Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shake69

#226 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Kad je sjednica saveza?
O ostanku starog/imenovanju novog selektora?
To ne zna ni Begic. Sad se gleda kako se izvuci sa sto manje stete po njihove guzice pa ce dobro razvuci ovu pricu o selektoru. A Mehmed ce se pomarisati ako treba, ukoliko mu ne produze ugovor da mu se isplati i puna oktobarska plata iako je radio samo do 10.oktobra.
cyprus

#227 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Još jednom - ja bi Barbareza puno više volio pamtiti kao igračku legendu, nego kao popljuvanog selektora...

Jer vođenje naše reprezentacije je Sizifov posao, samo u malo drugačijem kontekstu... Moš ti gurat onaj kamen koliko god visoko, kad-tad će on krenut nizbrdo... A onda će ti svi zaboraviti dokle si ga dogurao, pamtiće se samo neslavan kraj, proglasit će te debilom, reći da si đubre i šupak i najebat ti se matere...

Ja Barbarezu to ne želim. Čudi me da palermo želi...
Ne mislim drug moj da je to baš tako. I Pape i Meša su mogli sačuvati digniotet sebe i pored loših rezultata koji moraju kad tad doći. Da je Meša poslije Belgije kada smo izgubili sve šanse istupio o rekao, ljudi odlazim, hvala vam svima koji ste mi pomagali, hvala i onima koji su me napadali, nisam uspio i red je da odem, možda bi ga zapamtili kao gospodina čovjeka. nažalost i on i Pape su se pokazali kao ljudi kojima je važnija marka od ličnog ugleda i dostojanstva.

Ako bi Barba isti takav bio, onda on i nije istinska legenda.
Ja mislim. Ne postoji šansa za naše selektore da sačuvaju dignitet... Jedino možda da ubodu nešto veliko - tipa pobjede nad Belgijom u gostima, i odmah daju otkaz... Ili odvedu reprezentaciju na neko prvenstvo, ali prije istog daju otkaz... Mada, onda bi im se spočitavalo da su šupci što bježe...

Ne, zaista nije moguće da bilo kojeg našeg fudbalskog selektora javnost upamti po dobru... Već sam govorio - nama selektori i ne služe da ih pamtimo po dobru... Zapravo, njihova je svrha da što više sjebu stvar, kako bi anonimna javnost mogla liječiti svoje frustracije na njima... Ne m'oš ih vazda liječiti na Bakiru i Sebiji, zato što u tom slučaju nije lako predložiti alternativu i ono 'šta bih ja uradio na mjestu Bakira'... S druge strane, svi mi dobro 'znamo' šta bismo da smo na mjestu selektora :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#228 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by JoseMujica »

ne znam šta bi reko...nit miriše niti smrdi...al bi loše bilo zbog Kenana jer bi odmaš otišlo u priče da igra jer mu je sin...znate i sami kaki smo :roll:
SmokingMan

#229 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SmokingMan »

Tomahawk11 wrote:
SmokingMan wrote:
"Aajmoooooooo biti malo pozitivni",zvuči poznato? :D
Đe nije....
Pozitivni smo, ali nema svrhe :|

Nešto sumnjam da će Kodro pristati na drugu epizodu nakon prošle gdje su ga bukvalno otjerali, a da nije ni imao utakmicu sa reprezentacijom.
Volio bih,ali pod ovakvim okolnostima ne,ne,ne,i ne!Mi se ovako stalno vrtimo u krug,nema napretka dok se ne krene sa riješavanjem problema uhljebljenih i nesposobnih "Vampira" u savezu.
cyprus

#230 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

Sad nešto kontam... Ovaj narod zaslužuje Nermina Šabića :-D
BlueBlood

#231 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BlueBlood »

cyprus wrote:Sad nešto kontam... Ovaj narod zaslužuje Nermina Šabića :-D
zasluzujemo Sebiju za selektora
ovo_mi_je_nick

#232 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ovo_mi_je_nick »

Sad je vrijeme za tri selektora. Bosnjak, srbin i hrvat. E onda prepucavanja za jos jednog iz reda ostalih. Pa kada se to rijesi onda ce kmecati kako su zene zapostavljene.

