Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post Reply
He1972

#226 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by He1972 »

Hafis wrote:
"Mentalno sam jači nego fizički. Imam malo problema s kukom, ali sredit ću ja to", kazao je Komšić.
Za to mentalnu jačinu uz toliku rakiju i nisam baš siguran.
A sređivanje ''malo problema s kukom'' i s takvom bojom obraza neće baš tako lako ići.
Danas se suočavamo s globalnim porastom broja pacijenata koji su zbog degenerativne bolesti kuka onemogućeni za normalnu životnu aktivnost. Smatra se da od koksartroze boluje više od 10 % svjetske populacije starije od 50 godina.
Nažalost, promjene na hrskavicama i kostima kod koksartroze su ireverzibilne.

Budući se u slučaju Komšića radi o višegodišnjem procesu degeneracije koštanih hrskavica, trebat će pristupiti malo radikalnijem palijativnom načinu liječenja, vjerojatno artroplastika, za prvu ruku.
Jedino ako je ostao dobar sa Zlatkom, pa da mu ovaj u USA sredi tretman zamjene ili regeneracije hrskavice

Jarane da si ti kod psihijatra to svoje regulisao, dok još ima vremena, može ti preći u hronično a onda je kasno!
General War

#227 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by General War »

plain vanilla wrote:
pici wrote:stranke sa bosnjackim predznakom moljet cu lijepo...
ne govorim o strankama, a ima i stranaka koje nemaju nikakav predznak
ako je Zeljko najbolji kandidat, mozemo se kolektivno samoubiti
:thumbup:
Eh i kazu izadji na izbore :-) ...pa zar nema u tom eto DF-u nekog drugog "hrvata" da nemoram makar ovog uhljupa gledat...pa ovi u DF-u trebaju zeljku jebat mater, je li on tu radi njih ili oni radi njega...mada znam odgovor, kao i za svaku stranku ponaosob...sve je ovo odavno zrelo za dvocjevke.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#228 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Nurudin »

Željka inače kad vidiš na ulici uvijek ima neku nadrkanu facu , sav je konstantno izrevoltiran :mrgreen:
512MB

#229 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by 512MB »

+4 :D
mO k3

#230 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mO k3 »

kokice u ruke i citati forum :mrgreen:
Hafis

#231 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

pici wrote:od sada da se cisti DNK vadi da se vidi da je nasH... ostali imaju izbor u sveckoj, kanadi, alemanji itd itd... i strake da stavljaju nacionalne predznake, more i vjerske :thumbup: sekularna drzava moj qurac :mrgreen:
Nema potrebe, pa mi smo barem po tom pitanju najliberalnija država.
Ne postoji nikakva zapreka da se čovjek u ovoj zemlji u etničkom smislu izjasni kako god on hoće, a da to ne mora ni dokazivati: Komšić mrtav hladan može reći da je Bošnjak ili Srbin, Bakirova žena da je Hrvatica a Borjana da je Stojanka majka Knešpoljka. I da to sve bude lege artis i da se kao takvi izaberu, delegiraju, ili na bilo koji drugi način instaliraju na neko mjesto u vlasti koje zahtijeva pripadnost nekoj određenoj naciji.
S te strane, nemam zamjerke prema Komšiću - zakonski je regularno.
Koliko je to korisno i moralno, o tome se već sudi nekim drugim parametrima.
Osobno bih volio da ga kandidiraju. Kad je šamar, nek barem bridi.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#232 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by pici »

sta je ovo sve teroristicki ataci... budimo parlementarni ko afizaga... on i kad gubi ide u jebaniju :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#233 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by pici »

Hafis wrote:
pici wrote:od sada da se cisti DNK vadi da se vidi da je nasH... ostali imaju izbor u sveckoj, kanadi, alemanji itd itd... i strake da stavljaju nacionalne predznake, more i vjerske :thumbup: sekularna drzava moj qurac :mrgreen:
Nema potrebe, pa mi smo barem po tom pitanju najliberalnija država.
Ne postoji nikakva zapreka da se čovjek u ovoj zemlji u etničkom smislu izjasni kako god on hoće, a da to ne mora ni dokazivati: Komšić mrtav hladan može reći da je Bošnjak ili Srbin, Bakirova žena da je Hrvatica a Borjana da je Stojanka majka Knešpoljka. I da to sve bude lege artis i da se kao takvi izaberu, delegiraju, ili na bilo koji drugi način instaliraju na neko mjesto u vlasti koje zahtijeva pripadnost nekoj određenoj naciji.
S te strane, nemam zamjerke prema Komšiću - zakonski je regularno.
Koliko je to korisno i moralno, o tome se već sudi nekim drugim parametrima.
Osobno bih volio da ga kandidiraju. Kad je šamar, nek barem bridi.
:thumbup:
512MB

