu bilo sasvim drugačije etničke strukture nego danas, to jest u pravom smislu multietnička sredina, i ne možeš sve njegove žrtve u tom razdoblju podvući pod isključivo jedan etnički imenitelji i dati ''ekskluzivitet'' stratišta samo jednog naroda. Uostalom, koliko vidim to se već desilo i dešava, i na kraju dobivamo istinu - to jest nepobitnu činjenicu, za čije provjeravanje sljedi obvezno pljuvanje u facu.

Ne bih stvarno više o ovoj temi, mračna je i općenito ne volim se ni sjećati onih vremena a ne još pričati o njima. Zadnja stvar kojom bih se bavio u životu jeste kopanje po prošlosti.
Rekao sam ranije, u ovoj luđačkoj košulji u kojoj živimo, postoji toliko raznih istina da bismo, ako bi se stalno uvjeravali proveli ostatak života pljujući se međusobno.
neko nekad napisao,izjavio da su sva ta ubijena djeca porijeklom bošnjaci?,kad,gdje,daj da i to vidimo,molim te
kakavdanakneiskustvu

#249 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hafis wrote:
512MB wrote:
Kraj rasprave.
SBBKBB

on nije sigurno jer je tad bio jos jiugosloven
BHCluster

#250 Re: Urednik dokumentarnog programa Tvrtko Milović

Post by BHCluster »

Image
Post Reply