Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zforumas

#226 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Smrle veli ti da si poseban :kiss:
Smrcak15

#227 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

:D
MarlboroGold

#228 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

asurbanipal

#229 Re: Ateizam vs. Religija

Post by asurbanipal »

Question: Who are Aliens?
Answer: Muslims.  :lol:

r_faruk

#230 Re: Ateizam vs. Religija

Post by r_faruk »

Smrcak15 wrote:
lijepa u dusi wrote:Kako rekoh, ne pada mi na pamet. Ne skolujem se da bih polupismenom puku s foruma objasnjavala stvari koje ionako ne zele razumjet :mrgreen:
ako ne mozes doprinijeti konsktruktivnoj diskusiji, onda bolje se i ne javljati :wink:

kakva je poenta, ja biolog, znam znanje, vi neznate...i tu pricu zavrsis...taman kad ateisti kontaju evo ga spasioc evolucije dosao....a ti nista,

znas ono puno zujite a malo meda dajete :wink: a ja bogami i zujim (probi usi narodu) i med dajem narodu :lol:
ne zajebavaj smrle, objasnjavali smo ti dok smo imali snage, a objasnjavali smo ti od termodinamike do biologije. jedini problem je sto ti svoje znanje crpis sa youtube-a i najcesce pogresno interpretiras rezultate i zakljucke. a taj svoj med daj nekom drugom zivota ti, izgleda da ti se (i ako ne moze) pokvario.....
Smrcak15

#231 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: normalne osobe, norma je biti hetero, a homosexualac izuzetak.
Daj citat iz Kur'ana koji to kaze...
izolovati , njih treba pogotovo vise kazniti.
Ali se to ne desava, nego ih upravo dzamije i crkve sklone i stite. Zasto?
Za tvoju informaciju, trenjem dolazi i do stvaranja mikro ranica na cuni prilikom vaginalnog sexa izmedju muskarca i zene.
nije tacno, jer vagina i penis produciraju svoje prirodne lubrikante, manja je frikcija tu, nego u analnom otvoru.
Ipak se jos malo doedukuj o ovome...
https://www.buzzfeed.com/alexkasprak/th ... .lsk5QbqWL
Semen is protected from your body's immune system so that your own body doesn't attack it as a foreign substance.

Sperm does not begin to form in a male's body until he hits puberty. By that time your body's immune system has already decided which kinds of cells are part of the human body and which are not. That means, according to Morgentaler, that left to it's own devices, your body would attack sperm as an invader. That's why the testiciles are shielded (in many complex ways) from the rest of the body. The testes are what is referred to as an "immunologically privileged site."

Testicular defense systems: immune privilege and innate immunity
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4197207/
Ako si pazljivo procitao sve to, i shvatio, onda ti je valjda jasno da se radi o pretpostavkama koje jos nisu dokazane.
nista pametno ne citas pa zato.
:lol:
Super.
Hajd' nam sad daj sve ovo, ali iz - sveznajuceg Kur'ana :D
ovdje pricamo o sperminim celijama a ne o jajnicima zene.
Ne. Ti ovdje picas o spermicima, jer si samo o tome nasao nesto sto ide tebi u korist (iako ni to onako kako bi ti volio). A ja te pitam samo nesto sto je logicna ekstenzija ovom tvom - zasto zenski imunosni sistem ne napada njenu jajnu celiju koja se formira jednom mjesecno unutar njenog tijela? Naravno, kao i kod muskaraca spermici, tako se i kod zena jajne celije pocinju pojavljivati tek s pubertetom. Dakle, u istom periodu kada i spermici kod muskaraca.
Zasto jedno jeste strano tijelo u organizmu, a drugo nije? :D
Za tvoju informaciju, homosexualizam je postojao puno prije pojave vjerskih knjiga.
pa sta ?? to sto je postojao ne znaci da je ok.
Da okrenemo ovo?
Vjerske knjige i abrahamske religije su se pojavile hiljadama godina nakon pojave homoseksualizma, koje je u covjecanstvu prisutno od kad se zna za covjecanstvo.
Po cemu su vjerske knjige onda OK?
pa i ubistva su postojala prije vjerskih knjiga , pa je li to ok onda samo zato sto je postojalo prije vjerskih knjiga??
Nekada je ljudima bilo OK. Danas nije. I...?
homosexualni nagoni si dio iskusenja....

