I opet se vracamo na to, da onaj ko treba i da razgovara je socijalna sluzba, a ne slucajni prolaznici. Mislim da je zena postupila ispravno ili decko koji je prijavio, ko vec tacno u ovoj prici ne znam.sherbett wrote:Ma da.. bas na ignore.. ne bi bilo prikladno da se u ovim godinama spustam na tolikk infantilni nivoEuridika wrote: OK, shvatila sam da ne radi, ali nisam nigdje iz tvog posta vidjela da ti imaš uvida u njenu životnu situaciju mimo tog tržnog centra. I to je onaj dio o kojem ja govorim kad kažem pretpostavke. Već sam rekla više puta da njeno ponašanje u tržnom centru nikako nije dobro i da toj majci treba prilična stručna pomoć, ali prije prijave uvijek je dobro porazgovarati s osobom i upoznati se sa svim okolnostima njenog života. Prijava bi svakako uslijedila nakon opetovanog neodgovornog ponašanja majke.
Znam da ti imaš 'roditeljskog' iskustva i tvoja reakcija je meni skroz normalna. Vjerovatno bi i moja bila ista da sam to gledala. Iz ove pozicije mi je lakše suditi 'objektivno', nego da sam to gledala i preživljavala lično, tad bih već bila pod dojmom i emotivno bih reagirala.
Koliko sam shvatila na početku, majku ste već prijavili, dalje će preuzeti socijalna služba. Najbolje će biti ako uspiju natjerati majku da se promijeni i vodi više računa o djetetu, a da svoje ćejfove provodi kad dijete zbrine. Budemo vidjeli... mislim ti, a ti nam javi.
A za ove lične provokacije i upadice, to samo na ignore, to znaš.![]()
Komentirajuci opaske zlobno izvucene iz konteksta..
Nego, ja cu bas moju mamu pitati sta ona misli o tome. Mislim da bi i ona bila blaza i ne bi se toliko razdigla.
Prijavio je decko je kojo je razgovarao s njom .. a vidjet cemo sta ce dalje biti.. necu znati nista nova prije nedjelje.. ali se nadam da ce vecina pretpostavki ostat pretpostavke. Osim onoga sto je evidentno, a sto je svima i privuklo paznju.
I nije nase da ulazimo u pozadine prica, vec da na ono sto naprosto ''ne stima'', odreagujemo preventivno. I to je to.