Lincoln-Burrows wrote:Meni je jasno da ni Srbija ni Hrvatska nisu u dobrom položaju
samo mi nije jasno odakle crpite optimizam za BiH.
Komentirao bih ali odoše sve u zli Hrvati i Srbi i predobri Bošnjaci

Ko crpi optimizam? Pa da li bi ovdje dangubili pricajuci o ovim sranjima da ima razloga za optimizam?
Srbija i Hrvatska ce na kraju ispuniti cilj i urusiti BiH iznutra, demografski i ekonomski ce ovdje ostati pustos. Kad su za Srbiju onako crne prognoze, zamisli kakve bi bile za nas? Rezultat vec gledamo, godinama, i nije pitanje volje. Ishod je vec takav htjeli mi to ili ne. Samo je pitanje gdje cemo biti 2035, 2050 ili nekad kasnije.
Mislis da ce nekog u Livnu ili Banovicima zanimati sto ce za koju godinu imati novu brzu cestu? Sto ce neko ko radi za 800 maraka za deset godina imati 1300 maraka? Samo ce se upumpati pare da se odgodi neminovno, jednostavno previse zaostajemo i jaz prema EU se siri, ne suzava.
To je ta visoka cijena koju sam pominjao. Srbija i Hrvatska se ne mogu pomiriti s tim da imaju BiH i Bosnjake izmedju sebe. Ako je cijena iseljavanja pola miliona ili milion Bosnjaka odavde potpuno iseljavanje Srba i Hrvata u maticu i dalje, to je za njih opet pobjeda. Cijena je visoka za pripadnike tih naroda u BiH, ali za ZG i BG nije.
Svaku kara onaj kojeg sama odabere