Narod i Pravda (Konakovic)
-
kluz franjo
#227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Konaković je u ekspozeu kada je preuzimao fotelju premijera obećao da će izvršiti racionalizaciju i smanjenje troškova javne uprave.
Ostavio je NAJSKUPLJU javnu upravu od kada postoji KS.
Ali ok, ispunio je ovo obećanje u smislu posjete... treba mu dati šansu...
Ostavio je NAJSKUPLJU javnu upravu od kada postoji KS.
Ali ok, ispunio je ovo obećanje u smislu posjete... treba mu dati šansu...
- O'zone
- Globalni moderator
#228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da je došao da isprati Vedada Bukvu najmlađeg člana Naroda i Pravde a predpostavit ću vidjevši sliku malca da mu je Sejo možda i Babo.....kluz franjo wrote:I Sejo Bukva iz Šepićeve SDA je svojim prisustvom i bukvalno uveličao skup.
-
kluz franjo
#229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Insinuiraš li možda, da stari ljevičar Sejo, ni rođenog sina nije ubjedio da je Šepićeva SDA ona prava?O'zone wrote:Mislim da je došao da isprati Vedada Bukvu najmlađeg člana Naroda i Pravde a predpostavit ću vidjevši sliku malca da mu je Sejo možda i Babo.....kluz franjo wrote:I Sejo Bukva iz Šepićeve SDA je svojim prisustvom i bukvalno uveličao skup.
- O'zone
- Globalni moderator
#230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Možda insinuiram da se pravi backup plan. U svakom slučaju ne mogu izgubiti a ako ubodu obojica onda Jack potkluz franjo wrote:Insinuiraš li možda, da stari ljevičar Sejo, ni rođenog sina nije ubjedio da je Šepićeva SDA ona prava?O'zone wrote:Mislim da je došao da isprati Vedada Bukvu najmlađeg člana Naroda i Pravde a predpostavit ću vidjevši sliku malca da mu je Sejo možda i Babo.....kluz franjo wrote:I Sejo Bukva iz Šepićeve SDA je svojim prisustvom i bukvalno uveličao skup.
-
kluz franjo
#231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Aaah, tako znači...
E pa to je onda ok.
Nego jel' Dino ovo nazva Sabahudina Delalića "lažnim vjernikom"?
E pa to je onda ok.
Nego jel' Dino ovo nazva Sabahudina Delalića "lažnim vjernikom"?
Konaković je rekao da Narod i pravda okuplja stranačke autsajdere, a ne lažne vjernike kao one što su prvi na listama SDA.
-
DonieBrasco
#232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svi ovi sto laju (seru) na bilo kakve pokusaje boljitka su zapravo glasaci SDA, znaci vode se tezom ne valja ljevica, ne valja ovaj-onaj, ne valja nista i onda glasa za SDA da ga yebu jos cetri godine, pa barem yebaca promjenite.
-
kluz franjo
#233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slažem se.DonieBrasco wrote:Svi ovi sto laju (seru) na bilo kakve pokusaje boljitka su zapravo glasaci SDA, znaci vode se tezom ne valja ljevica, ne valja ovaj-onaj, ne valja nista i onda glasa za SDA da ga yebu jos cetri godine, pa barem yebaca promjenite.
Evo Dino yebo ovaj mandat, barem yebača promjenite za sljedeći.
Nego, koji su ti što laju (seru)? Može li malo konkretnije?
-
elk
#234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne znam kakvi su vjernici,ali i delalic i konakovic su kite od ljudi.
- Teniser
#235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da je htjeo napunio bi zetru.no,nema potrebe za takvim cirkusom a svi zeleni pisci ovdje znaju da im se prazni hemijska,nestaje tinte.izlizace im se tastatura u pokusaju minimiziranja.
Dino ima nas kao ti.
Dino ima nas kao ti.
-
megaman4
#236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ako mislis na Sabahudina Delalica to je posebna prica. Posto imam rodjaka kojem je doticni blizi rod, kaze mi veceg ciganina od njega nije vidio. Taj cim se docepao SDA i politike, ne vidi nikoga. Od neke sile ne moze vise ni pricati normalno. Digao glavu kao jalov pas.elk wrote:ne znam kakvi su vjernici,ali i delalic i konakovic su kite od ljudi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Postajem član ove stranke, jednostavno vidim viziju za bolju BiH! 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Maksimalan domet Dine i stranke je sličan Komsicu i DF.
Priča za jedne izbore i onda bum tras na marginu političkog života.
Priča za jedne izbore i onda bum tras na marginu političkog života.
-
emmir1
#239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta reći.
Iskreno odvratan mi je kao i svi SDA uhljebi koji godinama lijepo živi na laganju i varanju naroda.
Da li glasat za njega.
Jedini razlog zbog kojeg bih dao glas njemu jeste onaj, samo neka nije SDA ili SBB ili SDP.
