Chmoljo wrote:revolucija jede svoju djecu.insomnia78 wrote:A koliko je tek prvoboraca i partizana neistomisljenika popapala noc poslije rata
Kurac bi ti moderiro mo marsalovoj temi
zaboravlja se da se nije vodio samo rat, nego i revolucija.
ah da, kod nas se to zvalo tranzicija... iz društvenog u privatno.konfiskacijom i eksproprijacijom.
Kralj Mudrosti-Alija TRT1
- insomnia78
#226 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
- insomnia78
#227 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Jesu to one Ševe sto su snajperima ubijale narod po Sarajvu? Dje su nam oni strucnjaci za antisnajpersko delovanje? Amo ruske forenzicare
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#228 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
kanite se ševa...
ozbiljno
ozbiljno
- General War
#229 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Oni se makar nisu prodavali ublehe o demokratiji...znas tacno sta te je cekalo za sta, pa bujrum...ali nije narod zato nestajao...a sad obratno...pa se i ti dofatio francuske.insomnia78 wrote:A koliko je tek prvoboraca i partizana neistomisljenika popapala noc poslije rata
Kurac bi ti moderiro mo marsalovoj temi
- insomnia78
#230 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Pa da. Opste je poznato da niko nidje nikad niodakle nije otiso osim iz alijine dzamahirije.
Ja sam otiso posije Alije.
Debelo poslije
Ja sam otiso posije Alije.
Last edited by insomnia78 on 26/12/2017 23:57, edited 1 time in total.
- General War
#231 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Chmoljo wrote:kanite se ševa...
ozbiljno
samo podsjecam neke forumase radi spominjanja konopaca...bez da ulazim u to.
- Chmoljo
#232 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
ma ako se krene sa svim tim... kažem ogromna tema...
- insomnia78
#233 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Jel te to stra maljutke
- Chmoljo
#234 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
tako dvosmisleno...
-
Fudo387
#235 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Kanafa.General War wrote:Chmoljo wrote:kanite se ševa...
ozbiljno![]()
Bez puno buke i pompe, k'o mosad.
Sto, sta je problem?
Vuna?
- It_is_a_Leclerc
#236 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Sve i da zažmirimo na prijeratno djelovanje i more diskutabilnih momenata u koje se, po dogmatskom principu, ne smije dirati, pa čak i da oprostimo gotovo infantilno vođenje zemlje u ratu koje je rezultiralo katastrofalnim porazom RBiH (od propuštanja da spriječi i kazni zločine, nedisciplinu i sl., pa sve do potpisa na Dejtonski sporazum koji je uzrok i posljedica svemu), ovo poslijeratno djelovanje Alije Izetbegovića se ne može oprostiti.
S obzirom da SDA ispunjava sve uslove da se, u kontekstu privrednog kriminala, posmatra kao zločinačka orgnaizacija, ustrojena s idejom pljačke i otimačine od građanna ove zemlje, prosto je nevjerovatno da se Izetbegović glorifikuje u ovoj mjeri. Ova država je poharana, opljačkana, ojađena za vijek vijekova djelovanjem Alijinih zatvorskih drugova i njihovih potomaka koji su nam izbrisali svijetlu budućnost za sva vremena.
Ipak, i dalje se o Aliji govori kao o svecu. To je jedan oproban metod - glorificirati - sve do mjere kad ljudi iz slijepe poslušnosti prestanu postavljati pitanja.
S obzirom da SDA ispunjava sve uslove da se, u kontekstu privrednog kriminala, posmatra kao zločinačka orgnaizacija, ustrojena s idejom pljačke i otimačine od građanna ove zemlje, prosto je nevjerovatno da se Izetbegović glorifikuje u ovoj mjeri. Ova država je poharana, opljačkana, ojađena za vijek vijekova djelovanjem Alijinih zatvorskih drugova i njihovih potomaka koji su nam izbrisali svijetlu budućnost za sva vremena.
Ipak, i dalje se o Aliji govori kao o svecu. To je jedan oproban metod - glorificirati - sve do mjere kad ljudi iz slijepe poslušnosti prestanu postavljati pitanja.
- Maraschino
#237 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
A ko povede rat?Chmoljo wrote:poređenje ti je vrlo, vrlo, loše.Maraschino wrote:Ovo isto kao da bi sve zlocine i nedace koju su nas snasle pripisemo Titi.Chmoljo wrote:
moje argumente može vidjeti oličene u najjačoj stranci u Bošnjaka.
gdje su njegovi u tome da je komunizam stvorio neradnike od dotad industrijsko-univerzitetskog centra istočne Evrope?
zar je potrebno pominjati četničke i ustaške zločince koje je UD... hoću reći, noć progutala?
koliko je to ratnih profitera zaglavilo robije poslije "našeg" rata?
Alijina SDA ili Titovi oficiri?
Ne treba brdo problema vezati za jednog covjeka(bilo kog). Ipak je to sve kompleksno.