#234 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by 512MB »

Glasacu ja za Karamatica ako ga kandidirate za tur... ovaj bosnjackog predstavnika, po imenu bi mogo proc ko legitimni :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#235 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by sabina1 »

hadzinicasa wrote:
zu duzno postovanje, a sta JESTE alternativa!?
mislim, sve je to lijepo, raznosenje i to.... sto opet ne mijenja cinjenicu da:
1. na izborima ce biti liste
2. na listama ce stajati imena
3. da bi se ispunila gradjanska duznost, jedno ime valja zaokruziti

ne mislim da je alternativa neizlazak na izbore. bar ne u smislu odgovornosti prema drustvu u kojem covjek zivi.
dakle, sta JESTE alternativa.

sta nije, znam i ja sama. ko su i sta su, znam i ja sama, al' hajmo malo konstruktivnosti.... za promjenu.
A ako nešto NIJE ALTERNATIVA , zašto to nešto MORA BITI ALTERNATIVA ???
Miloni stranica su na ovom forumu napisani o kandidatu Komšiću i protivkandidatu Čoviću , milioni.
Citirajte SAMO JEDNU STRANICU koja DOKAZUJE progresivno , afirmativno djelovanje bilo kog od njih dvojice u bilo kom periodu , samo jednu stranicu.
Ne zanima nas njihova ratna uloga , već uloga za koju su SKUPO I PRESKUPO PLAĆENI a to je da ova zemlja bude ŠTO STABILNIJA , OTVORENIJA PREMA STRANOM KAPITALU kako bi neki investior pokrenuo neku proizvodnju , zaposlio neke ljude i stvorio neki višak vrijednosti , platio neki porez kako bi mi valjda izgradili poneku školu , bolnicu , dobili nekog prvaka Evrope u nekom sportu , otvorili neku naučnu ustanovu , obnovili bibiloteku , otvorili nova studentska mjesta za zanimanja budućnosti ....dakle samo JEDNU STRANICU ZA OBOJICU ???

NEMA NI JEDNA - JEDINA.

Nacionalizam , ugroženost , prava , prsti , Koštunica , Mc donalds , Robot preko puta općine , izborni zakon , treći entitet , Prud , "vitezi" , grad slučaj, bošnjački glasovi , preglasavnje , zajebo ih , nije ih zajebo , izdali ga njegovi , izdao on njihove , posvađali se , formiraju vladu 19 mjeseci , uslovi , dom naroda , veto , rijeka radimlja , sipa , zatvor , čović oslobođen zbog nedostatka dokaza , Komšiča izdao Srdić , raspada se DF , HDZ odlučan....e ovo vam piše na milion stranica foruma mila moja.

Birajte predsjedavajućeg vijeća ministara putem skupštine - to je važno , najvažnije.
Birajte premijera Kantona i premijera Federacije putem skupština ukoliko živite u FBiH , to je ključno , tu je promjena ostalo je sve protokol , goli.
Birajte premijera RS-a ako živite tamo , ostalo služi za posjete predsjednika Južne Osetije koje nisu zanimljive čak ni opozicionim portalima.

Tu je promjena , tu se vidi kurs , kuda idu pare , kako nabavljamo pare , kako trošimo pare , kako raspolažemo s parama , ko ih najviše troši , zašto ih toliko troši , postoji li drugi način , efikasniji , odgovorniji , bolji , ko rukovodi javnim nabavkama , ko zapošljava novu birokratiju na državne jasčle , zašto u realnom sektoru vlada robovlasništvo , ko podmićuje inspekcije , koga se boje inspekcije , koja stranka se nalazi na svim nivoima vlasti.....e tu leže promjene draga moja , tu tražite alternativu a Komšić nek pokuša pobijediti makar korumpiranog , neradnika i demaogoga Koldžu NA OSNOVU SPOSOBNOSTI a ne na osnovu blablabla hrvatstva...ne može ni to.