Možda je dobar za vlasti u kantonu i da se bavi lokalnim pitanjima, korupcijom i slično
Za borbu na državnom i međunarodnom nivou, borba u visokoj politici, nemam povjerenja u njega ni trun.
Mislim da je tu nedorastao, znamo kakvi nam vukovi vrebaju sa svih strana.
Nekako je dojam da ima tu energije koja ga ponijela da zavrti ovu priču, ali ta energija prestaje na Kozjoj ćupriji i dole do Stupa.
Iskreno odvratan mi je kao i svi SDA uhljebi koji godinama lijepo živi na laganju i varanju naroda.
Da li glasat za njega.
Jedini razlog zbog kojeg bih dao glas njemu jeste onaj, samo neka nije SDA ili SBB ili SDP.
Možda je dobar za vlasti u kantonu i da se bavi lokalnim pitanjima, korupcijom i slično
Za borbu na državnom i međunarodnom nivou, borba u visokoj politici, nemam povjerenja u njega ni trun.
Mislim da je tu nedorastao, znamo kakvi nam vukovi vrebaju sa svih strana.
Nekako je dojam da ima tu energije koja ga ponijela da zavrti ovu priču, ali ta energija prestaje na Kozjoj ćupriji i dole do Stupa.
- madner
#240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobar skup.
Kirbas na aparatima.
Kirbas na aparatima.
- kmirsad
#241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pola gugla sam prečešljao da saznam šta je kirbas...madner wrote:Dobar skup.
Kirbas na aparatima.
ali naslučujem suštinu poruke... šta god da je... na aparatima je... nije mu dugo... šta god je, s aparata se rijetko ko skine i ustane... obično cvegetira neko vrijeme, pa svima, i doktorima i porodici dokurči, pa donesu odluku da ga isključe sa aparata... mislim da se to zove... eutanazija...
A skup ko skup... jeftin izlazak, još ako ima kakav švedski stro i cuga...ih...
- sinuhe
#242 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Haj znaj sta je Dino kao pravi psihopata sve umislio. Svasta bi nesto volio raditi pa i spasiti Bosnu. 
- muha_sa
#243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
eto ti kirbašakmirsad wrote:Pola gugla sam prečešljao da saznam šta je kirbas...madner wrote:Dobar skup.
Kirbas na aparatima.![]()
ali naslučujem suštinu poruke... šta god da je... na aparatima je... nije mu dugo... šta god je, s aparata se rijetko ko skine i ustane... obično cvegetira neko vrijeme, pa svima, i doktorima i porodici dokurči, pa donesu odluku da ga isključe sa aparata... mislim da se to zove... eutanazija...
A skup ko skup... jeftin izlazak, još ako ima kakav švedski stro i cuga...ih...
- kmirsad
#244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
muha_sa wrote:eto ti kirbašakmirsad wrote:Pola gugla sam prečešljao da saznam šta je kirbas...madner wrote:Dobar skup.
Kirbas na aparatima.![]()
A skup ko skup... jeftin izlazak, još ako ima kakav švedski stro i cuga...ih...![]()
-
The BEN10
#245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jao, pa jel moguČe?
-
The BEN10
#246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U suštini da, ali to kada su u pitanju ribe koje pucaju na visoko baš. Ja sam govorio o običnim partijskim uhljebčićima. Dakle, taj profil nije haman.cadburry wrote:Prvo, niko od ovih većih riba se ne lakta zbog velike plate za pozicije, nego zbog mogućnosti upravljanja trošenjem javnog novca, kroz koju kupuju moć i uzimaju ogromnu lovu (npr. sređivanje tendera, koncesija, javnih radova, jeftinih zakupa prostora i sl.). Tu je prava lova, a ovih 3000 KM, kolika mu je plata, više mu dođe ko simbolično nešto.The BEN10 wrote:Pa jel se vraća u Skupštinu ili ne?
Btw - eto, i ako se ne vraća u Skupštinu i neće dobijati bijeli lebac govori da ipak nije baš toliki populista. Zamislite nekoga iz SDA koji bi znajući da ostaje bez primanja uradio ovako nešto.
Druga stvar, da je ne znam kakva situacija, strpit će se pola godine, pa opet zajahati. I to će zajahati sa pozicije, za koju se nada je puno bolja od one da je ostao u SDA: njegovih nekoliko ruku u Skupštini će biti presudno za formiranje nove vlasti, a korist od toga je neograničena. Pogledaj primjer Ese Radeljaša kojem je Konaković dao na upravljanje 350 miliona KM iz zdravstva, jer je Esina ruka bila 18ta.
Druga stvar - ljudi su ovdje pisali da mu haman neće doći niko. A ipak se skupilo pofino naroda. Bit će on solidan igrač na kantonalnom nivou sigurno.
