Auto do 800 maraka

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#226 Re: Auto do 800 maraka

Post by O'zone »

spreca wrote:
O'zone wrote:
spreca wrote:Hajte mi nesto predlozite od auta za 2x godisnje po petnaestak dana.....nista posebno ali mora pod obavezno biti klima...neko manje auto
Punto, Panda, Polo, Fabija, Fiesta...etc
moze ...a moze i malo veca kategorija
Nema koristi veća kategorija. Kratak period godišnje ti treba. Moraš računati na troškove registracije i održavanja. Po meni ti je neisplatno ići na bilo koju veću kategoriju. Osim ako nećeš da se kurchis onda dovuci nešto masivno iz Mother Russia :mrgreen: kakog Land Cruzer-a
spreca

#227 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:
šta ti znaš na šta se on penje?
samo na mlade :oops: ..a na babe nek se penju ovi komsomolci :lol:
radostan dan

#228 Re: Auto do 800 maraka

Post by radostan dan »

O'zone wrote:
Nema koristi veća kategorija. Kratak period godišnje ti treba. Moraš računati na troškove registracije i održavanja. Po meni ti je neisplatno ići na bilo koju veću kategoriju. Osim ako nećeš da se kurchis onda dovuci nešto masivno iz Mother Russia :mrgreen: kakog Land Cruzer-a
ma ima peder mašinu od 3 milje kubika, nego mu dokurčila, plus ga mi zarazili sa ovim truljama...javio mu se dječački žar, polet i uzbuđenije, u njega...

spreca

#229 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

O'zone wrote:
nebi da mi dzebe dadnu ....kategoriju vise od onoga sta si predlozio sam mislio na golfa,Megana,C3 i C4 pezoa 308 itd....suma do nekih 6-8000 km.....imam ja za kurcenje ovdje :oops: a ponekad ljeti i dodjem sa njim u bih ljeti ako ne dolazim sam..neda mise samom 2500km na jednu stranu....dodjem nekad 2-3 puta godisnje
spreca

#230 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:
O'zone wrote:
ma ima peder mašinu od 3 milje kubika, nego mu dokurčila, plus ga mi zarazili sa ovim truljama...javio mu se dječački žar, polet i uzbuđenije, u njega...

Kad bi nasao dobrog Spaceka bi kupuio sa zadovoljstvom :-D ali nemam vremena za trazenje i hodanje da gledam
radostan dan

#231 Re: Auto do 800 maraka

Post by radostan dan »

za osam hiljada možeš svemirski brod uzeti..samo pričekaj da prođe oktobar 2018., i izbori....

edit-

ne znam, a opet obzirom da djelimično znam tvoje potrebe i želje...ja bih to ukomponovao, i ne bih tražio samo za mora, nego i za mora i za planine (ili sela, sve jedno). znači nešto 4x4, sinhro, a da je elegantno, finđukasto, i neopterećujuće, kako vizuelno, tako i mehanički (dakle, lako održivo).
probaj sa novijom pandom, fino ti kaže ozon, probaj je, pa ako legne - legne, ako ne - tražiš dalje, za broj veće...a računaj da ćeš i ti sklesat dimenzije do tad.
Last edited by radostan dan on 21/02/2018 15:02, edited 1 time in total.
spreca

#232 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:za osam hiljada možeš svemirski brod uzeti..samo pričekaj da prođe oktobar 2018., i izbori....
treba mi sad na proljece a mozda odmah i ljetos...dosadilo sa taxi ili da zovem komsije(koji svi na crnotaxiraju) ili da posudjujem od brata i rodjaka itd...mada svi sami predlazu svoja auta..nevolim to..svoje i miran sam
spreca

#233 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:za osam hiljada možeš svemirski brod uzeti..samo pričekaj da prođe oktobar 2018., i izbori....

edit-

ne znam, a opet obzirom da djelimično znam tvoje potrebe i želje...ja bih to ukomponovao, i ne bih tražio samo za mora, nego i za mora i za planine (ili sela, sve jedno). znači nešto 4x4, sinhro, a da je elegantno, finđukasto, i neopterećujuće, kako vizuelno, tako i mehanički (dakle, lako održivo).
probaj sa novijom pandom, fino ti kaže ozon, probaj je, pa ako legne - legne, ako ne - tražiš dalje, za broj veće...a računaj da ćeš i ti sklesat dimenzije do tad.
:twisted: :lol: :lol: :lol: ....nema m potrebe za 4x4 jer kod mene ti je sve ravno ko u Vojvodini.....netrazim ja nista ljepuskasto nego da bez vecih prblema mogu od taceke A do mora i nazad i da se malo provozam po BiH cijeloj...jer citam ovdje na forumu npr kako je lijepo u Trebinju,Stocu ,Mostaru,i drugim djelovima BiH i to vec odavno hocu uciniti i to bez ikakvog plana jedno jutro sjesti u auto i krenuti na put Oko BiH :lol: i za to cu si uzeti 15 dana bez zurbe
O'zone
Globalni moderator

#234 Re: Auto do 800 maraka

Post by O'zone »

spreca wrote: samo na mlade :oops: ..a na babe nek se penju ovi komsomolci :lol:
Evo od kolege

https://www.olx.ba/artikal/26165189/fia ... -van-1-2b/

Imaš đe ti ima đe mlada a moreš i natovarit odzada :mrgreen:
spreca

#235 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

O'zone wrote:
spreca wrote: samo na mlade :oops: ..a na babe nek se penju ovi komsomolci :lol:
Evo od kolege

https://www.olx.ba/artikal/26165189/fia ... -van-1-2b/

Imaš đe ti ima đe mlada a moreš i natovarit odzada :mrgreen:
moglo bi i ovako nesto proci
citroen xm

