Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Roccohljup

#226 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Roccohljup »

Ci-Nick wrote:Dobar,... pametan i razuman a ne arogantan i narcisodan ko Lagumđija i Silajdžić.
Ima dobre izglede da pobjedi.
U svakoj normalnoj zemlji glat i bez problema.....ali nit smo normalna zemlja a niti pametan narod. Radi svoj aspiracija satra ce ga i pozicija i opozicija i to na najprljaviji način. A narodu su draži lopovi poput baketa i šćepe, narcisoidi poput komšića i lagumdžije, izgubljeni u prostoru kao Nikšić, itd. Vidiš da su ga već forumski jurišnici počeli prozivati da je pobjegao iz bih....... :-)
kudrilo

#227 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kudrilo »

Čovjek od 1984. vani.
Realno, najpismeniji od svih i ne bavi se glupostima.
O'zone
Globalni moderator

#228 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by O'zone »

Ci-Nick wrote:Dobar,... pametan i razuman a ne arogantan i narcisodan ko Lagumđija i Silajdžić.

Sve što si naveo razlog je zašto neće pobjediti.

Eto živi bili pa vidjeli.
putokaz1

#229 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by putokaz1 »

I njega je platio Bakir da uništi Konkurenciju da krade glasove potencijalnoj opoziciji
1-Opoziciju nemamo
2-Komšić,Mirsad,Fahro rade za Bakira
insomnia78

#230 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

StruĆnjaci Bakir više nemore.
Novak20

#231 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Novak20 »

Da je zlatan, bez učešća u politici do momenta prijave, bez podrške stranke, njene infrastrukture i IVZ nema šanse da pobijedi u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Najobičniji je, više puta oproban, mamac za rasipanje glasova svih onih koji su protiv SDA i njihovog kandidata. :D
Smrcak15

#232 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

horkesh wrote:Počeo je s nastupima, pa koga zanima:

http://ba.n1info.com/a237927/Vijesti/Vi ... igdje.html

Kazao da će američku adresu stanovanja zamijeniti sarajevskom.
Super :thumbup:

jos samo da vidimo Besima Spahica u njegovoj politickoj stranci, i nek svi ostali se predaju i podignu bijelu zastavu, jer nemaju onda sta traziti kad imas Ovako skolovane ljude na suprotnoj strani.
Image
Ci-Nick

#233 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ci-Nick »

O'zone wrote:

Sve što si naveo razlog je zašto neće pobjediti.

Eto živi bili pa vidjeli.
Možda griješim ali ako se osvrnemo na iznenađenja kod izbora načelnika i gradonačelnika onda bi na ovim izborima moglo doći do promjena.
Naravno ne tako velikih u RS-u i Hercegovini ali bi i tamo moglo biti nekih poboljšanja.
insomnia78

#234 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Smrcak15 wrote:

jos samo da vidimo Besima Spahica u njegovoj politickoj stranci, i nek svi ostali se predaju i podignu bijelu zastavu, jer nemaju onda sta traziti kad imas Ovako skolovane ljude na suprotnoj strani.
Image
Oj majko moja. Reci da se zajebavas
horkesh

#235 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

Novak20 wrote:Da je zlatan, bez učešća u politici do momenta prijave, bez podrške stranke, njene infrastrukture i IVZ nema šanse da pobijedi u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Najobičniji je, više puta oproban, mamac za rasipanje glasova svih onih koji su protiv SDA i njihovog kandidata. :D
Nažalost, tako će ispasti, bez obzira na njegove namjere. Dobit će, uvrh glave, kojih desetak hiljada glasova.
agent_zero

#236 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by agent_zero »

Odličan i nadasve pametan :thumbup:
djkurt

#237 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by djkurt »

Smrcak15 wrote:
djkurt wrote:
Smrcak15 wrote:Hajde pokusajte nekog sadasnjeg politicara iz Bosne zamisliti da ima neko naucno predavanje na engleskom negdje u inostranstvu :-) :-) :-)
Evo, nisam političar ali mogu predavati i na engleskom ili na turskom, izaberi koji jezik hoćeš da čuješ. Znači trebam se kandidovat za predsjednika, pobijedit cu, garant. Plitka je pamet u nas Bosanaca i Hercegovaca. Plitka brale.
druze, covjek je studirao na Harvardu, trebam li vise davat argumenata zasto je kompetentni da bude predsjednik drzave nego i jedan nas politicar.
I ja sam magistrirao na ODTU, a mogo sam doktorirat na maeričkim univerzitetima i to sa stipendijom. Znači tu smo negdje ja i on. Hoćul se kandidovat. Sjeti se samo onog Hrvatskog premijera i kako je nelsavno završio.
Niko ne spori pamet dotičnog gospodina, ali doći iz Amerike tek tako nakon silnih godina i ocekivati da budes glavni je malo je reć glupavo. Tako da se zamislim kako inteligentan covjek poput njega može nešto tako zamisliti. Pazi volio bih da griješim i da si ti u pravu, ali cinjenice i fakti govore u prilog mojoj tezi a to je da je lik jednostavno padobranac. Zivi bili pa vidjeli. :)
kudrilo