Promjena poštovana počinje kada neumorno policiji počnete prijavljivati nepropisno parkirana vozila koja gledate svaki dan , kada zovete komunalce jer vaš komšija iz ugostiteljskog objekta upravo istresa žar na zelenu površinu....

Sigurna sam da se razumijemo.
LP
fosna2014

#236 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by fosna2014 »

Ja ta braćo moralisanja. :-) Kakav moral i kakvo sta? Zar Covic ima morala kada svako malo sjedi sa Dudukom iza zatvorenih vrata i samo naginje na svaki spomen podjele BiH? Hdz treba smaknuti iz predsjednistva. LEGALNO! Sto manje hdz-a u drzavnim institucijama to vise BiH.

Manite se price o moralu. Jebem ti moral.
Hafis

#237 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

512MB wrote:Glasacu ja za Karamatica ako ga kandidirate za tur... ovaj bosnjackog predstavnika, po imenu bi mogo proc ko legitimni :D
To prezime ima svoju povijest. To je samo inačica Matića, jednog velikog hercegovačkog roda koji je imao burnu prošlost u otomanska vremena.
512MB

#238 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by 512MB »

Hafis wrote:
512MB wrote:Glasacu ja za Karamatica ako ga kandidirate za tur... ovaj bosnjackog predstavnika, po imenu bi mogo proc ko legitimni :D
To prezime ima svoju povijest. To je samo inačica Matića, jednog velikog hercegovačkog roda koji je imao burnu prošlost u otomanska vremena.
Daklem u otomansko doba neko je karo matica :?
Hafis

#239 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
Daklem u otomansko doba neko je karo matica :?
Ne, nego ih se islamizirano pučanstvo jako bojalo, jer su bili prgave naravi, pa su ih prozvali kara - na turskom crni.
undefined007

#240 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by undefined007 »

Biće sad' Karakomšić :mrgreen:
Hafis

#241 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Hafis »

undefined007 wrote:Biće sad' Karakomšić :mrgreen:
Ako prođe na izborima.
putokaz1

#242 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

1.-Kandidiranjem Komšića Jača se Čović
2.-Dijele se glasovi na Komšić,Šepić...
3.-Jača se Herceg Bosanski Pokret
4.-Čović će pobjediti Komšića
5.-Otvaraju se vrata Zvizdiću
6.-Slabi se ljevica
7.-Ljevica s jednim jakim Bošnjačkim kandidatom ima Historijsku šansu da dobije Bošnjačkog člana Predsjedništva,a ovim potezom te šanse gube
8.-DF je propao nemože ga izvući NIŠTA
9.-Vjerovatno ću glasati za Šepića
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#243 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by hrasno38 »

putokaz1 wrote:1.-Kandidiranjem Komšića Jača se Čović
6.-Slabi se ljevica
7.-Ljevica s jednim jakim Bošnjačkim kandidatom ima Historijsku šansu da dobije Bošnjačkog člana Predsjedništva,a ovim potezom te šanse gube
Sve citam i kontam pogodit ce covjek makar jednu stavku i docekah......pogodi br 9! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
putokaz1

#244 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by putokaz1 »

hrasno38 wrote:
putokaz1 wrote:1.-Kandidiranjem Komšića Jača se Čović
6.-Slabi se ljevica
Sve citam i kontam pogodit ce covjek makar jednu stavku i docekah......pogodi br 9! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hehehe šat mogu manje slo od Fahre Zvizde,Jerlage
Capsicum

#245 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Capsicum »

Kandidovanje Komsica samo govori o tome sto je vec u septembru bilo sasvim jasno... SDP i DF ne interesuje nikakva lijeva ili gradjanska koalicija. NS i GS su u startu dali do znanja sta misle o Komsicevoj samopromociji i guranju po svaku cijenu. A SDP i DF su samostalnim kreiranjem koalicije, bez konsultacija sa NS i GS ogradili svoju prciju i samo deklarativno izjavili nesto u stilu: "eto mi se dogovorili sve, a ako ko hoce, nek nam se pridruzi".... valjda da im drzi svijecu, sta li.

Ako i uspije Komsic postati clan predsjednistva po treci put (u sta iskreno sumnjam), mislim da ce veci broj glasova pokupiti upravo od glasaca koji ne cine to neko tradicionalno lijevo glasacko tijelo, vec upravo suprotno, izrazito desno. U tom slucaju svakako njegov broj glasova nece pratiti broj glasova za SDP/DF koaliciju. A na konto toga ce profitirati NS i GS.