- Dr. Kuca
#247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jos jedna strnaka bez programa koja se zasniva na pljuvanju druge stranke. Odlicno!
Dosta nam je bilo bogacenja preko politike (Dino) Check
Dosta nam je nesposobnih ljudi koji su bez politike niko (Dino) Check
Dosta je bilo zaposljavanja preko veze (Dino) Check
Dosta nam je nesposobnih na vaznim mjestima u politici i firmama (DIno) Check
Kod nas ce biti ljudi koji se nisu do sada bavili politikom, anonimusi (bez posla, koji ce da se uhljebe u politici, opet Dino) Check.
Jos jedna stranka koja ce stvoriti armiji Dina i DInica Check! za narod za pravdu!
Pa nije bilo 500njak ljudi.
Dosta nam je bilo bogacenja preko politike (Dino) Check
Dosta nam je nesposobnih ljudi koji su bez politike niko (Dino) Check
Dosta je bilo zaposljavanja preko veze (Dino) Check
Dosta nam je nesposobnih na vaznim mjestima u politici i firmama (DIno) Check
Kod nas ce biti ljudi koji se nisu do sada bavili politikom, anonimusi (bez posla, koji ce da se uhljebe u politici, opet Dino) Check.
Jos jedna stranka koja ce stvoriti armiji Dina i DInica Check! za narod za pravdu!
Pa nije bilo 500njak ljudi.
- JThomas
#248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
u suštini vlast sda i počiva na masi i broju malih, običnih uhljeba. a ovi iznad su zamjenjivi, mnogo zamjenjiviji nego što se ufuraju. impersonalni kartel. to je korijenje o kojem govori zvizdić
ne vlada kod nas ni karizma ni ideologija, a ponajmanje neka moderna politika sa programima i rezultatima. moja je prognoza da će ti obični uhljebi ipak dominantno ostati uz maticu.
ne vlada kod nas ni karizma ni ideologija, a ponajmanje neka moderna politika sa programima i rezultatima. moja je prognoza da će ti obični uhljebi ipak dominantno ostati uz maticu.
-
Škobo Habu
#249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Još jedno političko mrtvorođenče koje na svjetlo dana izbacila ideološka SDA klaoka.
-
teatrale36
#250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Niko normalan, neki stručnjak ili ne daj boze neki naučnik,profesor , sve neki sto su završili po Travniku, Š.Brijegu, Lukavici ili sto su stranački završili fakultet za 2-3 mjeseca.walk_M-A-N wrote:Davnog 13.03.2018. otvori "vajduga" temu i napiše:A onda, nakon dugog razmišljanja i izučavanja programa nove stranke, 19.03.2018. obznani da se odlučio i odmah počne udarati po dojučerašnjem drugu:Osnovan novi politički pokret - stranka
Dino Konaković poseban akcent stavio na naziv stranke.Moje mišljenje je da je ovaj projekat potreban i opravdan.Da je najuspješniji premijer KS upravo Konaković,za razliku od svih ranije ovaj premijer je uradio više od svih prošlih više. Sretno Narod i Pravda sretno Konaković.Kad već imamo link "Kanton Sarajevo bez bijelog hljeba i savjetnika" https://www.cin.ba/kanton-sarajevo-bez- ... avjetnika/ da se podsjetimo:Od danas sam glasac Konakoviceve partije. Auuu kako je zinula guzica ovom Sda podobniku Čeliku.
avaz.ba/vijesti/bih/301494/sda-ov-vijecnik-mirza-selimbegovic-na-meti-cesira-i-njegovih-ljudi-otkrio-sam-i-prijavio-kriminal-celnika-sda-u-novom-graduili drugim riječima Mirza Selimbegović je savjetnikpostao član Ureda premijera Elmedina Konakovića.
https://www.faktor.ba/vijest/ko-su-novi ... ada-265720ili Damir Saračević opet savjetniksada u mom kabinetu, jedan od mojih saradnika na povremenim poslovima,
A bio je i čuveni Tarik Dautović isto savjetnik u kabinetu. I koliko drugih.
Svi u Skupštoni Kantona su 2014. glasali da se ukinu savjetnici, u strahu. I Konaković. I onda opet angažuje savjetnike, ne smeta mu što nema zakona za to.
A nije on postao važan 2015. kada se izlaktao za premijera već 2010. kada je postao šef Kluba SDA u Skupštini. Čovjek sve godine imenovao razne nesposobne i kriminalce, sarađivao sa Esom i njegovim Srbima i sada 2018. doživio prosvjetljenje!?
Ali evo doveo Bešlagića pa treba sve zaboraviti.
Košarkaš, džudista, glumac i nekoliko snagatora su tu, samo još pjevačica nedostaje da bude stranka potpuna.
I kako normalan čovjek da prodje pored tih uhljeba u svakom smislu?