kako ste se raspisali..mog'o je na kraju ispasti i nakav colin recept...moonca wrote:uglavnomja wrote:HardcoreMX wrote:jeko coli i sta je kocert?!...![]()
hvala![]()
![]()
![]()
9 stranica
colin koncert
- HardcoreMX
#226 Re: colin koncert
- Edin H.
#227 Re: colin kocert
Of onoga sto ja vidim na snimku najvise su Skaka i Dino Konakovic razvalili.pici wrote:
cola razvalio al bukvalno... covjek u sesdeset i kusur godini tHocnije 66 godina pjeva ovako lezernonevjerovatan glas
- dječak sa šibicama
#228 Re: colin koncert
Neka se raja veseli bar jednu noc, sta ima veze, u gradu u kojem se slavljenicki otvara djecija javna kuhinja... kruha i igara, rekose jos stari rimljani. Daj narodu na silu veselja, da ne misli na bijedu.
- Prpa.ba
#229 Re: colin koncert
Kljucaj temu, normalan zivot je zabranjen dok ne iskorijenimo ekstremno siromastvo.
Mole se ucesnici teme i da odjave uslugu interneta i preusmjere tih dvadesetak markica mjesecno u socijalna davanja. 
- Better Man
#230 Re: colin kocert
”Odvešću te” je jedna od najboljih pjesama koju je Čola snimio, a sigurno najbolja koju mu je napisao pokojni Arsen Dedić.Quaresma wrote:Cijenim svacije misljenje, ali itekako u poslijeratnom periodu ima dobrih pjesama svakako.megaman4 wrote:
Colina tri najveca hitna svih vremena su: Sinoc nisi bila tu iz 1972 godine sto je i njegov pocetak, Gori vatra (Evrovizijska pjesma) iz 1973 koja ga je ucinila megapopularnim i Stanica podlugovi iz 1981 godine.
Da nista vise snimio, ova tri hita su ga proslavila za sva vremena. Ovo sto je snimao poslije rata je bez previse emocija i samo je bitno da bude dobro unovceno. To i Zdravko sam zna.
Cola je svoj Zenit dostigao za vrijeme SFRJ a ovo poslije rata je samo da se zaradi na staroj slavi zbog penzije.
Po njemu se vidi da mu je svega dosta jer je imao vrhunsku karijeru koju ni jedan Merlin, uz duzno postovanje, tesko moze sustici. Zdravko je poceo pjevati davne 1969 sa Ambasadorima a Dino tek pocetkom 80-ih godina proslog vijeka.
Sta je s pjesmom Moja Draga, Kao moja mati, pa Balaseve Sacuvaj me Boze njene ljubavi, svadbarskim sokako, zlocin i kazna i da ne nabrajam dalje.
ima pjesama koje ne pjeva nikako uzivo a meni se stvarno svidjaju: niciji i svaciji, bila si bolja od mene, vrijeme, igra, bar jedan ples
takodjer volim njegove pjesme koje mu je veliki arsen napisao, arsen je meni imao poseban šmek u njegovim pjesmama.
evo nekih
mislim, mogu ja nabrajati pjesme do sutra, ali je malo bezveze reci da radi na staroj slavi, pa hebem ga to traje 20+ godina onda, kakva je to onda slava u pitanuju ?
ja ga jako cijenim, i mislim da se nece zadugo pojaviti ovakva jedna ličnost kao što je čola. Sinoc nakon dvije pjesme ljudima oko mene puk´o glas.
Pred sami kraj koncerta vidis da covjek se tek zagrija, al jbg, 3 sata prodjose.
Samo mi zao sto nije zadnju pjesmu otpjevao Na adresi ti pise Sarajevo...
- HAVANA
#231 Re: colin kocert
Nek habaju 7 godina,taj povrat ni u 3 pariza nema na toliko ulozenih sredstava.moonca wrote:HAVANA wrote:Sarajevo je vec turisticko mjesto u toku cijele godine ali treba to jos maksimalno gurati,na sve nacine i raznim sadrzajima.Ja kad sam prosle godine racunao isplativost investicije,racunao na 100 do 120 dana popunjenosti.Postigao to za ni 6 mjeseci.Dodje novembar,reko sace stat...Najbolji mjesec,eto decembra i nove godine,januar dobar,februar i mart malo tanji...I opet...Ali usluga i smjestaj moraju biti dobri,cijene su im svakako ok,i boravka,i hrane,pica...Usluge dobre i sadrzaja fali...Uglavnom u turizmu i svemu sto je vezano sa turizmom su velike prilike.Ko ih zna vidjeti i sprovesti u djelo.Tesko je jer dobra prica mnogo i kosta,stanovi u centru su skupi i zahtjevni za renoviranje a mora biti top.Poslovni prostori katastrofa,strogi centar nit mozes naci a ako i ima nesta uzasno je skupo.Sa nasim cijenama hrane i pica...tesko je napraviti dobru kalkulaciju sa ovim cijenama kupovine ili rentanja poslovnih prostora.Plus sto je to vecinom rezervisano za probrane i podobne.Ideje okaci o klin.Il guraj glavom kroz zid.animus wrote:Sarajevo polako postaje turisticko mjesto u toku cijeke godine. Hoteli su dosta izgradjeni ali treba nama jos toga npr ovaj swissotel. Nadam se da se planira i povezivanje dočeka nove godine sa skijanjem na bjelasnici. Mora se i gore nesto promijeniti jer nismo djaba pravili one sestosjede.![]()
Drago mi je, da imas promet i da ti habaju imovinu![]()
Sretno i u ovoj godini.
- ho oponopono
#232 Re: colin koncert
...da ne bi dj-eva...poslije onaj mali zamjauka, o velikanu da ne spelujem...smijurija...
- zateznistub
#233 Re: colin koncert
Bas je bilo ono fuj!

- kafanski_covjek
#234 Re: colin koncert
15 min nakon ponoci pola raje napustilo koncert 
- zateznistub
#235 Re: colin koncert
Dočekali ljudi novu godinu i otišli, zar je to nesto čudno?kafanski_covjek wrote:15 min nakon ponoci pola raje napustilo koncert
- kafanski_covjek
#236 Re: colin koncert
konstatacija, nista vise ...
- uglavnomja
#237 Re: colin koncert
vala baszateznistub wrote:Bas je bilo ono fuj!
ne znas dje je veci fuj bio, o'zgo il' o'zdo gledat'
- uglavnomja
#238 Re: colin koncert
ko je dosao recimo u pola 9, da zauzme kotu, taj je vec do ponoci morao biti smrznutzateznistub wrote:Dočekali ljudi novu godinu i otišli, zar je to nesto čudno?kafanski_covjek wrote:15 min nakon ponoci pola raje napustilo koncert
ili ko je dosao sa djecom, njemu dosta
ili ko je imao organizovan ostatak noci
a i meni je od nekih 22.30 do 1 bilo i previse minusa ... u stvari vec u 00.00 je bilo neprijatno, ali zbog cole se moralo pretrpilo
- zateznistub
#239 Re: colin koncert
Jbt probijao sam se od bine do tramvajske prema gradu dobrih 15 minuta.uglavnomja wrote:
vala bas![]()
ne znas dje je veci fuj bio, o'zgo il' o'zdo gledat'