Tako dodje 2050 godina i bira se novi selektor da BiH (ili neki drugi naziv koji vec bude) ode na neko takmnicenje sa rijecima: iduce SP idemo sigurno.
Sentinel

#233 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Sentinel »

Image
LSD

#234 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by LSD »

Point. wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Ja odavno vecu glupost nisam procitao..Point je primjer najbolji , koliku covjek moze glupost izvaliti, forum je mjesto gdje su svi strucnjaci. Sve znaju, a utakmice u zivotu nisu odigrali..Cuj Dzeko vise naucio na treninzima nego Amar u karijeri :lol: Onda Puyola za selektora, ipak su njega trenirali vrhunski strucnjaci :lol:
Ja uopste ne razumijem zasto se vas dvojica mahalsa sa Grbavice uopste javljate na ovu temu kad je jasno da je vama najbitnije to da novi selektor bude "vas" i da imate sa cim zajebavati ove druge.
Drugo, sigurno je Dzeko naucio vise od Magatha, Mancinija, Pellegrinija i Spalettija nego Amar po Kataru ili od nasih premijerligaskih eminentnih strucnjaka. I ako udje u trenerske vode, sigurno ce biti uspjesniji od brkatog, arogantnog mumlatora.
:lol: :lol: zaključak sjednice: Džeko je vec sad (bez minute trenerskog staža) bolji trener od Amara :lol: :lol:

Lacijal ne posustaje u samo zapišavanju :mrgreen:
Thorgerson

#235 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Thorgerson »

cyprus wrote: Ja mislim. Ne postoji šansa za naše selektore da sačuvaju dignitet... Jedino možda da ubodu nešto veliko - tipa pobjede nad Belgijom u gostima, i odmah daju otkaz... Ili odvedu reprezentaciju na neko prvenstvo, ali prije istog daju otkaz... Mada, onda bi im se spočitavalo da su šupci što bježe...

Ne, zaista nije moguće da bilo kojeg našeg fudbalskog selektora javnost upamti po dobru... Već sam govorio - nama selektori i ne služe da ih pamtimo po dobru... Zapravo, njihova je svrha da što više sjebu stvar, kako bi anonimna javnost mogla liječiti svoje frustracije na njima... Ne m'oš ih vazda liječiti na Bakiru i Sebiji, zato što u tom slučaju nije lako predložiti alternativu i ono 'šta bih ja uradio na mjestu Bakira'... S druge strane, svi mi dobro 'znamo' šta bismo da smo na mjestu selektora :)
Postoji, nemoj tako da pricas.

Samo sto ce ti malo koji selektor, trener preuzeti odgovornost. Jer ako on ode, onda fkt znaci da je on kriv. I skontaj kad imas to zapisano u "CV" da si otisao, odustao i kako onda naci naredni aganzman.

Da je Mesa poslije Kipra rekao ljudi ja dajem otkaz. MIslis da bi mu neko nesto rekao? Eto taman bi neko rekao eh vidi Mesa sad usrao i bjezi. Mozda i bi. 1 od 100 ljudi kojima svakako ne mozes ugoditi. Vecina bi to jedva docekala.

Ali to on naravno da nije uradio, kao sto bi rijetko koji trener i uradio, upravo zbog gore navedenog. Zato u tom slucaju imamo posrani savez, koji bi trebao da rjesava problem. Pa fino sa selektorom dogovori razrjesenje duznosti i cao. Opet mozda bi ga neko i pljunuo, ali ne bi bilo kao sada. I sigurno bi bilo puno blaze, mozda i Mesa izadje na presicu izvine se, zao mi je bla blba, zelim vam puno srece sa sljedecim selektorom, bla bal...i sve super.

