hadzinicasa wrote:
zu duzno postovanje, a sta JESTE alternativa!?
mislim, sve je to lijepo, raznosenje i to.... sto opet ne mijenja cinjenicu da:
1. na izborima ce biti liste
2. na listama ce stajati imena
3. da bi se ispunila gradjanska duznost, jedno ime valja zaokruziti
ne mislim da je alternativa neizlazak na izbore. bar ne u smislu odgovornosti prema drustvu u kojem covjek zivi.
dakle, sta JESTE alternativa.
sta nije, znam i ja sama. ko su i sta su, znam i ja sama, al' hajmo malo konstruktivnosti.... za promjenu.
A ako nešto NIJE ALTERNATIVA , zašto to nešto MORA BITI ALTERNATIVA ???
Miloni stranica su na ovom forumu napisani o kandidatu Komšiću i protivkandidatu Čoviću , milioni.
Citirajte SAMO JEDNU STRANICU koja DOKAZUJE progresivno , afirmativno djelovanje bilo kog od njih dvojice u bilo kom periodu , samo jednu stranicu.
Ne zanima nas njihova ratna uloga , već uloga za koju su SKUPO I PRESKUPO PLAĆENI a to je da ova zemlja bude ŠTO STABILNIJA , OTVORENIJA PREMA STRANOM KAPITALU kako bi neki investior pokrenuo neku proizvodnju , zaposlio neke ljude i stvorio neki višak vrijednosti , platio neki porez kako bi mi valjda izgradili poneku školu , bolnicu , dobili nekog prvaka Evrope u nekom sportu , otvorili neku naučnu ustanovu , obnovili bibiloteku , otvorili nova studentska mjesta za zanimanja budućnosti ....dakle samo JEDNU STRANICU ZA OBOJICU ???
NEMA NI JEDNA - JEDINA.
Nacionalizam , ugroženost , prava , prsti , Koštunica , Mc donalds , Robot preko puta općine , izborni zakon , treći entitet , Prud , "vitezi" , grad slučaj, bošnjački glasovi , preglasavnje , zajebo ih , nije ih zajebo , izdali ga njegovi , izdao on njihove , posvađali se , formiraju vladu 19 mjeseci , uslovi , dom naroda , veto , rijeka radimlja , sipa , zatvor , čović oslobođen zbog nedostatka dokaza , Komšiča izdao Srdić , raspada se DF , HDZ odlučan....e ovo vam piše na milion stranica foruma mila moja.
Birajte predsjedavajućeg vijeća ministara putem skupštine - to je važno , najvažnije.
Birajte premijera Kantona i premijera Federacije putem skupština ukoliko živite u FBiH , to je ključno , tu je promjena ostalo je sve protokol , goli.
Birajte premijera RS-a ako živite tamo , ostalo služi za posjete predsjednika Južne Osetije koje nisu zanimljive čak ni opozicionim portalima.
Tu je promjena , tu se vidi kurs , kuda idu pare , kako nabavljamo pare , kako trošimo pare , kako raspolažemo s parama , ko ih najviše troši , zašto ih toliko troši , postoji li drugi način , efikasniji , odgovorniji , bolji , ko rukovodi javnim nabavkama , ko zapošljava novu birokratiju na državne jasčle , zašto u realnom sektoru vlada robovlasništvo , ko podmićuje inspekcije , koga se boje inspekcije , koja stranka se nalazi na svim nivoima vlasti.....e tu leže promjene draga moja , tu tražite alternativu a Komšić nek pokuša pobijediti makar korumpiranog , neradnika i demaogoga Koldžu NA OSNOVU SPOSOBNOSTI a ne na osnovu blablabla hrvatstva...ne može ni to.
Promjena poštovana počinje kada neumorno policiji počnete prijavljivati nepropisno parkirana vozila koja gledate svaki dan , kada zovete komunalce jer vaš komšija iz ugostiteljskog objekta upravo istresa žar na zelenu površinu....
Sigurna sam da se razumijemo.
LP