Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Locked
zavrzlama

#226 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

Mislim da je propao i posljednji adut susjeda i komsija da sruse BIH a bosnjake prikazu kao vjerske fanatike i zlo evrope...mislim na vjestacko uvaljivanje radikalnog islamskog faktora...ebiga ne primi se selefizam i vehabizam kod bosnja,previse kazana za rakiju haman otjerase sihire :mrgreen:

Ja godinama pisem o rahat patnji...pogadja bas one koji istu namecu...nekako logicki bi trebao ostati pokusaj srpske politike da naprave savez sa bosnjacima protiv hrvata ALI sta mogu ponudit bosnjacima za ulazak u taj savez....a bosnjacima u borbi sa velikohrvatima nije potrebna pomoc svakako..sve u svemu pat pozicija ili da hrvati zrtvuju pjesaka(dodika) pa izguraju posljednjim pjesakom kraljicu(opstanak politickog faktora u bih)

Bice interesantna 2018,nema sumnje.
Alfons Kauders

#227 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

zavrzlama wrote:Mislim da je propao i posljednji adut susjeda i komsija da sruse BIH a bosnjake prikazu kao vjerske fanatike i zlo evrope...mislim na vjestacko uvaljivanje radikalnog islamskog faktora...ebiga ne primi se selefizam i vehabizam kod bosnja,previse kazana za rakiju haman otjerase sihire :mrgreen:

Ja godinama pisem o rahat patnji...pogadja bas one koji istu namecu...nekako logicki bi trebao ostati pokusaj srpske politike da naprave savez sa bosnjacima protiv hrvata ALI sta mogu ponudit bosnjacima za ulazak u taj savez....a bosnjacima u borbi sa velikohrvatima nije potrebna pomoc svakako..sve u svemu pat pozicija ili da hrvati zrtvuju pjesaka(dodika) pa izguraju posljednjim pjesakom kraljicu(opstanak politickog faktora u bih)

Kmecali Evropi, pa onda podvijenog repa pokusali kod Trumpa, i na kraju zavrsise kod Putina.

Problem s rahat patnjom je sto su oni spremniji zrtvovati svoju buducnost za te ciljeve. Hrvatska je spremna za Praljka i njegove ideale kuhati sa svima, sta kosta da kosta. Srbija je spremna zrtvovati jos koju deceniju da ne prizna Kosovo, ili da pokusa uciniti RS odrzivom, mada je oboje osudjeno na propast u startu.

Cijena koju placaju i srpski i hrvatski narod, kao i okolni narodi, je visoka. Problem je sto je kolektivitetu ocito prihvatljiva, jer se skoro tri decenije ne mijenja.
Lincoln-Burrows

#228 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Lincoln-Burrows »

Meni je jasno da ni Srbija ni Hrvatska nisu u dobrom položaju
samo mi nije jasno odakle crpite optimizam za BiH.
Komentirao bih ali odoše sve u zli Hrvati i Srbi i predobri Bošnjaci :-)
zavrzlama

#229 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

Lincoln-Burrows wrote:Meni je jasno da ni Srbija ni Hrvatska nisu u dobrom položaju
Nemamo izbora a opstanak BIH=bioloski opstanak bosnjaka..

Lakse je zivjeti i patiti se u drzavi koju volis nego u drzavi koju mrzis....

Rusit je neprirodno stanje,voljeti je prirodno stanje..

Sam fasizam i sovinizam neprijatelja BIH po automatizmu drugu stranu stavlja na moralnu i civilizacijsku stranu...

I rs i hzhb su medjunarodnim sudovima oznaceni i osudjeni fasisticki projekti,tako da probih strani ne treba laz i propaganda da narod silom tjeraju da brane BIH...

Znaci dovoljno elemenata da se brani i odbrani BIH...da ne govorim o demografiji i interesima MZ.
jao_situacije

#230 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
zavrzlama wrote:Mislim da je propao i posljednji adut susjeda i komsija da sruse BIH a bosnjake prikazu kao vjerske fanatike i zlo evrope...mislim na vjestacko uvaljivanje radikalnog islamskog faktora...ebiga ne primi se selefizam i vehabizam kod bosnja,previse kazana za rakiju haman otjerase sihire :mrgreen:

Kmecali Evropi, pa onda podvijenog repa pokusali kod Trumpa, i na kraju zavrsise kod Putina.