Alija nikada nije vidio Bakira kao vazecu figuru u SDA(sam je o tome pricao). To sto se on okoristio ocevim imenom pa ukaljao obraz istom, je njegov problem i sramota. On nije ni A od Alije.
Ja mu mogu zamjeriti sto nije prije svog odlaska postavio temelje nekom sistemu(profitere proganjati, zaposlenost u drzavnim i drugim institucijama ograniciti, primanja i rashode javnih institucija zalediti...) a ostalo bi leglo na svoje.
- General War
#238 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ne znam kome je vuna...Cuo si za knjigu "cuvari jugoslavije"...e tu je vuna, cuj mosadFudo387 wrote:Kanafa.General War wrote:Chmoljo wrote:kanite se ševa...
ozbiljno![]()
Bez puno buke i pompe, k'o mosad.
Sto, sta je problem?
Vuna?
-
Fudo387
#239 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Nesto se puno uzvrtis svaki put kad se spomenu cetnicki zlocini.General War wrote:Ne znam kome je vuna...Cuo si za knjigu "cuvari jugoslavije"...e tu je vuna, cuj mosad
Sumnjiv si ti meni.
- General War
#240 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ma samo subhanam koliko ste "zaboravni" , a sve ista ekipaFudo387 wrote:Nesto se puno uzvrtis svaki put kad se spomenu cetnicki zlocini.General War wrote:Ne znam kome je vuna...Cuo si za knjigu "cuvari jugoslavije"...e tu je vuna, cuj mosad
Sumnjiv si ti meni.
- insomnia78
#241 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Eki Cuvari Jugoslavije.
pa dje su bili 90-tih?
Sve go cetnik. Plus sto nema haman ni jednog krimosa koji drzi do sebe da mu caca nije bio makar nacelnik nekog odjeljenja SUP-a. Lijepo su ih vaspitali. Taman kako su i ocuvali Jugoslaviju.
Sve go cetnik. Plus sto nema haman ni jednog krimosa koji drzi do sebe da mu caca nije bio makar nacelnik nekog odjeljenja SUP-a. Lijepo su ih vaspitali. Taman kako su i ocuvali Jugoslaviju.
- Grean
#242 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Ti ublehas da znas ista o predratnom periodu znao bi tu sitnicu kad je donesena odluka da se TO oruzje na teritoriji BiH iznese iz radnih organizacija i preda na cuvanje JNA.PM72 wrote:Jesu li te to u mjesnoj zajednici ili opštinskom odboru kozojebi iz SDA ubjedili da je tamo neki SDP predao oružje TO?
I daj mi primjer za bar jedan Alijin "umni" potez.Ne moraš više do jednog jer bi to bila nemoguća misija...
Ali od tebe to nisam ni ocekivao poslije svih ubleha na slicnim temama.
Alija je bio fula u mnogocemu ali kad vidim tadasnje alternative najbolji od svih losih opcija koje smo imali.
Sto se umnih stvari tice, mozda slucajno a mozda i vizionarski, ko ce ga znati, ispostavilo se da je ono za sta smo mu svi jebavali sve po spisku bilo dijelom nas spas. Kritikovan je sto je zaustavio ofanzivu na Vitez kad su bili pred kolapsom, omogucio predah HVO-u i Tudjmanu mogucnost da posalje trupe iz Hrvatske ali taj potez je otvorio vrata za Vasingtonski. Da je Vitez tada oslobodjen nikad ne bi bio potpisan a pitanje je kakvu etiketu bi imala Armija BiH da se uslo tamo s obzirom koliko smo bili kivni zbog gubitaka na tom ratistu.
Last edited by Grean on 27/12/2017 00:39, edited 1 time in total.
- General War
#243 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
A interesantno je sve go cetnik ti pricaju...a na drugoj strani bolja razmjena sa srbijom nego u bivsoj Yu, makar pola danasnjeg rukovodstva ima dosije ili operativca ili saradnika...a ti me pitas jesu li ocuvali jugoslavijuinsomnia78 wrote:Eki Cuvari Jugoslavije.pa dje su bili 90-tih?
- General War
#244 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Grean wrote:Ti ublehas da znas ista o ratu znao bi tu sitnicu kad je donesena odluka da se TO oruzje na teritoriji BiH iznese iz radnih organizacija i preda na cuvanje JNA.PM72 wrote:Jesu li te to u mjesnoj zajednici ili opštinskom odboru kozojebi iz SDA ubjedili da je tamo neki SDP predao oružje TO?
I daj mi primjer za bar jedan Alijin "umni" potez.Ne moraš više do jednog jer bi to bila nemoguća misija...
Ali od tebe to nisam ni ocekivao poslije svih ubleha na slicnim temama.
A ko je bio komadant TO BiH?
- Chmoljo
#245 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
ti upravo ovim postom potvrdio ono što sam ja i napisao.Maraschino wrote:A ko povede rat?