mozda se i meni sexa sa 3 ili 4 zene odjednom, mozda me pali to, ali to neznaci da bi trebao pristati zato sto mozda moja dusa naginje zlu, netreba biti rob duse, nego treba dusu drzati u lancima kao sto se pas cuva, a ne da Tebe pas cuva za lanac.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Al' ga lupi... :D
Sad si upao u paradox jarane...
Ako je homoseksualizam desetinama hiljada godina stariji od tvoje religije i knjige koja je propovijeda, kako onda taj homosksualizam moze biti dio iskusenja tvoje vjerske knjige? :D
kralj znaci Vladar, onaj koji donosi zakon, izvrsavaju se njegove naredne, presudjuje, izvrsava smrtnu presudu itd

samim tim je Kralj/Vladar.
Nek' si mi rekao sta je kralj...
A, sta je onda bog, i zasto se podvode pod isto?
Daj citat iz Kur'ana koji to kaze...
netreba citat, to je obicna logika, velika vecina su hetero, a velika manjina je homosi, znaci norma je je hetero a izuzetak homici.
Ali se to ne desava, nego ih upravo dzamije i crkve sklone i stite. Zasto?
neznam ko sta radi iz zatvorenih vrata, nisam ja tu sudija.

Ako si pazljivo procitao sve to, i shvatio, onda ti je valjda jasno da se radi o pretpostavkama koje jos nisu dokazane.
http://www.askabiologist.org.uk/answers ... hp?id=7335

Question from:
Nick

I was reading about the Sertoli cells in the seminiferous tubules of the testes and it said that one of their roles was to protect the developing sperm cells from the male immune system. Why? Surely these cells have the same 'self' antigens as the rest of the cells in the body. Why do they need protecting?

Steve Lolait
University of Bristol

One thing the Sertoli cells do is act as a blood-testis barrier preventing sperm-immune cell contact. I believe that spermatozoa themselves have immunosuppressive properties (e.g., maybe by producing anti-inflammatory cytokines). The developing sperm are immunogenic - I guess what is happening here is that spermatozoa are not produced until puberty which is long after the establishment of tolerance to self-antigens (breakdown of tolerance to self is one cause of autoimmune diseases).

The testis ‘immunological’ microenvironment does not always protect sperm against the male immune system since anti-sperm antibodies are not uncommon (e.g., prevalent in men with vasectomies) and can be one cause of infertility. According to one publication (see - http://molehr.oxfordjournals.org/content/13/7/437.long) there are at as many as 35 immunoreactive antigens in sperm from men with anti-sperm antibodies.

Last edited by Steve Lolait (8th Nov 2011 15:30:37)

sa mislis jeli ovaj nacunik iz svoje glave ili je to naucno potvrdjeno??

Naravno, kao i kod muskaraca spermici, tako se i kod zena jajne celije pocinju pojavljivati tek s pubertetom. Dakle, u istom periodu kada i spermici kod muskaraca.
Zasto jedno jeste strano tijelo u organizmu, a drugo nije?
zato sto su zene drugcije programirane,
https://bigpictureeducation.com/nine-fa ... une-system

ovdje je rijec o embriju i imunoloskom sistemu
A mother’s uterus should technically reject a fetus as foreign – but it doesn’t
Research published in 2012 that involved mice suggests that the reason a mother’s body doesn’t reject her fetus is down to signalling – particularly, a special type of signalling proteins called chemokines.

At sites of inflammation, proteins called chemokines recruit T cells as part of the immune response. In mice, the expression of genes that encode chemokines are switched off in the tissue around the fetus and placenta. This means that certain immune signals are turned off in the mother’s part of the placenta, which keeps her body from attacking the baby.