SDA jos uvijek nije obznanila svog kandidata, a ni nemaju nekog ko bi privukao cak i svoje tradicionalno glasacko tijelo. Bakir i Seka su u stranci stvorili imidz "all eyes on me", tako da ce tesko ko uspjeti da angazuje masu... A malo koji nacionalno ostrasceni Bosnjak ce propustiti priliku da ga shukne Covicu. Helem, SDA-ovom kandidatu se ne pise dobro.

Moje je misljenje da je Komsic potrosen politicar i da od njega nista vise kvalitetno ne mozemo ocekivati. Njegova kandidatura je bukvalno vapaj za spas politicke karijere nakon opsteg debakla njegove stranke. Mislim da je njegova popularnost kod lijevog glasackog tijela drasticno opala i da ce vecina lijevih glasaca ipak traziti neku drugu opciju. Kvalitetan kandidat za Bosnjackog clana bi mogao dobro proci... Pitanje je samo koja stranka ga moze ponuditi.

Ja tipujem na Suljagica. Obzirom na vjerovatno slabog SDA kandidata i Fahru koji je pisanjem po svojoj predizbornoj "borbi protiv SDA" napravio politicki salto mortale, mogao bi dobiti dosta glasova ako se kandiduje. S druge strane vidjet cemo da li SDP stvarno ide sa kandidatima za sva tri clana predsjednistva, odnosno da se zacementiraju u opoziciji.
mrgreen

#246 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by mrgreen »

meni je u ovom svemu jos jedino nejasno ko je guardian? :D
Salonski Kriticar

#247 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by Salonski Kriticar »

Stvarno ne razumijem nekriticko odusevljenje naseg naroda politicarima.
Pojedinci se opet napalili na Komsica.

Taj covjek je osam godina bio u Predsjednistvu BiH. Bio je sef drzave osam dugih godina.

Koje rezultate je ostvario? Koliko je BiH napredovala tokom njegova dva mandata? Koje plemenite ljevicarske ideje su ugradjene u drzavu za vrijeme vladavine Zeljka Komsica? Koliko se popravio medjunarodni polozaj zemlje? Zivotni standard gradjana?

I sad opet neopisiva sreca zbog njegove kandidature. Ne kontam.
animals

#248 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by animals »

Ako je Zeljko politicar, onda je svatko..
nije on ni p od politicara..
nije mi jasno sto ga ne biraju za Bosnjackog clana, ako im je toliko dobar,,
i opet ista prica, namjerili se Bosnjaci, da izaberu Hrvatima clana, jer oni to sami ne umiju...
rz brzotrz

#249 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by rz brzotrz »

Željko Komšić je jedan dokazani nesposobnjaković. Jadna je ova zemlja ako se u njoj član predsjedništva birat u inat onim drugima.
hadzinicasa

#250 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva

Post by hadzinicasa »

sabina1 wrote:
hadzinicasa wrote:
zu duzno postovanje, a sta JESTE alternativa!?
mislim, sve je to lijepo, raznosenje i to.... sto opet ne mijenja cinjenicu da:
1. na izborima ce biti liste
2. na listama ce stajati imena
3. da bi se ispunila gradjanska duznost, jedno ime valja zaokruziti

ne mislim da je alternativa neizlazak na izbore. bar ne u smislu odgovornosti prema drustvu u kojem covjek zivi.
dakle, sta JESTE alternativa.

sta nije, znam i ja sama. ko su i sta su, znam i ja sama, al' hajmo malo konstruktivnosti.... za promjenu.
A ako nešto NIJE ALTERNATIVA , zašto to nešto MORA BITI ALTERNATIVA ???
Miloni stranica su na ovom forumu napisani o kandidatu Komšiću i protivkandidatu Čoviću , milioni.
Citirajte SAMO JEDNU STRANICU koja DOKAZUJE progresivno , afirmativno djelovanje bilo kog od njih dvojice u bilo kom periodu , samo jednu stranicu.
Ne zanima nas njihova ratna uloga , već uloga za koju su SKUPO I PRESKUPO PLAĆENI a to je da ova zemlja bude ŠTO STABILNIJA , OTVORENIJA PREMA STRANOM KAPITALU kako bi neki investior pokrenuo neku proizvodnju , zaposlio neke ljude i stvorio neki višak vrijednosti , platio neki porez kako bi mi valjda izgradili poneku školu , bolnicu , dobili nekog prvaka Evrope u nekom sportu , otvorili neku naučnu ustanovu , obnovili bibiloteku , otvorili nova studentska mjesta za zanimanja budućnosti ....dakle samo JEDNU STRANICU ZA OBOJICU ???