Problem s rahat patnjom je sto su oni spremniji zrtvovati svoju buducnost za te ciljeve. Hrvatska je spremna za Praljka i njegove ideale kuhati sa svima, sta kosta da kosta. Srbija je spremna zrtvovati jos koju deceniju da ne prizna Kosovo, ili da pokusa uciniti RS odrzivom, mada je oboje osudjeno na propast u startu.

Cijena koju placaju i srpski i hrvatski narod, kao i okolni narodi, je visoka. Problem je sto je kolektivitetu ocito prihvatljiva, jer se skoro tri decenije ne mijenja.
nek plaćaju dobro im ide

Croatia Government Debt to GDP 84.20 percent

Serbia Government Debt to GDP 72.90 percent
svaka čast, stranci trljaju ruke
Lincoln-Burrows

#231 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

jao_situacije wrote: nek plaćaju dobro im ide

France Government Debt to GDP 96,5%
Belgium Government Debt to GDP 105,7%
Što nam govore ti podaci?
Hafis

#232 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Hafis »

Lincoln-Burrows wrote:

Da ne postoji stabilno gospodarstvo bez radišnih mehametli Bošnjaka
horkesh

#233 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by horkesh »

Lincoln-Burrows wrote:

Jebeš zemlju koja Bosne nema, logično :D
zavrzlama

#234 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

@hafis

Bolje ovako...sto da trosimo milione eura na finansiranje paradrzavnih fasistickih tvorevina da ruse BIH,bolje da jacamo svoju drzavu a bracu preko drine i save da pomazemo i savjetujemo da vole svoju drzavu i sa bosnjacima grade prihvatljivu za sve..al ne lezi vraze...jel tako hafise 8)
horkesh

#235 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by horkesh »

"Nisam spominjao treći entitet nego revitalizaciju Herceg-Bosne. Naša prava su grubo devastirana i mi po jednoj odredbi Bečke konvencije imamo pravo vratiti se na početno stanje ukoliko je neki sporazum grubo devastiran, a Daytonski jest. Imamo se pravo vratiti na početno stanje, odnosno na Hrvatsku republiku Herceg-Bosnu. Ukoliko se u roku mjesec do dva stvari ne pokrenu ova inicijativa će krenuti i vjerujte mi da to ne pričam napamet." - zaključio je Karamatić.
Je li Karamatić, taj "Hrvat koji ne zaboravi da je Hrvat kad dođe u Sarajevo" mjerilo političara po volji bh. Hrvata?
"Još od ZAVNOBiH-a ova zemlja je nakaradno napravljena, tri u dva jednostavno ne ide. Sva tri državljanstva koja imam; i hrvatsko i bh i ono Europske unije ja bih dao za državljanstvo Herceg-Bosne. Samo to sam htio, a ostalo mi je sve nametnuto. I u Jugoslaviji, a i sada."
Jer ako jeste, a jeste, nema se niko prava čuditi bilo kakvim bošnjačkim reakcijama.
Hafis

#236 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:@hafis

Bolje ovako...sto da trosimo milione eura na finansiranje paradrzavnih fasistickih tvorevina da ruse BIH,bolje da jacamo svoju drzavu a bracu preko drine i save da pomazemo i savjetujemo da vole svoju drzavu i sa bosnjacima grade prihvatljivu za sve..al ne lezi vraze...jel tako hafise 8)
A tko to troši milijune eura na financiranje paradrzavnih fasistickih tvorevina da ruse BIH?
Lincoln-Burrows

#237 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Nisam čuo da postoji državljanstvo EU.
zavrzlama

#238 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:

A tko to troši milijune eura na financiranje paradrzavnih fasistickih tvorevina da ruse BIH?
Moja tetka Halida...
Hafis