Da okrenemo ovo?
Vjerske knjige i abrahamske religije su se pojavile hiljadama godina nakon pojave homoseksualizma, koje je u covjecanstvu prisutno od kad se zna za covjecanstvo.
Po cemu su vjerske knjige onda OK?
nije tacno, nego homosexualizam se pojavio sa sodomom i gomorom, u tom periodu je objava dolazila Ibrahimu prebaceno pisanje tog vremena.
Smrcak15

#232 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
homosexualni nagoni si dio iskusenja....

mozda se i meni sexa sa 3 ili 4 zene odjednom, mozda me pali to, ali to neznaci da bi trebao pristati zato sto mozda moja dusa naginje zlu, netreba biti rob duse, nego treba dusu drzati u lancima kao sto se pas cuva, a ne da Tebe pas cuva za lanac.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Al' ga lupi... :D
Sad si upao u paradox jarane...
Ako je homoseksualizam desetinama hiljada godina stariji od tvoje religije i knjige koja je propovijeda, kako onda taj homosksualizam moze biti dio iskusenja tvoje vjerske knjige? :D
kralj znaci Vladar, onaj koji donosi zakon, izvrsavaju se njegove naredne, presudjuje, izvrsava smrtnu presudu itd

samim tim je Kralj/Vladar.
Nek' si mi rekao sta je kralj...
A, sta je onda bog, i zasto se podvode pod isto?

kakvo iskusenje moje knjiga, iskusenje homosexualizma nema nikakve veze sa mojom vjerskom knjigom...neznam sto ovo dvoje uopste spajas???

nagon homosexualizma je iskusenje za osobu koja je zivjela hiljade Godina prije Kurana, iskusenje je, dali ce se pokoriti svojim niskim strastima ili ce im se suprostaviti, to je iskusenje, i nema apsolutno nikakve veze sa Kuranom u ovom slucaju.

nerazumo i neracionalno spajas nespojivo.
A, sta je onda bog, i zasto se podvode pod isto
govorim o kralju iz tog srednjo vjekovonog perioda.
to sto Kralj vlada ljudi, Bog u jos vecoj mjeri vlada ljudima i cijelim univerzumom,

to sto kralj sudi ljudima, Bog u jos vecoj mjeri sudi ljudi i ostalim bicima.

to sto kralj izvrsava kazne, to Bog radi u jos vecoj mjeri

to sto Kralj donosi zakon, Bog donosi u jos vecoj mjeri.

znaci titula kralj/vladar se odnosi i na Boga.
Dozer

#233 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Mila majko....
Smrcak15 wrote: http://www.askabiologist.org.uk/answers ... hp?id=7335

Question from:
Nick

I was reading about the Sertoli cells in the seminiferous tubules of the testes and it said that one of their roles was to protect the developing sperm cells from the male immune system. Why? Surely these cells have the same 'self' antigens as the rest of the cells in the body. Why do they need protecting?

Steve Lolait
University of Bristol

One thing the Sertoli cells do is act as a blood-testis barrier preventing sperm-immune cell contact. I believe that spermatozoa themselves have immunosuppressive properties (e.g., maybe by producing anti-inflammatory cytokines). The developing sperm are immunogenic - I guess what is happening here is that spermatozoa are not produced until puberty which is long after the establishment of tolerance to self-antigens (breakdown of tolerance to self is one cause of autoimmune diseases).

The testis ‘immunological’ microenvironment does not always protect sperm against the male immune system since anti-sperm antibodies are not uncommon (e.g., prevalent in men with vasectomies) and can be one cause of infertility. According to one publication (see - http://molehr.oxfordjournals.org/content/13/7/437.long) there are at as many as 35 immunoreactive antigens in sperm from men with anti-sperm antibodies.

Eto ti odgovora u tom tekstu. Uvecao sam, da ih slucajno ne fulis...

Research published in 2012 that involved mice suggests that the reason a mother’s body doesn’t reject her fetus is down to signalling – particularly, a special type of signalling proteins called chemokines.

At sites of inflammation, proteins called chemokines recruit T cells as part of the immune response. In mice, the expression of genes that encode chemokines are switched off in the tissue around the fetus and placenta. This means that certain immune signals are turned off in the mother’s part of the placenta, which keeps her body from attacking the baby.
Ja te nisam pitao za embrion, jadan ne bio, nego za jajnu celiju :lol: :lol: :lol:
Ovo je isto kao da sam te upitao "koji motor ima MAN-ov autobus za medjudrzavne relacije?", a ti meni odgovaras: "Golf 7 ima samo 4 tocka". :lol: :lol: :lol:
nije tacno, nego homosexualizam se pojavio sa sodomom i gomorom, u tom periodu je objava dolazila Ibrahimu prebaceno pisanje tog vremena.
AAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJ MAJKOOOOOOOOO!!!