I opet, eto sjebao kvalifikacije, usrao sve...opet ga raja ne bi toliko pljuvala, da je bio covjek i sam otisao. Bila bi prica dan - dva i onda bi se krenulo o novom selektoru. Ali jooook, dobro njemu ovdje, jebe ga se, prima platu, malo putuje imas 10ak tekmi u 2 godine. Pa gdje ce on naci ovakav posao? Gdje?
Melbourne_Australia

#236 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

LSD wrote:
Point. wrote:
Ja odavno vecu glupost nisam procitao..Point je primjer najbolji , koliku covjek moze glupost izvaliti, forum je mjesto gdje su svi strucnjaci. Sve znaju, a utakmice u zivotu nisu odigrali..Cuj Dzeko vise naucio na treninzima nego Amar u karijeri :lol: Onda Puyola za selektora, ipak su njega trenirali vrhunski strucnjaci :lol:
Ja uopste ne razumijem zasto se vas dvojica mahalsa sa Grbavice uopste javljate na ovu temu kad je jasno da je vama najbitnije to da novi selektor bude "vas" i da imate sa cim zajebavati ove druge.
Drugo, sigurno je Dzeko naucio vise od Magatha, Mancinija, Pellegrinija i Spalettija nego Amar po Kataru ili od nasih premijerligaskih eminentnih strucnjaka. I ako udje u trenerske vode, sigurno ce biti uspjesniji od brkatog, arogantnog mumlatora.
:lol: :lol: zaključak sjednice: Džeko je vec sad (bez minute trenerskog staža) bolji trener od Amara :lol: :lol:

Lacijal ne posustaje u samo zapišavanju :mrgreen:
Imam bolji prijedlog :lol: :lol: Da Dzeko bude trener igrac u reprezentaciji :lol: :lol:
Point.

#237 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

shake69 wrote:Pravo je pitanje koliko je velikih igraca postalo ''po kratkom postupku'' trener takodjer velikih ekipa ili selektor nekih ozbiljnijih reprezentacija a da prethodno nisu prosli sito i reseto nizih kategorija u klubu ili malih klubova? Licno znam za Zidane i Sevcenka u proteklih 5-6 godina, iako je prvi imao kaljenje u Realu, koliko znam. Ima li ih jos?
Phillipe Cocou je ja mislim odmah preuzeo Psv, Vincenzo Montella, Sinisa Mihajlovic to mi sad naumpade ali ima ih sigurno jos. Mislim i da je Van Basten odmah preuzeo Holandiju, ne sjecam se.
Point.

#238 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Ludzak wrote:
Point. wrote:
Aa po čemu bi Kodro bio pravo rješenje?
Po tome da je najbolje rjesenje ako je izmedju njega i Amara. Zato sto ima vise internacionalnog iskustva od brke, zato sto je izrastao nase mahalasko razmisljanje i sto je evropska skola, zato sto mislim da ima vise autoriteta od Amara i zato sto je zasluzio pravu sansu, nakon sto je sramno smijenjen.
Charuga
Globalni moderator

#239 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

Point. wrote:Po tome da je najbolje rjesenje ako je izmedju njega i Amara. Zato sto ima vise internacionalnog iskustva od brke, zato sto je izrastao nase mahalasko razmisljanje i sto je evropska skola, zato sto mislim da ima vise autoriteta od Amara i zato sto je zasluzio pravu sansu, nakon sto je sramno smijenjen.
Stoji da ima više internacionalnog iskustva od Amara. Na stranu Amar, njega ne računam tu ali koja je razlika između Kodre i Meše? Meša nije ništa uradio i treba ga otjerati, ali da li ćemo išta dobiti dolaskom Mehe?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#240 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by malakh »

Point. wrote:
Ludzak wrote: Aa po čemu bi Kodro bio pravo rješenje?
Po tome da je najbolje rjesenje ako je izmedju njega i Amara. Zato sto ima vise internacionalnog iskustva od brke, zato sto je izrastao nase mahalasko razmisljanje i sto je evropska skola, zato sto mislim da ima vise autoriteta od Amara i zato sto je zasluzio pravu sansu, nakon sto je sramno smijenjen.
jeste kodro bolje rješenje od amara, ali što se mora birati između njih dvojice?

i ponovo se biraju treneri koji su do sada vodili neke šklj ekipe, da se uče i kale na reprezentaciji i onda svima vade mast malo po malo.

je li se toliko žuri sa izborom selektora? sačekati koji mjesec, možda neki solidniji selektor ostane bez posla, a da naši imaju para da ga plate.

kodro sigurno nije najbolji izbor i to svi mi znamo...
agent_zero

#241 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by agent_zero »

Sentinel wrote:Image
Meho hvala na svemu u reprezentaciji, ali nemoj i ti stopama safeta i mehmeda.