Ne treba brdo problema vezati za jednog covjeka(bilo kog). Ipak je to sve kompleksno.
Alija nikada nije vidio Bakira kao vazecu figuru u SDA(sam je o tome pricao). To sto se on okoristio ocevim imenom pa ukaljao obraz istom, je njegov problem i sramota. On nije ni A od Alije.
Ja mu mogu zamjeriti sto nije prije svog odlaska postavio temelje nekom sistemu(profitere proganjati, zaposlenost u drzavnim i drugim institucijama ograniciti, primanja i rashode javnih institucija zalediti...) a ostalo bi leglo na svoje.
-
kiligonzales
- Grean
#247 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
To stoji ali zamijerati mu sto je potpisao Dejton mogu samo ublehasi koji ne znaju gdje su suplji ili nisu bili u ratu, specificno u 93’-oj u BiH.dert wrote:Sve , sve, ali staviti potpis da ti se pola drzave zove Republika Srpskae to mu nikada necu halaliti
Razlika dan prije i dan poslije Dejtona je rijeseno srpsko-hrvatsko pitanje, Tudjman sa gotovo zaokruzenom teritorijom i posljednjim zalogom u dzepu Milosevica o mirnoj reintegraciji Slavonije.
Kad sve to zamisle onda neka zamisle i povratak iz Dejtona gdje smo samo mi odbili sporazum i situaciju umorne Armije BiH, sa okruzenim Sarajevom i Gorazdem te najvjerovatnije ponovnim otvaranjem jos jednog fronta ili u najmanju ruku zatvaranjem onog fronta izmedju HV i HVO kontra VRS-a. Tudjmana su brinule sankcije u vrijeme Vasingtona a nakon Oluje brinule bi ga ko’ lanjski snijeg.
Ili neka samo pogledaju Covica danas, valjda ce im biti jasno koliko je situacija pred odlazak i nakon povratka iz Dejtona neuporediva.
Dok god nam je ovakva hrvatska politika za ledjima mi ne mozemo znati na sta da racunamo i kad ce opet noz u ledja.
- Maraschino
#248 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Nisam ni imao drugu namjeru. Nista nije crno-bijelo. Sto valja treba pohvaliti a sto ne valja treba kriticki osuditi a ne pakovati i sto treba i sto ne treba.Chmoljo wrote:ti upravo ovim postom potvrdio ono što sam ja i napisao.Maraschino wrote:A ko povede rat?
-
kiligonzales
#249 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
Evo ovaj govor je autentican i govori o tome, kako je Alija promisljao period nakon rata, jasno je i zbog cega, ne zbog sebe, vec zbog toga sto drzava koja ima svoj pocetak ne moze biti jaka. Nije on mogao zavesti onu komunisticku metodu "kupi metak" da bi ubio kriminal i korupciju u tome periodu.
Iz ovoga razgovora koji se moze smatrati iskrenim da se zakljuciti da je on ucinio koliko moze, ali da je zadatak svih nas raditi na ispravljanju nepravdi...
On je 96-te imao 71 godinu, sta ocekujemo od njega da trci po poljima i ispravlja sve krive Drine, ajmo biti malo realni. 2000-te se povukao iz vlasti u 75 godini zivota. Toliko govora ima njegovih o nepravdi, toliko savjeta za generacije koje ga nasljeduju, pa i primjedbi na one koje se osvjedocio... Sad cemo reci da je on kriv sto niko u SDA nije uzeo njegove savjete i sproveo ih u dijelo, pa ni njegov sin kada se dokopao vlasti, iako mu je otac bas i nije preporucio, ni amanetio.
Iz ovoga razgovora koji se moze smatrati iskrenim da se zakljuciti da je on ucinio koliko moze, ali da je zadatak svih nas raditi na ispravljanju nepravdi...
On je 96-te imao 71 godinu, sta ocekujemo od njega da trci po poljima i ispravlja sve krive Drine, ajmo biti malo realni. 2000-te se povukao iz vlasti u 75 godini zivota. Toliko govora ima njegovih o nepravdi, toliko savjeta za generacije koje ga nasljeduju, pa i primjedbi na one koje se osvjedocio... Sad cemo reci da je on kriv sto niko u SDA nije uzeo njegove savjete i sproveo ih u dijelo, pa ni njegov sin kada se dokopao vlasti, iako mu je otac bas i nije preporucio, ni amanetio.
- General War
#250 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1
A jesi li se ikad zapitao otkud alija stalno na celu predsjednistva BiH od pocetka do kraja?kiligonzales wrote:Evo ovaj govor je autentican i govori o tome, kako je Alija promisljao period nakon rata, jasno je i zbog cega, ne zbog sebe, vec zbog toga sto drzava koja ima svoj pocetak ne moze biti jaka. Nije on mogao zavesti onu komunisticku metodu "kupi metak" da bi ubio kriminal i korupciju u tome periodu.