Smrle...hajd' o...s :lol: :lol: :lol:

Od sad se s tobom zamo zajebavam. Nista drugo, ocito, nije ni moguce... Kao s djetetom od 5-6 godina, jer tvoje rezonovanje je taman na tom nivou... Bez ljutnje, ali je tako.
Smrcak15

#234 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Mila majko....
Smrcak15 wrote: http://www.askabiologist.org.uk/answers ... hp?id=7335

Question from:
Nick

Steve Lolait
University of Bristol

Eto ti odgovora u tom tekstu. Uvecao sam, da ih slucajno ne fulis...

Ja te nisam pitao za embrion, jadan ne bio, nego za jajnu celiju :lol: :lol: :lol:
Ovo je isto kao da sam te upitao "koji motor ima MAN-ov autobus za medjudrzavne relacije?", a ti meni odgovaras: "Golf 7 ima samo 4 tocka". :lol: :lol: :lol:
AAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJ MAJKOOOOOOOOO!!!

Smrle...hajd' o...s :lol: :lol: :lol:

Od sad se s tobom zamo zajebavam. Nista drugo, ocito, nije ni moguce... Kao s djetetom od 5-6 godina, jer tvoje rezonovanje je taman na tom nivou... Bez ljutnje, ali je tako.

Male Autoimmune Response to Sperm
http://www.conceptionadvice.com/common- ... -to-sperm/

Sperm Autoimmune Disease Causes
•Vasectomy. Having previously had a vasectomy dramatically increases the chances of you developing an immune response to sperm, so even if you have a vasectomy reversal, your chances of conceiving a child naturally are reduced
•Genetic Predisposition. autoimmune problems tend to run in families, so if any of your family has autoimmune problems, you are at a greater risk
•Injury, Testicular Cancer or Surgery. These conditions can sometimes damage the delicate tubes that transport the sperm and this can cause an immune response even after the tubes are cleared
•Infection. Some diseases (especially Sexually Transmitted Diseases) can increase the risk of you developing an immune response to sperm
•Undescended Testicles. If you suffered with undescended testicles when you were younger, this can increase your chances of an autoimmune response to your sperm

jeli to oni napamet pricaju ili sta, ako nije naucno dokazano???

Ovo je isto kao da sam te upitao "koji motor ima MAN-ov autobus za medjudrzavne relacije?", a ti meni odgovaras: "Golf 7 ima samo 4 tocka".
znam ja dobro sta si me pitao, ali nemogu trenutno da nadjem bas ciljani odgovor na tvoje pitanje, ali je to priblizno, jer objasnjava zasto se embrio ne napada iako bi logicki trebao da napadne po defaultu, jer je uljez u tijelo , strano tijelo, pa bi logicki imuni sistem trebao napasti.
Dozer

#235 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: Male Autoimmune Response to Sperm

•Vasectomy. Having previously had a vasectomy dramatically increases the chances of you developing an immune response to sperm, so even if you have a vasectomy reversal, your chances of conceiving a child naturally are reduced
•Genetic Predisposition. autoimmune problems tend to run in families, so if any of your family has autoimmune problems, you are at a greater risk
•Injury, Testicular Cancer or Surgery. These conditions can sometimes damage the delicate tubes that transport the sperm and this can cause an immune response even after the tubes are cleared
•Infection. Some diseases (especially Sexually Transmitted Diseases) can increase the risk of you developing an immune response to sperm
•Undescended Testicles. If you suffered with undescended testicles when you were younger, this can increase your chances of an autoimmune response to your sperm

Opet ista prica.... Kad ti pokazem da debelo fulas, i to na onome sto sam postavis, ti onda kreces s dodatnim budalastinama koje nemaju nikakve veze s onim o cemu se pricalo... :-D
znam ja dobro sta si me pitao, ali nemogu trenutno da nadjem bas ciljani odgovor na tvoje pitanje, ali je to priblizno, jer objasnjava zasto se embrio ne napada iako bi logicki trebao da napadne po defaultu, jer je uljez u tijelo , strano tijelo, pa bi logicki imuni sistem trebao napasti.
Pa sto mi onda odgovaras glupostima koje nemaju veze s pitanjem?
I, kako je embrion "strano tijelo" u tijelu zene, koja je "programirana" da podrzava taj embrion, jer bez tog embriona, a prije njega i jajne celije (kao ni bez sperme iz nasih jaja) - nema ni bebe, djeteta, covjeka...? Ili ti - ni tebe, ni mene... :D