Dajte da vas pamtimo po lijepom.
Point.

#242 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Charuga wrote:
Point. wrote:Po tome da je najbolje rjesenje ako je izmedju njega i Amara. Zato sto ima vise internacionalnog iskustva od brke, zato sto je izrastao nase mahalasko razmisljanje i sto je evropska skola, zato sto mislim da ima vise autoriteta od Amara i zato sto je zasluzio pravu sansu, nakon sto je sramno smijenjen.
Stoji da ima više internacionalnog iskustva od Amara. Na stranu Amar, njega ne računam tu ali koja je razlika između Kodre i Meše? Meša nije ništa uradio i treba ga otjerati, ali da li ćemo išta dobiti dolaskom Mehe?
Pa mislim da hocemo. U stvari mozemo staviti i Mourinha za selektor ali da li ti to garantuje da ce uspjeti? U pocetku Mesine ere sam mislio da on moze napraviti razliku, ali se ubrzo vidjelo da je on samo slatkorjeciv, prica puno kad ga slusas reko bi vrhunski strucnjak ali kad pogledas na teren, mrka kapa. Stvarno bi volio da probamo sa stranim selektorom, pod stranim mislim i na Kataneca ili Prosineckog, ali ako ce se bas insistirati na nasem treneru onda mislim da je Kodro najbolje rjesenje izmedju ovih imena koje mediji naglabaju. Ako nista, zasluzio je pravu priliku.
Point.

#243 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

malakh wrote:
Point. wrote:
Ludzak wrote: Aa po čemu bi Kodro bio pravo rješenje?
jeste kodro bolje rješenje od amara, ali što se mora birati između njih dvojice?

i ponovo se biraju treneri koji su do sada vodili neke šklj ekipe, da se uče i kale na reprezentaciji i onda svima vade mast malo po malo.

je li se toliko žuri sa izborom selektora? sačekati koji mjesec, možda neki solidniji selektor ostane bez posla, a da naši imaju para da ga plate.

kodro sigurno nije najbolji izbor i to svi mi znamo...
Napisao sam gore iznad, volio bih da probamo sa stranim trenerom, tipa Prosinecki ili Katanec. Ali po pricama medija ublehasi u Savezu insistiraju na nadem covjeku.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#244 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by malakh »

Point. wrote:.
Napisao sam gore iznad, volio bih da probamo sa stranim trenerom, tipa Prosinecki ili Katanec. Ali po pricama medija ublehasi u Savezu insistiraju na nadem covjeku.
insistiraju zato što ne daju pare. imaju pare, ali ih ne daju. naravno da je kodro jefitinije rješenje od prosinečkog ili kataneca, a pogotovo radomira antića.

sve se vrti oko para i privatnih dealova. ti meni, ja tebi.
Last edited by malakh on 12/10/2017 12:47, edited 1 time in total.
P308

#245 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by P308 »

BlueBlood wrote:
cyprus wrote:Sad nešto kontam... Ovaj narod zaslužuje Nermina Šabića :-D
zasluzujemo Sebiju za selektora

bar bi bila autoritet, ako nista :D
Charuga
Globalni moderator

#246 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

Point. wrote:
Charuga wrote:
Pa mislim da hocemo. U stvari mozemo staviti i Mourinha za selektor ali da li ti to garantuje da ce uspjeti? U pocetku Mesine ere sam mislio da on moze napraviti razliku, ali se ubrzo vidjelo da je on samo slatkorjeciv, prica puno kad ga slusas reko bi vrhunski strucnjak ali kad pogledas na teren, mrka kapa. Stvarno bi volio da probamo sa stranim selektorom, pod stranim mislim i na Kataneca ili Prosineckog, ali ako ce se bas insistirati na nasem treneru onda mislim da je Kodro najbolje rjesenje izmedju ovih imena koje mediji naglabaju. Ako nista, zasluzio je pravu priliku.
Na osnovu ćega? Kakvu on karijeru ima, koga je vodio? Šta je uradio sa tim ekipama?