#236 Re: Auto do 800 maraka

Post by citroen xm »

spreca wrote: cini mi se da ima dobar apetit :mrgreen:
9.9/6.1/7.5
Treba ti auto za 2x15 dana, imaš ljuksuznije auto tamo gdje živiš.... i pravi ti problem potrošnja koja je sasvim solidna. :roll:

Nemojte trpati u ovu temu višestruko skuplja auta, neka ostane jedna tema u izvornom obliku. :thumbup:
radostan dan

#237 Re: Auto do 800 maraka

Post by radostan dan »

Vidi spreca, ti si jebiga odrodjen, sta da se radi, uzeo te zapad pod svoje ...pa sve mislis da je onako kako jeste, ili kako treba da bude. A nije...

Znaci, potrosnja...obzirom da je cijena dizela 1 marka, ja ne vidim problem ako ti je prosjecna potrosnja 7.5.
spreca

#238 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

citroen xm wrote:
spreca wrote: cini mi se da ima dobar apetit :mrgreen:
9.9/6.1/7.5
Treba ti auto za 2x15 dana, imaš ljuksuznije auto tamo gdje živiš.... i pravi ti problem potrošnja koja je sasvim solidna. :roll:

Nemojte trpati u ovu temu višestruko skuplja auta, neka ostane jedna tema u izvornom obliku. :thumbup:
Kakve ima veze sto mi treba 2x15dana ako je gradska voznja bez razloga 10l kod motora 1.6 l...pa nije land cruizer
spreca

#239 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:Vidi spreca, ti si jebiga odrodjen, sta da se radi, uzeo te zapad pod svoje ...pa sve mislis da je onako kako jeste, ili kako treba da bude. A nije...

Znaci, potrosnja...obzirom da je cijena dizela 1 marka, ja ne vidim problem ako ti je prosjecna potrosnja 7.5.
gdje cijena 1 km i potrosnja 7.5?
vauvau

#240 Re: Auto do 800 maraka

Post by vauvau »

Plati taxi
Šta će ti auto kad nemaš za goriva
Ili idi pješe to je ekološki
spreca

#241 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

vauvau wrote:Plati taxi
Šta će ti auto kad nemaš za goriva
Ili idi pješe to je ekološki
Valjda naprosim kad dodjem kuci
Sodom1

#242 Re: Auto do 800 maraka

Post by Sodom1 »

A bila fina tema
vauvau

#243 Re: Auto do 800 maraka

Post by vauvau »

Pa vidi se da pokušavaš nešto uštediti a nema ništa džaba
Treba registracija treba gorivo treba održavati
spreca

#244 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

vauvau wrote:Pa vidi se da pokušavaš nešto uštediti a nema ništa džaba
Treba registracija treba gorivo treba održavati
Nemoj se ti za to sikirati..gledaj svoja posla a ja cu se nekako snaci
vauvau

#245 Re: Auto do 800 maraka

Post by vauvau »

Svašta danas hoda zemljom
Velika mu potrošnja a treba mu auto za 15 dana
Pa volgu da kupiš ne može potrošiti ništa za 15 dana
A ima auta za izabrati za 800 maraka
Da se čovjek rahat navoza benzinaca koje niko neće jer zaboga troši 15 litara
radostan dan

#246 Re: Auto do 800 maraka

Post by radostan dan »

spreca wrote:
radostan dan wrote:Vidi spreca, ti si jebiga odrodjen, sta da se radi, uzeo te zapad pod svoje ...pa sve mislis da je onako kako jeste, ili kako treba da bude. A nije...

gdje cijena 1 km i potrosnja 7.5?
Kod vozaca autobusa, saniteta, poštara...imas i kod poljoprivrednika regresirano, onda ovi vozaci iz opstine...ima svuda, vidi se da na kratko dolazis u bih. :mrgreen:
spreca

#247 Re: Auto do 800 maraka

Post by spreca »

radostan dan wrote:
Kod vozaca autobusa, saniteta, poštara...imas i kod poljoprivrednika regresirano, onda ovi vozaci iz opstine...ima svuda, vidi se da na kratko dolazis u bih. :mrgreen:
:lol: ...djelimicno si u pravu....moram priznati da u BiH nemam ni pola sata radnog vremena...jedino ukoliko donesu zakon da vrijeme provedno u kafani ce se racunati kao radni staz :mrgreen: onda nema peoblema za peMziju :lol: :lol:...s obzirom da si Bih ali ipak te moram informirati da ove godine nece biti plavog dizela :mrgreen:
Ommadawn

#248 Re: Auto do 800 maraka

Post by Ommadawn »

@spreča: ja da sam ti, uvezo bih sebi kakvu Volgu. Jes da troši al brate imaš limuzinu. Kad ti dokurči - prodašako ne za više onda makar za isto para koliko je tebe izašla. Ha ja...
;)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#249 Re: Auto do 800 maraka

Post by bitanga_sa_otesa »

koja su to kola bolja od moskvica?
Ommadawn

#250 Re: Auto do 800 maraka

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote:koja su to kola bolja od moskvica?
Zaporožec. Troši manje a ide jednako brzo.
Post Reply