#239 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Hafis »

zavrzlama wrote:
Hafis wrote:

Moja tetka Halida...
Halida...nekako mi zvuči kokuzno :)
Alfons Kauders

#240 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:Meni je jasno da ni Srbija ni Hrvatska nisu u dobrom položaju
Ko crpi optimizam? Pa da li bi ovdje dangubili pricajuci o ovim sranjima da ima razloga za optimizam? :D

Srbija i Hrvatska ce na kraju ispuniti cilj i urusiti BiH iznutra, demografski i ekonomski ce ovdje ostati pustos. Kad su za Srbiju onako crne prognoze, zamisli kakve bi bile za nas? Rezultat vec gledamo, godinama, i nije pitanje volje. Ishod je vec takav htjeli mi to ili ne. Samo je pitanje gdje cemo biti 2035, 2050 ili nekad kasnije.

Mislis da ce nekog u Livnu ili Banovicima zanimati sto ce za koju godinu imati novu brzu cestu? Sto ce neko ko radi za 800 maraka za deset godina imati 1300 maraka? Samo ce se upumpati pare da se odgodi neminovno, jednostavno previse zaostajemo i jaz prema EU se siri, ne suzava.

To je ta visoka cijena koju sam pominjao. Srbija i Hrvatska se ne mogu pomiriti s tim da imaju BiH i Bosnjake izmedju sebe. Ako je cijena iseljavanja pola miliona ili milion Bosnjaka odavde potpuno iseljavanje Srba i Hrvata u maticu i dalje, to je za njih opet pobjeda. Cijena je visoka za pripadnike tih naroda u BiH, ali za ZG i BG nije.

Svaku kara onaj kojeg sama odabere :)
Duka Dizel

#241 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Duka Dizel »

Alfons Kauders wrote:
To je ta visoka cijena koju sam pominjao. Srbija i Hrvatska se ne mogu pomiriti s tim da imaju BiH i Bosnjake izmedju sebe.
Zašto?
Odakle taj defetizam?
The 51st State

#242 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by The 51st State »

bice zamjena, doce zuti, braun i crni.
Lincoln-Burrows

#243 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

The 51st State wrote:bice zamjena, doce zuti, braun i crni.
Da su mislili doći došli bi u zadnjih 1000 godina a nisu,
ne vidim šta bi ih moglo privući sada....
The 51st State

#244 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by The 51st State »

klimatske promjene? susa,. glad i tako te sitnice.
Hafis

#245 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Hafis »

Pa dolaze i sad....samo srećom još uvijek u zip formi.
Challenger__

#246 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Challenger__ »

Hafis wrote:...
Hafise. Ima dana (5 mislim) da sam apilcir'o (prijavio se) na HB portal, niti me odobravaju niti banuju. Čak sam u rubrici "predstavi se" počeo sa "U ime Oca i Sina..." ali ništa.

U čemu je fol, znaš li?
Challenger__

#247 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Challenger__ »

Nick je, naravno, isti (Challenger__).
bh.tornjak

#248 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by bh.tornjak »

Challenger__ wrote:
Hafise. Ima dana (5 mislim) da sam apilcir'o (prijavio se) na HB portal, niti me odobravaju niti banuju. Čak sam u rubrici "predstavi se" počeo sa "U ime Oca i Sina..." ali ništa.

U čemu je fol, znaš li?
prcio te prc....koji zajeb.

trebo si uci s "faljen Isus i Marija..." i potom "za dom spremni"
Challenger__

#249 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Challenger__ »

bh.tornjak wrote:prcio te prc....koji zajeb.
Ma jok. Koristio sam formu i stil srednjevjekovnog plemstva i njihovih povelja: invokacija, narativ, intitulacija. Kad ono - ništa.
Hafis

#250 Re: Hrvatska i Hrvati nasuprot Srbije i Srba na klixu

Post by Hafis »

Challenger__ wrote:

U čemu je fol, znaš li?
Upratio te netko ovdje pa dojavio. Ja nisam, imaju drugi zaduženi za to.
Locked