#238 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kudrilo »

Narodu je neugodno kad čuje riječi "doktor", "profesor", "školovan", "uspješan".

Puno je ugodnije kad čuje riječi "Izetbegović", "Alija", "Bošnjak", "Musliman".
Seyfo

#239 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Seyfo »

Često uspješni ljudi pred kraj karijere, situirani, sačuvanog zdravlja i živaca, dobronamjerno hoće u politiku da nešto poprave ili naprave. Možda čak i vođeni patriotizmom. I dođu ovdje u ovu malu baru prepunu krokodila i sjebu zdravlje, živce, dožive takve stvari da to ni u najgoroj noćnoj mori ne bi mogli sanjati, ...na kraju se pitaju: "šta mi je ovo trebalo?" Ako prežive ili ne završe u zatvoru ili ludari.
putokaz1

#240 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by putokaz1 »

horkesh wrote:
Novak20 wrote:Da je zlatan, bez učešća u politici do momenta prijave, bez podrške stranke, njene infrastrukture i IVZ nema šanse da pobijedi u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva.

Nažalost, tako će ispasti, bez obzira na njegove namjere. Dobit će, uvrh glave, kojih desetak hiljada glasova.
10 000 glasova dovoljno za Zvizdić pobjedi
Smrcak15

#241 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

djkurt wrote: I ja sam magistrirao na ODTU, a mogo sam doktorirat na maeričkim univerzitetima i to sa stipendijom. Znači tu smo negdje ja i on. Hoćul se kandidovat. Sjeti se samo onog Hrvatskog premijera i kako je nelsavno završio.
Niko ne spori pamet dotičnog gospodina, ali doći iz Amerike tek tako nakon silnih godina i ocekivati da budes glavni je malo je reć glupavo. Tako da se zamislim kako inteligentan covjek poput njega može nešto tako zamisliti. Pazi volio bih da griješim i da si ti u pravu, ali cinjenice i fakti govore u prilog mojoj tezi a to je da je lik jednostavno padobranac. Zivi bili pa vidjeli. :)
pa ima li neko bolje rjesenje od njega, evo izredali su se mnogi, pa posto nismo imali alternative, daj baketa i sda cijelo vrijeme (iako glasam uvijek za njih) kad nema nista bolje, narodu je puna kapa ovakvog stanja, bilo kakve promjene naprijed dobro su dosle, pokusati sa covjekom ako ide neka fura, ako ne nece vise biti predsjednik i tacka.
Smrcak15

#242 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

insomnia78 wrote:
Smrcak15 wrote:

Image
Oj majko moja. Reci da se zajebavas
ne , i to je profesor, skolovan lik, nije nacionalista, siguran sam da bi se uklopio sa drugim strucnjacima koji budu u Hadzikadicevoj stranci.
insomnia78

#243 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Seyfo wrote:Često uspješni ljudi pred kraj karijere, situirani, sačuvanog zdravlja i živaca, dobronamjerno hoće u politiku da nešto poprave ili naprave. Možda čak i vođeni patriotizmom. I dođu ovdje u ovu malu baru prepunu krokodila i sjebu zdravlje, živce, dožive takve stvari da to ni u najgoroj noćnoj mori ne bi mogli sanjati, ...na kraju se pitaju: "šta mi je ovo trebalo?" Ako prežive ili ne završe u zatvoru ili ludari.
Deder nam koji primjer.
insomnia78

#244 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Joj kad cujem ovo nije nacionalista :lol: :oops: :lol:
Smrcak15

#245 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

insomnia78 wrote:Joj kad cujem ovo nije nacionalista :lol: :oops: :lol:
ako ti se ne da slusati ga, procitaj komentare na youtube klipu sta raja kaze o njemu.
insomnia78

#246 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by insomnia78 »

Sta miLis da li je Americki predsjednik nacionalista? Ruski, Iranski...?
Seyfo

#247 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Seyfo »