Zasto imunosni sistem zene ne napadne ni nase spermice, koji su pogotovo strano tijelo u njoj?
Smrcak15

#236 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: Male Autoimmune Response to Sperm

Opet ista prica.... Kad ti pokazem da debelo fulas, i to na onome sto sam postavis, ti onda kreces s dodatnim budalastinama koje nemaju nikakve veze s onim o cemu se pricalo... :-D
I, kako je embrion "strano tijelo" u tijelu zene, koja je "programirana" da podrzava taj embrion, jer bez tog embriona, a prije njega i jajne celije (kao ni bez sperme iz nasih jaja) - nema ni bebe, djeteta, covjeka...? Ili ti - ni tebe, ni mene... :D

Zasto imunosni sistem zene ne napadne ni nase spermice, koji su pogotovo strano tijelo u njoj?
kako fulam, znas li ti uopste sta znaci Sperm Autoimmune Disease??

prvo si govorio da pricam gluposti zbog toga sto imunoloski sistem moze da napada svopstvenu spermu
ima veze samo ti ne povezujes stvari.

I, kako je embrion "strano tijelo" u tijelu zene,

Pregnancy: Why mother's immune system does not reject developing fetus as foreign tissue
https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 142244.htm

Researchers at NYU School of Medicine have made an important discovery that partially answers the long-standing question of why a mother's immune system does not reject a developing fetus as foreign tissue.

"Our manuscript addresses a fundamental question in the fields of transplantation immunology and reproductive biology, namely, how do the fetus and placenta, which express antigens that are disparate from the mother, avoid being rejected by the maternal immune system during pregnancy?" explained lead investigator Adrian Erlebacher, MD, PhD, associate professor of pathology and a member of the NYU Cancer Institute at NYU Langone Medical Center. "What we found was completely unexpected at every level."

The researchers discovered that embryo implantation sets off a process that ultimately turns off a key pathway required for the immune system to attack foreign bodies. As a result, immune cells are never recruited to the site of implantation and therefore cannot harm the developing fetus.

The study, funded by grants from the National Institutes of Health and the American Cancer Society, appears in the June 8 issue of Science.

A central feature of the body's natural immune defense against transplanted foreign tissues and pathogens is the production of chemokines as a result of the local inflammatory response. The chemokines recruit various kinds of immune cells, including activated T cells, which accumulate and attack the tissue or pathogen. The chemokine-mediated recruitment of activated T cells to sites of inflammation is an integral part of the immune response.

During pregnancy however, the foreign antigens of the developing fetus and the placenta come into direct contact with cells of the maternal immune system, but fail to evoke the typical tissue rejection response seen with organ transplants.

Several years ago, Erlebacher and his research team found that T cells, poised to attack the fetus as a foreign body, were somehow unable to perform their intended role. The finding prompted the researchers to wonder if perhaps there was some sort of barrier preventing the T cells from reaching the fetus. They turned their attention to studying the properties of the decidua, the specialized structure that encases the fetus and placenta, and there, in a mouse model, they found new answers.

The research team has discovered that the onset of pregnancy causes the genes that are responsible for recruiting immune cells to sites of inflammation to be turned off within the decidua. As a result of these changes, T cells are not able to accumulate inside the decidua and therefore do not attack the fetus and placenta.

Specifically, they revealed that the implantation of an embryo changes the packaging of certain chemokine genes in the nuclei of the developing decidua's stromal cells. The change in the DNA packaging permanently deactivates, or "silences," the chemokine genes. Consequently, the chemokines are not expressed and T cells are not recruited to the site of embryo implantation.

Why the fetus -- a 'foreign body' -- does not attack its mother
https://geneticliteracyproject.org/2017 ... ck-mother/

The immune system of a fetus developing in the womb faces a quandary: It has to prepare itself to attack dangerous pathogens after birth, by distinguishing its own cells from those of invaders. But until that time, it needs to avoid attacking the mother, whose cells are also “foreign.”
a prije njega i jajne celije
zenski imuni sistem ne napada jajnike zato sto su one prisutne tokom razvoja imunoloskog sistema, i imunoloski sistem je naucio da je to dio nje

dok kod muskaraca spermine celije se tek pojavljuju u pubertetu, i imunoloski sistem bi ih napao odmah da dodje u kontakt sa njima, ali posto su u zasticenoj zoni od imunoloskog sistema, van tijela covjeka.