NEMA NI JEDNA - JEDINA.

Nacionalizam , ugroženost , prava , prsti , Koštunica , Mc donalds , Robot preko puta općine , izborni zakon , treći entitet , Prud , "vitezi" , grad slučaj, bošnjački glasovi , preglasavnje , zajebo ih , nije ih zajebo , izdali ga njegovi , izdao on njihove , posvađali se , formiraju vladu 19 mjeseci , uslovi , dom naroda , veto , rijeka radimlja , sipa , zatvor , čović oslobođen zbog nedostatka dokaza , Komšiča izdao Srdić , raspada se DF , HDZ odlučan....e ovo vam piše na milion stranica foruma mila moja.

Birajte predsjedavajućeg vijeća ministara putem skupštine - to je važno , najvažnije.
Birajte premijera Kantona i premijera Federacije putem skupština ukoliko živite u FBiH , to je ključno , tu je promjena ostalo je sve protokol , goli.
Birajte premijera RS-a ako živite tamo , ostalo služi za posjete predsjednika Južne Osetije koje nisu zanimljive čak ni opozicionim portalima.

Tu je promjena , tu se vidi kurs , kuda idu pare , kako nabavljamo pare , kako trošimo pare , kako raspolažemo s parama , ko ih najviše troši , zašto ih toliko troši , postoji li drugi način , efikasniji , odgovorniji , bolji , ko rukovodi javnim nabavkama , ko zapošljava novu birokratiju na državne jasčle , zašto u realnom sektoru vlada robovlasništvo , ko podmićuje inspekcije , koga se boje inspekcije , koja stranka se nalazi na svim nivoima vlasti.....e tu leže promjene draga moja , tu tražite alternativu a Komšić nek pokuša pobijediti makar korumpiranog , neradnika i demaogoga Koldžu NA OSNOVU SPOSOBNOSTI a ne na osnovu blablabla hrvatstva...ne može ni to.

Promjena poštovana počinje kada neumorno policiji počnete prijavljivati nepropisno parkirana vozila koja gledate svaki dan , kada zovete komunalce jer vaš komšija iz ugostiteljskog objekta upravo istresa žar na zelenu površinu....

Sigurna sam da se razumijemo.
LP
sve stoji. ja samo pitam sta je alternativa.
ovo pitanje je ostalo neodgovoreno. mozemo razgovarati kako bi sta trebalo, ali to i dalje ne mijenja ono kako jeste.
o tome ja pricam. izborni zakon se nece promijeniti do samih izbora, a na listama ce se nalaziti neka imena. ja pitam - eto uz sve to sto ste naveli, dodjem ja (hipoteticki) na izbore ove godine i imam pred sobom listu na kojoj stoje imena. i?

smisao izbora jeste da biraci svoju zbirnu "moc" kanaliziraju kroz izabrane predstavnike koji onda djeluju u njihovom interesu i mijenjaju stvari,a sto onda biraci potvrdjuju svojim djelovanjem u drustvu (na sta se odnosi Vas drugi dio posta).

elem, ne sporim ja sta je ko radio (ili ne-radio - sto jednako nesto govori), nisam ja drugacije od Vas okarakterizirala odredjene licnosti - nisam cak niti iznijela svoj stav o osobama o kojima je ovdje bila rijec, ja postavljam principijelno pitanje. hocu reci - dijagnosticiranje je vecinom ono cime se bavi veliki broj onih koji bi ipak trebali nesto raditi (bez izgovora).

o gradjanskom aktivizmu zaista, uz svo postovanje, ima nas kojima ne treba predavanja i prozivanja raznoraznih likova kroz koje sami bez opcinjenosti "pripadanjem" ili skretanja paznje naslovima u kojekakvim medijima ... ipak mozemo vidjeti.

pricati moze svako. ipak vjerujem da djela govore vise. hocu vidjeti rezultate. razlicitost. integritet. djelovanje. alternativu (bez vrtickih izgovora). izvolite raditi. onda se gotovo i ne mora pricati.

uz duzno postovanje.
Post Reply