Insominia, htio si primjer. Najtragičniji primjer za koji znam je Dr.Irfan Ljubijankić a ima mnogo drugih doktora koji su najednom prešli u politiku, ili da bi kroz struku napredovali preko politike. Imaš recimo i Božidara Matića.
djkurt

#248 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by djkurt »

Smrcak15 wrote:
djkurt wrote: I ja sam magistrirao na ODTU, a mogo sam doktorirat na maeričkim univerzitetima i to sa stipendijom. Znači tu smo negdje ja i on. Hoćul se kandidovat. Sjeti se samo onog Hrvatskog premijera i kako je nelsavno završio.
pa ima li neko bolje rjesenje od njega, evo izredali su se mnogi, pa posto nismo imali alternative, daj baketa i sda cijelo vrijeme (iako glasam uvijek za njih) kad nema nista bolje, narodu je puna kapa ovakvog stanja, bilo kakve promjene naprijed dobro su dosle, pokusati sa covjekom ako ide neka fura, ako ne nece vise biti predsjednik i tacka.
Imam osjećaj da me nisi razumio, apriori ja nisam protiv njega, možda mu čak i dam glas kad čujem šta on želi da uradi u narednom periodu. Problem je što ljudi u Bosni baš i ne vole strance/padobrance pa makar i njihove loze bili (ovo ti vrijedi za sve tri konfesije ili konstitutivne u BiH), to je toliko izraženo recimo kroz ovo dobacivanje dijapori u smislu da su pobjeglice, izdajice itd (ovo opet vrijedi za sve tri konfesije), tako da će i dotični biti kao neka karikatura na ovim izborima (nažalost). I opet ponavljam nije mi jasno kako je covjek njegove inteligencije sebi mogao dopustiti takav luksuz da ga lokalni majstori demagogije šamaraju pseudočinjenicama i poluistinama.
Smrcak15

#249 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

djkurt wrote:
Smrcak15 wrote:
Imam osjećaj da me nisi razumio, apriori ja nisam protiv njega, možda mu čak i dam glas kad čujem šta on želi da uradi u narednom periodu. Problem je što ljudi u Bosni baš i ne vole strance/padobrance pa makar i njihove loze bili (ovo ti vrijedi za sve tri konfesije ili konstitutivne u BiH), to je toliko izraženo recimo kroz ovo dobacivanje dijapori u smislu da su pobjeglice, izdajice itd (ovo opet vrijedi za sve tri konfesije), tako da će i dotični biti kao neka karikatura na ovim izborima (nažalost). I opet ponavljam nije mi jasno kako je covjek njegove inteligencije sebi mogao dopustiti takav luksuz da ga lokalni majstori demagogije šamaraju pseudočinjenicama i poluistinama.
Ovako

ako imas ovakvo stanje kakvo je sad, bakir sa 2 i 3 iz skole na celu Bosne u predsjednistvu

i onda se suzi krug na Hadzikadica(Harvard skolovanje) i Bakira(2 i 3 iz srednje skole u Bosni), znas kakva je situacija u zemlji,

pa ako bi neko kukao na situaciju koja se i dalje ne mjenja , pitas ga za koga si glasao

ZA Baketa...

onda mu fino Ovako pokazes
Image
Ni jedne vise, suti i trpi, dobio si sto si trazio, ne kukaj vise :wink:

Ja se samo nadam da ce imati kvalitetan propgram i da ce okupit sto vise skolovani sposobnih ljudi oko sebe u stranci, pa i ako ne pobjedi, manje cu se sekirati za stanje u Bosni, pa ako je njima tako dobro sa ovom vlasti, zasto da gubim zivce i sekiram se zbog stanja u bosni, zasto da me boli srce u toj situaciji, trazili ste dobili ste.

ja licno da nema ovoga hadzikadica, bi glasao za Baketa, kad nema sta bolje, trpi i suti, biras najmanje zlo i to je to.
JThomas

#250 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by JThomas »

a eto kandidati etabliranih stranaka svi redom bili na prvoj liniji. jašta su.

tu nije uopšte presudna ta priča, nego ono što se eufemistički zove "infrastrukturom" i "radom na terenu", a u stvarnosti je direktna i indirektna kupovina glasova. kroz zapošljavanje, tendere, socijalna primanja, poticaje i na kraju "paketiće" sa kafom i kockom bukvalno.

a vrlo je moguće da je i ovaj lik dio "infrastrukture" u vidu povećanja broja kandidata na koje će se rasipati glasovi protiv sda...
Locked