Pazi, ne kažem da hoćemo ili nećemo išta dobiti, ali malo su kontradiktorni postovi. Spominju se kroz postove ekipe koje je Meša vodio, i to se prikazuje kao da nije mogao ništa bolje pa bi još u reprezentaciji, a Mehi se sve to isto odobrava. Meho vodio sve ekipe iz nižih rangova, ali bi mogao nešto promjeniti?
Možda je do mene, pa ne kontam ...

P.S. Ne branim Mešu, ja sam već pisao da on nije za ovoga i da mu se treba "zahvaliti".
Muhamed Đakmić

#247 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Sve dok se vode ovakve rasprave kao na ovoj temi, jasno je kao dan gdje smo mi i šta smo. Ime selektora je apsolutno irelevantno pitanje sve dok on nije kompatibilan sa ekipom koju ima na raspolaganju.

Ovdje se po običaju udrobi 50 imena, i onda idu rasprave ko je bolji od koga i po kojem kriteriju, a niko i ne pokušava ući u samu bit fudbala koji ti ljudi gaje.

Idu priče o tome ko je koliki mangup i ko bi imao muda Džeku posjesti na klupu, kao da od toga ovisi hoćemo li otići na neko veliko takmičenje.

Nije doduše problem što to javnost ne zna, nego je problem što to ne znaju ni oni koji donose odluke.

Ova ekipa koju trenutno imamo na raspolaganju još uvijek je posložena tako da mora igrati napadački fudbal sa visokim posjedom lopte, jer ima sve predispozicije za to, ili je možda bolje reći, ima predispozicije jedino za to.

Zapravo je najbitnije pitanje kako uspijemo u svakom selektorskom izboru odabrati toliko široku lepezu trenera koji igraju dijametralno suprotne stilove fudbala. Očito neko ko donosi odluke o fudbalu veze nema.

Kad Španija bira selektora, uvijek bira ofanzivnog trenera, iako nisu svi treneri u Španiji ofanzivni. Opekli su se sa Clementom, nisu budale da opet takvog traže.

Kad Barcelona bira trenera, Jose Mourinho ne može ni primirisati klupi, iako je sigurno deset puta bolji trener nekakvog Martina npr. Ali postoji fudbalski identitet, a mi to nemamo, mi smo ublehe.

Zato je nama Prosinečki ko jaje jajetu sličan Meši, Kodri, ne znam ni ja kome, iako čovjek igra tačno ono što bi mi svi voljeli gledati i što bi naš tim mogao igrati. On je moj favorit, ali znam da nema šanse da postane trener, ovo onako pišem.
palermo

#248 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:
Evo da ti odmah kazem za politike Saveza, Barba nece biti sigurno. Barem dok su ovako postavljene stvari. Nece ni Bajevic. Bez podrskse Srba mozes qrcu svirati nazalost.

Kataneca ne bih, Robert je vec bolji izbor. Bilic? Nisam siguran da bi ga finansijski mogli priustiti, ali od ovih gore spomenutih mislim da je najbolji izbor.

Amar? Dosta dobro trenutno kotira i na tvoju zalost nije iskljuceno da ces ga gledati na selektorskom mjestu. Eh bas bih te onda volio vidjeti, pa da ti kazem "mozda upali". :mrgreen:
Pa znam ja da srpsko-hrvatska koalicija uz podršku avlijanera iz kruga tramvaja trojke neće nikad dopustiti da Barba bude selektor. And believe me, zna to i Barba. Meni jedino ostaje nepoznato zašto i ti pušeš u istu tikvu kao i ovi.

A ako Amar bude selektor, što se mene tiče desit će se ovo, kad bude igrala reprezentacija opet će se narezati meza, hercegovačko domaće crno vino na stolu i svim srcem navijati za Bosnu i Hercegovinu. Koju predvodi Amar.