Female reproductive system can 'sense' sperm
https://www.chemistryworld.com/news/fem ... 18.article

Presence of sperm cells triggers a protective cascade of proteins

Female pigs can detect when a boar’s sperm arrives in their oviducts after mating - triggering the release of proteins that protect sperm cells and help fertilisation and implantation of the embryo. If corresponding proteins can be found in humans, they could be used during in vitro fertilisation to boost the chances of successful conception.

Alireza Fazeli’s team at the University of Sheffield, UK, with colleagues at the University of Murcia, Spain, analysed fluid from the oviducts before and after artificial insemination. They identified a total of 32 different proteins in the fluid of which 19 more than doubled in concentration in response to the presence of sperm cells.

Mating is a dangerous time for the female because harmful bacteria can enter the reproductive tract along with seminal fluid. However, Fazeli’s study shows that oviduct cells can differentiate between alien proteins arriving with bacteria and those of her mate and prevent the immune system attacking the latter.

The female response not only protects sperm cells from attack it also helps them survive the wait until the egg or oocyte arrives. ’Sperm cells are very sensitive to heat and in vitro they would be completely destroyed within four or five hours at the temperature found within the reproductive tract. But by nourishing and protecting them in the oviduct they can be kept alive for several days,
’ Fazeli explains.

"Sperm cells are very sensitive to heat and in vitro they would be completely destroyed within four or five hours at the temperature found within the reproductive tract. But by nourishing and protecting them in the oviduct they can be kept alive for several days" - Alireza Fazeli
For example, one of the proteins - the fibrinogen A-alpha chain - prevents the sperm cell being destroyed by immune cells, while another - hyaluronidase - digests the protective layer of hyaluronic acid around the egg to aid fertilisation.

Fazeli says adding appropriate proteins may also help to improve the results of in vitro fertilization methods, which succeed in less than 30 per cent of treatments. But he is also concerned that the absence of these protective proteins from IVF media may cause babies conceived through the method to suffer more illness in later life. ’Are we creating a deficient environment at conception that will influence these babies throughout their lives?’

The mechanism may also help to explain post-copulatory sexual selection, in which females that have mated with several partners play a role in determining which sperm fertilizes their egg. But the team’s next task is to identify the chemical signal produced by the sperm cells that triggers the response, Fazeli adds.

Joanna Ellington, an expert in oviduct physiology at Washington State University, told Chemistry World the study demonstrates the importance of Fallopian tube chemistry. ’It provides further evidence that the Fallopian tube is not merely a conduit, but is a finely tuned micro environment.’

But Barry Shur from the school of medicine at Emory University, Atlanta, US, points out that male hormones are already known to trigger changes in the chemical environment of the reproductive tract. ’I would want to know that the authors were careful to avoid carrying over any male factors that are known to induce oestrus, as opposed to being induced by sperm per se.’
Dozer

#237 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrle... Jajnici i jajna celija nisu ista stvar, kao sto to nisu ni nasa jaja i spermici.
Smrcak15 wrote: zenski imuni sistem ne napada jajnike zato sto su one prisutne tokom razvoja imunoloskog sistema, i imunoloski sistem je naucio da je to dio nje
dok kod muskaraca spermine celije se tek pojavljuju u pubertetu, i imunoloski sistem bi ih napao odmah da dodje u kontakt sa njima, ali posto su u zasticenoj zoni od imunoloskog sistema, van tijela covjeka
Hoces da kazes da se nasa jaja razvijaju tek u pubertetu, dok su jajnici kod zena prisutni od rodjenja...? Interesantno....

P.S. Od sad cu se i japraviti nemust i blesav i odgovarati ti na tvoj nacin. Ti jedno, ja drugo, a podvedem pod tvoje. :D
Smrcak15

#238 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle... Jajnici i jajna celija nisu ista stvar, kao sto to nisu ni nasa jaja i spermici.
Smrcak15 wrote: zenski imuni sistem ne napada jajnike zato sto su one prisutne tokom razvoja imunoloskog sistema, i imunoloski sistem je naucio da je to dio nje
dok kod muskaraca spermine celije se tek pojavljuju u pubertetu, i imunoloski sistem bi ih napao odmah da dodje u kontakt sa njima, ali posto su u zasticenoj zoni od imunoloskog sistema, van tijela covjeka
Hoces da kazes da se nasa jaja razvijaju tek u pubertetu, dok su jajnici kod zena prisutni od rodjenja...? Interesantno....