Al ne možeš mi zamjeriti što već sada vidim sliku nakon poraza protiv Austrije u toj novoj ligi nacija, i ozbiljnu amarovu facu koji dobokim glasom kaže" mi moramo shvatiti da smo daleko iza tokova svaremenog nogometa, naši igrači moraju naučiti da bez trke nema rezuiltata i mislim da je vrijeme da naše tobože zvijezde , koje nitko drugi ne priznaje osim nas,shvate da se i u reprezentaciji moraju ponašati kao u svojim klubovima i bla, bla bla"

Doduše, malo mi je problematično što bi dobar dio naše navijačke mase svršavao na ove riječi, al šta'š.....

haj mi reci sad da je ovo daleko od istine
NajdraziVodjaa

#249 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by NajdraziVodjaa »

mO k3 wrote:
shake69 wrote:Pravo je pitanje koliko je velikih igraca postalo ''po kratkom postupku'' trener takodjer velikih ekipa ili selektor nekih ozbiljnijih reprezentacija a da prethodno nisu prosli sito i reseto nizih kategorija u klubu ili malih klubova? Licno znam za Zidane i Sevcenka u proteklih 5-6 godina. Ima li ih jos?
pep :)
Pa i Zidane i Guardiola su prvo trenirali omladinske kategorije Reala i Barcelone prije nego sto su dobili seniorski tim, Bilic je takodjer nije uskocio na klupu iz kopacki vec je prvo napravio dobru generaciju u mladoj reprezentaciji pa onda preuzeo seniore i promovirao igrace koje je trenirao.
BHF_Manijak

#250 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
Pa znam ja da srpsko-hrvatska koalicija uz podršku avlijanera iz kruga tramvaja trojke neće nikad dopustiti da Barba bude selektor. And believe me, zna to i Barba. Meni jedino ostaje nepoznato zašto i ti pušeš u istu tikvu kao i ovi.

A ako Amar bude selektor, što se mene tiče desit će se ovo, kad bude igrala reprezentacija opet će se narezati meza, hercegovačko domaće crno vino na stolu i svim srcem navijati za Bosnu i Hercegovinu. Koju predvodi Amar.

Al ne možeš mi zamjeriti što već sada vidim sliku nakon poraza protiv Austrije u toj novoj ligi nacija, i ozbiljnu amarovu facu koji dobokim glasom kaže" mi moramo shvatiti da smo daleko iza tokova svaremenog nogometa, naši igrači moraju naučiti da bez trke nema rezuiltata i mislim da je vrijeme da naše tobože zvijezde , koje nitko drugi ne priznaje osim nas,shvate da se i u reprezentaciji moraju ponašati kao u svojim klubovima i bla, bla bla"

Doduše, malo mi je problematično što bi dobar dio naše navijačke mase svršavao na ove riječi, al šta'š.....

haj mi reci sad da je ovo daleko od istine
Ja ne pusem u tu tikvu, kako ti rece, iz tog razloga kojeg si ti naveo, vec sam ti objasnio zasto nisam za Barabreza. Isto k'o sto danas-sustra necu biti za Dzeku, Pjanica, Misimovica, ukoliko prije toga nisu imali sata provedenog na trenerskoj klupi nekog manjeg tima, gdje bi naucili osnove trenerskog posla.
Nije to nista protiv Barbe, a razloge sam ti naveo.

Nije mi samo jasno kako ne shvatas da igracki i trenerski posao nisu bas isto, kako ti rece, bez obzira sto su usko povezani tj. ista "bransa".
Isto recimo u novinarstvu, prezenter i novinar dva razlicita posla apsolutno, a u istoj su bransi. Imas vrhunskih novinara, ali koji pred kamerom grozno izgledaju, kao i obrnuto.
Tako i sa trener/igrac, bez obzira sto igraca kroz njegovu karijeru treniraju vrhunski treneri, nije nuzno da ce on zbog toga postati odlican trener i da ce zbog toga znati vise od nekog vec postojeceg, koji je godinama u poslu.
Locked