P.S. Od sad cu se i japraviti nemust i blesav i odgovarati ti na tvoj nacin. Ti jedno, ja drugo, a podvedem pod tvoje. :D
Smrle... Jajnici i jajna celija nisu ista stvar, kao sto to nisu ni nasa jaja i spermici.
znam
ne, nego se spermine celije tek pojavljuju u pubertetu kada je imunuloski sistem vec formiran i spreman da ih napadne.
Dozer

#239 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

A kad se pojavljuju jane celije kod zena? Ovulacija i to...?
Bloo
Globalna šefica

#240 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Moze li neko ovo pretvoriti u sitcom :mrgreen:
Dva muskarca i jajna celija
Ateista i vjernik: kratka historija jajnika i testisa
Smrcak15

#241 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:A kad se pojavljuju jane celije kod zena? Ovulacija i to...?
brkas stvari i ne pitas prava pitanja

zene se radjaju sa jajnim celijama, dok ovlucija krece u pubertetu,

http://cledp.com/donate-eggs/how-many-e ... born-with/
How many Eggs are you born with?
A new born baby girl is born with egg cell (oocytes) in her ovaries. Between 16 and 20 weeks of pregnancy, the ovaries of a female fetus contain 6 to 7 million oocytes.

znaci imunoloski sistem vec od pocetka tokom razvitka imunoloskog sistema nauci da je to dio osobe, i nema potrebe za napad, dok spermine celije tek nastaju u pubertetu kad je imunoloski sistem spreman za napad.
MarlboroGold

#242 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Smrle, ti si prava enciklopedija. Razumijes se i u medicini.
Smrcak15

#243 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:Smrle, ti si prava enciklopedija. Razumijes se i u medicini.
:lol: nista posebno.
arzuhal

#244 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Smrcak15 wrote:
MarlboroGold wrote:Smrle, ti si prava enciklopedija. Razumijes se i u medicini.
:lol: nista posebno.
JonjoShelvey7

#245 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JonjoShelvey7 »

Zasto nas Bog stvara ako on već zna šta će se desiti. Zasto ce nam slobodna volja ako on zna i prije našeg stvaranja kad cemo se roditi, sta cemo uraditi tog i tog dana, te i te godine, i da li ćemo uci u dzennet ili dzehennem?
Stvara svakog od nas i tacno zna sta cemo uraditi u svakom trenutku našeg zivota?
Bloo
Globalna šefica

#246 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

forgempp wrote:Zasto nas Bog stvara ako on već zna šta će se desiti. Zasto ce nam slobodna volja ako on zna i prije našeg stvaranja kad cemo se roditi, sta cemo uraditi tog i tog dana, te i te godine, i da li ćemo uci u dzennet ili dzehennem?
Stvara svakog od nas i tacno zna sta cemo uraditi u svakom trenutku našeg zivota?
Because it is fun! :D
Zamisli da si vječno, besmrtno biće...nepojmljivo beskrajno i moćno...
treba ti zabava povremeno :D
arzuhal

#247 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
forgempp wrote:Zasto nas Bog stvara ako on već zna šta će se desiti. Zasto ce nam slobodna volja ako on zna i prije našeg stvaranja kad cemo se roditi, sta cemo uraditi tog i tog dana, te i te godine, i da li ćemo uci u dzennet ili dzehennem?
Because it is fun! :D
HAVANA

#248 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HAVANA »

Bloo wrote:Moze li neko ovo pretvoriti u sitcom :mrgreen:
Znaci, frajer se i u picku razumije.I nju zacas izgugla,i sodomu, a bogme i gomoru.Oj AllasHe dragi.U dzenet mu rezervisi i javi mu,samo da nas ne pegla.
HAVANA

#249 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HAVANA »

Ljubi ga brat.Mene bas pripazio.Bas mi fino. :lol:
piupiu

#250 Re: Ateizam vs. Religija

Post by piupiu »

Bloo wrote:Moze li neko ovo pretvoriti u sitcom :mrgreen:

Lud'lo. :D
Locked